Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Imi vine ciclul de 2 ori pe luna


Ce este menstruatia? Care sunt Perioade?

Ce este menstruatia? Care sunt Perioade?
O perioada, sau al menstruatiei, este varsarea de endometrului - mucoasa uterina. Menstruatie este, de asemenea, cunoscut ca menstruatiei. Toti oamenii de sex feminin, precum si unele alte mamifere de sex feminin, au perioade regulate in timpul varsta lor de reproducere. Menstruatie care include sangerari din vagin este gasit in principal in randul oamenilor si a animalelor similare, cum ar fi primate. In multe mamifere, endometrul este reabsorbit de animale. In ceea ce priveste oamenii sunt in cauza o perioada este o sangerare de la uter (uterului), care este eliberata prin vagin. Femeile au o perioada de aproximativ la fiecare 28 zile. Cu toate acestea, unele femei pot avea un ciclu de 24 de zile in timp ce altele pot avea un 35-o zi. O perioada este parte din Womans ciclului menstrual.
Menstruatiei Cuvantul provine din latina menstruatiei sensul luni. Menstruatie Cuvantul provine din franceza veche menstruale, care vine de la menstrualis Latina, adica lunar, in special al sau care au cursuri lunare.
Medilexicons dictionar medical descrie menstruatie ca varsarea ciclice endometrului si descarcarea de gestiune a unui fluid sangeros din uter in timpul ciclului menstrual de oameni si primate.
Paula Hillard, MD, profesor de obstetrica si ginecologie si pediatrie de la Universitatea din Cincinnati Colegiul de Medicina, a declarat ciclului menstrual este o fereastra in generale de sanatate si bunastarea femeilor, si nu doar un eveniment de reproducere. Atunci cand nu o fata porni perioade avand? Menarchemenarche - inceputul perioadelor - va avea loc atunci cand toate partile care alcatuiesc un sistem de fete de reproducere sunt mature si lucreaza impreuna.
Un perioadele de fete poate incepe 8 - 16 ani. In general, ele incep atunci cand o fata este de aproximativ 12. Cercetatorii din SUA si Europa a identificat doua gene care sunt implicate in determinarea atunci cand fetele incepe menstruatia. Menstruatia este o etapa majora in fete o pubertate. Aceasta este una din mai multe semne fizice ca o fata devine o femeie. Aproximativ 6 luni inainte de a obtine perioada de primul ei o fata poate detecta secretii vaginale mai clar. Cu exceptia cazului de descarcare de gestiune are un miros puternic, prurit sau cauze, acest lucru este normal si nimic sa va faceti griji. Perioadele va avea loc in mod regulat, pana cand femeia ajunge la menopauza ei. Menopauza ajunge, in general, in cazul in care femeia este in varsta de aproximativ 45 - 55.
Oamenii de stiinta din SUA au aratat ca excesul de greutate fiind ca un copil mic creste sansa pe care o fata va ajunge la pubertate precoce.
Womens Health / Ginecologie News
Cel mai recent Womens Health News & Gynecology Stiri de articole publicate de zi cu zi. Include stiri despre boli ale tractului genital feminin, endocrinologie si fiziologie de reproducere a cancerului de sex feminin, de col uterin si ovarian, menopauza, tulburari menstruale, HRT si mult mai mult.
Faceti clic aici pentru a vedea Womens Health / Ginecologie sectiunea Stiri noastre. Debutul menstruatiei poate fi primit cu bucurie si nerabdare de unele fete, in timp ce altele se pot simti speriat sau nelinistit. Frica si anxietatea tinde sa fie mai mare in randul fetelor care nu inteleg sistemul de reproducere, si ceea ce se intampla in timpul ciclului menstrual foarte bine.
Un studiu a indicat ca mai devreme o fata incepe menstruatie mai sunt sanse ca copiii ei viitoare vor fi obezi. Care este ciclul menstrual? Hormonii sunt eliberat de glanda pituitara din creier de a stimula ovarele in timpul ciclului de reproducere. Acesti hormoni determina o parte din oua Womans, care sunt stocate in foliculi a ovarelor ei, pentru a incepe sa creasca si matura. Foliculi incepe sa produca estrogen - un hormon. In timpul acest moment a crescut nivelul de estrogen poate fi detectata in Womans un sange. Estrogen crescut cauze uter captuseala pentru a deveni mai gros in curs de pregatire pentru primirea unui ovul fecundat.
