Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Colecistita


Ce este colecistita? Care este cauza colecistita?

Ce este colecistita? Care este cauza colecistita?
Colecistita este o inflamatie a vezicii biliare. Vezicii biliare este un mic, in forma de para-organ conectat la ficat, pe partea dreapta a abdomenului, care stocheaza bila si elibereaza-l in intestinul subtire pentru a ajuta la digestia de grasime.
95% din cazuri, colecistita sunt cauzate de calculi biliari, care sunt formate prin colesterol si bilirubina (pigment) in bila, de asemenea, mentionate in continuare namol biliara. Alte cazuri, sunt in general cauzate de traume, tratamentul in spital, sau de tratament pentru boli legate de bila sau de ficat.
Potrivit Medilexicons dictionar medical: colecistita este o inflamatie a vezicii biliare.
colecistita acuta este de inflamatie si / sau necroza hemoragica, cu infectie variabila, ulceratii, si infiltrarea neutrophilic a peretelui vezicii biliare; de obicei, rezultate din impaction de o piatra in conducta chistice. Care sunt semnele si simptomele colecistita? Un simptom este ceva Pacientul se simte si rapoarte, in timp ce un semn este ceva de alte persoane, inclusiv un medic sau o asistenta medicala poate detecta. De exemplu, durerea poate fi un simptom in timp ce o eruptie cutanata poate fi un semn. Durere in partea dreapta a abdomenului superior. In cazurile de colecistita acuta durere vine pe brusc, nu dispare, si este intensa. Daca este lasata netratata se va obtine de obicei, mai rau, si sa se simta mai intense atunci cand respiratia in profund. Durerea poate radia de la abdomen la umarul drept sau spate.
Alte simptome pot include
O febra usoara Frisoane Tandrete balonare abdominala pe sus partea dreapta a abdomenului foarte putin sau deloc Greata Varsaturi poftei de mancare Transpiratii Dupa o masa, in special un continut ridicat de grasimi, simptomele se va agrava. Care sunt cauzele de colecistita? Vezicii biliare detine bila - un lichid care este eliberata dupa ce vom manca, mai ales in cazul in care masa a fost ridicat in grasime - care ajuta la digestie. Bila calatorii din vezicii biliare prin conducta chistica - un mic tub - pentru a conductei comune biliar (un alt tub), si apoi in intestinul subtire.
In cazul in care apare brusc colecistita este numit colecistita acuta. In cazul in care aceasta se dezvolta lent, in momentul in care este numit colecistita cronica. Calculi biliari - in majoritatea cazurilor, colecistita acuta este cauzata de calculi biliari sau biliara namol obtinerea blocati la gallbladders de deschidere.
Injury - traumatisme la nivelul abdomenului, sau de chirurgie, poate duce la colecistita.
Infectia - in cazul in care infectia este situata in bila, vezicii biliare poate deveni inflamate.
Tumora - o tumora poate opri de la drenarea bilei din vezica biliara in mod corespunzator, rezultand intr-o acumulare de bila, care poate duce la colecistita. Care sunt factorii de risc pentru colecistita? Un factor de risc este o conditie, situatie sau de mediu, care ridica riscul de a dezvolta o boala sau o conditie. De exemplu, persoanele obeze au un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip II. De aceea, obezitatea este un factor de risc pentru diabet de tip II.
Urmatoarele conditii sau situatii pot creste riscul de a dezvolta calculi biliari: un istoric familial de calculi biliari mamelor pe partea laterala a familiei Crohns boala Diabet hiperlipidemia Pierderea in greutate rapid obezitate mai vechi de varsta Sarcina de munca lungi - in cazul in care mama gravida are o munca foarte lung nu se poate fi daune aduse vezicii biliare, ceea ce ridica riscul de a dezvolta colecistita in timpul saptamani dupa nastere. colecistita Cum este diagnosticat? Pacientii care se vedea GP lor (medic generalist, medic primar de ingrijire), in primul rand, cel mai probabil va fi intrebat daca au o istorie de colecistita, pentru ca cei mai multi pacienti au avut-o inainte. Pacientul va fi examinat fizic pentru a vedea cum licitatie este de vezicii biliare.
Urmatoarele teste pot fi, de asemenea, a ordonat: Blood test - o mai mare decat numarul normal de celule albe din sange poate indica faptul ca exista o infectie. Nivelul ridicat de bilirubina, fosfataza alcalina si aninotransferase serice pot ajuta, de asemenea, medicul a face un diagnostic.
Tomografie computerizata (CT) sau ecografice - acestea vor permite medicului pentru a vedea o imagine a vezicii biliare, precum si semne posibile de colecistita.
HIDA (hepato-biliare de acid iminodiacetic) scaneaza -, de asemenea, cunoscut ca un cholescintigraphy, Scintigrafia hepato-biliare sau hepato-biliare scanare. Aceasta scanare creeaza imagini ale ficatului, vezicii biliare, ale tractului biliar si intestinul subtire. Medicul este apoi posibilitatea de a urmari fluxul de productie si a bilei din ficat de a intestinului subtire si a determina daca, si daca da, in cazul in care e...

