Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Cum se face biopsia


Ce este o biopsie? Ceea ce se utilizeaza la biopsii?

Ce este o biopsie? Ceea ce se utilizeaza la biopsii?
O biopsie este o procedura medicala care implica asumarea unui mic fragment de tesut, astfel incat sa poata fi examinat la microscop pentru scopuri de diagnostic.
Biopsie Termenul este adesea folosit cu referire la actul de a lua in esantion si mostra de tesut in sine.
O biopsie se poate face, de exemplu, din cauza ingrijorare cu privire la cancer. In cazul anumitor semne si simptome sau in cazul in care medicul a identificat o suprafata de ingrijorare, este necesara o biopsie pentru a stabili daca exista cancer sau o alta afectiune. Examenul fizic, imagistica, endoscopie, si testele de laborator pot indica faptul ca ceva este anormal. Ele sunt utile in detectarea maselor sau zone de anomalii. Cu toate acestea, ele singure nu pot diferentia celulele canceroase din celulele noncancerous. Pentru majoritatea de cancer, singura cale de a face un diagnostic definitiv este de a folosi o biopsie pentru a colecta celule pentru o examinare mai atenta.
Intr-o biopsie, medicul indeparteaza un esantion de tesut din zona anormale sau poate elimina tumora intreg. Un specialist instruit pentru a examina astfel de tesuturi se numeste un patolog. Apoi, anatomopatolog examineaza tesutul la microscop. In cazul in care cancerul este prezent, anatomopatolog poate spune de obicei, ce fel de cancer este si poate fi in masura sa judece daca celulele sunt susceptibile de a creste incet sau mai repede.
Potrivit Medilexicons dictionar medical:
O biopsie este: Procesul de indepartare a tesutului de la pacienti pentru examinare de diagnosticare. Tipuri de biopsie o mostra de tesut pot fi luate de aproape oriunde pe corp, cum ar fi piele, stomac, rinichi, ficat si plamani.
Un numar de diferite tipuri de biopsie poate fi folosit pentru a ajuta la identificarea o gama larga de conditii de sanatate diferite. Tipuri de biopsie includ: biopsia capsulei: folosit atunci cand un esantion din mucoasa intestinului trebuie sa fie luate.
Endoscopica biopsie: in cazul in care un instrument medical cunoscut ca un endoscop este folosit pentru a lua o mostra de tesut.
Biopsie Excisional: interventii chirurgicale in cazul in care este utilizat pentru a lua o sectiune mai mare de tesut.
Biopsie Needle: pentru obtinerea de tesuturi de la organele de bodys, sau din tesuturi de sub piele.
Biopsie Punch: pentru diagnosticarea boli ale pielii.
Razator celule: celule de a scoate de la stratul de suprafata de tesut, cum ar fi din interiorul gurii, sau din interiorul colului uterin. Mod biopsia se efectueaza in cazul in care va depinde de mostra de tesut este de a fi luate din. Ce biopsiei sunt folosite pentru? Biopsiile sunt utilizate pentru a identifica celule anormale. Rezultatul o biopsie poate ajuta de multe ori personalul medical pentru a diagnostica o gama larga de conditii, inclusiv cancer, ulcer peptic (ulcere care afecteaza sistemul digestiv), hepatita (inflamatie a ficatului), boli de rinichi, si endometrioza (in cazul in care celulele care de obicei linie uter se gasesc in alta parte a corpului). O biopsie poate fi, de asemenea, utilizat pentru a masura gradul de severitate al unei conditii. De exemplu, cat de grav un organ, cum ar fi ficatul, este inflamat.
Biopsiile sunt de obicei utilizate pentru a verifica daca un nod de san este benigne (non-canceroase) sau maligne (canceroase).
Celulele vor fi atent examinate la microscop pentru a vedea daca au sau nu par anormal, si pentru a verifica pentru orice activitate de celule neobisnuite. Celulele pot fi de asemenea testate cu ajutorul diferitelor substante chimice pentru a vedea modul in care acestia raspund. Tipul de teste care sunt utilizate va depinde de afectiuni medicale care sunt investigate. Biopsie de maduva osoasa O biopsie de maduva osoasa poate fi recomandata in cazul in care o anomalie in sange este detectat. Maduva osoasa este in cazul in care organismul produce celulele sanguine. Analizand un esantion de maduva osoasa poate dezvalui ceea ce este cauza problemei de sange.
Biopsiile maduvei osoase sunt efectuate pentru un numar din diferite motive, inclusiv un numar mic sau mare de celule rosii din sange (anemie), un numar scazut sau ridicat de celule albe din sange (leucopenie), sau un numar scazut sau ridicat de trombocite (sange - celule de coagulare).
Un numar de conditii de sanatate diferite pot fi responsabil pentru aceste tipuri de anomalii de sange, cum ar fi leucemie (cancer al maduvei osoase si a celulelor albe din sange), sau alte tipuri de tulburari ale sangelui. Mostre de maduva de sange sunt, de asemenea, uneori, luate pentru a verifica cat de bine un tratament pentru leucemie este de lucru, sau pentru a determina cat de departe anumite tipuri de cancer au progresat.