In cazul in care o femeie a avut sex in termen de cateva zile de oua de a fi puse si sperma este prezenta in tubul ei uterina, oul poate deveni fertilizat (ea devine gravida). Cu toate acestea, in cazul in care ovulul nu este fertilizat estrogen ei si nivelurile de progesteron va scadea si mucoasei uterine (endometru), va incepe descompunerea - care marcheaza inceputul perioadei de ei.
Perioada consta dintr-o cantitate mica de sange si de endometru. Sangerare este cauzata de rupere a vaselor de sange amenda in uter ca captuseala se detaseaza.
O perioada, in general, dureaza aproximativ cinci zile. Sangerarea este exagerat mai mult in primele doua zile. Care sunt simptomele unei perioade? Womans In timpul unei perioade de flux ei de sange pot sa apara grele. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, cantitatea de sange pierdut se ridica la intre 5 - 12 lingurite. Unele femei experienta mai grei decat perioadele normale - menoragie. Menoragie pot fi tratate cu medicamente. Sindromul premenstrual (PMS) premenstrual sau de acoperire (PMT), PMT sau PMS este o colectie de simptome emotionale, psihologice si fizice, care sunt legate de o Womans ciclului menstrual. Expertii spun ca, de aproximativ patru-firths de toate femeile de varsta fertila au unele simptome PMS. Specialistii au tendinta de a se referi la PMS numai atunci cand acestea sunt suficient de severe pentru a interfera cu anumite aspecte ale Womans o viata.
Urmatoarele simptome pot fi simtit de unele femei pe zi care au dus la perioada de ei - simptome ale sindromului premenstrual: crampe abdominale Dureri de cap (inclusiv migrena) Dureri Iritabilitate balonare, dureri de spate Senzatie Depresia in special, in general, emotional sau tulburat Insomnie Lipsa de concentrare sensibilitate san sau umflarea Binge greutate usoara crestere mananca Din momentul in care incepe perioada de (femeia incepe varsarea de sange), in general, simptomele se imbunatateasca. In majoritatea cazurilor, simptomele vor fi complet plecat de catre perioadei de timp sa incheiat.
Urmatorii factori pot creste sansele de a PMS: High Stresul cafeina cresterea consumului de varsta O istorie a fumat depresie O familie antecedente de alergii PMS, in special la nuci, iarba si copaci Nivelurile scazute ale unor vitamine si minerale, mai ales de magneziu, calciu, mangan , si vitamina E. O dieta bogata in calciu si vitamina D poate scadea riscul de aparitie a Síndrome premenstrual, un studiu a fost gasit. Un expert australian de conducere este de parere ca presiunile de a fi Superwoman sunt mai susceptibile de a fi cauza PMS, mai degraba decat un hormon dezechilibru.
Una dintre gemene identice este de doua ori mai multe sanse de a experimenta PMS in cazul in care alte gemene a acesteia. Prin urmare, expertii spun ca istoria familiei este un bun predictor.
Un studiu clinic utilizand un popular mici contraceptiv doze a descoperit un tratament potential mai eficient pentru 5 - 10 la suta din femeile care sufera de tulburari de premenstrual dysphoric (PMDD).
Cum este diagnosticat sindromul premenstrual?
In prezent, nu exista teste de laborator sau unic de constatarile fizice exista pentru a determina daca o femeie are PMS. Multi medici va solicita pacientului sa tina o evidenta prospectiv de simptome ei pentru cel putin doua cicluri menstruale, cu ajutorul unui calendar. Inregistrare va ajuta pe medic si pacientul a afla daca intr-adevar sunt simptomele premenstrual si recurente in mod previzibil.
