Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Fructe care ingrasa


Istoria Terapie Gerson de Patricia Spania Ward

Istoria Terapie Gerson de Patricia Spania Ward
Este una dintre cele mai putin edificatoare faptele recente istoria Americii medicale care profesii conducerea atata timp respins ca sarlatanesc ideea ca alimentatia afecteaza sanatatea (JAMA 1946 1949, 1977; Shimkin, 1976). Ignorarea atat intelepciunea empirice dietetice ca patruns medicina de Vest din pre-crestine lui Hipocrate era pana in secolul al XIX-lea si un corp de convingatoare moderne de cercetare in domeniul biochimiei nutritionale, politic minte purtatori de cuvant a medicinii organizat in Statele Unite a ramas angajat lung la interventii chirurgicale si de radiatii cum singurul acceptabil tratamente pentru cancer. Acest angajament a persistat, chiar si dupa ce a sunetului de date epidemiologice au aratat ca depistarea precoce si eliminare a tumorilor maligne nu vindeca cele mai multe tipuri de cancer (Crile, 1956; actualizata de Cairns, 1985).
Sursa: http://gerson-research.org
Recordul istoric arata ca progresele inregistrate ramas in special in imunoterapia cancerului - inclusiv alimentatia si hipertermie - pentru ca o putere asupra afiliere profesionala si publicare (si, prin urmare, peste practica si de cercetare) odihnit cu barbati care nu au fost nici stiinta, nici medicii, nici cercetatori ei insisi, si care au fost adesea neamenajat sa profite de complexitatea evolueaza rapid al stiintelor care stau la baza mijlocul secolului al XX-medicament.
Nicaieri nu este acest maladaption de structuri profesionale la medicamente de schimbarea contextului stiintifice mai tragic ilustrat decat in experienta americana a B. Max Gerson (1881-1959), fondator al cele mai cunoscute de tratament pentru cancerul de nutritionale era pre-macrobiotice. Un om de stiinta si cercetatori un observator superlativ de fenomene clinice, Gerson a fost un produs al educatiei germane medicale care americanii la sfarsitul secolului al 19-lea si inceputul secolului 20 a considerat acest lucru superioara a noastra ca toti cei care isi puteau permite acesta a plecat in Germania pentru a perfecta formarea lor ( Bonner, 1963). Ca absolvent medical al Universitatii din Freiburg in 1909, Gerson imbibat toate tarziu in medicina stiintifice, cu accent pe specificitatea bacteriologie, care a adus in gindirea occidentala medicale in deceniile anterioare. Gerson, ulterior, a lucrat cu specialisti de conducere germane in medicina interna, in chimie fiziologice, in neurologie (Congresul SUA, 1946, 98). Recordul istoric nu ne spune daca educatia sa medicale in Germania (in cazul in care o mare parte din munca sa de pionierat in chimie nutritive a avut loc), au inclus un studiu de dieta, un subiect neglijate in scoli americane medical dupa teoria germenilor dobandita de acceptare.
Noi stim ca, pana in 1919, atunci cand Gerson infiintat o practica in boli interne si nervos in Bielefeld, el a conceput un tratament eficace dietetice pentru dureri de cap migrena care-l frecvent cu handicap, in ciuda eforturilor depuse de cele mai bune colegii sai. In 1920, in timp ce tratarea pacientilor migrena de prezenta sare-dieta vegetariana liber, el a descoperit ca a fost, de asemenea, eficient in lupus vulgaris (tuberculoza a pielii, apoi considerate incurabile) si, mai tarziu, in artrita precum si (Congresul SUA, 1946, 98 ).
Instruiti in teoriile de cauzalitate boala specifica si de tratament care a inceput sa domine medicina de Vest - pentru prima data in istorie - ca descoperiri bacteriologice inmultit la sfarsitul secolului al XIX-lea, Gerson a fost la prima obisnuite cu folosirea o terapie unica in astfel de conditii aparent disparate. Dar el a fost angajat sa primatul dovezi clinice, pe care ii placea sa-si exprime in dictonul Kussmauls: rezultatul la bolnavi-pat este decisiv (citat in Gerson, 1958, 212). In ani mai tarziu, dupa ce a inceput cercetarea pentru a oferi explicatii pentru Gersons observatii clinice, el a citat Churchill pe cursul confundat de actiune a avut evitat astfel: Barbati ocazional impiedica de adevar, dar majoritatea se ridica in sus si in graba in afara ca si cand nimic nu sa intamplat ( Gerson, 1958, 212). Gerson a persistat. In 1924 succesul sau in tratarea tuberculozei pielii adus o invitatie din partea remarcat chirurg toracic, Ferdinand Sauerbruch, de a testa dieta Gersons intr-o clinica speciala lupus urmeaza sa fie furnizate de catre guvernul bavarez de la Universitatea din Munchen. Dupa cum povesteste Sauerbruch in autobiografia sa, 446 de pacienti din 450 de recuperat - o data el a descoperit si sa puna capat contrabandei de carnati, smantana si bere la pacientii din dupa-amiaza tarziu (Sauerbruch, 1953, 167-171). Mai tarziu, extinsa la tuberculoza pulmonara, de asemenea, acest Gerson-Sauerbruch-Hermannsdorfer dieta a fost utilizat pe scara larga in Germania si a devenit subiect de Gersons prima carte in 1934 (Gerson, 1934; Hildenbrand, 1987 de comunicare).
