Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Fructe permise in diabet


Alimente ecologice in ceea ce priveste nutritia si sanatatea fapte-cheie

Alimente ecologice in ceea ce priveste nutritia si sanatatea fapte-cheie
Aceasta fisa este un rezumat al unui articol publicat in coronariana si diabetica Ingrijire in Marea Britanie 2004 de catre Asociatia de primar grupuri Ingrijire si Trusturilor (Marea Britanie). A fost scris de James Cleeton, politica de Proiecte Coordonator la Asociatia de sol.
Articolul ajuns la concluzia ca o dieta predominant organice:
- Reduce cantitatea de substante chimice toxice ingerate;
- Total evita OMG-uri [organisme modificate genetic];
- Reduce cantitatea de aditivi alimentari si coloranti;
- Creste cantitatea de benefice vitamine, minerale, AGE [acizi grasi esentiali] si antioxidanti consumate;
- Pare sa aiba potentialul de a reduce incidenta conditiilor comune, cum ar fi cancerul, boala coronariana, alergii si hiperactivitate la copii.
PESTICIDE 1)
Utilizarea de rutina a pesticidelor sintetice, nu este permis in conformitate cu standardele ecologice. In prezent, peste 400 de substante chimice pot fi utilizate cu regularitate in agricultura conventionala a ucide buruienile, insectelor si a altor daunatori care culturi de atac. De exemplu, mere Coxs poate fi pulverizat de pana la 16 ori cu 36 de pesticide diferite. 7 Numai patru produse chimice sunt permise in circumstante limitate de sol in conformitate cu standardele de asociere.
Organic alimentar contine mai putine reziduuri de pesticide utilizate in agricultura conventionala, astfel incat cumpararea ecologica este o modalitate de a reduce sansele ca produsele alimentare dvs. contine aceste pesticide (Sir John Krebs, Presedinte, Food Standards Agency, dezbatere Festivalul de Stiinta Cheltenham, 5 iunie 2003).
Consumatorii care doresc sa reduca la minimum expunerea lor alimentare de pesticide pot face acest lucru cu incredere prin cumpararea produselor alimentare cultivate ecologic (Baker et al 2002).
Organophosphates
Cele mai periculoase substante chimice folosite in agricultura, cum ar fi organophosphates [pesticide] au fost puse in legatura cu o serie de conditii, cum ar fi cancerul, scaderea fertilitatii masculine, anomalii fetale, sindromul de oboseala cronica la copii si boli Parkinsons. 8,9 Reziduuri de pesticide au fost ordonate printre primele trei riscuri de cancer de mediu de catre guvernul american. 10
Reziduuri de pesticide din produsele alimentare
In ultimii ani, Guvernul britanic de cercetare a constatat in mod constant de reziduuri de pesticide intr-o treime din produsele alimentare, inclusiv reziduurile de mai mult de un chimice din mere, alimente pentru copii, paine, bare de cereale, somon proaspete, lamai, laptuci, piersici, nectarine, cartofi si capsuni . 11 Nu toate produsele alimentare sunt verificate; in schimb un numar mic de diferite produse este testat la fiecare 3 luni, iar rezultatele publicate de Directia de siguranta de pesticide (PSD).
Reziduuri de pesticide multiple: cocktail efect
Dupa ce presiunea de la ONG-uri [organizatiile non-guvernamentale] cum ar fi Asociatia solului, PSD a inceput testarea de reziduuri de pesticide mai multe in probele de ei, pentru ca dovezile sugereaza ca, atunci cand actioneaza in combinatie, efectele nocive ale reziduurilor de pesticide pot fi crescute. Guvernul a recunoscut ca ignorand efectele cocktail in timpul de evaluare a riscurilor va conduce la estimari semnificativ redusa a risk.12
Combinatii de nivel scazut insecticide, erbicide si nitratilor s-au dovedit a fi toxice la niveluri care produsele chimice individuale sunt not.13 - 16 Acesta este in mod clar un lucru enorm pentru a testa toate combinatiile posibile de 400 pesticidelor permise in prezent in uz. Este clar ca nu este de ajuns se cunoaste despre modul in combinatii de pesticide afecteze sanatatea noastra, precum si guvernele Comitetul pentru toxicitate si-a exprimat preocuparea fata cu privire la riscurile involved.17
Pesticide si a cancerului de
Femeile cu cancer de san sunt cinci la noua ori mai multe sanse de a avea reziduuri de pesticide din sangele lor, decat cei care fac not.18 Studii anterioare au aratat ca cei cu expunere profesionala la pesticide au rate mai mari de cancer.19 - 21 legatura aparenta intre hormon dependente de tipuri de cancer, cum ar fi cele de la san si prostata, poate fi, prin intermediul sistemului endocrin produse chimice disruptor [compusi mod artificial care afecteaza sistemul hormonal], cum ar fi 2,4 D si Atrazin (ambele erbicide, acum interzis sau pe cale de a fi interzis). Societatea Regala [organizarea UKS stiintific principal] recomanda ca expunerea oamenilor la EDC (mai ales in timpul sarcinii) ar trebui sa fie reduse la minimum pe motive de prudence.63
