Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Alimente care contin fier


Dieta dumneavoastra atunci cand sunteti gravida

Dieta dumneavoastra atunci cand sunteti gravida
In timpul sarcinii trebuie sa va asigurati ca dieta dumneavoastra este oferindu-va cu suficienta energie si a nutrientilor pentru copil sa creasca si sa dezvolte, precum si pentru corpul tau pentru a face fata modificarilor care au loc.
Ce ar trebui sa fie mananci?
Sale importante pentru a incerca sa manance o varietate de alimente, inclusiv:
- O multime de fructe si legume (proaspete, congelate, conserve, uscate sau un pahar de suc). Tinteste de cel putin cinci portii pe zi
- O multime de alimente bogate in amidon, cum ar fi paine, paste, orez si cartofi
- Proteine, cum ar fi carne slaba si de pui, peste (AIM pentru cel putin doua portii de peste pe saptamana, inclusiv unul de ulei de peste), oua si legume uscate (cum ar fi fasole si linte). Aceste alimente sunt, de asemenea, o buna sursa de fier (a se vedea Am nevoie de fier in plus? De mai jos)
- O multime de fibre. Acest lucru ajuta la prevenirea constipatiei si este gasit in paine integrale, paste, orez, leguminoase, fructe si legume
- Alimente produse lactate, cum ar fi lapte, branza si iaurt, care contin calciu
Gustari sanatoase ar putea sa doriti sa alegeti includa sandwich-uri sau paine pitta umplute cu branza, sunca de pui sau de macra; low-iaurturi grasime; vegetale si supe de fasole, si, inclusiv fructe proaspete, conserve de legume in suc sau fructe uscate, cum ar fi stafide sau caise.
Am nevoie de fier in plus?
Femeile gravide pot deveni cu deficit de fier, deci asigurati-va ca aveti o multime de alimente bogate in fier. Incercati sa aveti unele alimente sau bauturi care contin vitamina C, cum ar fi fructele sau legumele sau un pahar de suc de fructe, cu orice fier-mese bogate pentru a ajuta corpul sa absoarba fier.
In cazul in care nivelul de fier din sangele dumneavoastra devine scazuta, medicul sau moasa va sfatui sa luati suplimente de fier.
Surse bune de fier includ:
- Carne rosie
- Impulsuri
- Paine
- Legume verzi
- Fortificate cereale pentru micul dejun
Cu toate ca ficatul contine o multime de fier, ar trebui sa evitati sa mancati o in timp ce Youre gravide (a se vedea Ce ar trebui sa evite? De mai jos).
Am nevoie de a lua orice suplimente de vitamine?
Trebuie sa luati o zi 400 micrograme (mcg) supliment de acid folic, pana in saptamana a 12 de sarcina. In mod ideal, ar trebui sa aveti au inceput sa ia aceste suplimente inainte de ai fost insarcinata.
Tu ar trebui sa includa, de asemenea, produsele alimentare care contin acid folic in dieta dumneavoastra, cum ar fi legumele verzi si orez brun, fortificate paine si cereale pentru micul dejun.
Acidul folic sa dovedit a reduce riscul de defecte de tub neural, cum ar fi spina bifida. Daca doriti sa obtineti dvs. de acid folic de la un comprimat de multivitamine, asigurati-va ca acesta contine 400mcg, dar, de asemenea, a se vedea Ce ar trebui sa evite? dedesubt.