Hepatica accidentare in Cholelithiasis Si colecistita

Hepatica accidentare in Cholelithiasis Si colecistita Prejudiciu acuta hepatocelular este un fenomen frecvent intalnite la pacientii cu cholelithiasis si concomitent canal biliar comun (CDB) pietre. Cu toate acestea, in practica clinica, acesta parea sa apara, de asemenea, la pacientii cholelithiasis fara dovezi de pietre CBD. Incidentei lui si rezultatul final a necesitat clarificari.
Un articol de cercetare publicat in Jurnalul Mondial de Gastroenterologie abordeaza aceasta problema. Echipa de cercetare, condus de Dr. Shou-Chuan Shih de la Mackay Memorial Hospital (Taiwan, China) au investigat un prejudiciu tranzitorii hepatocelulare acute la pacientii cu cholelithiasis si colecistita, dar nici o dovada de choledocholithiasis.
Dosarele medicale a pacientilor cu cholelithiasis care au suferit o colecistectomia in perioada iulie 2003 si iunie 2007 au fost revizuite retrospectiv. Studiile Imaging pentru a detecta pietre CDB au fost efectuate la 186 pacienti, care au constituit populatia de studiu. Teste hepatice biochimica inainte si dupa interventia chirurgicala, precum si cu prezenta sau absenta de pietre CDB au fost analizate.
Ei au descoperit ca, din 96 de pacienti cu cholelithiasis si c...

Utilizarea procedurii de laparoscopic pentru indepartarea vezicii biliare variaza foarte mult

Utilizarea procedurii de laparoscopic pentru indepartarea vezicii biliare variaza foarte mult Exista o varietate larga de utilizare a chirurgia laparoscopica pentru indepartarea vezicii biliare spitale din Hong Kong, si de utilizare a acestei proceduri este mult mai probabil, la anumite spitale si in randul mai tineri pacientii de sex feminin care functioneaza pe mai recent, potrivit unui studiu in numarul din noiembrie a Arhivele de Chirurgie, una dintre cele JAMA / Archives reviste.
C...

Care sunt calculi biliari? Care este cauza calculi biliari?

Care sunt calculi biliari? Care este cauza calculi biliari? Calculi biliari sunt noduli sau pietre care se dezvolta in vezicii biliare sau de duct biliar. Unele dintre substantele chimice care exista in vezicii biliare, cum ar fi colesterol, bilirubinate de calciu, si carbonat de calciu, se intaresc, fie intr-o piatra mai mare sau mai multe cele mici. Potrivit Medilexicons dictionar medical, o piatra este o piatra in vezicii biliare sau a unui duct biliar,...

AHF Pentru a congrese: Pastrati PEPFAR de finantare prioritara privind SIDA Tratamentul

AHF Pentru a congrese: Pastrati PEPFAR de finantare prioritara privind SIDA Tratamentul Cu un vot bipartizana voce mai devreme astazi, Casa Comisiei pentru Afaceri Externe a trecut Casa de Rezolutia 5501 (Tom Lantos si Henry J. Hyde Statele Unite ale Americii Global de Conducere impotriva HIV / SIDA, tuberculozei si malariei Reauthorization Act), un proiect de lege pentru a reauthorize presedintilor plan de urgenta pentru SIDA relief (PEPFAR), programul de SUA la nivel mondial SIDA. ...

3D Medical Imaging Solutii in crestere in Accesibilitatea In Europa

3D Medical Imaging Solutii in crestere in Accesibilitatea In Europa Imaginilor 3D a devenit unul dintre segmentele cea mai mare crestere in domeniul imagisticii medicale si europene 3D de piata imagistica este in expansiune, deoarece aplicatiile devin tot mai accesibile. 3D este castiga in popularitate ca un instrument de diagnosticare rapida, care abordeaza volumul imens de date medicale fi produse de zi cu zi in spitale europene, contributia la eficienta flux de...

Studiul examineaza proiectului eforturilor de crestere a minoritare de reprezentare in studiile clinice

Studiul examineaza proiectului eforturilor de crestere a minoritare de reprezentare in studiile clinice Experienta impactului proiectului la data: Cresterea minoritare de participare si de constientizare a studiilor clinice (. Pdf), Journal of Medical Asociatiei Nationale: Studiul a evaluat efectele de Project impact (Cresterea minoritare Participarea si de constientizare a studiile clinice) prin distribuirea unui sondaj 542 medici negru. Proiect IMPACT implicate de educatie si unitati de formare pe...

Indian Sanatate Bill va impulsiona extrem de necesare Care, cronicar scrie

Indian Sanatate Bill va impulsiona extrem de necesare Care, cronicar scrie Aprobarea Senatelor, marti, de indian american Sanatate Imbunatatirea Legea a fost primul si poate provocarea cea mai dificila pentru proiect de lege, care a fost schiop de-a lungul la Coyotes-un ritm de 16 ani, cronicar Dorreen galben Bird scrie intr-un aviz Grand Forks Herald bucata. In tara indian de ingrijire a sanatatii, pe unele rezerve izolate depinde numai de indieni Serviciul de Sanatate,...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.