Efecte ale pesticidelor asupra copiilor
Copiii pot fi deosebit de sensibile la reziduuri de pesticide in care acestea au un aport mai mare de alimente si apa pe unitate de greutate corporala, decat adultii si sistemele lor relativ imature de organe ar putea avea capacitatea de a se limita la detoxifierea aceste substances.22
Intr-un studiu la copii cu varsta de 2 -4 care traiesc in Seattle, concentratiile de reziduuri de pesticide de pana la sase ori mai mari s-au gasit la copii mananca fructe conventional de crescatorie si legumelor in comparatie cu cele alimentare organice food.23 In timp ce prezenta reziduurilor de pesticide la copii mananca conventionale alimentare a fost confirmat, efectul plin de astfel de pesticide sunt necunoscute.
ADITIVI 2) ALIMENTARI
Coloranti si aditivi alimentari poate provoca o serie de probleme de sanatate la adulti si copii. De exemplu, tartrazina (colorant alimentar galben E102) si a altor aditivi au fost legate de reactii alergice, dureri de cap, astm bronsic, intarzierea cresterii si hiperactivitate la children.24 - 27
Cu toate ca in jur de 300 aditivi sunt permise in alimentele conventionale, doar 30 sunt permise in conformitate cu standardele de sol de asociere. Unii aditivi gasite in alimente ecologice sunt adaugate din motive legale, inclusiv fier, tiamina (vitamina B) si acid nicotinic (vitamina B3), in faina alba, diverse si vitamine si minerale in diferite tipuri de alimente pentru copii. Toate coloranti artificiali si indulcitorii artificiali sunt interzise in produsele alimentare ecologice.
Ingrediente specifice si aditivi nu sunt acceptate in alimentele ecologice sunt glutamat monosodic, aspartam, acid fosforic si grasimi hidrogenate. In fiecare caz, utilizarea lor a fost interzisa din cauza dovezi ca acestea pot fi daunator pentru sanatate. De exemplu, grasimi hidrogenate (de asemenea cunoscut sub numele de grasimi trans) au fost legate direct cu rate de crestere a bolilor de inima, cancer si boli de piele. 28,29,30,31 FSA [Food Standards Agency] recunoaste ca le-au cunoscut nici beneficii nutritionale si de a creste riscul de boli coronariene. Site-ul FSA recomanda ca oamenii ar trebui sa incerce sa reduca consumul de grasimi hidrogenate. 32
3) Organismele modificate genetic
Organismele modificate genetic sunt interzise de la alimentele ecologice.
Efectele potentiale asupra sanatatii a alimentelor modificate genetic sunt necunoscute. Michael Meacher fost ministru al Mediului a declarat recent ca ne-am avut nici studii sistematice clinice sau biochimice ale efectelor asupra fiintelor umane de a manca alimente modificate genetic.
O hartie in alimentatie si sanatate 33 sprijina pozitia domnului Meachers. Autorii de stat ca nu au fost doar zece studii publicate de efectele asupra sanatatii ale produselor alimentare modificate genetic si ca calitatea de unele dintre acestea a fost inadecvat. Mai mult de jumatate au fost efectuate in colaborare cu firme (integral sau partial), iar acestea nu a constatat nici efecte negative asupra organelor corpului. Altii au fost efectuate in mod independent si se uita mai atent la efectele asupra mucoasei intestinale, in mai multe, dovezi ale efectelor nocive s-au gasit, care raman neexplicate. 33
Efecte similare asupra mucoasei intestinale au fost gasite intr-un animal nepublicate hranirea pe un studiu de rosii modificate genetic. In plus, un studiu realizat de Universitatea din Newcastle, sponsorizat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara a constatat ca transgenelor [organismelor modificate genetic] transfer in bacterii intestinale, la niveluri detectabile, dupa numai o masa GM. Efectele asupra sanatatii ale acestor transgene sunt necunoscute si pana la care acestea au fost testate in mod corespunzator de persoane sunt, in opinia noastra, intelept sa se evite consumul de alimente modificate genetic.
4) vitaminele esentiale si minerale
Marea Britanie si statisticile guvernului SUA indica faptul ca nivelurile de urme de minerale in sectorul fructelor si legumelor a scazut cu pana la 76% intre 1940 si 1991. 34,35 In contrast exista tot mai multe dovezi ca fructe ecologice si legume, in general, sa contina substante nutritive mai mult decat ne-alimentare ecologice.
Asociatia Solul a efectuat o analiza sistematica a elementelor de proba a comparat continutul de vitamine si minerale din alimente ecologice si a crescut in mod conventional. Sa constatat ca, in medie, de alimente ecologice contine niveluri mai ridicate de vitamina C si minerale esentiale, cum ar fi calciu, magneziu, fier si crom. 36
