Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Care este pulsul normal la om


Ce este aritmie? Care este cauza aritmie?

Ce este aritmie? Care este cauza aritmie?
Un aritmie este un batai neregulate ale inimii - inima poate bate prea repede (tahicardie), prea lent (bradicardie), prea devreme (contractie prematuri) sau prea neregulat (fibrilatie). Aritmii cardiace sunt probleme de ritm - ele apar atunci cand impulsurile electrice la inima care coordoneaza batai de inima nu functioneaza in mod corespunzator, ceea ce face inima bate prea repede / lent sau inconsecvent.
Aritmii cardiace Multe sunt inofensive. Noi toti, ocazional, experienta batai de inima neregulate, care poate simt ca o inima de curse sau care da din aripi. Unele aritmii, cu toate acestea, mai ales in cazul in care Veer prea departe de la un batailor inimii normal sau rezulta dintr-o inima slaba sau deteriorate, poate provoca simptome suparatoare si chiar si potential letale.
Aritmii Rapid sunt numite tachycardias, in timp ce cele lente sunt numite bradycardias. Aritmii neregulate - atunci cand este batai neregulate - sunt numite fibrillations, la fel ca in fibrilatie atriala sau ventriculare. Atunci cand un singur inimii are loc mai devreme decat ar trebui sa se numeste contractie prematura.
Aritmie engleza Cuvantul provine din cuvantul grecesc rhymos, insemnand ritm, greaca sufixul o scrisoare (o adauga la inceputul unui cuvant) inseamna pierderea - pus impreuna ele sa insemne pierderea de ritm. Care sunt semnele si simptomele de aritmie? Unele pacienti pot avea nici un simptom, la toate. Un medic poate detecta un semn de aritmie in timpul unei examinari de rutina. (Detecteaza pacient / simte un simptom, si alte persoane, cum ar fi medicul sau de ceilalti membri ai gospodariei, detecta un semn).
Chiar daca un pacient simptome anunturi, aceasta nu inseamna neaparat ca este o problema grava. In mod ironic, unii pacienti cu viata in pericol aritmii poate avea nici un simptom, in timp ce altii cu simptome pot sa nu aiba o problema grava. Tahicardie Simptomele includ:
(Uneori nu exista simptome)
Lipsa de aer Ameteli Sincopa (lesin, lesin sau aproape), falfaind in piept delir slabiciune brusca
Simptomele de bradicardie includ:
(Uneori nu exista simptome)
Angina pectorala (durere in piept), probleme de concentrare Confuzie dificultati atunci cand isi exercita Ameteli Oboseala (oboseala), ameteli Palpitatii Dispnee Sincopa (lesin sau in apropierea-lesin),
Simptomele de fibrilatie atriala (acestea de multe ori se dezvolte rapid):
(Uneori nu exista simptome)
Angina pectorala (dureri in piept), lipsa de aer Ameteli Palpitatii Sincopa (lesin, sau in apropierea-lesin) Slabiciune Care sunt cauzele de aritmie? Impulsuri electrice care produc inimii de a contracta trebuie sa urmeze o cale de precisa pentru a functiona corect. Orice intrerupere a aceste impulsuri pot duce la aritmie. Inima omului este format din patru camere - camerele de pe fiecare jumatate din formularul de inima doua pompe invecinate, cu atrium (Camera superioara) si a ventriculului (Camera inferioara).
Atunci cand un inimii apare mai putin musculare si mai mici, contract de Atria si completati ventriculi relaxat cu sange. Contractia incepe atunci cand un grup mic de celule din atriul drept (nodul sinusal), trimite un impuls electric care cauzeaza Atria dreapta si stanga pentru a contractului. Impuls, apoi se muta la nodul atrio-ventricular (la centrul inimii) pe calea intre atrii si ventriculi. De aici impulsul paraseste nodul atrio-ventricular, calatoreste prin ventriculi, care le determina la contract si pompa sange - acest pompe de sangelui in tot corpul.
