Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Efecte radioterapie chimioterapie


Ce este Radioterapie? Ce este de radioterapie?

Ce este Radioterapie? Ce este de radioterapie?
Radioterapia este, de asemenea cunoscut sub numele de radioterapie, oncologie radiatii si XRT. Acesta este utilizat pentru tratarea cancerului, afectiuni tiroidiene si unele tulburari de sange. Aproximativ 40% dintre pacientii cu cancer supusi un fel de radioterapie. Aceasta implica utilizarea de fascicule de mare de energie raze X sau de particule (radiatii), pentru a distruge celulele canceroase. Radioterapie actioneaza prin deteriorarea ADN-ul din interiorul celulelor tumorale, distrugand capacitatea lor de a se reproduce.
Potrivit Medilexicons dictionar medical, oncologie radiatii este 1. medicale de specialitate in cauza, cu utilizarea radiatiilor ionizante in tratamentul bolii; 2. specialitatea medicina generala de radioterapie; 3. utilizarea de radiatii in tratamentul de neoplasme (tumori). Radioterapie pot fi utilizate pentru diferite motive total de leac
Articole interesante
Ce este radiatia?
Ce este cancerul? Care sunt cauzele cancerului?
Ce este chimioterapie? Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei?
Ce este cancerul de piele? Ce este melanomul?
Ce este cancerul anal? Care sunt cauzele cancer anal?
Ce este cancerul colorectal? Care sunt cauzele cancerului colorectal?
Ce este cancerul de colon? Care sunt cauzele cancerului de colon?
Ce este limfom? Cauzele limfomul si tratamente.
Ce este leucemia? Care sunt cauzele leucemie?
Ce este cancerul de san?
Care este functia a ganglionilor limfatici? Pentru a vindeca pacientul prin complet distrugerea tumorii.
Pentru a atenua simptomele
Radioterapia este adesea utilizat pentru a ameliora durerea in mai multe forme de cancer avansat.
Neo-radioterapie adjuvant (inainte de interventia chirurgicala)
In cazul in care o tumora este mare, radioterapie poate contracta aceasta, ceea ce face mai usoara si mai putin daunatoare pentru chirurgical, apoi scoateti-l.
Adjuvant radioterapie - avand in vedere dupa o interventie chirurgicala
Scopul este de a elimina celulele canceroase care au ramas in urma. Doctorii de la St Jude Spitalul pentru copii de cercetare, TN, SUA a raportat ca chirurgie agresiva, urmata de radioterapie directionate este mijlocul prin care optime o forma rara de cancer cerebral copilarie (Ependimomul) ar trebui sa fie tratate, deoarece imbunatatit semnificativ ratele de supravietuire, comparativ cu copii care interventii chirurgicale a primit singur.
Terapia asociata - radioterapie, combinate cu un alt tip de terapie
In unele cazuri, chemoradiation - radioterapie combinat cu chimioterapie - este mult mai eficient. Un studiu canadian-Europeana a constatat ca pacientii care cu glioblastom temozolomide chimioterapie de droguri, in asociere cu radioterapia creste rata lor de supravietuire, comparativ cu cei care primesc radioterapie singura, si aceasta imbunatatire persista timp de pana la 5 ani.
Radioterapie combinat cu terapia hormonala a demonstrat reducerea semnificativa a mortalitatii la barbatii cu cancer de prostata, in functie de tratamentul cancerului de prostata Caritate, Marea Britanie.