Un atac, independent de dovezi a constatat ca culturile ecologice au avut un nivel semnificativ mai mare din toate cele 21 de substante nutritive analizate in comparatie cu produsele conventionale, inclusiv vitamina C (27% mai mult), magneziu (29% mai mult), fier (mai mult 21%) si fosfor (14% mai mult). Organic spanac, salata verde, varza si cartofi au aratat deosebit de niveluri ridicate de minerale. 37
Antioxidanti 5)
Aportul crescut de antioxidante sa dovedit a fi asociata cu o incidenta mai redusa a bolilor coronariene si anumite tipuri de cancer. Astfel de antioxidanti includ anumite vitamine (vitamina E si beta-caroten) si substantele cunoscut sub numele de phenolics. Cercetatorii au recunoscut preocuparea crescanda ca nivelurile de unele phenolics pot fi mai mici decat este optim pentru sanatatea umana in produsele alimentare cultivate in mod conventional. 38Phenolics sunt generate de o instalatie de cand atacat de daunatori.
In general, culturile ecologice nu sunt protejate de pesticide si de cercetare a demonstrat faptul ca de fructe produse ecologic contine un nivel mai ridicat de compusi fenolici decat fructele crescute conventional. 38,39 cercetatorii danezi au descoperit ca culturile ecologice contin 10% pana la antioxidantii 50% mai mult decat culturile conventionale. 40
6) acizi grasi esentiali
Acizi grasi esentiali (EFA), omega 3 si acid linoleic conjugat (CLA) joaca un rol esential in metabolismul [modificarile chimice care au loc in corpul nostru de a utiliza produsele alimentare si de eliminare a deseurilor] si, in special, in prevenirea bolilor coronariene si hipertensiune arteriala 41,42,43. Omega 3s, de asemenea, reduce riscul de tulburari neurologice, inclusiv depresie 44,45,46 si ADHD (Attention Deficit Disorder hiperactivitate) la copii 47,48,49,50, 51,52. In plus, CLA a fost demonstrata pentru a ajuta la prevenirea cancerului si modificari degenerative in peretii arterelor 53,54 spori promovarea cresterii economice si reducerea tesutului adipos 54, 55, 56.
Diete pe baza furajera [o dieta pe baza de produse alimentare proaspete sau uscate, spre deosebire de hrana procesata] constituie baza de sistemele ecologice de productie de animale si au potentialul de a scaderea concentratiilor de grasimi saturate si cresterea concentratiilor de omega-3 57, 58 si CLA 59 , 50,61 de carne de vita. Lapte luate de la animale hranite pe o dieta bazata pe furajera, de asemenea, de afisare nivele perfectionate de AGE, inclusiv CLA si omega 3. 61, 62
7) ALERGII
Intr-un studiu de copii suedeza, prevalenta tulburarilor atopice [alergii] din doua grupuri diferite de copii a fost masurata. Studiul a comparat 295 de copii cu varsta de 5 - 13 ani de la doua scoli antropozofice [scolilor cu o abordare alternativa la invatamantul], cu 380 de copii din doua tari vecine scolile de stat. Copii Antroposofica scoala a mancat o dieta predominant organica, antibiotice utilizate in mod restrictiv, au avut putine si vaccinarile dieta lor, de obicei cuprinse lactobacilli vii [o bacterie usor de gasit in tractului intestinal de oameni si, in unele iaurturi si in lapte nepasteurizat]. Sa constatat ca modul de viata antroposofice este asociat cu o prevalenta a redus de atopie la copii. 4
Incidenta redusa a tulburarilor atopice este probabil sa fie rezultatul unei combinatii de stilul de viata diferente intre cele doua grupuri de copii, astfel incat contributia de consumul de alimente organice este neclar. Cu toate acestea, consumul de alimente ecologice este singurul factor cele mai comune unificatoare copii antroposofice.
8) FERTILITATE
O deteriorare constanta in domeniul sanatatii de reproducere masculine a fost raportata in intreaga Europa. Concentratiile Spermatozoizii au scazut si anomalii in dezvoltarea spermei au fost inregistrate.
Daneza de cercetare a comparat densitatea sperma de membrii unei asociatii agricultura ecologica (ofA) cu cea a trei grupuri diferite de la locul de munca si a constatat ca, faptul ca fostul avut sperma semnificativ mai mare conteaza 2. Aceasta cercetare a fost confirmata in 1996, atunci cand membrii dintr-un alt ofA daneze au fost comparate cu un grup de control de 797 de oameni sanatosi. Sa constatat ca concentratiei spermei a fost mai mare in randul barbatilor mananca alimente produse ecologic 3.
O ipoteza biologic plauzibile a sugerat ca de om substante chimice actiona ca perturbatori endocrini (EDC), rezultand in dezvoltarea modificate ale tractului de reproducere care cauzeaza effects5 observate. Un numar de pesticide utilizate cu regularitate in agricultura conventionala sunt cunoscute a fi EDC. Prin urmare, in cazul persoanelor fizice un regim alimentar nu contine reziduuri de pesticide, acesta poate fi emis diverse ipoteze ca anomalii de mai sus a spermatozoizilor ar fi mai putin probabil.
9) POZITIA Food Standards Agentiei si GUVERNUL
Food Sta...