Pentru o persoana cu o inima sanatoasa proces lucreaza in mod corespunzator si el / ea ar trebui sa aiba o rata de inima intre 60 si 100 de batai pe minut in perioadele de repaus. Montator sunteti reduce rata de repaus inimii. Sportivilor olimpici, de exemplu, va avea de obicei, o rata de repaus inima mai mult de 60 de batai pe minut pentru ca inimile lor sunt foarte eficiente.
Unele lucruri nu se pot provoca inima sa functioneze corect, acestea includ: abuzul de alcool Diabet abuz de droguri consumul de cafea in exces inima Hipertensiune bolii (tensiune arteriala crescuta) Hipertiroidia (o glanda tiroida hiperactiva) STRES MENTAL cicatrici ale inimii; adesea rezultatul unei inimi Fumatul atac Unele suplimente nutritive Unele tratamente pe baza de plante Unele medicamente O persoana sanatoasa cu greu va mai suferi de pe termen lung, aritmii exceptia cazului in care el / ea are o trigger extern, cum ar fi abuzul de droguri sau de un soc electric. Daca exista o problema de baza, cu toate acestea, impulsurile electrice nu pot fi in masura sa calatoreasca prin inima in mod corect, crescand riscul de aritmie.
Dezvoltarea Aritmie pot aparea in cazul in care o conditie a schimbat structura de inima, din cauza: Reducerea in aprovizionarea cu sange - o scadere a aportului de sange la inima poate modifica capacitatea celulelor si a tesuturilor la inima conduce impulsurile electrice.
Deteriorate sau distruse tesut cardiac - in cazul in tesutul cardiac a murit sau este deteriorat modul impulsuri electrice raspandit in inima pot fi afectate. Modificari structura inimii pot fi cauzate de: CAD (boala coronariana) - aceasta este atunci cand arterele in inima ingust , de multe ori rezultand intr-un atac de cord (unele dintre muschiului inimii moare din cauza lipsei de fluxul de sange). Atacuri de cord cauza cicatrici ale tesutului inimii. Scarred tesutului inima interfera cu miscarea corespunzatoare a impulsuri electrice care face inima bate. Inima poate bate prea repede (tahicardie ventriculara) sau neregulat (fibrilatie ventriculara).
Cardiomiopatie - boala a miocardului (muschiul cardiac). Peretii ventriculelor poate stretch sau a mari, sau de peretele din stanga ventriculul pot ingrosa si strange. Inimile de sange-a eficientei de pompare este afectata, de multe ori duce la deteriorarea inimii tesut.
Bolilor de inima valvulara - in cazul in care valvelor inimii ingust sau scurgeri muschiului cardiac poate intinde si ingrosa. In cazul in care supape sunt stranse sau scurgeri exista un risc semnificativ de dezvoltare a aritmie. Aritmii sunt clasificate in functie de doi factori: In cazul in care acestea provin - Atria sau ventriculelor.
Frecventei cardiace - rapid (tahicardie - peste 100 de batai pe minut), lent (bradicardie - mai mult de 60 de batai pe minut). Ridicate sau batai de inima lent nu inseamna neaparat exista boli de inima. Noastra cresteri a ratei pulsului in timpul exercitarii - acest lucru este normal. Unii sportivi extrem de potrivesc au o rata de repaus inima mai mult de 60 de batai pe minut.
Tahicardie in Atria: fibrilatie atriala - asta inseamna batai neregulate ale camerelor atriale - de obicei repede. Fibrilatie atriala este un tip comun de aritmie si afecteaza in special la pacientii varstnici. Persoane Un risc de a dezvolta fibrilatie atriala creste in mod semnificativ dupa varsta de 60, mai ales daca el / ea a avut hipertensiune arteriala sau alte probleme de inima. In loc de a produce un singur, contractia puternica, in camera de fibrillates (quivers). In unele cazuri, emotie de o persoana cu fibrilatie atriala poate merge pana la 350 de batai pe minut, si chiar si 500 sau 600. Pe termen mediu sau pe termen lung-fibrilatie atriala poate provoca un accident vascular cerebral, precum si a unor alte conditii grave.