Iradierea totala a corpului (TBI)
Intregului corp primeste radiatie. Acest lucru poate fi folosit pentru leucemie sau limfom inainte de un transplant de maduva osoasa - scopul este de a distruge celulele maduvei osoase. Cercetatorii de la Institutul Louis Bugnard a constatat ca TBI pot deteriora tesutul adipos. Uneori, radioterapia este o alternativa eficienta la interventii chirurgicale Cercetatori din Leeds, Anglia, a raportat ca radioterapia este la fel de eficace ca si interventii chirurgicale in tratarea cancerului vezicii urinare. Ei au descoperit ca ratele de supravietuire pentru pacientii care au suferit o cystectomy radicale (indepartarea chirurgicala a vezicii urinare) au fost aceleasi ca si pentru cei care au primit doar radioterapie. Cand sa administreze radioterapia? Unor forme de cancer dezvolta mai repede decat altele. Fie pentru a administra radioterapie cu promptitudine depinde adesea de acest lucru, precum si de alte caracteristici ale unor forme de cancer. Pentru tipuri de cancer, cum ar fi de san si de cap si gat tipuri de cancer, riscul de cancer de recurente creste daca radioterapia este intarziata, in functie de oameni de stiinta de la Institutul de cercetare a cancerului, Kingston, Ontario, Canada, si Cross Cancer Institute, Edmonton, Alta, Canada. Cat dureaza un curs de radiatii trecut? Un curs de radioterapie poate dura de la mai putin de o zi la un numar de saptamani. Potrivit National Health Service (NHS), Marea Britanie, majoritatea pacientilor, vor suferi o fractiune (sesiune) pe zi, de luni pana vineri, cu o pauza de la sfarsit de saptamana pentru a permite organismului de a recupera. Ce este o fractie in radiatiilor? In fiecare caz, radiolog va decide ce doza completa pentru tratamentul ar trebui sa fie. Acest lucru nu poate fi dat toate intr-un singur pas, pentru ca ar dauna pacientului. Deci, acesta este impartita in fractii. In timpul fiecarei sesiuni pacientul va primi o parte din doza totala. O sesiune este adesea numit o fractiune. Tipuri de terapii radiatiilor externe fascicul de radiatii
A se vedea canalele noastre de specialitate de stiri
Radiologie / Medicina Nucleara News
Azbestul / Mezoteliom News
Cancer de san Noutati
Cancer / Oncologie News
Cancer colorectal News
CANCERUL PULMONAR News
Limfomul / Leucemie News
Melanomul / Cancer de piele News
Pentru cancer ovarian News
Pancreatic Cancer News
Cancerul de prostata Noutati de mare de energie grinzile provin dintr-un dispozitiv in afara corpului uman - aceasta ar putea fi sub forma de raze X, iradierea cobalt, electroni si protoni.
Grinzi sunt destinate intr-un anumit punct din corp - in cazul in care tumora este. Radiatii distruge materialul genetic care controleaza modul in care celulele canceroase cresc si se divid. Un anumit numar de celule sanatoase sunt, de asemenea afectate de acest tip de tratament. Scopul este de a lovi ca celulele canceroase numar cat mai mare in timp ce deteriorarea numarul minim de cele sanatoase. Cele mai multe celule deteriorate sanatoase sunt capabil sa se repare singuri.
Pacientul va simti nici o durere in timpul fiecarei sesiuni. Cu toate acestea, el / ea poate aparea efecte secundare temporare mai tarziu, care pot include durere sau disconfort.
Radiatii externe pot fi date sub alte forme: radioterapie, Conformal - masina de radioterapie externa standard este folosit, dar blocuri de metal sunt plasate in partea din fata a fasciculului de radiatii. Acest lucru schimba grinzilor forma. Scopul este de a face fasciculul conforme cu forma de tumora. Daca fasciculul este in forma ca tumora mai putine celule sanatoase vor fi deteriorate atunci cand doze sunt mari. Acest lucru duce la efecte secundare fiind mai putin severe si nu atat de lunga durata.