Totul despre aditivii alimentari de la Euro Nutritie

Totul despre aditivii alimentari de la Euro Nutritie Aditivii alimentari sunt inca una dintre cele mai subiect inteles gresit in produsele alimentare in care ridica probleme de consumatori.
In ciuda asociatiile lor din zilele noastre, aditivii alimentari au fost folosite de secole. Conservarea alimentelor a inceput atunci cand primul om care a invatat sa pastreze produse alimentare provenind din recolta in anul urmator si pentru a mentine si de carne de peste cu sare si de fum.
Egiptenii culori si arome folosite pentru a spori recurs anumitor produse alimentare, iar romanii utilizate Selitra (azotat de potasiu), mirodenii si culori pentru conservarea si imbunatatirea aspectului. Bucatari utilizate cu regularitate praf de copt ca un agent de crestere, agenti de ingrosare pentru sosuri si sosuri, si culori, cum ar fi Cochineal, pentru a transforma materialele de calitate prime in produsele alimentare care au fost sigure, sanatoase si placut sa manance.
Obiectivele generale ale gatit acasa traditionale si acele produse alimentare preparate si conservate prin metode de fabricare a produselor alimentare de astazi raman aceleasi.
In ultimii 50 de ani, evolutiile in domeniul stiintei si tehnologiei alimentare au dus la descoperirea a numeroase substante noi, care poate indeplini numeroase functii in produsele alimentare, iar aceste substante, numite aditivi alimentari, sunt acum disponibile imediat. Exemplele includ emulgatori in margarina, indulcitorii, in produsele cu continut caloric scazut si o gama mai larga de conservanti si antioxidanti pentru a incetini alterarea produsului si rancezirea mentinand in acelasi timp gust.
Ce sunt aditivii alimentari si de ce sunt ele necesare?
Un aditiv alimentar este definit ca orice substanta care in mod normal, nu se consuma ca aliment in sine si nu in mod normal, se utilizeaza ca ingredient caracteristic al alimentatiei, indiferent daca acesta are sau nu valoare nutritiva, si a carei adaugare deliberata la alimente in scop tehnologic in procesul de fabricare, de prelucrare a , preparare, tratare, ambalare, transport sau depozitare a produselor alimentare astfel de rezultate, sau pot fi in mod rezonabil de asteptat sa determine, in el sau prin transformarea produselor direct sau indirect, o componenta a acestor alimente (Directiva 89/107/CEE a Consiliului).
Aditivii alimentari joaca un rol important in zilele noastre de aprovizionare complex de produse alimentare. Niciodata na fost gama de produse alimentare si alegerea a fost atat de vast, in termeni de disponibilitate in supermarketuri, magazine de specialitate produse alimentare si atunci cand suntem mananca in afara casei. In timp ce un procent in scadere din populatie este angajata in productia de alimente primare, consumatorii sunt mai exigente varietate si posibilitatea de alegere, mai mare usurinta si comoditate in pregatirea si standarde mai inalte de siguranta si salubritatea, la preturi accesibile. Satisfacerea acestor cerinte si asteptarilor consumatorilor poate fi realizata numai prin utilizarea de tehnologii moderne de prelucrare a produselor alimentare, inclusiv o varietate de aditivi alimentari dovedit util si in conditii de siguranta prin utilizarea de lunga si testarea riguroasa.
Aditivi pentru a efectua o varietate de functii utile in produsele alimentare, pe care le ia de multe ori de la sine. Alimentele sunt supuse la multe conditii de mediu, cum ar fi schimbarile de temperatura, de oxidare si expunerea la microbi, care se poate schimba compozitia lor originala. Aditivii alimentari joaca un rol esential in mentinerea calitatile produselor alimentare si caracteristicile ca cererea consumatorilor, pastrarea alimentelor in conditii de siguranta, sanatoase si atragatoare de la ferma la furculita. Aditivii alimentari sunt foarte atent reglementate si criteriile generale pentru utilizarea lor este ca ei efectueaza intr-un scop util, sunt sigure si sa nu induca in eroare consumatorul.
Cum este de siguranta al aditivilor alimentari evaluate in Europa?
