Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Durere pancreas


Ce este acuta Pancreatita? Care este cauza Pancreatita acuta?

Ce este acuta Pancreatita? Care este cauza Pancreatita acuta?
Pancreatita inseamna inflamarea pancreasului, care pot aparea in doua moduri foarte diferite. Pancreatita acuta este brusca in timp ce pancreatita cronica este recurente sau persistente. Unele cazuri de pancreatita poate fi usoara si du-te departe pe cont propriu si nu necesita tratament. Cu toate acestea, cazuri severe poate duce la complicatii potential letale.
Pancreatita acuta este mai putin frecventa. Potrivit National Health Service (NHS), Marea Britanie, mai putin de 1 din fiecare 100.000 de persoane se dezvolta pancreatita acuta in fiecare an. Acesta este usor mai frecvente la barbati decat la femei.
Pancreasul este un lung, glanda plat situat in spatele stomacului in abdomen superior. Ea produce enzime digestive si hormoni, care reglementeaza modul in care corpul procesele de glucoza.
Desi pancreatita este in principal cauzata de calculi biliari, cresterea abuzul de alcool, in mai multe tari a dus la o crestere a incidentei. Alcoolul reprezinta in prezent peste o treime din toate cazurile de pancreatita acuta in SUA si Marea Britanie.
Vizitati nostru specializat sectiunea de stiri
Gastro-intestinale / Gastroenterologie Noutati In cazul in care pancreatita acuta este legata de calculi biliari aceasta tinde sa se dezvolte la pacientii varstnici. Alcoolul-legate de pancreatita acuta afecteaza in principal de persoane in 30 de ani lor cu intarziere. Care sunt simptomele de pancreatita acuta? De obicei, pacientul va experimenta o instalare brusca de durere in centrul abdomenului superior, sub stern (sternului). Rareori, durerea este primul simtit la nivelul abdomenului inferior. Acesta va deveni treptat, apoi mai intens pana cand este vorba de o durere constanta. Dureri poate intensifica in continuare si devin severe, si-au extins si in spatele in 50% din cazuri. Posibilitati de alimentatie poate exacerba durerea. In cazul in care acesta este cauzata de calculi biliari tot ceea ce se va intampla si de a dezvolta foarte rapid. Atunci cand este cauzata de alcool, simptomele se va dezvolta de obicei mai lent, intr-un numar de zile.
Inclinat inainte sau presupunand o pozitie fetale (Curling sus) poate ajuta la reduce durerea usor. Oricine care experientele durere constanta trebuie sa solicite asistenta medicala.
Urmatoarele simptome pot fi de asemenea prezent: Varsaturi. Greata. Diaree. Pierderea poftei de mancare. Tuse, miscari viguroase, si de respiratie profunda poate fi dureros. Tandrete cand abdomenul este atinsa. Febra - temperatura de cel putin 100.4F (38C). Icter - pielii si a albului ochilor sa ia pe o tenta galbuie. analgezice puternice nu reusesc adesea pentru a calma durerea. Tensiunea arteriala ar putea sa scada sau sa creasca, dar va cadea atunci cand pacientul standuri, provocind uneori lesin. Care sunt cauzele si factorii de risc de pancreatita acuta? tripsina - tripsina, daca este activata in timp ce inca in pancreas, pe care nu ar trebui sa faca, se va incepe descompunerea celulele pancreasului, digestia pancreasului in sine, care cauzeaza iritatia si inflamatia. Tripsina digestiv este o enzima produsa de pancreas. Tripsina, nu ar trebui sa devina activ pana cand acesta este eliberat din pancreas si intra in intestine.
Abuzul de alcool - stim ca abuzul de alcool poate provoca tripsina sa devina activ in interiorul pancreasului, dar oamenii de stiinta nu sunt sigur de ce? Oamenii de stiinta spun ca moleculele de etanol afecteaza celulele pancreasului, declansand-le pentru a activa tripsina prematur. Aproximativ 10% din persoanele cu abuzul de alcool cronice dezvolta pancreatita acuta. Abuzul cronic de alcool inseamna mediu sau consumul pe termen lung de cel putin 10 de unitati de alcool pe zi - echivalentul a peste patru halbe de Lager (bere) sau cinci pahare de vin.
Calculi biliari - acestea sunt putin de prundis-ca formatiuni care se dezvolta in vezicii biliare, daca exista prea mult colesterol in bila. Uneori, calculi biliari poate fi dislocat si sa faca modul lor din vezicii biliare, blocarea conductele de a pancreasului. Blocajul submineaza functionarea normala a pancreasului, care, uneori, activa tripsina prematur, in timp ce acesta este inca in interiorul pancreasului, cauzand acesteia sa devina iritat si inflamat.
Infectii (cauze rare de pancreatita acuta) - exemple de infectii bacteriene includ: Salmoneloza, un tip de intoxicatii alimentare cauzate de bacteria Salmonella, sau boala legionarii, o infectie provocata de bacteria Legionella pneumophila gasit in instalatii sanitare, dusuri si apa de stocare tancuri. Exemple de astfel de infectii virale includ, oreion sau hepatita B.
Unele conditii autoimuna - cum ar fi lupus, sau sindromul Sjögrens.
Ranire a pancreasului
Idiopatica - aproximativ 15% din toate cazurile de pancreatita acuta sunt numite pancreatita idiopatica. Aceasta inseamna ca nici o cauza evidenta a fost identificat. Pancreatita acuta Cum este diagnosticat? GP (medic generalist, medic primar de ingrijire) va solicita pacientul despre simptomele si sa examineze / abdomenul sau. In cazul in care anumite zone ale abdomenului sunt sensibile la atingere, acest lucru ar putea fi un indiciu de pancreatita acuta. Pacientii cu pancreatita acuta va avea muschii abdominali rigide de perete pe care medicul va observa in timpul examinarii. Atunci cand a asculta pe abdomen cu un stetoscop, pot exista foarte putine sau nu sunete intestinale -, de asemenea, o indicatie de pancreatita.
Analizele de sange - in cazul in care nivelurile sanguine ale amilazei si lipazei sunt mai mari decat cele normale, cel mai probabil, pacientul va fi trimis la spital. Pancreasul produce niveluri ridicate de substante chimice, atat in timpul pancreatita acuta. Cu toate acestea, testele de sange sunt utile numai de timpuriu, deoarece amilazei si lipazei nivelurile de crestere in prima zi de boala si apoi reveni la normal in termen de 3 pana la 7 zile.
De testare a in spital
Pentru a afla cum inflamarea pancreasului este, ceea ce ajuta la medici a determina riscul de complicatii, urmatoarele teste pot fi efectuate: O ecografie Scan - unde de inalta frecventa de sunet a crea o imagine ...