Intensitate modulat radioterapie (IMRT) - calculatoare reglementeaza masini de emisie, astfel incat sa doze foarte precise radiatii sunt menite sa anumite parti ale tumorii. A 3-D scanare a tumorii se face in prealabil, astfel incat radiolog poate lucra in intensitatea exacta a dozei in functie de tumori forma. Tumorale primeste o doza mare de radiatii, lasand in apropiere celulele sanatoase expusi la doze foarte mici. Pacientii supusi IMRT tind sa aiba mai putine efecte secundare, in comparatie cu cele de pe tratamente standard. Oamenii de stiinta din SUA a raportat intr-un studiu ca aplicarea radioterapie modulate in tratamentul cancerului intestinului pot imbunatati rezultatele obtinute prin alte tratamente conventionale, fara a creste toxicitatea. Ce se intampla in timpul unei sesiuni de radiatii externe?
Cu exceptia cazului in care pacientul primeste, de asemenea, chimioterapie, de asemenea, sau nu este bine, el / ea va merge acasa cat mai curand sesiune este de peste.
Pacientul va fi amplasat pe o masa de tratament si de masini radioterapie va conduce raze cu energie inalta, la o anumita parte a corpului. In timp ce se intampla acest lucru, este important sa pastrati complet inca, astfel incat de directionare este la fel de perfect posibil.
Echipa de radiologie va fi in alta camera. Ei pot vedea pacientului, in orice moment, iar pacientul poate comunica cu ei. Ei stau in alta camera, pentru ca o durata de viata de expunerea la radiatii lumina s-ar construi treptat, pana in cele din urma incepe sa rau.
Intregul proces nu ar trebui sa ia mai mult de cateva minute.
Radioterapia interna
Radioterapia este dat din interiorul organismului. Pacientul poate bea un lichid care este absorbita de celulele canceroase, sau materiale radioactive pot fi plasate in apropierea tumorii. Cele doua tipuri de terapii radiatiilor interne includ: lichide radioactive - acestea sunt fie consumate ca o bautura sau injectate in pacientului. Pentru cazurile de cancer al sangelui lichid va contine fosfor, secundar la pacientii cu cancer osos se va da de strontiu, in timp ce iod va fi folosit pentru cancerul tiroidian.
Implante radioactive (brahiterapie) - acest lucru poate fi sub forma de seminte de metal (pelete), tuburi sau cabluri. Ele sunt amplasate foarte aproape de a tumorii. Implantul poate ramane in organism pentru doar cateva minute sau un numar de zile - acest lucru depinde de tipul de cancer si a tumorii. Exista cazuri cand implanturile nu sunt niciodata scoasa. Daca pacientul este internat si are implanturi radioactive sau lichide, spitalul va lua masuri pentru a proteja personalul si vizitatorii de la expunerea la radiatii. Unii pacienti pot deveni alarmat de la aceste masuri; intrebam cu privire la siguranta de ceea ce au supus-se sa. Este important sa ne amintim ca dozele mari radiatii sunt destinate cancerului, in timp ce celelalte celule sanatoase a primi o doza mult mai mica - chiar daca unii sunt deteriorate cele mai multe, va recupera. Echipa medicala a stabilit ca beneficiile aduse de radioterapie sunt mai mari decat riscurile.
De indata ce un implant este scos in care pacientul nu are nici o radioactivitate mai mult in lui / corpul ei - nu sta pe ganduri. Radioactivitatea in tratamente lichid dureaza cateva zile, sa dispara. In ambele cazuri...

Ce este Chimioterapia? Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei?

Ce este Chimioterapia? Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei? Chimioterapia este utilizarea de produse chimice (medicamente) pentru tratamentul bolii - mai exact, aceasta se refera de obicei la distrugerea celulelor canceroase. Cu toate acestea, chimioterapie, de asemenea, include utilizarea de antibiotice sau alte medicamente pentru a trata orice boala. Acest articol se concentreaza pe chimioterapie pentru tratarea cancerului. Medicamentele citotoxice impiedica celulele canceroase de la impartirea si in crestere. Cand profesionistilor in domeniul sanatatii vorbesc despre chimioterapie, astazi, in general, acestea tind sa se refere la mai multe medicamente citotoxice decat altele. Cum a inceput chimioterapia? Dupa o operatiune militara in al doilea razboi mondial unii marinari au fost accidental expusi la gazul mustar. Ei au fost mai tarziu sa constatat ca au numar albe foarte scazut de celule din sange. Celulele albe din sange, de obicei se dezvolta foarte rapid - celule canceroase, de asemenea, diviza si sa creasca foarte repede.