In timpul twenties tardiv si inceputul anilor treizeci Gerson a avut mai multe experiente care a informat gandirii sale mai tarziu privind dieta si bolile degenerative. In calitate de membru al Consiliului de stat al Sanatatii, numit de guvernul prusac, el a fost oferit un sprijin extraordinar de laborator pentru un studiu clinic de regim alimentar de tuberculoza pulmonara. In afara de parametri fiziologici de obicei monitorizate in aceste lucrari, Gerson a fost capabil de a urmari fluctuatiile minut in metabolismul mineral de pacienti si, de asemenea, in compozitia chimica a alimentelor el a prescris (Gerson, 1958, 183). La acest aceeasi perioada el a servit in calitate de consultant la Ministerul Sanatatii prusac pe cele mai bune moduri de a restabili cu utilitatea agricole, a solului din jurul epuizat de mai multe orase mari Germana (Gerson, 1958, 183). Cand a aflat ca metodele agricole moderne, de multe ori produsele alimentare Rob plantelor din minerale naturale si bogatiile lor de vitamina A, in timp ce cresterea continutul lor de sodiu, el a inceput sa se gandeasca la pamanturi bunastarii si centrala cu ale noastre. In cele din urma a inceput sa se refere la sol, care hraneste alimentare vom manca, ca metabolismul nostru de externe (Gerson 1958, 175).
Acesta a fost in 1928 ca Gerson folosit prima dieta sa in cancerul, la insistentele o femeie care a avut icter, febra mare si doua mici metastazelor hepatice dupa o interventie chirurgicala pentru cancer nereusite de duct biliar (Gerson, 1958, 31). La puterea de rapoarte de ea a auzit de Gersons lucru cu tuberculoza, aceasta femeie a insistat ca el scrie dintr-un regim alimentar pentru tratamentul cancerului de ei. Gerson fara tragere de inima fost de acord - dupa ce a obtinut-o declaratie semnata ca ea nu s-ar tine-l responsabil pentru rezultatul! Asa cum el a amintit ca multi ani mai tarziu, acest pacient a avut aceeasi-l citesc cu voce tare la un capitol numit-o vindecare a cancerului dintr-o carte mare de aproximativ 1200 pagini de pe medicina populara, editat de catre trei profesori si un medic, nici unul dintre ei practicieni. Acesta a fost ca, din aceasta sursa Gerson primul aflat de supa speciale care se presupune ca a dat Hippocrate la pacientii cu cancer si care a facut o Gerson fixture de cancer de Terapie (Gerson, 1958, 31, 403-404; Gerson, 1978, 449-450) lui. Dupa ce a luat aceasta provocare impotriva vointei sale, fara nici o speranta de succes, Gerson a fost uluit cand pacientul sa parut recuperat complet in termen de sase luni (Gerson, 1958, 405). Intr-o succesiune rapida a avut aceleasi rezultate bune cu doi pacienti cu cancer gastric inoperabil, ambele prevazute de acest pacient prima. Mai tarziu in viata el continua sa se minuna la aceste recuperarile aparent sub tratament cu regim alimentar (Gerson, 1958, 404-405) lui. (Aceste istorii notabile, care Gerson relatat in detaliu, au determinat un cercetator recenta de a sugera posibila implicare a aldoslerone ca mecanismul de minerale-sensibilitate corticoizi in tumorile gastro-intestinal. Vedea McCarty, 1981).
In Viena, unde a locuit pentru o perioada de timp dupa nastere a lui Hitler, tratamentul Gersons esuat in toate cele sapte pacienti el a incercat sa trateze in acest mod - un esec care, in ani mai tarziu, el a atribuit inadecvate dispozitiilor dietetice, in sanatoriu, unde a, atunci a lucrat (Gerson, 1958, 31-32, 405). La Paris, unde a trait in 1935-36, dieta rezultate bune in trei din sapte cazuri (Gerson, 1958, 32, 405; Gerson, 1978, 451), inspira-l sa exercite un astfel de tratament in continuare dupa ce a emigrat in Statele Unite, in 1938.
Gerson in mod constant a cautat explicatii pentru observatiile sale in literatura stiintifica, in cazul in care a citit pe larg in mai multe limbi (Gerson, 1958). In 1954, in Cancer, o problema a metabolice, el a creditate J. Maisin (1923) si B. Fischer-Wasels (1929), cu avansarea explicatii fiziologice ale predispozitie generala fata de formarea tumorii si abandonarea teoria de cauzalitate cu cancer de iritatie locala.
Pentru urmatoarele cateva decenii (in functie de Gersons seama de evolutia unor concepte de cancer), a existat o tendinta de a interpreta cancer in termeni de Constitutie si Diateza, asa cum sa intamplat cu diabet zaharat, guta si a tuberculozei. Acesta a fost Caspari (Nutritie si Cancer, 1938), care au apelat la explicatie metabolice de tipul celor Gerson in cele din urma a favorizat (Gerson, 1954, 1).
El a dedicat un intreg capitol al cartii sale la o revizuire a eforturilor, in mare masura de cercetatori germani, de a modifica metabolismul de catre regimul alimentar (Gerson, 1958, 89-104). El a gasit de recurs special, in Otto Warburg, metabolismul de tumori, (Londra, 1930), in G. von Bergmanns Funktionelle Pathologie (Berlin, 1932), si in Frederick Hoffmans compilare masive, Rac si regimul alimentar (Baltimore, 1937).
Treptat, din experienta lui de lectura si de patul lui, el a format o teorie unitara de boli degenerative (inclusiv cancer), care odihnit pe una dintre conceptele mai vechi si mai omniprezenta din istoria medicinei: Naturae vis medicatrix sau puterea de vindecare a naturii ( Neuburger, 1926 si 1944; Warner, 1978). Nesfarsit care cauta cele mai recente cercetari si teorii in fiziologie, biochimie, si - ce in ce mai - imunologie, Gerson rapid integrate de aceste organisme masive de detaliu noi in cadrul mai larg a ceea ce el a numit in termen de medic, care este, puterile naturale de rezistenta, care noi astazi numim sistemul imunitar.