Ce este cronica Pancreatita? Care este cauza cronica Pancreatita?

Ce este cronica Pancreatita? Care este cauza cronica Pancreatita? Pancreatita cronica este pe termen lung progresiva boala inflamatorie a pancreasului care duce la deteriorarea permanenta a structura si functia pancreasului. Se estimeaza ca in Europa Occidentala si America de Nord pancreatita cronica este diagnosticata in 3 - 9 oameni in fiecare 100.000 in fiecare an.
Cea mai frecventa cauza este pe termen lung, abuz de alcool - se crede ca reprezinta aproximativ 70% din toate cazurile. Crestere progresiva a incidentei pancreatita cronica in mai multe tari de pe glob a fost atribuita, la cresterea consumului de alcool si de diagnostic mai devreme.
Rezultatele pancreatita cronica, in vizite de ambulator peste 122000 si 56000 spitalizari anual, in SUA. In mod semnificativ mai multi barbati decat la femei sunt afectate.
Pancreatita cronica incepe de obicei la adulti in varsta de 40 - 50. Ce este pancreasul? Pancreasul este un organ glanda care este situat in abdomen, in spatele stomac si de mai jos ribcage. Este o parte a sistemului digestiv si produce enzime importante si hormoni care ajuta la descompunerea alimentelor. Ea are o functie endocrina, deoarece Comunicate de sucuri direct in sange, si are o functie exocrin, deoarece Comunicate de sucuri in conducte.
Vizitati nostru specializat sectiunea de stiri
Gastro-intestinale / Gastroenterologie Stiri Enzime, sau sucuri digestive, produs de pancreas sunt secretate in intestinul subtire pentru a sparge mai jos alimentar dupa ce a plecat de la stomac. Glanda, de asemenea, produce si secreta hormon de insulina-o in sange, in scopul de a reglementa glucoza bodys sau nivelul de zahar. Care sunt simptomele de pancreatita cronica? Pain - pacientul poate simti durere la nivelul abdomenului superior. Durerea poate fi uneori severe si care pot calatori de-a lungul spate. Acesta este de obicei mai intensa dupa masa. Unele ameliorarea durerii poate fi obtinuta prin inclinat inainte sau curling intr-o minge.
Greata si varsaturi - mai frecvent cu experienta in timpul episoadelor de durere.
Dureri Constant - Pe masura ce boala progreseaza episoade de durere devin mai frecvente si mai severe. Unii pacienti in cele din urma sufera de dureri abdominale constante. Ca pancreatita cronica progreseaza, si capacitatea de pancreasul sa produca sucuri digestive se deterioreaza, va aparea urmatoarele simptome: fecalele Smelly si gras (scaune) Flatulenta Balonare crampe abdominale (ruperea vant, farting) In cele din urma a pancreasului poate nu trebuie sa fie capabila sa produca insulina, ceea ce duce la diabet zaharat de tip 1, cu urmatoarele simptome: sete urinare frecventa Intense foame Scadere in greutate oboseala (oboseala) Vedere incetosata Care sunt cauzele de pancreatita cronica? pancreatita cronica este de obicei follow-on de episoade repetate de pancreatita acuta, care duce la deteriorarea permanenta a pancreasului.
Pancreatita acuta este cauzata in momentul tripsina devine activat in cadrul pancreasului. Tripsina este o enzima produsa in pancreas si eliberat in intestine, in cazul in care se descompune proteinele, ca parte a sistemului digestiv. Tripsina este inactiv pana cand a ajuns la intestine. In cazul in care tripsina devine activat in interiorul pancreasului acesta va incepe sa digere pancreasul in sine, conducand la iritatie si inflamatie a pancreasului - pancreatita acuta. Alcoolul poate provoca un proces care determina activarea tripsina in interiorul pancreasului, dupa cum se poate calculi biliari. Cauzele abuzul de alcool de 70% din cazuri, pancreatita cronica