Medicii intrebat daca efectul de gaz de mustar - incetinirea cresterii rapide a celulelor albe din sange - poate avea acelasi efect asupra cresterii celulelor canceroase.
Articole interesante
Ce este cancerul? Care sunt cauzele cancerului?
Ce este cancerul de piele? Ce este melanomul?
Ce este cancerul anal? Care sunt cauzele cancer anal?
Ce este cancerul colorectal? Care sunt cauzele cancerului colorectal?
Ce este cancerul de colon? Care sunt cauzele cancerului de colon?
Ce este limfom? Cauzele limfomul si tratamente.
Ce este leucemia? Care sunt cauzele leucemie?
Ce este cancerul de san?
Care este functia a ganglionilor limfatici medici? Incercat de testare la pacientii cu limfom avansate prin injectarea unei substante chimice in gazul mustar. Chiar daca efectul a fost temporar, pacientii care sa confruntat cu o imbunatatire remarcabila.
Acest lucru a dus la cercetarea in alte substante care ar putea incetini sau opri divizarea si cresterea celulelor canceroase. De-a lungul mai multor decenii noi medicamente imbunatatite au fost create.
Exista mai mult de 100 de tipuri diferite de droguri chimioterapie de astazi, care pot trata cele mai multe forme de cancer.
Testare genetica este de a ajuta medicii tinta chimioterapie cu mai multa precizie. De testare pentru mutatii genetice poate ajuta la identificarea pacientilor cu cancer de san, care nu va beneficia de un anumit tip de chimioterapie, oamenii de stiinta din SUA si Norvegia au raportat.
Prin studierea tiparele in care lumina bounces de pe suprafetele de celule, cercetatorii pot fi in masura sa evalueze succesul chemotherapys in declansarea cancerului moartea celulelor, potrivit unui studiu condus de anchetatori in global Duke Cancer Center si Duci Pratt School of Engineering. Chimioterapia a cinci obiective posibil remiterea totala - pentru a vindeca pacientul complet. In unele cazuri, sa administrat numai chimioterapie poate scapa de cancer complet.
Terapia asociata - chimioterapie pot ajuta alte tratamente, cum ar fi radioterapie sau interventii chirurgicale au rezultate mai eficiente.
Delay / a preveni repetarea - chimioterapie, atunci cand sunt folosite pentru a preveni intoarcerea de un cancer, este cel mai adesea folosit dupa o tumora este eliminat chirurgical. Oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina Charite, Germania, a constatat ca utilizarea gemcitabinei de droguri pentru chimioterapie in mod semnificativ intarzieri de reaparitie a cancerului, in comparatie cu nici o chimioterapie.
Incetiniti progresia cancerului - folosite in principal, in cazul in care cancerul se afla in stadii avansate si un remediu este putin probabila. Chimioterapia poate incetini avansarea cancerului.
Pentru ameliorarea simptomelor - de asemenea, mai frecvent utilizate pentru pacientii cu cancer avansat. Cum functioneaza chimioterapia? Cand celulele corpului nostru sunt deteriorate sau mor pe care le producem noi sa le inlocuiasca. Acest lucru se realizeaza intr-un mod ordonat, intr-un mod echilibrat. Celulele canceroase nu au aceasta calitate ordonata - reproducerea lor (diviziunea si cresterea) este de sub control - mai multe si mai multe dintre acestea sunt produse si incep sa ocupe mai mult si mai mult spatiu, pana in cele din urma au impinge afara spatiul ocupat de celule utile.