Flutter atrial - diferenta dintre flutter fibrilatie atriala si flutter este faptul ca este bine organizata in timp ce fibrilatie nu este. Flutter atrial poate vin si pleaca, dupa cum se poate fibrilatie atriala. Flutter atrial pot fi grave. Un pacient cu flutter atrial va experienta de obicei 250 - 350 batai pe minut.
Tahicardie supraventriculara (SVT) - o regulat, anormal de batai rapide cauzate prin ardere rapida a impulsurilor electrice de la un accent mai sus nodului atrio-ventricular (in inima). Se numeste SVT, deoarece accelerarea batailor inimii provine de mai sus ventriculi a inimii. Pacientul prezinta o explozie de batai de inima accelerate, care poate dura de la cateva secunde pana la cateva ore. Aceste explozii de multe ori au loc atunci cand impulsului electric de la o bataie de inima incepe sa cerc prin calea suplimentare. In mod normal, un pacient cu SVT va avea o rata de inima intre 160 si 200 de batai pe minut. SVT poate fi cauzata de o boala de inima care stau la baza.
Tinerii cu inimi normale pot experienta SVT (curse de inima) - cu toate acestea, desi se pot simti inconfortabil, este de obicei, nu pun in pericol viata.
Wolff-Parkinson-White (WPW), sindromul - exista o conexiune electrica suplimentar in interiorul inimii care actioneaza ca un scurt-circuit, rezultand intr-o batai anormal de rapide ale inimii (uneori neregulate). Acest sindrom poate fi viata in pericol, cu toate ca este ceva neobisnuit. Tahicardie in ventriculi: tahicardie ventriculara - anormale impulsuri electrice care incepe in ventriculi cauza bate batai anormal de rapide. In mod normal, inima va avea o cicatrice de la un atac de cord anterior, care fortele de semnal electric pentru a se deplasa in jurul sau. De obicei, ventriculului va contractul de mai mult de 200 de ori pe minut.
Tahicardie ventriculara (VT) afecteaza oameni cu inima legate de probleme, cum ar fi cicatrici sau daune ventriculului musculare cauzate de boala arterelor sau un atac de cord. Exista doua tipuri de VT:
Unsustained VT - aceasta dureaza pana la aproximativ 30 de secunde si este, de obicei inofensiv. Cu toate acestea, exista un risc de mai lunga durata-VT in cele din urma.
VT sustinut - acest lucru este mai lunga durata si este o urgenta medicala.
Fibrilatie ventriculara - ritm cardiac neregulat format din foarte rapida, necoordonat falfaind contractiile ventriculelor (camerele inferioare ale inimii). Ventriculilor nu pompa sange in mod corespunzator (ei tolba inutil in loc). Tensiunea arteriala scade dramatic, privand organe vitale, inclusiv creierul, privind oferta de sange esentiale. Majoritatea pacientilor pierderea cunostintei destul de rapid si care necesita asistenta medicala de urgenta, inclusiv a CPR (resuscitare cardiopulmonara). Pacientii care primesc CPR, pana cand inima lor poate fi socat inapoi intr-un ritm normal cu un defibrilator au rate mult mai bine de supravietuire. In cazul in care pacientul nu primeste CTP sau defibrilare el / ea va muri in cateva minute. Fibrilatie ventriculara este de obicei asociata cu un fel de boala de inima. Fibrilatie ventriculara este adesea declansata de un atac de cord.