Toti aditivii alimentari trebuie sa aiba nu numai un scop util, dar a demonstrat, de asemenea, o evaluare detaliata si riguros stiintifice de siguranta inainte de a putea fi aprobat pentru utilizare. Comisie principal care a evalua siguranta in Europa este UE, Comitetul stiintific pentru alimentatie umana (SCF). De asemenea, la nivel international exista un comitet mixt de experti, de la Alimentatie si Agricultura (FAO) si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), pentru aditivii alimentari (JECFA).
Evaluarile se bazeaza pe evaluari de toate datele disponibile toxicologice, inclusiv observatiile la om si pe modele animale. Din datele disponibile, un nivel maxim de un aditiv care nu are nici un efect demonstrabil toxice este determinata. Aceasta se numeste nu-observat efecte adverse la nivel de efect (NOAEL) si este utilizat pentru a determina doza zilnica admisa (DZA), cifra pentru fiecare aditiv alimentar. ADI ofera o marja mare de siguranta si se refera la cantitatea de un aditiv alimentar care pot fi luate in dieta de zi cu zi, pe parcursul unei vieti, fara nici de sanatate.
SCF incurajeaza cele mai scazute niveluri posibile de utilizare a unui aditiv intr-un produs alimentar. Pentru a se asigura ca oamenii nu depasesc DZA prin consumarea de prea mult, sau de prea multe, produsele care contin un aditiv special, legislatia UE impune ca studiile de admisie fi facut sa te uiti la intervalele de aporturile de peste o populatie si sa abordeze orice schimbari in modele de consum.
In cazul in care o doza zilnica, ocazional, depaseste DZA, este putin probabil ca nici un rau va avea ca rezultat ca urmare a mari built-in de 100 de ori mai mare marja de siguranta. Cu toate acestea, in cazul in care o cifra de admisie a indicat faptul ca DZA ar putea fi depasita de anumite sectoare ale populatiei, Comisia va evalua necesitatea de a revizui nivelurile din produsele alimentare sau reduce raza de actiune a produselor alimentare in care aditivul este permisa.
Comisia Codex Alimentarius, un mixt FAO / OMS de activitate, care dezvolta liniile directoare pentru siguranta alimentelor la nivel global, este, de asemenea, elaborarea de standarde generale noi pentru aditivii alimentari (GSFA), cu scopul de a stabili un standard armonizat, functional si incontestabil internationale pentru comertul mondial. Numai aditivii care au fost evaluate de catre CMEAA sunt incluse.
Datorita unei reglementari stricte si testarea amanuntita, aditivii alimentari pot fi considerate ca elemente de siguranta ale dietei noastre, care contribuie la evolutia rapida a aprovizionarii cu alimente in Europa si in intreaga lume
Cum sunt aditivi alimentari reglementate in Europa?
O veritabila piata unica pentru produsele alimentare nu ar putea exista fara norme armonizate pentru autorizarea si conditiile de utilizare a aditivilor. In 1989, Comunitatea Europeana a adoptat o directiva-cadru (89/107/CEE), care stabilesc criteriile pe baza carora aditivii vor fi evaluate si prevazute pentru adoptarea de trei directive tehnice specifice: Directiva 94/35/CE privind indulcitorii, Directiva 94 / 36/EC privind colorantii si a Directivei 95/2/CE privind aditivii, altii decat colorantii si indulcitorii. Aceste trei directive a stabili lista de aditivi, care ar putea fi utilizate (cu excluderea altora), produsele alimentare in care acestea ar putea fi utilizate si orice alte niveluri maxime. De puritate necesare pentru acesti aditivi este prevazuta in directivele definirea unor criterii specifice de puritate.
Ce este un e-numar?
E-semnifica numarul de omologare a unui aditiv de catre UE. Pentru a obtine un E-numar, aditiv trebuie sa fi fost pe deplin evaluat de siguranta de catre SCF. Sistemul e-numar de asemenea, ca un mod simplu si convenabil de a eticheta aditivi permise in cadrul gamei de limbi straine in Uniunea Europeana.
Nu aditivilor alimentari hiperactivitate cauza?