Gerson credea ca schimbarile de cancer bodys de sodiu normal / echilibru de potasiu, deja tulburat de dieta moderna.
Astfel, terapia lui utilizate in produsele alimentare scazut de sodiu (sare nu adaugat), bogat in potasiu, precum si bogat in vitaminele A si C si enzimele oxidante. El a exclus grasimi si produse lactate pentru primele patru pana la sase saptamani, considerandu-le periculos de greoaie la digestie la pacientii extrem de bolnavi care au de obicei, a venit la el numai dupa ce masuri conventionale epuizat.
Mai presus de toate a fost esentiala pentru pacientii pentru a elimina excesul de sodiu, care Gerson crezut responsabil pentru modificarea electrochimie celulare in favoarea cresterii canceroase.
Exista acum o mare parte din cercetare sugerand mecanisme posibile pentru eficacitatea Gersons ridicat de potasiu / dieta saraca in sodiu. In ceea ce el suspectate si stim acum, hipopotasemie adesea insoteste cancerul de colon, precum si modificari in state minerale electrice si apar frecvent la pacientii cu cancer (Newell, 1981, 87). Con-a dovada experimentale de o corelatie intre nivelul de potential electric intre membranele celulelor somatice si intensitatea activitatii timpul mitozei (Cone, 1971), o constatare sustinuta de Zs.-Nagy si colegii sai in studii atat de cancer tiroidian uman (Zs. -Nagy, 1983). Lings asociatie / ipoteza de inductie se bazeaza pe studii de laborator, care arata ca celulele distruse partial reveni la configuratia lor normala in ridicat de potasiu / medii de continut scazut de sodiu (Ling, 1943), poate explica de reparare remarcabil tesut, care, uneori, Gerson a vazut la pacientii lui fosta debilitati ( Cope, 1978). Lai a sugerat ca intracelulara de sodiu si nivelurile de potasiu poate sa furnizeze mecanismul de reglementare diferentierii celulare si de transformare (Lai, 1985).
Pentru a ofertei de oxidare enzime active si potasiu-minerale bogate, pacientii Gersons baut pahare pe ora de legume proaspat preparate si sucuri de fructe. Inca din 1933-34, in timp ce traiesc in Viena, Gerson a inceput oferindu-injectii cu extract de ficat, ca o alta modalitate de stimulare a pacientilor ficatului (Gerson, 1958, 31 -32). In ani mai tarziu, el a avut de pacienti bea doua-trei pahare de zi cu zi de suc de viteilor hepatice presat cu morcovi. In plus fata de beta-carotene/vitamin A, acest lucru ar furnizare de fier si cupru, ambele din care afecteaza functiile celulelor T periferice si alte periferice subpopulatiilor limfocitare (Keusch, 1983, 345-347).
Desi Consiliul AMA privind Farmacie si chimie etichetat ca o notiune falsa ideea ca dieta pot afecta de cancer, cercetatorii recente au constatat ca starea nutritionala joaca un rol critic in mecanismele de aparare imunologice, la un numar de nivele importante (Keusch, 1983, 345) si ca factorii de nutritive pot avea influente profund asupra ... dezvoltarea si manifestarile din cazurile de cancer, precum si a altor boli (Buna, 1982, 85). In Efectul Cancerostatic de dietele vegetariene (1983), Siguel descrie ca modul ideal de a consolida apararea corpului impotriva celulelor neoplazice un regim similar cu Gersons: bogata in carbohidrati si legume, mai scazut in proteine.
Ca von Bergmann, Gerson a crezut ca fiecare aparare si puterea de vindecare a organismului depinde de capacitatea organismului de a produce un asa-numit inflamatie alergica - un adevar lung recunoscut de chirurgi, dar cumva uitate de medicament in timpul tinerete de Microbiologie. Pentru a Gerson aceasta capacitate de a produce inflamatii a fost parte decisiva a arma bodys de puterea de vindecare (Gerson, 1958, 127-28).
Constatand ca lichidul de la un metabolism normal de inflamare distruge celulele canceroase, dar ca serul sanguin nu, von Bergmann ajuns la concluzia ca un metabolism de cancer se produce atunci cand organismul nu mai poate produce aceasta vindecare reactie inflamatorie (Gerson, 1958, 120-121). Gerson de acord, dar in contrast cu von Bergmann si de cele mai multe dintre contemporanii sai, Gerson credeau ca de multe ori a fost posibil ca medicul pentru a ajuta la restabilirea puterii vitale de inflamare, chiar si la pacientii cu cancer avansat anergic. In cazul in care cancerul a fost o boala degenerativa a cauzat de efectul cumulativ al nutritia inadecvata cu alimente crescute in soluri depletie de ingrasaminte artificiale si otravit de insecticide toxice si de erbicide, medicii trebuie sa raspunda de completare a intregului organism uman. Pentru o conditie pe care a reprezentat un esec final de echilibru intr-un metabolism otravit, indepartarea de tumori prin interventie chirurgicala sau radiatii a fost doar superficiale, tratament simptomatic. Medicina, Gerson a spus, trebuie sa fie capabila sa se adapteze metodele sale terapeutice la daune-interese a proceselor de civilizatiei noastre moderne (Gerson, 1958, 199).
