Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Gusa plonjanta


Ce este gusa (gusa)? Care este cauza gusa?

Ce este gusa (gusa)? Care este cauza gusa?
Gusa (Marea Britanie: gusa) este de extindere a glandei tiroide si nu este canceroase. O persoana cu gusa poate avea niveluri normale de hormoni tiroidieni (euthyroidism), niveluri excesive (hipertiroidie) sau nivelurile care sunt prea mici (hipotiroidie).
Tiroidian este o glanda, in forma ca un fluture, situata la baza gatului, chiar sub mere Adams. In cazul in care glanda tiroida creste mai mare decat este normal, pacientul are o conditie cunoscuta sub numele de gusa. Goiters sunt, in general fara durere; cu toate acestea, in cazul in care glanda devine foarte mare, pacientul poate avea probleme de inghitire in mod corespunzator, si poate dezvolta, de asemenea, o tuse.
Gusa se refera atat la glanda tiroida marita, precum si conditia de a avea un glanda tiroida marita.
Potrivit Medilexicons dictionar medical, gusa este o extindere cronice ale glandei tiroide, care nu se datoreaza un neoplasm, care apar endemica in anumite localitati, in special in regiunile in care glaciatie au aparut si a solului este scazut in iod, si sporadic in alta parte.
Punct de vedere istoric, gusa a fost frecvent cauzate de lipsa de iod la persoanele o dieta. Cu toate acestea, cele mai multe tari iod pentru a adauga sare, este mai mult de obicei cauzata de un dezechilibru in productia de hormon tiroidian, noduli care se dezvolta la nivelul glandei, sau a sarcinii. Un numar semnificativ de persoane, in unele parti ale lumii inca se dezvolta gusa datorita unor factori dieta.
Potrivit National Health Service, Marea Britanie, aproximativ 8,5% dintre adulti britanici au gusa. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri, umflarea nu este de ajuns sa fie vizibila sau o problema. Goiters sunt mai frecvente la femei decat barbati. Oameni de toate varstele se poate dezvolta gusa. In unele cazuri, poate fi prezent la nastere. Care sunt semnele si simptomele de gusa? Un simptom este ceva pacientul simte sau rapoarte, in timp ce un semn este ceva de alte persoane, inclusiv detecteaza medicul. De exemplu, o durere de cap poate fi un simptom in timp ce o eruptie cutanata poate fi un semn.
Unii pacienti pot avea gusa, si nu stiu pentru ca nu au simptome.
Principalul simptom pentru o persoana cu gusa este umflarea glandei tiroide. Acest lucru poate deveni in cele din urma un nod in gat notabila. Pacientul poate fi mai constient de acest lucru - o vizibila umflatura la baza gatului - atunci cand cauta in oglinda si ras sau punerea la machiaj.
Exista doua tipuri de gusa: difuze gusa mic - intreaga umfla glandei tiroide. Atunci cand se simte atins de buna.
Gusa nodulara - anumite parti ale glandei tiroide - noduli - umfla. Glanda pot simti lumpy cand este atins. Urmatoarele simptome pot exista, de asemenea, atunci cand o persoana are gusa: raguseala (voce) Tuse mai frecvent decat de obicei o senzatie de apasare in gat Inghitita dificultati (mai putin frecvent) dificultati de respiratie (mai putin frecvent) Care sunt cauzelor si factorii de risc pentru gusa? un factor de risc este ceva care creste sansele de a dezvolta o conditie sau o boala. De exemplu, un factor de risc pentru boli de inima este de fumat - daca sunteti fumator regulat riscul de aparitie a bolilor de inima este crescut.
Cauze posibile si de factori de risc pentru gusa includ: O dieta saraca in iod - pot afecta oamenii care locuiesc in zone in care exista, nu de mult iod, sau cei care au acces la dont suplimente de iod. In multe tari, deficienta de iod folosite pentru a fi principala cauza de gusa. Acesta este inca in unele tari, precum si zone din unele tari.