In anii 1970, unii cercetatori au sugerat ca schimbarile in dieta au coincis cu o crestere a numarului de copii cu probleme de comportament. Ideea ca aditivii alimentari, precum si coloranti alimentari, in special, ar putea fi legate de hiperactivitate a generat mult interes si controverse considerabile. Studiile stiintifice au gasit nici o asociere intre aditivii alimentari, inclusiv coloranti alimentari si probleme comportamentale sau de hiperactivitate. Dovezi in literatura de specialitate stiintifice actuale, nu ofera suport pentru utilizarea de diete de eliminare ca o terapie primara pentru probleme comportamentale.
Aditivii alimentari pot provoca alergii sau reactii de intoleranta alimentara?
Nu a fost preocuparea de mult public ca aditivii provoca reactii adverse, desi investigatiile atenta arata ca este de multe ori bazeaza pe conceptia gresita, mai degraba decat pe identificabile reactii adverse. Aditivii alimentari au foarte rar doar sa demonstrat ca adevarata cauza alergice (imunologice) reactii. Dintre aditivii alimentari, raportate de a provoca reactii adverse sunt:
Colours
Reactiile la tartrazina (E102, o culoare galben alimentar) si carmin (E120 sau cochinille rosii) au fost raportate ocazional la persoanele sensibile. Simptomele includ eruptii cutanate si urticarie congestie nazala, desi incidenta este foarte scazuta (estimata la 1-2 persoane la 10.000) si, foarte rar, IgE mediate de reactii alergice au fost raportate pentru carmin. Tartrazina asemenea, a fost raportat de a provoca astm la persoanele sensibile, cu toate ca incidenta este extrem de scazut.
Sulfiti
Un aditiv alimentar care poate provoca probleme la persoanele sensibile, este grupul cunoscut sub numele de agenti sulfiting, care include mai multe aditivi anorganici sulfit (E220-228), inclusiv sulfit de sodiu, a bisulfitului de potasiu si a metabisulfitului de care contin dioxid de sulf (SO2). Aceste conservantii sunt utilizate pentru a controla cresterea microbiana in bauturi fermentate, si au fost folosite pe scara larga in vinuri, bere si produse de fructe, pentru peste 2000 de ani. In sensibile (astmatici) persoanele fizice, sulfiti poate declansa astmul caracterizate prin dificultati de respiratie, dificultati de respiratie, respiratie suieratoare si tuse.
Glutamat monosodic (MSG), aspartam
MSG este formata din sodiu si acidul glutamic. Acid glutamic este un aminoacid gasit in mod natural in alimente ridicat de proteine, cum ar fi tipuri de carne si de produse lactate cum ar fi branza Camembert. MSG este de asemenea un potentiator de aroma utilizata in preparate, unele produse alimentare din China, anumite sosuri si supe. MSG a fost acuzat pentru o varietate de efecte secundare, inclusiv dureri de cap si furnicaturi organism, cu toate acestea studii stiintifice arata nici o legatura intre MSG si aceste reactii, sugerand ca unele alta componenta a mesei, sau chiar de raspunsuri psihologice, poate fi responsabil pentru orice efecte adverse.
In mod similar, de mare intensitate aspartam indulcitor (o alta substanta fabricat din natural aminoacizi, acidul aspartic si fenilalanina) a fost acuzat pentru o mare varietate de efecte adverse, nici unul din care au fost validate de studii stiintifice.
In timp ce aditivii alimentari nu prezinta probleme pentru cei mai multi oameni, un numar mic de persoane cu alergii specifice pot fi sensibile la anumiti aditivi alimentari. Se pare ca in cazul in care aditivii alimentari au un efect negativ, ei exacerba o pre-conditie existente, mai degraba decat induce ea.
Aceste reactii adverse, care sunt rareori alergice, precum si alimentelor sau a componentelor alimentare responsabile, ar trebui sa fie validate de catre un cadru medical sau de dietetician pentru a se asigura ca nu sunt necesare restrictii alimentare nu sunt impuse. Ca toti aditivii alimentari etichetat in mod clar, cele cu sensibilitatile specifice si cei care cred ca au sensibilitate la un aditiv alimentar, pot evita cu usurinta orice care pot pune probleme pentru ei. Pentru a sti mai multe despre. reactiile adverse la alimente.
Ce aditivii alimentari sunt folosite in Europa?
Aditivii alimentari, care sunt de obicei adaugate la produsele alimentare in Europa includ:
Aditivi care a mentine prospetimea si de a preveni deteriorarea
Unii aditivi alimentari sa contribuie la mentinerea produselor alimentare proaspete si in conditii de siguranta. Ele ajuta Perioada de valabilitate crestere a-viata produselor alimentare prin protejarea impotriva deteriorarii cauzate de oxidare sau de microorganisme. Ele pot fi impartite in doua categorii, pe baza functiei lor principale.
Antioxidanti
Prevent oxidare de produse alimentare ca rezultatele rancezirea sau modificari de culoare. Ele sunt utilizate in produsele alimentare coapte, cereale, grasimi si uleiuri, sosuri pentru salate. Majore antioxidanti de grasime solubile sunt:
- Tocoferoli (E306-309), BHA (butilhidroxianisol sau E320) si BHT (butilat de hidroxitoluen sau E321) - a proteja grasimi comestibile, uleiuri vegetale si sosuri pentru salate de la cotitura ranced.
- Acid ascorbic (E300) si acid citric (E330) - sa pastreze culoarea de fructe proaspat taiate si legume.
Conservanti
Ei limita, retardatule sau arestarea de crestere de micro-organisme (de exemplu, bacterii, drojdii, mucegai) care sunt prezente in sau de intrare pentru a obtine produse alimentare, prevenind alterarea sau toxicitate. Ele sunt utilizate in produsele alimentare coapte, vin, branza, mezeluri, sucuri de fructe si margarina, printre altele. Exemplele includ:
- Dioxid de sulf si sulfiti (E220-228) - ajuta la prevenirea schimbarea culorii in fructe si legume uscate. Sulfiti, de asemenea, inhiba cresterea bacteriilor in vin si alimentele fermentate, unele produse alimentare gustare si a marfurilor coapte. Sulfiti, de asemenea, au proprietati antioxidante.
- Propionat de calciu (E282) - previne paine si alimentele coapte de la cotitura mucegaite.
- Nitrati si nitriti (saruri de sodiu si potasiu) (E249-252) - sunt utilizate in calitate de conservant in carne procesate, cum ar fi sunca si crenwursti de a pastra produsele in conditii de siguranta prin prevenirea cresterii bacteriilor botulinum.
Aditivi care amplifica sau de a promova calitati senzoriale
Aditivii sunt, de asemenea, utile pentru impartasesc anumite caracteristici la produsele alimentare, imbunatatirea textura sau ajuta in prelucrarea produselor alimentare. Exemplele includ:
Gust si textura modificatori
Exemple sunt:
- Emulgatori si stabilizatori - Scopul acestor aditivi alimentari este de a mentine textura consecventa si pentru a preveni separarea de ingrediente in produse precum margarina, low-tartinabile din grasime, inghetata, sosuri pentru salate si maioneza. Multe continut redus de grasime si mica versiuni de grasime de alimente comune sunt dependente de aceasta tehnologie. Orice reteta care necesita amestecare a ingredientelor care in mod normal, nu se amesteca, cum ar fi de grasime si apa, emulgatori nevoie si stabilizatori pentru a le da si sa mentina consistenta dorita. Exemplele includ lecitina, mono-si digycerides.
- Ingrosare - aceste substante ajuta la cresterea vascozitate a produselor alimentare. Acestea sunt adaugate la produsele alimentare, cum ar fi sosuri pentru salate si lapte aromatizat. De substante care apar in mod natural, cum ar fi gelatina sau pectina sunt adesea folosite ca agenti de ingrosare.
- Indulcitorii - Atat in vrac si indulcitorii intensa a da un gust dulce produselor alimentare si sunt utile in low-calorii produse speciale, precum si pentru produse dietetice, cum ar fi cele pentru diabetici. Indulcitori intensi, cum ar fi acesulfam K (E950), aspartam (E951) si zaharina (E954) sunt 130-200 de ori, de 200 de ori mai dulce si de 300-500 de ori, respectiv, decat zaharul si le-au zero calorii. Taumatina (E957), o proteina dulce natural extras din fructe de plante Thaumatococcus Danielli, este de 2500 de ori mai dulce decat zaharul si este utilizata la niveluri foarte scazute pentru proprietatile sale aromatizante. Indulcitorii Bulk includ sorbitol (E420), izomalt (E953) si maltitol (E965) si acestea pot fi incorporate in indulcitorii de masa si, in valoare energetica redusa produsele alimentare, in care acestea le furnizeaza volum si se...

