Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Ce sunt hematiile


Copiii nesupravegheata sunt mult mai sociabil si mai active

Copiii nesupravegheata sunt mult mai sociabil si mai active
Tinerii care li se permite sa iasa din casa fara un adult sunt mai active si bucura de o viata sociala mai bogat decat cei care sunt supravegheate in mod constant, potrivit unui studiu efectuat la UCL si raportate intr-o editie speciala a revistei Construit Mediu (19 decembrie).
Proiectul a ajutat sa informeze guvernele nou plan pentru copii si a fost condus de profesorul Roger Mackett de UCLs Departamentului de civile, de mediu si Geomatic Engineering. Echipa sa a studiat 330 de elevi din doua scoli din Cheshunt, Hertfordshire, cu varste cuprinse intre 8 si 11. Copii chestionarele completate, a tinut jurnale de calatorie, a avut miscarile lor autentificat folosind monitoare GPS si senzori de miscare purtau portabile pentru a masura viteza lor de calatorie, schimbari de directie si de numarul de calorii, activitatea pe care o consuma. (Calorii de activitate sunt cele arse in timpul activitatilor, mai degraba decat cele folosite pentru a mentine functiile corpului de baza.)
Profesor Mackett spune: Am intrebat de copii daca acestea au fost permis fara un adult si apoi se uita la locul unde se afla si modul in care acestea se comporta. In general, copiii care arent supravegheata in mod constant tind sa iasa din casa mai des - explorarea imprejurimile lor, joaca cu alti copii, folosindu mai multe calorii decat sedentar lor, casa-legat colegii.
Principalele constatari din hartie includ: copii permisa fara supravegherea unui adult sunt mai active, fiind gasit la domiciliu mai rar. Statistic, ele sunt mai susceptibile de a fi gasit joc efectueze sau viziteaza casele de prieteni de mult de copii care au arent permis in monoterapie.
Copiii merg mai repede si sa ia o ruta mai directa atunci cand un adult este prezent, dar care nu utilizeaza mai multa energie decat copiii neinsotiti. Acest lucru se datoreaza faptului ca deplasa nesupravegheat de copii intr-un mod serpuit mai mult ca ei mediul lor de a investiga si de a socializa cu alti copii.
Accesul la spatiu locala deschisa este un factor important in a determina daca baietii sunt permise afara din casa, fara un adult. 71% dintre cei cu acces la Open Space li sa permis afara, in comparatie cu doar 51% din cei fara astfel de acces.
Dintre cele trei tipuri de activitate monitorizate in timpul studiului (mersul pe jos, joaca nestructurate si participarea la cluburi organizate), utilizate de mers pe jos pana calorii cea mai de activitate.
Profesorul Mackett merge mai departe de a spune: temerilor legate de siguranta rutiera si strain pericol trebuie sa fie echilibrate fata de cresterea nivelurilor de obezitate copilariei si precare de sanatate. Inchirierea unui copil afara de a juca este una dintre cele mai bune lucruri pe un parinte poate face pentru a copilului lor de sanatate fizica si dezvoltare personala.
Permiterea copiii sa iasa din casa fara un adult insotitor are beneficii semnificative, dar avem nevoie pentru a proiecta si construi medii pe care copiii se simt confortabil si in care parintii se simta increzatori la spre a permite utilizarea acestora pe cont propriu. Beneficiile de sanatate sunt clare, dar fara o actiune avantaje mai putin tangibile de independenta a crescut, increderea in sine si generale care cresc sunt in pericol de a fi pierdut.
----------------------------
Articolul adaptate de de la comunicat ...

Ce este a retinei Detached? Care sunt cauzele Retina Detached?