Iod, un oligoelement, exista in sol si a marii. Peste, fructe de mare, multe legume si produse lactate contin iod. Glandei tiroide noastra are nevoie de iod, in scopul de a face hormoni tiroidieni. Daca nu exista suficient de iod intr-un organism de persoane glandei tiroide lor vor primi mai mare, astfel incat sa poate produce hormoni mai mult.
In Marea Britanie, SUA si multe alte tari deficitului de iod folosite pentru a fi comune, pana cand de iod a fost adaugat in sare la inceputul anilor 1900. In ceea ce mai multi oameni in aceste zile sunt opteaza pentru sare si de dietele lactate scazut, numarul de cazuri de deficit de iod a inceput sa creasca in Marea Britanie si SUA.
Sex - femeile sunt mai multe sanse de a dezvolta gusa, comparativ cu barbatii.
Varsta - persoane in varsta de peste 50 sunt mult mai susceptibile de a avea gusa, comparativ cu persoanele mai tinere.
Boala autoimuna - persoane fizice cu un istoric medical de boala autoimuna, precum si cele cu o ruda apropiata care au / au avut boala autoimuna au un risc mai mare de a dezvolta gusa.
Sarcina si menopauza - gusa este mai probabil sa se intample dupa ce o femeie devine gravida, sau trece prin menopauza.
Unele medicamente - antiretrovirale, imunosupresoare, amiodarona (medicamente inimii), si litiu creste pacientii cu un risc de a dezvolta gusa.
Zonele de radiatiilor - persoane ale caror gat sau piept au fost expuse la radiatii au un risc mai ridicat. Acest lucru ar putea fi cauzata de tratarea radiatii (radioterapie), sau care au lucrat intr-o instalatie nucleara, fiind implicat intr-un test nuclear sau accident.
Hipertiroidism - in cazul in care tiroidian este de peste-activ, ea poate deveni supra-stimulat si sa se extinda.
Hipotiroidismul - un sub-activa glandei tiroide poate duce, de asemenea, la gusa. In cazul in care organismul nu dispune de o cantitate suficienta de hormoni produs de glanda tiroida aceasta va stimula glanda pentru a produce mai mult, care poate duce la umflarea a glandei.
Fumatul - unele studii sugereaza ca exista o legatura intre fumatul cu regularitate si riscul gusa. O persoana care fumeaza si are o dieta cu cantitati scazute de iod are un risc semnificativ mai mare de a dezvolta gusa.
Unele infectii - exista niste paraziti, bacterii si ciuperci, care sunt cunoscute pentru a creste riscul de gusa pacienta devine infectat cu ei.
Unele alimente - unele alimente sunt cunoscute pentru a suprima functia glandei tiroide in cazul in care prea mult din ele se consuma - acestea sunt cunoscute ca alimente goitrogenic. Acestea includ arahide, soia, tofu si spanac.
Prea mult iod - de iod consuma prea mult poate creste riscul de a dezvolta gusa.
Cancer tiroidian - oameni care au cancer tiroidian au un risc mai mare de a dezvolta gusa. Diagnosticul de gusa unui medic de familie (medic generalist, medic primar de ingrijire) poate detecta o glanda tiroida umflate de sentimentul de pacienti gat si cerand el / ea sa inghita in timpul unei rutina examenul fizic. Uneori nodulii pot fi detectate, de asemenea, pur si simplu, printr-o atingere. O examinare fizica a gatului poate permite, de asemenea, medicul de a evalua dimensiunea glandei tiroide, precum si gradul de umflare.
Medicul poate, pentru unele teste mai mult pentru a afla ce stau la baza ar putea fi cauza. Exemple de teste posibile includ: Un test de hormoni - aceasta se va realiza cu un test de sange care poate indica niveluri de hormoni produs de tiroida, precum si glanda hipofiza. Nivelurile sanguine mici de hormon tiroidian va insemna pacientii tiroidian este underactive. TSH (hormon tiroidian), niveluri vor fi ridicate in cazul in care nivelurile de hormon tiroidian sunt ...