Daca ati avut deja o sarcina afectate de un defect de tub neural, consulta medicul pentru sfaturi.
Trebuie sa luati suplimente care contin 10 mcg de vitamina D in fiecare zi. Cea mai buna sursa de vitamina D este lumina soarelui de vara (dar nu uitati sa Aveti grija sa nu arda!).
Daca sunteti de origine asiatica, in cazul in care aveti intotdeauna acoperi toate pielea ta atunci cand in afara Youre, sau daca te rar in aer liber, este posibil sa fiti deosebit de scurte de vitamina D. Cereti medicului pentru mai multe informatii.
Daca primiti de sprijinire a veniturilor sau Solicitanti de locuri de Alocatia Youre dreptul la libera suplimente de vitamina D de la maternitate si de clinici de copil de sanatate.
Trebuie sa evitati sa luati suplimente de vitamina A (inclusiv multivitamine doze ridicate), cu exceptia cazului in informat de catre medicul. Dont luati suplimente de ulei de ficat de cod cu exceptia cazului in GP dumneavoastra va recomanda sa faceti acest lucru. Acest lucru se datoreaza faptului ca ulei de ficat de cod contine un nivel ridicat de vitamina A, cum ar fi ficatul si produse de ficat. Daca aveti prea mult de vitamina A, nivelurile-ar putea construi pana in organismul dumneavoastra si poate afecta copilul dumneavoastra.
Ce ar trebui sa evite?
Ai shouldn't manca urmatoarele produse alimentare, deoarece acestea pot contine un nivel ridicat de Listeria, un germene care poate provoca pierderea sarcinii, boli nasterea unui copil mort sau severa, intr-un copil nou-nascut.
Amintiti-va pentru a evita:
- Mucegai-branzeturi maturate cu pasta moale, cum ar fi Camembert, Brie si albastru-branza vanos. Nu exista nici un risc de Listeria cu branza tare (cum ar fi Cheddar), branza de vaci si prelucrate branza
- PT (orice tip, inclusiv de legume)
- Nefierte sau insuficient preparate gata. Asigurati-va ca caldura gata preparate, pana cand Theyre tubulatura cald tot drumul prin intermediul
Tu ar trebui sa amintesc, de asemenea, la:
- Evitati sa mancati oua prime si a produselor alimentare care contin prime sau partial-oua fierte. Numai manca ouale gatite suficient atat pentru alb si galbenusul sa fie solid. Acest lucru este pentru a evita riscul de salmonella, care cauzeaza un tip de intoxicatii alimentare.
- Intotdeauna spalati-va pe maini dupa manipularea de carne cruda, si se pastreaza separat de alimente prime gata pentru consum produsele alimentare. Acest lucru este pentru a evita alte tipuri de intoxicatii alimentare din carne (Salmonella, Campylobacter si E. coli O157).
- Asigurati-va ca numai manance carne care a fost bine gatite. Aveti grija deosebita cu carnati si carne tocata.
- Intotdeauna purta manusi atunci cand gradinarit Youre sau schimbarea gunoi de pisica si spalati-va pe maini dupa aceea. Acest lucru este pentru a evita toxoplasmoza, o infectie provocata de un parazit gasita in carne, fecale de pisica si de sol. Infectia poate fi daunatoare pentru copiii nenascuti.
- Asigurati-va ca tu dont have vitamina A. prea mult Acest lucru inseamna ca trebuie sa evitati sa mancati ficatului si a produselor hep...