Oamenii care abuzul de alcool si de a dezvolta pancreatita acuta tind sa aiba episoade repetate, precum si in cele din urma a dezvolta pancreatita cronica (pe termen lung) - de aceea 70% din toate cazurile de pancreatita cronica sunt cauzate de abuzul de alcool. Crize repetate de pancreatita acuta in cele din urma isi faca simtita prezenta pe pancreasului, cauzand pagube permanente, care apoi devine pancreatita cronica -, de asemenea, cunoscut ca pancreatita cronica alcoolice.
Potrivit National Health Service, UK, pe termen lung abuz alcoolica care in mod obisnuit cauze pancreatita cronica este format din aproximativ 10 la 15 ani de 10 unitati de alcool pe zi sau mai mult. Un exemplu tipic de 750ml sticla de vin de 12% contine 9 unitati de alcool. Aproximativ 5% la 10% din persoanele cu abuzul pe termen lung de alcool dezvolta pancreatita cronica.
Expertii cred ca pacientii cu pancreatita cronica alcoolica au mutatii genetice specifice, care le face mai sensibile la efectele alcoolului.
Idiopatica pancreatita cronica constituie cea mai mare parte din restul de 30% din cazuri
Atunci cand o boala este idiopatica inseamna ca nu exista nici o cauza cunoscuta sau un motiv pentru a explica de ce sau cum sa dezvoltat. Idiopatica cronica, pancreatita conturi pentru cele mai multe cazuri ramase. Cele mai multe cazuri de pancreatita cronica idiopatica, incepe sa se dezvolte in oameni varste intre 10 si 20 de ani, si cei peste 50.
Nimeni nu este sigur de ce alte grupe de varsta sunt rareori afectate. Spink-1 si genele CFTR, tipuri de gene mutante, exista in aproximativ 50% dintre pacientii cu pancreatita cronica idiopatica. Expertii cred ca aceste mutatii genetice ar putea submina functiile pancreasului.
Alte cauze mult mai rare includ pancreatita autoimune cronice, in care persoanele proprii atacurile sistemului imunitar pancreasului, pancreatita ereditatea in cazul in care pacientii au o boala genetica si se nasc cu un pancreasul defect, si fibroza chistica, o alta boala genetica care afecteaza anumite organe. Cum este cronica pancreatita diagnosticat? Nu exista teste de incredere pentru a diagnostica pancreatita cronica. Un medic va suspecta boala din cauza simptomelor pacientilor, antecedente de pancreatita acuta repetate flare-up-uri, sau de abuzul de alcool.
Analizele de sange pot fi utile in verificarea nivelului de glucoza din sange, care pot fi crescute.
Analizele de sange pentru niveluri crescute ale amilazei si lipazei nu sunt fiabile in acest stadiu. Amilazei si lipazei nivelurile de sange creste in timpul primul cuplu de zile de pancreatita, si apoi solutiona reveni la normal dupa cinci la sapte zile. Un pacient cu pancreatita cronica ar fi avut de imbolnavire pentru mult mai mult.
Medicii trebuie sa aiba o privire bine la pancreasului, in scopul de a diagnostica corect boala. Acest lucru va implica cel mai probabil: O ecografie a scanda - unde de inalta frecventa de sunet a crea o imagine pe un monitor de pancreas si imprejurimile sale.
O CT (tomografie computerizata), scanare - raze X sunt folosite pentru a face fotografii multe din aceeasi zona din mai multe unghiuri, care sunt apoi puse impreuna pentru a produce o imagine 3-D. Scanare va dezvalui modificari de pancreatita cronica.
MRCP (Cholangiopancreatography rezonanta magnetica), scanare - Acest tip de scanare va arata hepatobiliare si pancreatice m...