Gerson se apuca sa faca acest lucru prin modificarea dieta de baza, el a folosit mai devreme, in alte conditii. Prin observarea minutioasa a pacientilor sai in New York (unde a trecut placi de stat in 1939), el a perfectionat un regim de dezintoxicare si dieta care necesita un grad inalt de respectarea de catre pacient, devotamentul eroice de catre pacientii de familie, si atentie deosebita si ajustarea frecvente de catre medic. Terapie sa urmarit sa detoxifierea organismului si restaurare aparate sale de vindecare, mai ales in ficat, sistemul nervos visceral, precum si reticulo-sistemul de mezenchimale.
Gerson intalnit prima data ideea de detoxicare in cancerul in versiunea lui Hipocrat regim pe care le citesc cu pacientul cu cancer primul in Bielefeld in 1928 (Gerson, 1958, 404). Dupa ce a pierdut mai multi pacienti cu cancer la coma hepatica, mai degraba decat la efectele directe ale bolii (Gerson, 1958, 191), el a dat seama ca tractului digestiv este foarte mult otravit in cancer. Ficatului si pancreasului nu a reusit sa functioneze: nimic nu este activ (Gerson, 1958, 407). Pentru a stimula de ficat, el a inceput sa foloseasca clisme de cafea, care 0.A. Meyer din Goettingen a gasit eficiente in deschiderea hepatobiliare la animale si la care chirurgii americani din acea perioada au fost in folosirea la insuficienta suprarenala acuta si in stare de soc de la hemoragii postoperatorii si sangerare ulcer peptic (Beeson, 1980, 90, 96; Rothstein, 1987, 124 ). In ceea ce el a privit progresul dintre pacientii sai, el a descoperit ca el ar putea accelera detoxicare prin acordarea clisme de cafea mai frecvent, cu un adaos de ulei de ricin, de gura si de rect (Gerson, 1958, 81).
Desi Gerson utilizate clisme cafeina in primul rand pentru a facilita eliminarea deseurilor toxice, in special din necrosing tumori, acum am dat seama ca aceste clisme promovat, de asemenea, absorbtia de vitamina A, un proces care necesita o actiune de acizii biliari (Simone, 1943, 64). Astfel, clisme ridicol care a adus de la dusmani Gersons de fapt a permis pacientilor sai de a utiliza sume enorme de vitamina A care dieta lui furnizate (recent, estimate la aproximativ 100.000 de UI de zi cu zi: a se vedea Seifter, 1988). Vitamina A, la randul sau, joaca un rol vital in functie imunitar, probabil prin provocarea de celule de ajutor pentru a induce producerea de interleukina-2, sau prin provocarea de precursori criminal de celule pentru a activa mecanisme citotoxice, sau prin provocarea de celule T supresoare de a elimina jos Regulamentul (Keusch, 1983, 330-331).
Gerson, de asemenea, a constatat ca in mare masura clisme cafeina reduce durerea, o binefacere special in regimul sau, care sa evite utilizarea de opiacee si alte droguri painkilling care ar putea suprasolicita ficatul, la un moment in care capacitatea sa de limitata este necesar pentru functiile sistemului imunitar si pentru eliminarea produselor toxice de defalcare tumorale.
Desi Consiliul AMA privind Farmacie si chimie etichetat ca o notiune falsa ideea ca dieta pot afecta de cancer, cercetatorii recente au constatat ca starea nutritionala joaca un rol critic in mecanismele de aparare imunologice, la un numar de nivele importante (Keusch, 1983, 345) si ca factorii de nutritive pot avea influente profund asupra ... dezvoltarea si manifestarile din cazurile de cancer, precum si a altor boli (Buna, 1982, 85). In Efectul Cancerostatic de dietele vegetariene (1983), Siguel descrie ca modul ideal de a consolida apararea corpului impotriva celulelor neoplazice un regim similar cu Gersons: bogata in carbohidrati si legume, mai scazut in proteine.
Gerson treptat, a adaugat un medicamente cateva la dieta lui. Una dintre acestea a fost niacina, pe care el credea ar ajuta la restabilirea potentialului buna intracelulare, pentru a ridica magazine epuizate hepatice de glicogen si potasiu, precum si ajutor in metabolismul de proteine (Gerson, 1958, 32, 99-100, 209). Un alt fost iod, care a Gerson initial folosite numai in cazuri de scazute rate metabolice. Cand a constatat ca cele mai bune gama de puterea vindecatoare a fost un BMR de 6 - 8 (monitorizate de iod organic in ser sange), si ca, iod parea pentru a contracara efectul neoplazice de hormoni, el a incorporat iod in regim de baza, la prima sub forma de extract tiroidian, mai tarziu ca solutie anorganic Lugols (iod plus iodura de potasiu) (Gerson, 1958, 32, 409; Congresul SUA, 1946, 114). Mai multi cercetatori au aratat ca, tiroida ridica rezistentei naturale a infectiei prin sporind puterea de celule reticuloendothelial si prin cresterea formarea de anticorpi - sprijinind astfel presimtire ca Gersons iod a fost un factor decisiv in diferentierea normala a celulelor (Lurie, 1960; Thorbecke, 1962).
In ciuda faptului ca nu avea nici o facilitate bolnavului pana in 1946, cand a deschis o clinica din Nanuet, New York, Gerson a reusit, prin intermediul lui infloritoare Park Avenue si practica o afiliere la Spitalul Gotham, sa adune suficiente date pentru a publica un raport preliminar in 1945 . El a prezentat istoriile sale remarcabile, mai degraba caz modestie, concluzionand ca el nu avea inca probe suficiente pentru a spune daca regimul alimentar ar putea influenta, fie la originea cancerului sau a modifica cursul de o tumoare stabilite. El a sustinut ca numai dieta, pe care a descris in detalii considerabile, ar putea afecta favorabil starea generala a pacientilor, staving off consecintele de tumori maligne si de a face un tratament mai mult posibil...