Sindrom de QT prelungit - o tulburare de ritm cardiac care ar putea provoca, uneori, rapide, batai de inima lipsita de coordonare. Denumirea vine de la sindrom segmentul QT la urmarirea pe electrocardiograma, care dureaza putin mai lung, in sindromul decat in mod normal. Heartbeats rapida poate duce la lesin, care pot pune in pericol viata. In cazurile severe, ritmul cardiac poate deveni atat de haotice pe care le provoaca moartea subita. Unii oameni mosteni o gena defect care creste riscul de a dezvolta sindrom QT lung. Un numar semnificativ de medicamente pot provoca, de asemenea, sindrom de QT lung. Bradicardie (inima bate anormal de lent) O batai lenta (sub 60 de batai pe minut) nu inseamna neaparat ca exista o problema. O persoana care se potrivesc cu o sanatoasa, inima puternic pot avea o rata scazuta de repaus cardiac, mai mult de 60 de batai pe secunda, si sa fie in cele mai bune de sanatate. Bradicardie este o problema in cazul in care inima este defect si nu pompa suficient sange; Exemplele includ: Sick sinus - o problema cu nodul sinusal a inimii. Nodului sinusal este inimile stimulatorul naturale. In cazul in care aceasta nu functioneaza in mod corespunzator la pacientii de repaus frecventa cardiaca poate fi anormal de mici (bradicardie). In cazul in care functiile sinusurilor nodul in mod corespunzator, sinusal bolnavi pot fi cauzate de cicatrizare in apropierea nodului sinusal, care submineaza libera de impulsuri electrice.
Conductie bloc - un bloc de cai electrice ale inimii. Acest lucru poate sa apara in sau in apropierea nodului atrio-ventricular, situat pe drumul dintre atrii si ventriculi. Bloc poate fi de-a lungul alte cai de la fiecare ventricul. Impulsuri electrice intre superioara si jumatati de jos a inimii pot fi incetinite sau blocate; acest lucru depinde de tipul de bloc si in cazul in care acesta este. In cazul in care semnalul este complet blocat, unele celule din nodul atrio-ventricular sau ventricule poate face o constanta dar batailor inimii mai lent. Pacientul poate experienta omit batai de inima sau bradicardie - uneori, nu exista simptome, la toate. Batai de inima prematura - se intampla acest lucru, in ventricule si vine in fata ventriculi au avut timp sa umple cu sange, dupa o batailor inimii regulate. Un batai premature are loc intre doua batai de inima normale. Cu toate acestea, pacientul va simti el / ea a sarit-o clipa. In cele mai multe cazuri, Beat ocazional prematur nu este nimic sa va faceti griji. Cu toate acestea, ea poate declansa un lung-aritmii de durata - aceasta este in special cazul in cazul in care pacientul a bolilor de inima. Care sunt factorii de risc pentru aritmie? Veche de varsta - inima slabeste in mod inevitabil, ca vom ajunge vechi si pierde o parte din flexibilitatea - acest lucru afecteaza si conducta de impulsuri electrice.
Defecte gena mostenita - oameni care s-au nascut cu o malformatie cardiaca au un risc mai mare de a dezvolta aritmie.
Probleme cardiace - persoane cu probleme cardiace, ingustat artere, cei care au avut un atac de cord, valve cardiace care nu functioneaza in mod corespunzator, interventii chirurgicale anterioare inima, si cardiomiopatie, sunt mai susceptibile de a dezvolta aritmie.
Hipotiroidism sau hipertiroidism - persoane cu o problema de a glandei tiroide sunt mai multe sanse de a dezvolta aritmie.
Medicamente - unele medicamente baza de prescriptie medicala, precum si medicamente OTC, cum ar fi tusea si droguri rece care contin pseudoefedrina poate ajuta in dezvoltarea de aritmie.
Hipertensiune arteriala - persoa...