Ce este a retinei Detached? Care sunt cauzele Retina Detached? Retina este un strat subtire de celule nervoase captuseala peretele interior din spate a ochiului. Retina este esentiala pentru a vedea in mod corespunzator. Se pare lumina care intra in ochi intr-o imagine prin trimiterea unui mesaj de-a lungul nervului optic la creier.
Atunci cand acest strat devine separat de peretele interior al ochiului, aceasta se numeste dezlipire de retina. Retinei coji de departe de stratul care stau la baza de tesut de sprijin. Daca acest lucru nu este tratata, de obicei, aceasta duce la orbire in ochiul afectat. Dezlipire de retina este o urgenta medicala care necesita tratament prompt, chirurgical pentru a pastra viziune.
Potrivit Medilexicons medicale dictionar, dezlipire de retina este pierderea apozitia intre retinei senzoriale si a epiteliului pigmentar retinian.
Din fericire, dezlipire de retina are de multe ori semne de avertizare clar. Vazand un oftalmolog (oftalmolog), cat mai curand Semnele de avertizare apar, diagnosticarea si tratamentul precoce al dezlipire de retina poate salva viziune.
Dezlipire de retina in mod normal, are loc intr-un singur ochi.
Dezlipire de retina este rara si poate afecta pe oricine, dar este mai frecventa la persoanele care: sunt pe termen scurt au suferit o operatie complicata cataracta in trecut au suferit o lovitura importanta sau ranire a ochiului in trecut au diabet zaharat de obicei, la nivelul retinei se desprinde in cazul in care exista una sau mai multe gauri in ea. Dezlipire de retina pot fi tratate cu interventii chirurgicale pentru a sigila gauri si atasati din nou la nivelul retinei. Care sunt semnele si simptomele a retinei desprinse? Un simptom este ceva pacientul se simte si rapoartele, in timp ce un semn este ceva altor oameni, cum ar fi avizul medicului . De exemplu, durerea poate fi un simptom in timp ce o eruptie cutanata poate fi un semn.
Dezlipire de retina nu este dureros. Aproape intotdeauna simptome vizuale aparea inainte de a se produce. Semne de avertizare includ: Shadow, perdele voal sau negru pe o portiune a campului vizual aparitia brusca a flocoane, mici bucati de moloz in domeniul de vizibilitate (pete intunecate sau siruri de caractere care par sa pluteasca in fata ochilor) brusca blur in viziune brusca flash-uri de lumina in unul sau ambii ochi viziune poate deveni tulbure ca vasele mici de sange sangera adresati-va imediat medicului in cazul in brusc exista o crestere in flocoane sau de flash-uri de lumina in domeniul vizual.
De multe ori, oamenii nu-si dau seama de urgenta semne de avertizare a dezlipire de retina si sper ca simptomele vor disparea. In unele cazuri, simptomele temporar slabeasca doar pentru a fi urmat de o pierdere a vederii peste urmatoarele cateva zile sau saptamani. La etapa de detasare avansat de retina, interventie chirurgicala nu este intotdeauna de succes si pierderea vederii poate fi permanenta.
Este normal pentru a vedea care pluteste ocazionale, dar flocoane si flash-uri poate fi un semn de dezlipire de retina. Aceste semne nu inseamna intotdeauna a retinei desprinse. Tratament prompt, pentru dezlipire de retina minimizeaza deteriorare a ochiului. Care sunt cauzele de dezlipire de retina? Exista mai multe cauze comune a dezlipire de retina.
De gauri sau de lacrimi in retinei.
Aceasta de multe ori se produce atunci cand retina devine subtire, in special in randul persoanelor care sunt pe termen scurt. Atunci cand a retinei are gauri in ea, lichid in ochi se poate scurge sub retina si separa de mucoasa ochiului.
Conditii si leziuni, cum ar fi: Complicatiile diabetului zaharat avansata de o interventie chirurgicala pentru cataracta Trauma o tulburare inflamatorii, cum ar fi sarcoidoza sau retinita cu citomegalovirus sau atarna contractie de gelatinos vitros care umple interiorul ochiului Dezlipire de retina nu poate fi cauzata de ridicare grele sau strecurat prin ochii tai.
Posterior dezlipirea corpului vitros (PVD)
Aceasta conditie comuna este, de asemenea, numit colaps vitros. Cu varsta, vitros se poate schimba in coerenta si a reduce sau de a deveni mai lichide. PVD de obicei nu cauzeaza probleme grave, dar poate provoca simptome vizuale (flash-uri de lumini stralucitoare atunci cand ochii sunt inchise, flocoane).
Cele mai multe lacrimi de retina cauzate de PVD duce la dezlipire de retina, daca este lasata netratata. Detasamente care merg nedetectate si netratat poate progresa si in cele din urma implica intreaga retina, cauzand pierderea completa a vederii la ochiul afectat. Care sunt factorii de risc de dezlipire de retina? Un factor de risc este ceva care se ridica probabilitatea de a dezvolta o boala sau conditie. De exemplu, obezitatea creste riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2; de aceea, obezitatea este un factor de risc pentru diabet zaharat.
Urmatorii factori creste riscul de dezlipire de retina: un istoric familial de dezlipire de retina Aging (dezlipire de retina este mai frecventa la persoanele in varsta de 40 de ani) Extreme miopie (miopie), interventii chirurgicale anterioare ochi (cum ar fi cataracta de stergere), dezlipirea de retina Inapoi la un ochi Precedentele rani grave ochi sau zone de traumatism Slab pe partile laterale ale retinei dezlipire de retina Cum este diagnosticat? Prin uita la nivelul retinei cu un oftalmoscop, un oftalmolog (oftalmolog) pot fi posibilitatea de a vedea o gaura de retina, rupere sau dezlipire.
In cazul in sange in cavitatea vitroasa blocuri punctul de vedere al retinei, o examinare cu ultrasunete pot furniza informatii utile. Care este tratamentul pentru dezlipire de retina? Daca dezlipire de retina a avut loc, singura cale de reattaching retinei este cu interventii chirurgicale. Fara ea, o pierdere completa de vizibilitate este aproape sigur.
O interventie chirurgicala pentru lacrimi de retina
Atunci cand o lacrimare retiniana sau gaura inca nu a progresat la detasare, urmatoarele proceduri pot fi recomandate: laser chirurgie (fotocoagulare). O raza laser este directionat printr-o lentila de contact sau oftalmoscop concepute pentru aceasta procedura. Cu laser face arde in jurul retiniana, si rezultatele in cicatrizarea tesut. Aceasta procedura nu necesita nici o incizie chirurgicala si provoaca iritatii prea putin pentru ochi.
De congelare (cryopexy). Cryopexy foloseste la rece de intense pentru a ingheta retinei in jurul retiniana. Dupa un anestezic local o sonda de inghetare este aplicata pe suprafata exterioara a ochiului, direct peste defectul retinei. Acest lucru bloc...