Intrebari si raspunsuri privind noile norme ale UE in alimente si furaje de igiena si de Controls

Intrebari si raspunsuri privind noile norme ale UE in alimente si furaje de igiena si de Controls De ce a Comisiei elaboreaza noi produse alimentare si hrana pentru animale legislatiei igiena?
Scopul noilor produse alimentare si hrana pentru animale legislatiei igiena este de a simplifica, modernizarea si consolidarea normelor UE, in vederea cresterii sigurantei produselor alimentare si protectia consumatorului. Pachetul de igiena pentru alimente (care consta din 3 regulamente [1] si 2 Directivele), precum si Feed Igiena regulament sunt o parte integranta a UE de la ferma la furculita strategie pentru siguranta alimentelor. Acestea prevad o singura, politica transparenta de igiena ale UE, aplicabile tuturor produselor alimentare si hranei pentru animale si la fiecare punct de pe lantul alimentar. Acestea urmaresc sa ofere instrumente eficiente pentru a asigura siguranta alimentelor si de a gestiona alimente potential si crize alimentare.
Care sunt principalele dispozitii pentru igiena produselor alimentare in cadrul pachetului de igiena?
Conform noilor norme de igiena alimentara, masuri generale sunt stabilite pentru producerea tuturor alimentelor, in timp ce normele specifice sunt stabilite pentru carne si produse din carne, moluste bivalve vii, produse din peste, lapte si produse lactate, oua si produse din oua, pulpe de broasca si de melci, grasimi animale si jumari, gelatina si colagen. Printre principalele dispozitii introduse de noua legislatie igiena produselor alimentare sunt:
- Responsabilitatea pentru asigurarea ca standardele de igiena alimentara sunt indeplinite se afla in primul rand, cu toti operatorii din sectorul alimentar implicati in producerea, fabricarea, prelucrarea, distributia sau cu amanuntul a produselor alimentare.
- Producatorii primari trebuie sa protejeze, pe cat posibil, a produselor primare impotriva contaminarii.
- Unitatilor implicate in productia alimentara trebuie sa fie inregistrate si unele vor trebui sa fie aprobate de catre autoritatea competenta
- Principiile HACCP (a se vedea mai jos) ar trebui sa fie aplicate in fiecare etapa in lantul alimentar, cu exceptia productiei primare
- Ghiduri de bune practici ar trebui sa fie elaborate de catre sectorul alimentar de afaceri la nivel national, pentru ca operatorii sa urmeze.
- Cerintele tehnice pe infrastructura si de echipamente, manipularea produselor alimentare, calitatea apei, de combatere a daunatorilor, intretinerea etc lantului de frig trebuie sa fie respectate.
- Noile norme pot fi aplicate intr-un mod flexibil, in special cu privire la metodele traditionale de productie, unitati agro-alimentare in regiuni supuse unor constrangeri geografice si intreprinderilor mici.
- Produsele alimentare importate trebuie sa indeplineasca aceleasi standarde inalte pentru ca produsele din UE.
Ce masuri speciale sunt in vigoare pentru carne in conformitate cu normele de igiena alimentara?
Masuri generale ale legislatiei privind produsele alimentare de igiena se va aplica pentru carne, dar si alte dispozitii mai specifice sunt stabilite, de asemenea. Nu va fi o noua abordare, bazate pe risc pentru inspectie, in timp ce inca asigurandu-se ca practicile de siguranta alimentara sunt controlate in mod adecvat. In cazul ingrasarii porcilor post-mortem poate fi limitata la o examinare vizuala in cazul in care toate normele de siguranta alimentara de productie au fost aplicate, cu exceptia cazului in anomalii sunt detectate. Exista, de asemenea, o separare clara a responsabilitatilor intre operatorii de abatoare si autoritatile competente, atunci cand vine vorba de inspectie. Documentatia obligatorie si a practicilor de raportare de catre operatorii vor asigura un flux continuu de informatii a lungul intregului lant de productie. Carnea proaspata de culoare rosie va continua sa fie marcate cu o marca de sanatate, precum si de la inceputul anului 2006, produse din carne (cum ar fi alte produse alimentare de origine animala), va trebui sa efectueze o marca de identificare. Atunci cand trimite animale la sacrificare, fermierii vor trebui sa inregistreze toate problemele legate de sanatate si de a trimite aceste informatii la abator, inainte de a trimite animale. O anumita flexibilitate, este prevazuta in normele de productie traditionale, pentru a permite prelucrarea carnii si a metodelor pentru a continua.
Cine este responsabil pentru inspectie a carnii?
Inspectie de vii si de animale sacrificate este responsabilitatea medicilor veterinari oficiale. Ele pot fi asistate de auxiliare oficiale si, in imprejurari specifice si numai pentru pasari si carne de iepure, de catre personalul din abator. Cel putin un medic veterinar oficial trebuie sa fie prezent in abatorul in intreaga inspectie de animale vii si sacrificate. Inspectia de animale vii in exploatatie de catre un medic veterinar autorizat este, de asemenea, posibila. Extensive, de formare obligatorii este prevazuta pentru medici veterinari, auxiliare si personalul implicat in abator de inspectie a carnii.