A se vedea canalele noastre de specialitate de stiri
Cancer / Oncologie News
Azbestul / Mezoteliom News
Cancer de san Noutati
Cancer colorectal News
CANCERUL PULMONAR News
Limfomul / Leucemie News
Melanomul / Cancer de piele News
Pentru cancer ovarian News
Pancreatic Cancer News
Cancerul de prostata News
Chimioterapia (chimio) medicamente interfereaza cu celulele canceroase o capacitate de a imparti si de a reproduce. Drogurilor chimioteratie pot fi aplicate in fluxul sangvin pentru a ataca celulele canceroase tot corpul, sau pot fi livrate direct la site-uri de cancer specifice.
Chimioterapia droguri de munca in diverse moduri: a afecta mitozei (prevenirea diviziunii celulare) - acestea sunt cunoscute ca medicamente citotoxice.
Vizarea cancer celule sursa de hrana, enzime si hormoni de care au nevoie pentru a se dezvolta.
Stoparea cresterii vaselor de sange noi, care de aprovizionare o tumora. Intr-un studiu, cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins Scoala de Medicina a descoperit modul in care o intreaga clasa de medicamente utilizate in mod obisnuit chimioterapia poate distruge cancerul prin blocarea cresterii vas de sange.
Declansarea sinuciderea celulelor canceroase - sinucidere de celule este cunoscut medical ca apoptoza. Pacientii pot primi monoterapie sau terapie combinata: Monoterapie - pacientul este dat doar una de droguri.
Terapia asociata - pacientul primeste mai multe droguri. Ce tip de pacientul primeste va depinde de tipul de cancer pacientul are, precum si a unor alte considerente de sanatate.
Chimioterapia poate fi administrat la diferite etape neo-tratament adjuvant - in cazul in care tumora este mare chirurg poate dori pentru a micsora aceasta inainte de interventia chirurgicala. Acest lucru poate implica o anumita pre-operative chimioterapie si / sau radioterapie.
Chemoradiation terapie - chimioterapie este administrat in asociere cu radioterapia. Pacientii cu limfom localizate Hodgkins in cazul in care tumora este situat deasupra diafragmei ar trebui sa fie administrat chimioterapie combinata cu radioterapie, oameni de stiinta europene au raportat dupa efectuarea unui studiu clinic. Un alt studiu a raportat ca celulele tumorale solide care supravietuiesc terapie chemoradiation ajung adesea mai puternice decat erau inainte.
Terapia adjuvanta - chimioterapie dat dupa operatie. Utilizarea de chirurgie chimioterapie dupa reduce riscul de deces prin cancer pancreatic care pot fi actionate cu aproximativ 30%, un studiu a constatat Marea Britanie. Varsta de cele mai multe ori va stabili daca li se administreaza chimioterapie ar trebui sa fie folosite la toate pentru pacientii cu anumite tipuri de cancer. Cercetatorii de la Clinica Mayo, SUA, a descoperit ca o combinatie de chimioterapie 5FU si oxaliplatina, comparativ cu 5FU numai dupa o interventie chirurgicala pentru cancer de colon scade recurenta cancerului de colon si promoveaza supravietuire mai lunga pentru pacienti sub 70 - dar nu si pentru cei care sunt mai in varsta. Cat de lung este un curs de chimioterapie? In majoritatea cazurilor, pentru rezultate mai bune, pacientul va avea nevoie de chimioterapie regulate pe o perioada de timp determinata. Un plan de protocol este redactat, care precizeaza cand va avea loc sesiuni de tratament si pentru cat timp.