Alimente ecologice in ceea ce priveste nutritia si sanatatea fapte-cheie

Alimente ecologice in ceea ce priveste nutritia si sanatatea fapte-cheie Aceasta fisa este un rezumat al unui articol publicat in coronariana si diabetica Ingrijire in Marea Britanie 2004 de catre Asociatia de primar grupuri Ingrijire si Trusturilor (Marea Britanie). A fost scris de James Cleeton, politica de Proiecte Coordonator la Asociatia de sol.
Articolul ajuns la concluzia ca o dieta predominant organice:
- Reduce cantitatea de substante chimice toxice ingerate;
- Total evita OMG-uri [organisme modificate genetic];
- Reduce cantitatea de aditivi alimentari si coloranti;
- Creste cantitatea de benefice vitamine, minerale, AGE [acizi grasi esentiali] si antioxidanti consumate;
- Pare sa aiba potentialul de a reduce incidenta conditiilor comune, cum ar fi cancerul, boala coronariana, alergii si hiperactivitate la copii.
PESTICIDE 1)
Utilizarea de rutina a pesticidelor sintetice, nu este permis in conformitate cu standardele ecologice. In prezent, peste 400 de substante chimice pot fi utilizate cu regularitate in agricultura conventionala a ucide buruienile, insectelor si a altor daunatori care culturi de atac. De exemplu, mere Coxs poate fi pulverizat de pana la 16 ori cu 36 de pesticide diferite. 7 Numai patru produse chimice sunt permise in circumstante limitate de sol in conformitate cu standardele de asociere.
Organic alimentar contine mai putine reziduuri de pesticide utilizate in agricultura conventionala, astfel incat cumpararea ecologica este o modalitate de a reduce sansele ca produsele alimentare dvs. contine aceste pesticide (Sir John Krebs, Presedinte, Food Standards Agency, dezbatere Festivalul de Stiinta Cheltenham, 5 iunie 2003).
Consumatorii care doresc sa reduca la minimum expunerea lor alimentare de pesticide pot face acest lucru cu incredere prin cumpararea produselor alimentare cultivate ecologic (Baker et al 2002).
Organophosphates
Cele mai periculoase substante chimice folosite in agricultura, cum ar fi organophosphates [pesticide] au fost puse in legatura cu o serie de conditii, cum ar fi cancerul, scaderea fertilitatii masculine, anomalii fetale, sindromul de oboseala cronica la copii si boli Parkinsons. 8,9 Reziduuri de pesticide au fost ordonate printre primele trei riscuri de cancer de mediu de catre guvernul american. 10
Reziduuri de pesticide din produsele alimentare
In ultimii ani, Guvernul britanic de cercetare a constatat in mod constant de reziduuri de pesticide intr-o treime din produsele alimentare, inclusiv reziduurile de mai mult de un chimice din mere, alimente pentru copii, paine, bare de cereale, somon proaspete, lamai, laptuci, piersici, nectarine, cartofi si capsuni . 11 Nu toate produsele alimentare sunt verificate; in schimb un numar mic de diferite produse este testat la fiecare 3 luni, iar rezultatele publicate de Directia de siguranta de pesticide (PSD).
Reziduuri de pesticide multiple: cocktail efect
Dupa ce presiunea de la ONG-uri [organizatiile non-guvernamentale] cum ar fi Asociatia solului, PSD a inceput testarea de reziduuri de pesticide mai multe in probele de ei, pentru ca dovezile sugereaza ca, atunci cand actioneaza in combinatie, efectele nocive ale reziduurilor de pesticide pot fi crescute. Guvernul a recunoscut ca ignorand efectele cocktail in timpul de evaluare a riscurilor va conduce la estimari semnificativ redusa a risk.12
Combinatii de nivel scazut insecticide, erbicide si nitratilor s-au dovedit a fi toxice la niveluri care produsele chimice individuale sunt not.13 - 16 Acesta este in mod clar un lucru enorm pentru a testa toate combinatiile posibile de 400 pesticidelor permise in prezent in uz. Este clar ca nu este de ajuns se cunoaste despre modul in combinatii de pesticide afecteze sanatatea noastra, precum si guvernele Comitetul pentru toxicitate si-a exprimat preocuparea fata cu privire la riscurile involved.17
Pesticide si a cancerului de
Femeile cu cancer de san sunt cinci la noua ori mai multe sanse de a avea reziduuri de pesticide din sangele lor, decat cei care fac not.18 Studii anterioare au aratat ca cei cu expunere profesionala la pesticide au rate mai mari de cancer.19 - 21 legatura aparenta intre hormon dependente de tipuri de cancer, cum ar fi cele de la san si prostata, poate fi, prin intermediul sistemului endocrin produse chimice disruptor [compusi mod artificial care afecteaza sistemul hormonal], cum ar fi 2,4 D si Atrazin (ambele erbicide, acum interzis sau pe cale de a fi interzis). Societatea Regala [organizarea UKS stiintific principal] recomanda ca expunerea oamenilor la EDC (mai ales in timpul sarcinii) ar trebui sa fie reduse la minimum pe motive de prudence.63