La sectiile de transare, un vet oficial sau auxiliar trebuie sa fie prezenti atunci cand carnea este in curs de lucrat asupra, cu toate ca aceasta masura este flexibila in functie de cat de frecvent aceasta trebuie sa fie aplicate (depinde de evaluare a riscurilor efectuata de catre autoritatea competenta).
Care sunt caracteristicile cheie ale Regulamentului privind igiena furajelor?
Noul regulament privind igiena furajelor se aplica la productia de hrana pentru animale in toate etapele, inclusiv la nivel primar, si anume pe ferma. Aceasta va furniza, prin urmare, mai ridicate standarde de siguranta si trasabilitate imbunatatit a lungul lantului alimentar. Conform noilor norme, operatorii sunt responsabili pentru a se asigura ca produsele pe care intentioneaza sa puna pe piata UE este sigur. Ei vor trebui sa respecte principiile HACCP in fabricarea hranei pentru animale, si sa pastreze inregistrarile de productie si de comercializare pentru a se asigura trasabilitatea. Regulament hranei pentru animale de igiena stabileste de formare obligatorii pentru producatorii de furaje, precum si toti operatorii vor trebui sa fie inregistrate cu autoritatile nationale. Ca si in regulamentul de igiena alimentara, igiena furajelor legislatia prevede ghidurile de buna practica in curs de constituire, fie la nivel comunitar sau national, care se hranesc operatorii ar fi de asteptat sa urmeze. Conditii stricte pentru depozitarea, transportul si manipularea hranei pentru animale sunt, de asemenea, incluse in regulament, precum si hrana pentru animale importate va trebui sa respecte aceleasi standarde de igiena ca hrana pentru UE.
Care sunt principiile HACCP si care trebuie sa le aplice?
Noi reguli pentru ambele produse alimentare si igiena furajelor introduca analiza riscurilor si puncte critice de control (HACCP) pentru toate sectoarele de afaceri, cu exceptia sectorului primar (fermelor). Produse alimentare si intreprinderile hranei pentru animale vor trebui sa stabileasca, sa aplice si sa mentina o procedura permanenta bazata pe principiile HACCP.
Exista 7 principiile HACCP:
- Identificarea potentialelor riscuri de siguranta produselor alimentare, prin analiza riscurilor
- Identificarea punctelor critice de control pentru a preveni astfel de pericole
- Stabilirea limitelor critice
- Monitorizarea punctelor critice de control
- Actiuni corective in cazul in care ceva nu merge bine
- Verificarea ca monitorizarea se efectueaza in mod corespunzator, actiunile corective sunt luate in timp si masurile sunt de lucru in mod eficient
- Documentarea procesului de
Exemplu de aplicare HACCP: Atunci cand se efectueaza o analiza de pericol, operatorii de abator poate decide pentru identificarea punctelor critice de control importante, cum ar fi prevenirea contaminarea cu fecale a carcaselor sau asigurarea temperaturii corecte a carcaselor in timpul depozitarii. Astfel de puncte critice de control trebuie sa fie apoi monitorizata in continuare de catre operatorul de abator. HACCP este un sistem vital pentru a spori siguranta alimentara.
Sistemul este unul flexibil, astfel incat sa fie aplicabile in toate situatiile, inclusiv in intreprinderile mici. Nevoia de documentare si pastrare a evidentelor, de exemplu, va fi proportionala cu natura si marimea intreprinderii din sectorul alimentar. Ghiduri pentru aplicarea principiilor HACCP, de asemenea, poate constitui un mijloc de a facilita punerea in aplicare HACCP.
In cazul in care nu se afla responsabilitate atunci cand vine vorba de produse alimentare si igiena furajelor?
Conform noii legislatii, operatorii din sectorul alimentar, la fiecare etapa din lantul alimentar sunt responsabilitatea de a asigura ca normele comunitare de igiena sunt respectate - fermieri, prelucratori, fabricanti, distribuitori, comercianti cu amanuntul si furnizorii de alimente. Obligatia de minciuni, de asemenea, cu operatorii de alimentare pentru a garanta siguranta hranei pentru animale de orice comercializate. Autoritatea competenta din fiecare stat membru trebuie sa controleze situatia, prin inspectii regulate si controale la fata locului. Toate produsele alimentare si sectorul hranei pentru animale trebuie sa fie inregistrati, precum si unele intreprinderi, cum ar fi abatoarele si sectiile de transare, au nevoie de aprobarea inainte de a putea functiona. In plus, unele unitati, cum ar fi abatoarele si sectiile de transare trebuie sa garanteze, de asemenea, alte reguli sunt respectate, cum ar fi bunastarea animalelor, procedurile de sacrificarea si de prevenire a contaminarii incrucisate.
Ce dispozitii sunt facute pentru intreprinderi mici si locale de producatori?
O noua legislatie privind igiena produselor alimentare este prevazuta o anumita flexibilitate pentru intreprinderi mici, fabricantii de produse alimentare traditionale si a intreprinderilor in regiunile indepartate. De exemplu, in abatoare, aceasta ar putea include flexibilitate in ceea ce priveste prezenta unui VET in timpul examinarii post-mortem, sau in ceea ce priveste continutul si frecventa de informatii pe care operatorul trebuie sa livreze. Normelor sa nu se aplica productiei primare pentru uz casnic, nici la producatorii locali care doresc sa vanda cantitati mici direct consumatorului de exemplu, vanzari poarta fermei sau local, magazinele cu amanuntul.