In timpul unei biopsie din maduva osoasa, medicul atrage un esantion de maduva osoasa din partea din spate a osului sold folosind un ac lung.
In unele cazuri, maduva din oase de alta natura in organism poate fi analizate. Biopsie din maduva spinarii este frecvent utilizat pentru a diagnostica o varietate de probleme de sange atat noncancerous si canceroase, inclusiv cancerul de sange, cum ar fi leucemie, limfom si de mielom multiplu. Pacientul primeste un anestezic local inainte de o biopsie din maduva osoasa, in scopul de a reduce la minimum disconfort in timpul procedurii. Endoscopica biopsie timpul endoscopie, o subtire, flexibil, cu un tub de lumina este folosit pentru a vedea structuri in interiorul corpului. Instrumente speciale sunt trecut prin tubul de a lua un mic esantion de tesut care urmeaza sa fie analizat.
Tipul de biopsie endoscopice depinde in cazul in care se afla zona de suspecte. Tuburi utilizate intr-o biopsie endoscopica poate fi introdus prin gura, rect, de tract urinar sau o mica incizie in piele. Exemple de proceduri endoscopice biopsie includ: Cytoscopy pentru a colecta tesut din interiorul vezicii urinare. Bronhoscopie pentru a obtine tesut din interiorul pulmonare. Colonoscopie pentru a colecta tesut din interiorul colonului. In functie de tipul de biopsie endoscopice, pacientul poate primi un sedativ sau inainte de procedura de anestezic. Capsula biopsie O biopsie capsula este o alternativa la o biopsie endoscopice. Acesta este utilizat atunci cand un esantion de mucoasei intestinului trebuie sa fie luate.
In timpul unei biopsie capsula, pacientul este dat o capsula mica sa inghita care este atasat la un tub subtire. X-ray imaginile vor fi folosite pentru a determina cand capsula a ajuns la punctul de corect in intestin. Cand a ajuns la punctul de corect, presiunea este creat in tub, astfel incat o mica bucata de mucoasei intestinului este aspirat in capsula, inainte de a fi eliminat din organism. Needle biopsie de timpul unei biopsii ac, un ac special este folosit pentru a extract de celule dintr-o zona suspect. O biopsie ac este adesea folosit pe tumori care pot fi resimtite prin intermediul pielii, cum ar fi bulgari de san suspecte si ganglionii limfatici. Atunci cand sunt combinate cu o procedura de imagistica, cum ar fi X-ray, biopsie ac pot fi folosite pentru a colecta celule dintr-o zona suspecte care nu pot fi resimtite prin piele.
Procedurile Needle biopsie includ: Fine-aspiratie ac. In timpul fin-aspiratie ac, un lung, ac subtire este introdus in zona de suspecte. Se utilizeaza o seringa pentru a trage afara fluid si celule pentru analiza. O biopsie de san forfetara este cunoscut ca un ac fin-biopsie aspiratie. Acul este introdus in forfetare si o proba de tesut este luata pentru testare.
Core biopsie ac. Un ac mai mare cu un sfat de taiere este utilizat in timpul biopsie de ac de baza pentru a trage o coloana de tesut dintr-o zona suspect.
Vacuum-asistata biopsie. In timpul vid-biopsie asistata, un dispozitiv de aspiratie creste cantitatea de lichid si de celule care se extrage prin intermediul acului. Acest lucru poate reduce numarul de ori acul trebuie sa fie introdus pentru a colecta o mostra adecvata.
Image-ghidate biopsie. Imagine-ghidate biopsie combina o procedura de imagistica, cum ar fi raze X, tomografie computerizata (CT) sau cu ultrasunete, cu o biopsie ac. Imagine-ghidate biopsia permite accesul la zonele suspecte care nu pot fi resimtite prin intermediul pielii, cum ar fi anomalii asupra ficatului, pulmonar sau de prostata. Folosirea imaginilor timp real, medicul este pozitiv faptul ca acul ajunge la fata locului corecte. Un anestezic local pentru a amorti zona fiind biopsie este dat pentru a reduce durerea.
O mai gros, cu ace tubulare este utilizat pentru a lua biopsiilor de organe, cum ar fi ficatul, sau rinichii. Pacientul este rugat sa respirati si tine respiratia lor, in timp ce acul este introdus in abdomen. Este nevoie de cateva secunde pentru un mic fragment de tesut care trebuie luate. Un anestezic local va fi, de obicei folosite pentru acest tip de biopsie pentru ca pacientul trebuie sa fie treaz in scopul de a respira in piele biopsie O piele biopsie indeparteaza celulele de la suprafata corpului. O biopsie de piele este folosit de cele mai multe ori pentru a diagnostica afectiuni cutanate, inclusiv forme de cancer, cum ar fi melanom. De tipul de piele biopsie depinde de tipul de cancer suspectate si in masura in care a celulelor suspecte. Procedurile de piele biopsie includ: Shave biopsie. Un instrument similar cu un aparat de ras este folosit pentru a scrape suprafata pielii. Ochiurile sunt, de obicei nu este necesar, dupa un barbierit biopsie.
Biopsie Punch. Un instrument circulara este utilizat pentru a elimina o mica sectiune de piei straturile mai profunde. O biopsie Punch extinde despre 1/4-inch (aproximativ 6 milimetri) adancime. Oc...