Medicul va trebui, de asemenea, de a exclude alti factori care pot agrava in timpul menstruatiei. Unele simptome medicale iasa in evidenta mai mult in timpul menstruatiei, aceasta se numeste de marire menstruale. Marire menstrual are loc in faza a doua a ciclului menstrual, atunci cand se produce ovulatia - este, de asemenea, numita faza luteala. Daca simptomele menstruale sunt exacerbate timpul acestei faze a ciclului menstrual, femeia poate sa cred ca ea are PMS, atunci cand, de fapt, ea poate fi sufera de o alta conditie de baza. Femeile care sufera de dureri de cap migrene, tulburari de convulsii, sindrom de colon iritabil, sindromul de oboseala cronica, astm sau alergii in timpul ciclului menstrual lor, de multe ori o experienta de marire menstruale in zilele care au dus la varsare de sange.
Doua definitii sunt de obicei utilizate pentru a determina ce se califica drept PMS: NiMH (Institutul National de Sanatate Mintala) - acest compara intensitatea simptomelor ciclului menstrual zile de la 5 la 10 la interval de o zi inainte de 6a menstruatiei (varsare de sange) incepe. Femeia se considera a fi PMS daca simptomele intensifice cu cel putin 30% in aceasta perioada de 6 zile inainte de menstruatie. Acest model trebuie sa fi fost inregistrate pentru cel putin doua cicluri menstruale consecutive.
University of California din San Diego - Simptomele trebuie sa includa atat emotional (afectiv) si fizice (somatice), simptome pe o perioada de 5 zile inainte de menstruatie, pentru fiecare din 3 cicluri menstruale consecutive. Aceste simptome nu trebuie sa fie prezenti in timpul perioadei de inainte de ovulatie (4 - 13 zile ale ciclului menstrual). Simptomele includ emotionala depresie, izbucniri suparat, iritabilitate, anxietate, confuzie si de retragere sociala. Simptome fizice includ sensibilitate mamar / tumefiere, balonare abdominala, dureri de cap, umflarea mainilor si picioarelor.
Asociatia Nationala pentru sindromul premenstrual explica faptul ca dieta si stilul de viata pot beneficia in mod semnificativ de sanatate si pot face mai usor de gestionare a simptomelor premenstruale. Ce sunt perioadele neregulate? ...

Ce este Pubertatea? Ce este Early Pubertatea? Ceea ce se afla in intarziere Pubertatea?

Ce este Pubertatea? Ce este Early Pubertatea? Ceea ce se afla in intarziere Pubertatea? Pubertate este perioada in viata copiilor, atunci cand o experienta de modificari fizice, prin care organismele lor in cele din urma sa devina organismele de adulti care sunt capabile de a se reproduce. Pubertate este declansata de hormon de semnale de la creier la ovare, testicule (gonade). Ovarelor (la fete), testicule (la baieti) pentru a raspunde la semnalele de hormon de la creier prin producerea unei game de hormoni care stimuleaza cresterea economica, functia si schimbarile in diferite parti ale corpului, inclusiv organele de reproducere, sanii, piele, muschi , oase, par si de creier.
Potrivit Medilexicons dictionar medical, pubertatea este o succesiune de evenimente prin care un copil devine un adult tanar, caracterizat de la inceputul anului secretia de gonadotropina, gametogenesis, secretia de hormoni gonadelor, dezvoltarea caracteristicilor secundare sexuale si a functiilor de reproducere; este accentuat dimorfism sexual. La fete, primele semne de pubertate normala poate fi evidenta dupa varsta de 8 cu proces in mare masura, completat de varsta de 16 ani, la baieti, pubertate normala de obicei incepe la varsta de 9 si este in mare masura completat de varsta de 18 ani. Factori etnice si geografice pot influenta in momentul in care diverse evenimente tipice de pubertate apar.
Cresterea este rapida in prima jumatate de pubertate si se opreste atunci cand pubertatii este finalizata. Inainte de pubertate baieti si fete, sunt numai diferite in care au organelor genitale diferite organe (sex). In timpul pubertatii de mai multe alte diferente intre sexe incep sa apara, inclusiv dimensiunea corpului, forma, compozitia si dezvoltare, in functie de mai multe sisteme de corp si de structura - ne vom referi la diferentele notabile de caracteristicile sexuale secundare.