De proteine esentiale pentru Rinichi-la-vezicii urinare urinei de transfer

De proteine esentiale pentru Rinichi-la-vezicii urinare urinei de transfer Testele de proteine, un rol in sistemul imunitar au scos la iveala o conexiune surprinzator la o problema rinichi care are loc la aproximativ unu la suta din toate nascuti vii.
Aceasta conditie, care este cunoscut sub numele de obstructie functionala, ureter in pericol abilitatea de a pompa de urina de la rinichi la vezica urinara, spune autorul senior Wojciech Swat, Ph.D., profesor asistent de patologie si imunologie. In cazul in care netratate, frunze de acest urina blocat in rinichi, care baloane si devine cu risc de esec.
Swat si colegii sai au descoperit o conditie similara la soarece, dupa gena pentru o proteina cunoscut sub numele de discuri-homolog mare 1 (DLGH1) a fost dezactivat.
Atunci cand in mod corespunzator diagnosticat, obstructia functionala este in mod normal, tratabile cu interventii chirurgicale. Dar, de asemenea, studiul a produs dovezi ca tentativa disfunctii DLGH1 pot afecta pe termen lung de risc de insuficienta renala, chiar si dupa un tratament de succes.
Am constatat aproximativ o treime mai putine nefronii la soareci in cazul in care aceasta gena a fost complet cu handicap, a declarat co-autor seniori Jeffrey H. Miner, Ph.D., profesor asociat de Medicina si biologiei celulare si al psihologiei. Nefronii sunt unitatile de filtrare a rinichilor, si care au prea putine dintre ele pot predispune la insuficienta renala mai tarziu in viata.
Constatari, a publicat in editia online a Proceedings al Academiei Nationale de SciencesTests de proteine, un rol in sistemul imunitar au scos la iveala o conexiune surprinzator la o problema de rinichi care are loc la aproximativ un procent din toate nascuti vii.
Aceasta conditie, care este cunoscut sub numele de obstructie functionala, ureter in pericol abilitatea de a pompa de urina de la rinichi la vezica urinara, spune autorul senior Wojciech Swat, Ph.D., profesor asistent de patologie si imunologie. In cazul in care netratate, frunze de acest urina blocat in rinichi, care baloane si devine cu risc de esec.
Swat si colegii sai au descoperit o conditie similara la soarece, dupa gena pentru o proteina cunoscut sub numele de discuri-homolog mare 1 (DLGH1) a fost dezactivat.
Atunci cand in mod corespunzator diagnosticat, obstructia functionala este in mod normal, tratabile cu interventii chirurgicale. Dar, de asemenea, studiul a produs dovezi ca tentativa disfunctii DLGH1 pot afecta pe termen lung de risc de insuficienta renala, chiar si dupa un tratament de succes.
Am constatat aproximativ o treime mai putine nefronii la soareci in cazul in care aceasta gena a fost complet cu handicap, a declarat co-autor seniori Jeffrey H. Miner, Ph.D., profesor asociat de Medicina si biologiei celulare si al psihologiei. Nefronii sunt unitatile de filtrare a rinichilor, si care au prea putine dintre ele pot predispune la insuficienta renala mai tarziu in viata.
Constatari, a publicat in editia online a Proceedings of the National Academy of Sciences, sunt primele de a identifica un factor care ghidurile de orientare de celule musculare netede, care inconjoara ureter si sa furnizeze o actiune de pompare care aduce urina de la rinichi vezicii urinare. Musculaturii netede, de asemenea, joaca un rol important in inghitire, digestia, reproducerea, respiratie, viziune si alte procese biologice.
Swat si post-doctoral fellow Bénédicte Sammut, Ph.D., initial a generat soareci lipsesc DLGH1 pentru a studia proteinele rolul intr-o structura cunoscut sub numele de synapse imunitar. Asa cum a conceput de colegul Swats Andrey Shaw, MD, Emil R. Unanue profesor de Immunobiology, synapse imunitar este o structura specializata de comunicare creata de doua celule ale sistemului imunitar. Conform teoriei, prezenta comunicare activeaza celulele imune pentru a lupta invadatori. Swat au emis ipoteza ca s-ar putea ajuta DLGH1 structuri de a trece la o parte a unei celule imune pentru crearea synapse.
Asa cum era de asteptat, pierderea de DLGH1 s-au dovedit fatale pentru soareci in timpul sau la scurt timp dupa nastere. In timp ce examinarea soareci, Swat si co-autor Thaddeus Stappenbeck, MD, Ph.D., profesor asistent de patologie si imunologie si de biologie moleculara si de farmacologie, a observat ca multi au avut rinichii umflat.
Noi didnt cred ca au fost probleme cu rinichii ceea ce a fost uciderea ei, dar ne-am spus sa mearga la Jeff miner, timp de consultanta de specialitate asupra a ceea ce se intampla, Swat spune. Thats frumusetea Universitatea Washington - faptul ca atat de usor de a colabora in intreaga specialitati de cercetare diferite.
Cu ajutor de la alti colegi, Swat, Miner, si absolvent de student Zhen Mahoney au fost capabili sa organizeze pentru microscopia video a ureterelor mouse-ul in actiune. Acestea au aratat ca peristaltismul, pulsul normal ca contractie care strange ureter putin un punct in timp ce deschiderea acesteia pana la urmatorul punct de pe tub, a fost dezactivat.
Am vazut ca peristaltismul a fost inlocuit cu o verticala, non-stoarcere miscare care sa dus in jos ureter, dar propulsat urina foarte putin prin el, Swat spune.
O privire mai atenta la musculara care le inconjoara ureter a aratat de ce. In mod normal, ureter este inconjurata de doua straturi de musculaturii netede: una exterioara, teaca longitudinala in cazul in care celulele musculare sunt orientate pe calea ureter, si una interioara, strat circulara in cazul in care celulele formularul de inele in jurul tubului de ureter.
La soareci mutant, musculare longitudinale este bine, dar musculare circulare lipseste fie sau a devenit longitudinal, Miner spune.
Swat si Miner intentioneaza sa colaboreze cu geneticieni pentru a vedea daca obstructie functionala la om poate fi legat la alterarea DLGH1, o Swat posibilitatea de apeluri extrem de probabil.
Foarte putin se stie despre dezvoltarea musculaturii netede, ceea ce este important pentru atat de multe de biologie, Swat spune. ...