Efecte ale pesticidelor asupra copiilor
Copiii pot fi deosebit de sensibile la reziduuri de pesticide in care acestea au un aport mai mare de alimente si apa pe unitate de greutate corporala, decat adultii si sistemele lor relativ imature de organe ar putea avea capacitatea de a se limita la detoxifierea aceste substances.22
Intr-un studiu la copii cu varsta de 2 -4 care traiesc in Seattle, concentratiile de reziduuri de pesticide de pana la sase ori mai mari s-au gasit la copii mananca fructe conventional de crescatorie si legumelor in comparatie cu cele alimentare organice food.23 In timp ce prezenta reziduurilor de pesticide la copii mananca conventionale alimentare a fost confirmat, efectul plin de astfel de pesticide sunt necunoscute.
ADITIVI 2) ALIMENTARI
Coloranti si aditivi alimentari poate provoca o serie de probleme de sanatate la adulti si copii. De exemplu, tartrazina (colorant alimentar galben E102) si a altor aditivi au fost legate de reactii alergice, dureri de cap, astm bronsic, intarzierea cresterii si hiperactivitate la children.24 - 27
Cu toate ca in jur de 300 aditivi sunt permise in alimentele conventionale, doar 30 sunt permise in conformitate cu standardele de sol de asociere. Unii aditivi gasite in alimente ecologice sunt adaugate din motive legale, inclusiv fier, tiamina (vitamina B) si acid nicotinic (vitamina B3), in faina alba, diverse si vitamine si minerale in diferite tipuri de alimente pentru copii. Toate coloranti artificiali si indulcitorii artificiali sunt interzise in produsele alimentare ecologice.
Ingrediente specifice si aditivi nu sunt acceptate in alimentele ecologice sunt glutamat monosodic, aspartam, acid fosforic si grasimi hidrogenate. In fiecare caz, utilizarea lor a fost interzisa din cauza dovezi ca acestea pot fi daunator pentru sanatate. De exemplu, grasimi hidrogenate (de asemenea cunoscut sub numele de grasimi trans) au fost legate direct cu rate de crestere a bolilor de inima, cancer si boli de piele. 28,29,30,31 FSA [Food Standards Agency] recunoaste ca le-au cunoscut nici beneficii nutritionale si de a creste riscul de boli coronariene. Site-ul FSA recomanda ca oamenii ar trebui sa incerce sa reduca consumul de grasimi hidrogenate. 32
3) Organismele modificate genetic
Organismele modificate genetic sunt interzise de la alimentele ecologice.
Efectele potentiale asupra sanatatii a alimentelor modificate genetic sunt necunoscute. Michael Meacher fost ministru al Mediului a declarat recent ca ne-am avut nici studii sistematice clinice sau biochimice ale efectelor asupra fiintelor umane de a manca alimente modificate genetic.
O hartie in alimentatie si sanatate 33 sprijina pozitia domnului Meachers. Autorii de stat ca nu au fost doar zece studii publicate de efectele asupra sanatatii ale produselor alimentare modificate genetic si ca calitatea de unele dintre acestea a fost inadecvat. Mai mult de jumatate au fost efectuate in colaborare cu firme (integral sau partial), iar acestea nu a constatat nici efecte negative asupra organelor corpului. Altii au fost efectuate in mod independent si se uita mai atent la efectele asupra mucoasei intestinale, in mai multe, dovezi ale efectelor nocive s-au gasit, care raman neexplicate. 33
Efecte similare asupra mucoasei intestinale au fost gasite intr-un animal nepublicate hranirea pe un studiu de rosii modificate genetic. In plus, un studiu realizat de Universitatea din Newcastle, sponsorizat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara a constatat ca transgenelor [organismelor modificate genetic] transfer in bacterii intestinale, la niveluri detectabile, dupa numai o masa GM. Efectele asupra sanatatii ale acestor transgene sunt necunoscute si pana la care acestea au fost testate in mod corespunzator de persoane sunt, in opinia noastra, intelept sa se evite consumul de alimente modificate genetic.
4) vitaminele esentiale si minerale
Marea Britanie si statisticile guvernului SUA indica faptul ca nivelurile de urme de minerale in sectorul fructelor si legumelor a scazut cu pana la 76% intre 1940 si 1991. 34,35 In contrast exista tot mai multe dovezi ca fructe ecologice si legume, in general, sa contina substante nutritive mai mult decat ne-alimentare ecologice.