Un curs de chimioterapie ar putea fi doar un unul-zi de tratament, sau poate dura cateva saptamani - se va depinde de tipul si stadiul cancerului (cat de avansat este). In cazul in care pacientul necesita mai mult de un curs de tratament va exista o perioada de odihna pentru a lui / ei corp pentru a recupera. Aceasta ar putea fi un unul-zi de tratament, urmata de o perioada de repaus saptamani, urmat de un alt tratament-o zi, urmata de o perioada de trei saptamani de odihna, etc Acest lucru poate fi repetat de mai multe ori. Cati profesionistilor in domeniul sanatatii sunt implicate in tratamentul de chimioterapie ? Aceasta va depinde de practicile de lucru din spital, sau chiar tara in care locuiti in In majoritatea tarilor, va exista o echipa multi-disciplinara care a trata pacientii cu cancer. Acestea pot include: Un medic oncolog clinica - un medic specializat in tratamentul cancerului, dar nu face interventii chirurgicale. El / ea este specializata in chimioterapie.
O asistenta medicala de cancer - probabil prima persoana care pacientul va intalni atunci cand vine pentru chimioterapie.
Un hematologist - acesta este un doctor, care este specializat in studiul de sange si maduva osoasa.
Un patolog - acesta este un medic specializat in identificarea bolilor prin examinarea celulelor si tesuturilor la microscop.
Un psiholog - el / ea il va ajuta pe pacient ocupa cu calvarul mentale si emotionale ale chimioterapiei. Teste de sange inainte si in timpul tratamentului de chimioterapie teste de sange sunt necesare pentru a evalua starea de sanatate a pacientilor, precum si asigurarea faptului ca el / ea va fi in masura sa a face fata cu posibilele efecte secundare. De exemplu, testele de sange poate detecta probleme cu ficatul, ceea ce ar putea insemna ca chimioterapia nu este potrivit pentru pacient cu exceptia cazului in ficat recupereaza. Produse chimice chimioterapie sunt metabolizate (defalcate) la nivelul ficatului, care ar putea fi lezate in cazul in care nu functioneaza corect.
Inainte de chimioterapie este important pentru a testa in care numarul de pacienti cu sange, deoarece tratamentul va reduce numarul de globule rosii si albe, precum si a numarului de trombocite. In cazul in care un test de sange dezvaluie o arteriala scazuta conta medicii pot decide sa amane tratament.
Cercetatorii de la Papin Paul Cancer Center din Angers, Franta, a raportat ca nivelurile de masurare de droguri la pacientii sange si adaptandu-le, pentru dozarea optima poate reduce substantial toxicitate severa si de a imbunatati eficacitatea in cancerul colorectal.
Periodic teste de sange vor continua in timpul perioadei de tratament, astfel ca echipa medicala pot pastra un ochi asupra numarului de sange si de starea de pacienti a ficatului. Dupa cum se poate citi in conformitate cu efecte secundare mai jos aceasta pagina, exista riscul ca chimioterapie pot sa scada alb, rosu, precum si de trombocite hemoleucograma nivel.
Monitorizarea pacientilor de sange poate oferi, de asemenea, medici, cu date importante de cat de bine chimioterapia este de lucru. Doua moduri de a da chimioterapie In functie de tipul de cancer, chimioterapia pot fi administrate oral sau intravenos (direct in vena). Orala chimioterapie (inghitirea comprimate )
Acestea vor fi sub forma de comprimate. Daca pacientii de sanatate permite acest lucru el / ea va fi in masura sa le ia acasa. Cu toate acestea, vizite la spital periodice va fi in continuare necesare pentru a verifica pe pacienti de sanatate si de raspunsul la tratament.
Este vital ca comprimatele trebuie luate exact cand specificate. In cazul in care pacientul uita sa ia una la un moment dat el / ea ar trebui sa solicite echipei medicale imediat.
Chimioterapie intravenoasa (direct in vena),
Chimioterapie intravenoasa poate fi administrat ca:
Drept o injectie in vena. Printr-o picatura (perfuzie intravenoasa). Printr-o picurare sau pompa. Printr-o pompa care pacientul poarta timp de cateva saptamani sau luni. Aceasta se numeste perfuzie continua, prelungite de perfuzie venoasa, sau de perfuzie ambulante (ceea ce inseamna pacientul poate merge cu privire in timp ce primeau medicatie).