Parteneri GE Healthcare cu importanti experti pentru a Creati fatului Heart de monitorizare a ratei Interpretare si Management Education Program

Parteneri GE Healthcare cu importanti experti pentru a Creati fatului Heart de monitorizare a ratei Interpretare si Management Education Program GE Healthcare, un important furnizor de dispozitive de ingrijire materne si infantile, a anuntat astazi un program inovator clinic de educatie, proiectat special pentru medici, moase, asistente medicale, rezidenti si studenti in obstetrica, pentru a spori cunostintele lor de monitorizare a pulsului fatului. GES electronice fatului Heart de monitorizare a ratei de interpretare si de gestionare a pr...

Masimo Primeste FDA Clearance-ul Pentru Masimo Rainbow SET (R), Acoustic Respiratie de monitorizare a ratei

Masimo Primeste FDA Clearance-ul Pentru Masimo Rainbow SET (R), Acoustic Respiratie de monitorizare a ratei Masimo (Nasdaq: Masi), inventatorul puls CO-oximetria (TM) si Masura-Through Motion si Min perfuziei oximetria pulsului, a anuntat FDA clearance-ul de inovare ultimele sale - Rainbow Masimo SET acustice de monitorizare (TM) (-) furnizarea neinvaziv si continua rata de respiratie (RRA (TM)) ca sunt corecte, usor de utilizat, si imbunatateste respectarea pacientului. Rainbow Masimo SET de monitoriza...

Exercitarea toleranta este o buna masura de progresie a probabila a Mitral Regurgitation (MR)

Exercitarea toleranta este o buna masura de progresie a probabila a Mitral Regurgitation (MR) Un studiu de la Institutul de Howard Gilman valvulara Heart Disease de Weill Cornell Medical College, arata ca toleranta exercitarea - stabileste prin testarea exercitarea conventionale pe un treadmill - este o masura buna a progresiei susceptibile de a insuficientei cardiace la pacientii cu scurgerea de valve cardiace mitrala -- - regurgitare mitrala (MR). Studiul a fost publicat in numarul din 1...

Ironman Studiul redefineste Fine-tuned: Balanta de Formare timp cu Variabilitatea Blood Pressure

Ironman Studiul redefineste Fine-tuned: Balanta de Formare timp cu Variabilitatea Blood Pressure Bethesda, MD (martie, 2006) - cu ganduri de Jocurile Olimpice de iarna Gibbous, probabil timp sa de a transforma preparate de formare atletic spre Kona noiembrie (Hawaii) de concurenta Ironman, triatlon Olimpice de vara 2008, sau de maraton locale sau 10K.
Ingrijorat de angajament timpul de instruire implicat? Cauza, cat timp ar putea dura sa se ridice in picioare, fara a lesin dupa aceea? Nu t...

GE Healthcare introduce imbunatatiri pentru a Incipit materna / Fetal Monitor Series

GE Healthcare introduce imbunatatiri pentru a Incipit materna / Fetal Monitor Series Continuarea a 40 de ani de istorie, cu piata sa-lider Corometrics 250 Series de munca de calitate si de incredere si a produselor de livrare camera, GE Healthcare a anuntat un nou model - Corometrics 250cx Seria materna / Fetal Monitor. Modelul imbunatatita cuprinde un singur sistem unic de inalta tehnologie, care permite facilitati medicale pentru a oferi o mare experienta touch pentru fiecare pa...

Ascultati focuri de arma mai Locuieste pe Salvare si Wildlands

Ascultati focuri de arma mai Locuieste pe Salvare si Wildlands Din crack de un glont supersonice, profesor la Universitatea de Stat Montana inginerie electrica Rob Maher exploreaza modul de sunet poate fi folosit pentru orice, de la salvarea de la soldati lunetisti la economisirea de pustie de la poluarea fonica.
Aceasta toamna, Maher a prezentat rezultatele a doi ani de cercetare in focuri de arma la Institutul de Inginerilor electrice si electronice (IEE...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.