Asociatia Solul a efectuat o analiza sistematica a elementelor de proba a comparat continutul de vitamine si minerale din alimente ecologice si a crescut in mod conventional. Sa constatat ca, in medie, de alimente ecologice contine niveluri mai ridicate de vitamina C si minerale esentiale, cum ar fi calciu, magneziu, fier si crom. 36
Un atac, independent de dovezi a constatat ca culturile ecologice au avut un nivel semnificativ mai mare din toate cele 21 de substante nutritive analizate in comparatie cu produsele conventionale, inclusiv vitamina C (27% mai mult), magneziu (29% mai mult), fier (mai mult 21%) si fosfor (14% mai mult). Organic spanac, salata verde, varza si cartofi au aratat deosebit de niveluri ridicate de minerale. 37
Antioxidanti 5)
Aportul crescut de antioxidante sa dovedit a fi asociata cu o incidenta mai redusa a bolilor coronariene si anumite tipuri de cancer. Astfel de antioxidanti includ anumite vitamine (vitamina E si beta-caroten) si substantele cunoscut sub numele de phenolics. Cercetatorii au recunoscut preocuparea crescanda ca nivelurile de unele phenolics pot fi mai mici decat este optim pentru sanatatea umana in produsele alimentare cultivate in mod conventional. 38Phenolics sunt generate de o instalatie de cand atacat de daunatori.
In general, culturile ecologice nu sunt protejate de pesticide si de cercetare a demonstrat faptul ca de fructe produse ecologic contine un nivel mai ridicat de compusi fenolici decat fructele crescute conventional. 38,39 cercetatorii danezi au descoperit ca culturile ecologice contin 10% pana la antioxidantii 50% mai mult decat culturile conventionale. 40
6) acizi grasi esentiali
Acizi grasi esentiali (EFA), omega 3 si acid linoleic conjugat (CLA) joaca un rol esential in metabolismul [modificarile chimice care au loc in corpul nostru de a utiliza produsele alimentare si de eliminare a deseurilor] si, in special, in prevenirea bolilor coronariene si hipertensiune arteriala 41,42,43. Omega 3s, de asemenea, reduce riscul de tulburari neurologice, inclusiv depresie 44,45,46 si ADHD (Attention Deficit Disorder hiperactivitate) la copii 47,48,49,50, 51,52. In plus, CLA a fost demonstrata pentru a ajuta la prevenirea cancerului si modificari degenerative in peretii arterelor 53,54 spori promovarea cresterii economice si reducerea tesutului adipos 54, 55, 56.
Diete pe baza furajera [o dieta pe baza de produse alimentare proaspete sau uscate, spre deosebire de hrana procesata] constituie baza de sistemele ecologice de productie de animale si au potentialul de a scaderea concentratiilor de grasimi saturate si cresterea concentratiilor de omega-3 57, 58 si CLA 59 , 50,61 de carne de vita. Lapte luate de la animale hranite pe o dieta bazata pe furajera, de asemenea, de afisare nivele perfectionate de AGE, inclusiv CLA si omega 3. 61, 62
7) ALERGII
Intr-un studiu de copii suedeza, prevalenta tulburarilor atopice [alergii] din doua grupuri diferite de copii a fost masurata. Studiul a comparat 295 de copii cu varsta de 5 - 13 ani de la doua scoli antropozofice [scolilor cu o abordare alternativa la invatamantul], cu 380 de copii din doua tari vecine scolile de stat. Copii Antroposofica scoala a mancat o dieta predominant organica, antibiotice utilizate in mod restrictiv, au avut putine si vaccinarile dieta lor, de obicei cuprinse lactobacilli vii [o bacterie usor de gasit in tractului intestinal de oameni si, in unele iaurturi si in lapte nepasteurizat]. Sa constatat ca modul de viata antroposofice este asociat cu o prevalenta a redus de atopie la copii. 4
Incidenta redusa a tulburarilor atopice este probabil sa fie rezultatul unei combinatii de stilul de viata diferente intre cele doua grupuri de copii, astfel incat contributia de consumul de alimente organice este neclar. Cu toate acestea, consumul de alimente ecologice este singurul factor cele mai comune unificatoare copii antroposofice.
8) FERTILITATE
O deteriorare constanta in domeniul sanatatii de reproducere masculine a fost raportata in intreaga Europa. Concentratiile Spermatozoizii au scazut si anomalii in dezvoltarea spermei au fost inregistrate.
Daneza de cercetare a comparat densitatea sperma de membrii unei asociatii agricultura ecologica (ofA) cu cea a trei grupuri diferite de la locul de munca si a constatat ca, faptul ca fostul avut sperma semnificativ mai mare conteaza 2. Aceasta cercetare a fost confirmata in 19...