Exista moduri diferite de a obtine medicatie in pacient. Acestea includ:
Unei canule - un tub subtire se introduce prin piele in vena - de obicei se patrunde in organism prin partea din spate a bratului mana sau mai mica.
O picatura (perfuzie intravenoasa) - in scopul de a dilua medicamente poate fi injectat intr-un sac. Solutia in punga vor trece printr-un tub de pacienti in bratul si intr-o vena (perfuzie intravenoasa). Unei canule vor fi utilizate. Solutia va intra in vena lent.
Chimioterapia printr-o picurare, in general, este impins-o cu o pompa. Pompa nu se grabesc procesul de sus, mai degraba face-va ca solutia intra in vena, la o viteza constanta pe o anumita perioada de timp - mai lent rata, mai totul va lua.
O linie centrala - acesta este un lung, flexibil, linie de plastic (tub subtire), care se termina intr-un vas de sange central in piept, aproape de inima. Linia centrala de obicei, intra in organism prin centrul de la piept si merge pana sub piele intr-o vena mare de clavicula (clavicula). Doar o parte vizibila este lungimea de linie care atarna din gaura de intrare mici in piept.
Un cateter periferic insereaza centrale (PICC) linie - un lung, subtire, tub flexibil care se introduce intr-o vena periferica, de obicei in partea superioara a bratului si face drum intr-o vena mare in piept langa inima. Este similar cu o linie centrala, dar are un alt punct de intrare.
Un portacath (port implantabile) - un subtire, moale, tub flexibil de plastic merge intr-o vena. Ea are un port (deschidere), imediat sub piele de piept sau brat. Portul are un disc subtire de cauciuc pe care ace speciale, pot trece in medicamente, sau de a lua de la sange. Sarcina si contraceptia Multe medicamente chimioterapia poate determina malformatii congenitale. Este important ca o femeie in curs de chimioterapie evita a ramane gravida. Deoarece cele mai multe medicamente chimioterapie interfera cu contraceptivele orale este important sa se utilizeze o metoda de contraceptie bariera, cum ar fi prezervative, pe parcursul intregii perioade de tratament chimioterapie si timp de un an dupa tratament este finalizata. Daca sunteti gravida trebuie sa-i spuneti echipei medicale imediat in prealabil. Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului spuneti echipei medicale imediat. Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei? Cei mai multi oameni, imediat link-ul chimioterapice, cu efecte secundare inconfortabil. Cu toate acestea, partea de management de mediu in vigoare sa imbunatatit considerabil in ultimii douazeci de ani. Multe dintre reactiile adverse care au fost inevitabil, o data pot fi prevenite sau bine controlate de azi.
Nu exista nici o modalitate fiabila pentru a prezice modul in care pacientii pot reactiona la chimioterapie. Unele experienta adverse foarte usoara-efect, altele vor avea deloc, in timp ce unele persoane va prezenta un raport simptome diferite.
In functie de tipul de cancer si de tratament, chimioterapia poate avea un impact mai mare asu...

Chimioterapia schimb de radioterapie Bucati de carne pe termen lung Efecte secundare pentru copii cu tumori cerebrale

Chimioterapia schimb de radioterapie Bucati de carne pe termen lung Efecte secundare pentru copii cu tumori cerebrale Utilizarea chimioterapie pentru a intarzia sau de a evita radioterapie la copii sub trei ani, cu un tip de tumori cerebrale numita Ependimomul reduce riscul potential nocive pe termen lung efecte adverse, arata rezultatele studiilor publicate on-line in Oncologie Lancet * ultima sambata.
Cercetatorii de la Cancer Copii si leucemia Group (CCLG), finantata de Cancer Research UK si Samantha Dickso...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.