Lucreaza pana Potential de viata hepatice Donatori

Lucreaza pana Potential de viata hepatice Donatori Voluntariat donatori vii de ficat ar trebui sa fie supuse unui atenta, dar rapid, workup si dorinta lor de a altruismul nu ar trebui sa fie impiedicate de negativismul din partea comunitatii de transplant, spun autorii unui nou studiu in problema aprilie a Transplant Hepatic, revista oficiala a american Asociatia pentru Studiul de ficat de Boli (AASLD) si Organizatia Internationala Transplant Hepatic Society (ILTS). Revista este publicat in numele societatilor de John Wiley & Sons, Inc si este disponibil on-line, prin intermediul Wiley Interscience la http://www.interscience.wiley.com/journal/livertransplantation.
De-a lungul ultimilor zece ani, care traiesc donator transplantul de ficat a devenit o alternativa practica la transplant donator decedat. Prin aceasta, donatorii poate salva viata unui iubit-o, cu toate acestea, morbiditatea si mortalitatea donatori raman dezavantaje majore. Workup donatorului potential este o procedura de serios cu impact potential profund asupra psihicului sau, decizie si satisfactie, precum si cu privire la rezultatul potential beneficiar.
Cercetatorii, condus de profesorul Sheung Tat Fan de la Universitatea din Hong Kong, a incercat sa analizeze si sa raporteze experientele workups a donatorilor in centrul lor, care efectueaza mult mai multe transplanturi de la donatori vii decat de la donatori decedati din cauza unui deficit major al acestuia din urma.
Cercetatorii au inclus 399 de persoane, care sa oferit sa devina un donator viu ficat pentru un iubit intre ianuarie 2001 si decembrie 2004. Pentru a face acest lucru, fiecare a avut pentru a finaliza cu succes un proces in patru etape, care verifice compatibilitatea lor pentru operatie. In primul rand, au oferit un medical detaliat si istorie de droguri. In al doilea rand, au fost supuse unei evaluari cuprinzatoare psihologica, precum si testarea medicale, inclusiv radiografii toracice, precum si o electrocardiograma. In al treilea rand, au fost supuse biopsia hepatica, daca a existat vreo sugestie de modificari ficat gras. In cele din urma, au dat consimtamantul informat.
A full 32 la suta din potentiali donatori a facut-o prin intermediul workup si a continuat sa chirurgie donator. Cei mai multi dintre cei care nu au a face it la chirurgie a abandonat dupa primul pas; 144 din motive medicale, cum ar fi de incompatibilitate ABO sau pentru ca acestea au fost operatorii de transport hepatita, desi 42 renuntat in mod voluntar, si 24, pentru ca nu a fost un alt donator mai bine. De la pasul doi incoace, au existat foarte putine abandonului. Numai doi potentiali donatori au fost respinse, din motive psihologice. O douazeci suplimentare nu au avut anatomie in...

Noua Imager zerouri in On mici Tumorile de san

Noua Imager zerouri in On mici Tumorile de san Un Imager medicale noi pentru detectarea si indrumarea biopsia leziuni suspecte de cancer de san este de natura sa spotting tumori care sunt jumatate din marimea cele de mici dimensiuni detectat de sistemele de imagerie standard, conform unui nou studiu.
Rezultatele testarea initiala a PEM / PET de sistem, proiectate si construite de catre oamenii de stiinta de la Departamentul de Energys Thoma...

Multi-institutionale studiu care a comparat de precizie de diagnosticare de animale de companie si CT

Multi-institutionale studiu care a comparat de precizie de diagnosticare de animale de companie si CT Cercetatorii implicate intr-o mare, multi-institutionale studiu a comparat precizie de tomografie cu emisie de pozitroni (PET) si tomografie computerizata (CT), in caracterizarea nodulii pulmonar a constatat ca de PET a fost mult mai de incredere in detectarea sau nu unui nodul a fost maligne.
CT si PET au fost utilizate pe scara larga pentru a caracteriza nodulii pulmonare solitare (SPNs) ca b...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.