Top 10 alimente sanatoase - de ce sunt bune pentru tine

Top 10 alimente sanatoase - de ce sunt bune pentru tine Daca ai putea manca alimente care au fost gustoase, hranitoare si a contribuit la reducerea riscului bolilor, ceea ce-ar putea mai mult vrei? Problema august a Clinica Mayo Femei HealthSource ofera muraturi sale 10 de top pentru alimente sanatoase:
Mere: Merele sunt o buna sursa de pectina, o fibra care poate scaderea colesterolului si a glicemiei. Theyre, de asemenea, o buna sursa de vitamina ...

Cum poate o femeie sa de fier destul?

Cum poate o femeie sa de fier destul? Asa cum incepe sezonul de examen, in vederea obosit, stresat femei tinere buchiseala peste cartile lor va fi unul comun. Cu toate acestea, fata palida si a lipsei de energie poate fi nu doar in jos pentru a ardere lumanarea la ambele capete. Ar putea fi, deoarece cele mai multe femei tinere nu sunt suficient de achizitie de fier din dieta lor.
Doi din cinci (42%) tinerilor in varsta de 15-18 an...

Istoria Terapie Gerson de Patricia Spania Ward

Istoria Terapie Gerson de Patricia Spania Ward Este una dintre cele mai putin edificatoare faptele recente istoria Americii medicale care profesii conducerea atata timp respins ca sarlatanesc ideea ca alimentatia afecteaza sanatatea (JAMA 1946 1949, 1977; Shimkin, 1976). Ignorarea atat intelepciunea empirice dietetice ca patruns medicina de Vest din pre-crestine lui Hipocrate era pana in secolul al XIX-lea si un corp de convingatoare moderne d...

Prajire Chips? Soak ei primul

Prajire Chips? Soak ei primul Inmuiere cartofi bucati de risc de cancer, a fost Daily telegraf titlu, ceea ce sugereaza ca cartofii de inmuiere in apa inainte de prajire le poate reduce nivelurile de un cancer potential cauzatoare de chimice la jumatate.
Daily Mirror, de asemenea, rapoarte care oamenii de stiinta au descoperit ca cartofi inmuierea reduce cantitatile de acrilamida, o substanta chimica care se formeaza atunci...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.