Tarife cu moartea pentru barbati cu diabet zaharat Fell abrupt, insa ratele Pentru femei cu diabet zaharat nu sa schimbat

Tarife cu moartea pentru barbati cu diabet zaharat Fell abrupt, insa ratele Pentru femei cu diabet zaharat nu sa schimbat O noua analiza a datelor de la trei mari baze de date nationale constata ca, in cele 29 de ani, intre 1971 si 2000, rata mortalitatii de oameni cu diabet zaharat a scazut in mod semnificativ, in conformitate cu declinul general al ratei mortalitatii pentru toti americanii. Dar rata de deces pentru femeile cu diabet zaharat nu au declin, la toate.
Edward W. Gregg, dr., sef de actorie, Epidemiolo...

American Diabetes Association: diabet zaharat de administratie In scolile de Actul va contribui la asigurarea Elevii Oklahoma cu diabet zaharat sunt sigure in scoala

American Diabetes Association: diabet zaharat de administratie In scolile de Actul va contribui la asigurarea Elevii Oklahoma cu diabet zaharat sunt sigure in scoala American Diabetes Association (ADA), astazi, aplaudat la semnarea recenta de Management Diabet in scoli lege, legislatie, care va ajuta asigura ca scolile Oklahoma publice care sa raspunda nevoilor medicale si educationale ale elevilor cu diabet zaharat. ADA, inclusiv voluntari pe intreg teritoriul statului, a fost un sustinator de conducere a legislatiei bipartizana, care va permite personalul di...

Femeile cu diabet gestational cu risc de diabet de tip 2

Femeile cu diabet gestational cu risc de diabet de tip 2 Femeile cu diabet zaharat gestational au un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat tip 2, cu aproape 20% din femei in curs de dezvoltare conditie in termen de 9 ani de sarcina, a gasit un studiu de dimensiuni mari, pe baza de populatia de 659000 de femei publicate in CMAJ.
Studiul, http://www.cmaj.ca/press/pg229.pdf, realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea din Toronto, Spital...

Femeile cu gestational diabet in timpul sarcinii Have A substantiale si persistent crescute Riscul de diabet zaharat tip 2 Post-nasterii

Femeile cu gestational diabet in timpul sarcinii Have A substantiale si persistent crescute Riscul de diabet zaharat tip 2 Post-nasterii Femeile care dezvolta diabet gestational (HG) in timpul sarcinii, au un sapte si de-a-ori si jumatate risc crescut de a dezvolta diabet zaharat tip 2 post-nastere, care dureaza pe tot parcursul vietii lor. Cu toate acestea, nu exista nici un acord politic pe termen lung a acestor femei si multi dintre ei nu se intorc pentru a recomandat in prezent de 6 saptamani post-nastere diabet verifica. Un ar...

Un video unic pentru persoanele cu diabet de tip 2 si pre diabet zaharat

Un video unic pentru persoanele cu diabet de tip 2 si pre diabet zaharat Joslin Diabetes Center din Boston, lider mondial in domeniul cercetarii si diabet zaharat de ingrijire, a anuntat astazi ca a lansat Miscati-va! ... Pastrati sanatoase cu diabet, primul video concepute de Joslin Diabetes Center special pentru persoanele cu diabet zaharat sau pre-diabet. Creat de Fiziologie Exercitiului sectie la Joslin, video ofera cu impact scazut asupra exercitii concepute pentr...

Genetica de predictie de diabet zaharat tip 2 - cel putin 2 diabet zaharat de genele implicate

Genetica de predictie de diabet zaharat tip 2 - cel putin 2 diabet zaharat de genele implicate Scandinave cercetatorii au confirmat faptul ca genele cel putin doua diabet zaharat de prezice riscul diabetului de tip 2 (T2D), atunci cand sunt combinate cu factori de stil de viata, in cel mai mare studiu de acest gen pana in prezent.
Oamenii de stiinta cred ca astfel de factori genetici de risc ar putea fi folosite pentru a proiecta teste ca, atunci cand a evaluat cu factori de stil de viat...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.