De asemenea, Feed Igiena regulament prevede derogari pentru comertul local, de cantitati mici de hrana pentru animale si productia privata de hrana pentru animale acordate animalelor pentru consumul acasa.
Cum va afecta regulile de igiena importurilor?
Importate produsele alimentare si furajele produse trebuie sa respecte standardele UE de siguranta alimentara, inclusiv normele de igiena. Importul de produse de origine animala este permisa numai din tari si unitati introduse pe o lista UE, gestionate de Comisia Europeana. (A se vedea mai jos, pentru modul in care tarile pot fi enumerate).
Jurnalul alimente si furaje Controls
De ce a fost elaborata o noua legislatie pentru oficiale ale produselor alimentare si controale feed?
Regulamentul privind Jurnalul alimente si furaje controalelor a fost una dintre masurile prevazute in 2000 Cartea alba privind siguranta alimentara, precum si o parte integranta in aplicarea ferma la furculita principiu de siguranta alimentara. Controalele oficiale privind produsele alimentare si furajele sunt reorganizate, astfel incat acestea vor fi efectuate la toate etapele de productie si in toate sectoarele. Printre obiectivele acestei legislatii sunt: imbunatatirea nationale si a serviciilor de control al UE, prin crearea de abordare o imagine mai clara, mai strategic si definite pentru a controalelor; furnizarea de masurile de executare, atat la nivel national si la nivelul UE, pentru a face fata cu caractere non-conformitate; si dezvoltarea unei comune a riscurilor pe baza de regim pentru produsele alimentare si hranei pentru animale controalele la import.
Ce masuri noi nu oficiale ale produselor alimentare si hrana pentru animale Controale Regulamentul introduce?
Printre alte masuri, regulament prevede:
- O abordare europeana armonizata la nivel la proiectarea si dezvoltarea sistemelor nationale de produse alimentare si hranei pentru animale de control al
- Asistenta administrativa si de cooperare intre autoritatile nationale competente in cazul in care rezultatele controalelor oficiale necesita actiuni cu mai mult de un stat membru,
- General audituri ale sistemelor nationale de control impotriva planurilor de control, pentru a verifica eficacitatea masurilor nationale
- Masurile de punere in aplicare la nivel national pentru a aborda probleme de nerespectare cu furaje si a legislatiei in domeniul alimentar, inclusiv sanatatea si bunastarea animalelor a normelor, precum si masurile de executare silita la nivelul UE
- O abordare comuna a importurilor de produse alimentare si hranei pentru animale, inclusiv a produselor alimentare de origine non-animala, cum ar fi fructele si legumele pe care nu au fost acoperite in prealabil
- Furnizarea de asistenta tehnica pentru tarile terte in curs de dezvoltare, inclusiv formarea profesionala a functionarilor de control din aceste tari;
Va oricare dintre masurile actuale de control oficial sa ramana in loc?
Regulamentul prevede noi norme generale aplicabile controalelor pentru toate productia de alimente si furaje, indiferent daca sunt produse in cadrul UE sau importate. Cu toate acestea, controalele specifice care au fost deja stabilite in scopul de a face fata unor situatii speciale (de exemplu, reziduuri, pesticide, BSE, zoonoze) vor fi pastrate in loc. Regulamentul nu exclude dezvoltarea unor norme mai specifice pentru a face fata oricaror probleme suplimentare care pot aparea in viitor.
Cine este responsabil pentru efectuarea controalelor in conformitate cu prezenta lege?
In conformitate cu oficiale ale produselor alimentare si a hranei pentru animale legislatiei controalelor, se pune accent pe definirea rolului si obligatiile autoritatilor competente. Prezentul regulament nu, prin urmare, stabilit obligatii pentru alimente si furaje operatori, desi vine in completarea legislatiei de igiena in cazul in care responsabilitatile operatorii sunt stabilite in mod clar si contine procedurile care vor avea un efect asupra operatorilor (de exemplu, proceduri de import).
Autoritatile nationale de control trebuie sa indeplineasca o serie de criterii operationale, pentru a asigura eficienta, eficacitatea si impartialitatea. Acestea se, in special, au acces la un numar suficient de angajati calificati corespunzator si resursele adecvate, documentate si punerea in aplicare a procedurilor de control. In plus fata de cerintele actuale privind planurile de interventie in furaje si in sectorul sanitar-veterinar, planuri de urgenta pentru crize alimentare trebuie sa fie stabilita si de personal trebuie sa fie instruiti in mod corespunzator pentru a pune in aplicare aceste planuri. Audituri face obiectul unui control independent, vor fi efectuate pentru a se asigura ca autoritatile atingerea obiectivelor prezentului regulament.
Statele membre vor fi obligate sa prezinte si sa actualizeze un plan multianual de control pentru punerea in aplicare a legislatiei alimentare si hranei pentru animale, precum si sa prezinte un raport anual privind punerea in aplicare a acestui plan.
Raportul anual include, de asemenea, informatii cu privire la modul in care recomandarile anterioare de la inspectiile Comisiei, precum si rapoartele de audit au fost urmate, precum si actiunile intreprinse pentru a transpune noua legislatie UE.
Ce dispozitii sunt facute pentru crizele alimentare si hranei pentru animale?
Oficiale ale pro...