De consum complicate: Reclame pozitive nu sunt intotdeauna cele mai eficiente

De consum complicate: Reclame pozitive nu sunt intotdeauna cele mai eficiente Reclame caracteristica ca emotiile pozitive, cum ar fi fericirea, nu sunt intotdeauna cel mai bun mod de a ajunge la consumatori, potrivit unui nou studiu, in Journal of Consumer Research.
Autori Loraine Lau-Gesk (University of California, Irvine) si Joan Meyers-Levy (Universitatea din Minnesota, Minneapolis) au investigat atitudinii consumatorilor fata de anunturile emotionala. Ei au descoperi...

Noua cercetare dezvaluie mii de Adulti cu autism sunt izolate si ignorata, Marea Britanie

Noua cercetare dezvaluie mii de Adulti cu autism sunt izolate si ignorata, Marea Britanie Societatea Nationala Autism (SNC) a lansat un nou raport care arata ca aproape doua treimi (63%) dintre adulti cu autism in Anglia nu au suficient sprijin pentru a raspunde nevoilor lor. Bazat pe cea mai mare vreodata Marea Britanie sondaj privind experientele de adulti cu autism si a familiilor acestora, se dezvaluie, pentru prima data de realitatea de zi cu zi mizerabil pentru multe mii de adult...

AIHW confirma raporteaza ca persoanele in varsta sunt la risc, Australia

AIHW confirma raporteaza ca persoanele in varsta sunt la risc, Australia A lansat recent un raport privind AIHW Rezidential Aged Ingrijirea in Australia arata ca acum 70% din rezidenti in structurile de ingrijire in varsta au nevoie de ingrijiri medicale de inalta, ridicand ingrijorarea cu privire la faptul ca faptul ca numarul de asistente medicale cu calificare corespunzatoare in sectorul de ingrijire in varsta continua sa scada.
Australian Nursing Federation (ANF...

Cat de bune sunt Energiei Drinks?

Cat de bune sunt Energiei Drinks? Cand printesa pop Britney Spears are nevoie de un pick-me-up, ea se transforma intr-o bautura populara de energie pentru un impuls rapid. Red Bull amestecat cu suc de mere, ea a spus, intr-adevar pompe-ma.
Si thats ideea. Foarte bauturi cu cafeina de energie - cum ar fi Red Bull, Du-te-Rapid! si Monster - pot comercializa ei insisi ca surse de energie a crescut si concentrare. Site-urile lor ca...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.