Medicii de returnare Islet Pile de dupa indepartarea de organe

Medicii de returnare Islet Pile de dupa indepartarea de organe Intr-un 12 ore, dual-etapa chirurgie cunoscute a fi efectuate la doar doua alte centre din SUA, medicii de la Universitatea din Alabama de la Birmingham (UAB), marti, a returnat o pacientii cu insulina propriu-celule producatoare de la el, dupa indepartarea lui chirurgical pancreasului pentru a elimina constanta, durere severa de la pancreatita cronica. pacientului, Leonard Stewart, 47, din Panama...

US Attorney General in Spitalul de gallstone Pancreatita

US Attorney General in Spitalul de gallstone Pancreatita John Ashcroft, US Attorney General este in terapie intensiva de la Washington. El a fost admis joi seara pentru pancreatita gallstone.
El ramane in spital pentru monitorizare si tratament cu antibiotice.
INFORMATII DESPRE gallstone pancreatita
De Kathy Dix
Calculi biliari sunt omniprezente. Mai mult de 20 milioane de adulti din SUA au ei, dar numai 1 la 4 la suta dintre acesti pacienti...

Ce este Dispepsie? Ce este Indigestie? Ce este tulburari gastrice?

Ce este Dispepsie? Ce este Indigestie? Ce este tulburari gastrice? Dispepsie, de asemenea, cunoscut sub numele de indigestie sau disconfort gastric, este un termen care descrie disconfort sau durere la nivelul abdomenului superior. Aceasta nu este o boala. Dispepsie este un grup de simptome care includ adesea balonare, greata si burping.
Indigestie este, de obicei cauzata de acidul din stomac care vin in contact cu mucoasa ale sistemului digestiv - captuseala ...

Ce este Hipoglicemie? Care este cauza Hipoglicemie?

Ce este Hipoglicemie? Care este cauza Hipoglicemie? O persoana cu anormal de un nivel scazut de zahar din sange (glucoza) a hipoglicemie. Glucoza este sursa principala de energie bodys. Hipoglicemie nu este o boala in sine, ci este un semn de o problema de sanatate.
Majoritatea oamenilor stiu cand nivelul lor de zahar din sange au scazut, si au timp sa faca ceva despre asta. Semnele tipice de niveluri scazute de zahar sunt foame, tremuraturi, sh...

Ce este Ciroza hepatica? Care este cauza Ciroza hepatica?

Ce este Ciroza hepatica? Care este cauza Ciroza hepatica? Ciroza este o conditie anormala a ficatului in care exista cicatrici ireversibila a ficatului. Cauzele principale sunt sustinute consumul excesiv de alcool, hepatita B si C, si a bolilor de ficat gras - cu toate acestea, exista multe cauze posibile.
Persoanele cu ciroza pot dezvolta icter (ingalbenirea pielii, ochilor si limba), mancarimi si oboseala extrema.
Pentru ciroza de a dezvolta pe t...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.