Indian Sanatate Bill va impulsiona extrem de necesare Care, cronicar scrie

Indian Sanatate Bill va impulsiona extrem de necesare Care, cronicar scrie Aprobarea Senatelor, marti, de indian american Sanatate Imbunatatirea Legea a fost primul si poate provocarea cea mai dificila pentru proiect de lege, care a fost schiop de-a lungul la Coyotes-un ritm de 16 ani, cronicar Dorreen galben Bird scrie intr-un aviz Grand Forks Herald bucata. In tara indian de ingrijire a sanatatii, pe unele rezerve izolate depinde numai de indieni Serviciul de Sanatate, Yellow Bird spune, adaugand ca asistenta medicala poate fi una dintre cele mai mari nevoi de rezerve. Programe de programe de formare pentru profesionistii din domeniul sanatatii, cum ar fi Universitatea din Dakota de Nord Recrutarea indiana din America de Asistentilor Medicali si indieni in Medicina, au realizat o invazie pe rezervari, scrie ea, adaugand, Aceste noi practicieni indiana din America de ajuta la atenuarea problema, deoarece multi doctori indian Vreau sa merg acasa la practica. In plus, exista o parte a personalului bune IHS care incearca din greu pentru a depasi unele situatie foarte dificila, cu care se confrunta zi de zi. IHS este important, deoarece de multe indienii a...

New Kids Zeelanda, in pericol de a dezvolta gusa

New Kids Zeelanda, in pericol de a dezvolta gusa Aproape o treime din Noua Zeelanda copii sunt mici in iod si poate fi la riscul de a dezvolta gusa - o glanda tiroida marita.
Ministerul Sanatatii consilier principal in domeniul nutritiei, Mary Louise Hannah a spus o comisie parlamentara selectati ieri a existat un caz puternic pentru cresterea nivelului de iod in aprovizionarea cu alimente din cauza consumului de sare iodised a scazut.
Un ...

Ce este Hipertiroidia? Cum puteti obtine Hipertiroidia? Cat de grav este Hipertiroidia?

Ce este Hipertiroidia? Cum puteti obtine Hipertiroidia? Cat de grav este Hipertiroidia? Hipertiroidia este o afectiune in care exista o cantitate excesiva de hormoni tiroidieni mesageri (chimice) care circula in sange, de obicei, din cauza unei glanda tiroida hiperactiva.
- Hormoni tiroidieni ajuta sa reglementeze cresterii economice si a ratei de reactii chimice (metabolismul), prin care organismul foloseste energie.
- Hormon Cand exista prea mult acest tiroida produce simptom...

UNICEF felicita Guvernul din Nigeria pentru realizarea Universal Sare Iodization

UNICEF felicita Guvernul din Nigeria pentru realizarea Universal Sare Iodization UNICEF astazi felicitat Guvernul Nigeria pentru atingerea Universal Sare Iodization, o recunoastere data in aprilie de catre retea globala de eliminare sustinut Deficienta de iod, cu ocazia unui forum international privind Micronutrienti deficienta a avut loc in Turcia. Nigeria este prima tara din Africa pentru a obtine o astfel de recunoastere, dupa Programul National pentru Eliminarea Deficienta...

Noi orientari privind utilizarea iodului radioactiv

Noi orientari privind utilizarea iodului radioactiv Colegiul Regal al Medicilor a actualizat orientarile sale cu privire la utilizarea iodului radioactiv in gestionarea bolii benigne tiroidiene. Avand in vedere ca ultima liniile directoare au fost publicate in 1995, s-au inregistrat mai multe progrese in acest domeniu clinice:
- Modificari la legislatia referitoare la administrarea de iod radioactiv
- Cercetare conducand la o mai buna inteleg...

CoolTouch Introduce CoolLipo (TM) Laser System, recent, FDA clar pentru Laser-Assisted Lipoliza

CoolTouch Introduce CoolLipo (TM) Laser System, recent, FDA clar pentru Laser-Assisted Lipoliza CoolTouch Inc, un producator de pionierat al lasere medicale, a anuntat ca CoolLipo (TM) 1320 nm Laser System a primit o suplimentare de 510 (k), clearance-ul de la US Food and Drug Administration pentru lipoliza laser sau cu grasime de topire. CoolLipo 1320 laser este conceput pentru a ablate de grasime in domenii cum ar fi gatul, barbia si de arme si imbunatateste rezultatul liposuctie conventio...

Rehnquist nu vor fi din nou la locul de munca saptamana viitoare, SUA

Rehnquist nu vor fi din nou la locul de munca saptamana viitoare, SUA William Rehnquist, US Chief Justice, nu se vor intoarce la locul de munca saptamana viitoare in cazul in care Curtea Suprema reuneste - in functie de sursele de instanta, el va lipsi de cel putin inca doua saptamani. Rehnquist a fost diagnosticat cu cancer tiroidian luna trecuta.
William Rehnquist este de 80 de ani. Desi a avut intentia de a se intoarca la locul de munca de pe acum, el nu a fos...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.