Intrebari si raspunsuri privind salmonellei si al altor-bolilor transmise - Comisia Europeana

Intrebari si raspunsuri privind salmonellei si al altor-bolilor transmise - Comisia Europeana Ce sunt zoonoze?
Zoonozele sunt boli sau infectii care pot fi transmise de la animale la om. Infectia se intampla de obicei, ca urmare a manca produse contaminate de origine animala sau un contact direct cu un animal infectat.
O cantitate mare de zoonozelor sunt transmise prin consumul de alimente contaminate. De obicei, cazurile in care sunt sporadice, adica in cazul in care o singura perso...

Unele Credincios mai putin probabil sa Pass Plate, Study Finds

Unele Credincios mai putin probabil sa Pass Plate, Study Finds Ciobani religioase necesitatea de a supraveghea mai bine peste turmele lor si sa adaugati activitati de a pastra de la ingrasat-le, spune un cercetator la Universitatea Purdue, care a constatat ca unele activitati religioase pot promova obezitatea.
America devine cunoscut ca o natiune de lacomia si obezitatea, si bisericile sunt un teren de hranire pentru aceasta problema, spune Ken Ferraro, un...

Lansarea Centrului national nou genomului

Lansarea Centrului national nou genomului Genome Centrul de analiza (TGAC) va continuare a capacitatii UKS in genomica - stiinta de a intelege machiaj genetice a organismelor genetice, precum si diferentele care exista intre indivizi. Aceste cunostinte pot fi utilizate ulterior pentru evolutiile care includ producerea de antibiotice noi pentru a lupta superbugs, de reproductie de noi culturi cu toleranta marita de seceta, si de crestere a...

Cand tantarii prefera un banchet de sange, sau o sarbatoare de zahar? Trei gene a efectua apelul

Cand tantarii prefera un banchet de sange, sau o sarbatoare de zahar? Trei gene a efectua apelul Entomologists au izolat trei gene-cheie care determina cand tantarii de sex feminin se hranesc cu sange si atunci cand decid sa treaca la un regim alimentar all-zahar pentru a ingrasa pentru iarna.
David Denlinger, profesor de entomologie la Ohio State University, spera ca aceasta descoperire va duce la oameni de stiinta alte gene care ajuta sa supravietuiasca tantarii vreme rece - in special, ...

Apeluri la Studiul de sanatate Prestatii de nitrat, nitrit

Apeluri la Studiul de sanatate Prestatii de nitrat, nitrit Un cercetator Michigan State University este o provocare standardelor de sanatate, care considera nitrati si nitriti din alimente care urmeaza sa fie daunatoare.
Norman de cercetare Hords sugereaza ca, desi exista efecte negative asupra sanatatii, asociate cu utilizarea de azot si de ingrasaminte pe baza de nitrati excesive in apele subterane, nitrati si nitriti - cum apar in plante - pot preve...

AICR indeamna americanii sa ia o Hard privire la ce se Baskets In interiorul lor Picnic

AICR indeamna americanii sa ia o Hard privire la ce se Baskets In interiorul lor Picnic Expertii de la Institutul American pentru Cancer Research (AICR) sunt cer americani de a re-cred ca sarbatoarea lor de Ziua Muncii. Potrivit organizatiei Cancer Research, multi americani inca se agata de idei depasite despre ingrasare pentru iarna, si sa vizualizati picnic Ziua Muncii ca o licenta, sa facem.

Am folosit pentru a sarbatoare sa se pregateasca pentru foamete, dar in zilele noas...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.