Pubertate include, de asemenea, trecerea la moneda euro sociala si psihologica, de la copilarie la varsta adulta. In acest articol, accentul se va pune mai mult pe aspectele fizice ale pubertatii, mai degraba decat cele psihologice sau sociale.
Multi factori pot contribui la exact atunci cand pubertatea incepe intr-un copil, chiar si de stres. Un studiu a constatat ca stresul, cum ar fi ca, introdusa la separarea de catre parinti si parintii absent, rapid piese pubertate. Care este diferenta dintre pubertate sex masculin si feminin? Girls incepe pubertatea despre unul si doi ani mai devreme decat baietii.
Fetele pubertate, in general, complet intr-un timp mai scurt decat baietii.
Fetele ajunge la inaltimea de adulti si maturitate de reproducere aproximativ 4 ani de la schimbarile fizice de pubertate apar.
Baieti continua sa creasca pentru aproximativ 6 ani de la prima schimbari vizibile de pubertate.
O fete la pubertate se intinde generale de la varsta de 9 - 14.
Baietii Un pubertate, in general, se intinde de la varsta de 10 pana la 17. Expertii spun ca acest interval de mai lung este, probabil, de ce barbatii adulti sunt, in general, mai inalt decat femeile adulte.
Testosteronul si androgeni sunt principalele steroizi sexual masculin. Testosteronul produce toate modificarile legate de sex masculin virilizarea, cum ar fi un aprofundate voce, parul facial si dezvoltarea de muschi. Estradiol, de asemenea, joaca un rol in dezvoltarea de sex masculin, dar mult mai mult in dezvoltarea de sex feminin.
Estrogeni si estradiol sunt hormoni principale care conduce de dezvoltare de sex feminin. Estradiol promoveaza de crestere a uterului si sanii. Niveluri de crestere a estradiolului mai devreme la fete decat la baieti, si, de asemenea, atinge niveluri mai mare la femei decat la barbati. Testosteronul este, de asemenea, implicate in dezvoltarea de sex feminin, dar intr-o masura mult mai mica, in comparatie cu dezvoltarea de sex masculin. Ce se intampla in timpul fetelor o pubertatii? Organelor sexuale - fete clitorisul (o mica parte si sensibile ale organelor genitale feminine, care este parte a vulvei) si a uterului (uter) va creste.
Menstruatia incepe - unul din primele lucruri care se intampla in timpul fetele o pubertatii este inceputul ciclului lunar menstrual. In cazul in perioadele de a incepe inseamna ca fata este de a deveni o femeie si ea poate deveni gravida.
Modificari Breast - fete de san va incepe sa creasca. Un mic si uneori dureroase forfetare pot fi simtit chiar sub mamelonul atunci cand sanii ei incepe sa elaboreze - acest lucru este normal.
Secretie vaginala - secretii vaginale pot incepe sau schimba.
Body Hair - parul va incepe sa se dezvolte in zona pubiana ei - in primul rand, de-a lungul labii (buze care fac parte din externe organelor sexuale feminine, cunoscut sub numele de vulvei), apoi, sub bratele ei si pe picioare.
Skin - ca fetele de petrol si glandele sudoripare cresc pielea ei va deveni mai gras si ea va transpira mai mult. In timpul pubertatii este util sa se predea despre fetele de spalare de zi cu zi, precum si utilizarea de deodorante. Acneea este comuna in randul fetelor in timpul pubertatii.
Body forma si dimensiune - un organism de modificari fete in timpul pubertatii. Soldurile ei va largi si taliei ei va fi proportional mai mici. Extra grasime se va dezvolta pe stomacul ei si fese. Fetele nu ar trebui sa va faceti griji despre acest grasimi suplimentare - acestea sunt parte a dezvoltarii normale de sex feminin si nu inseamna fata devine din ce in grasime. Brate, picioare, maini si picioare, va creste - de multe ori mai repede decat in alte parti ale corpului ei. Nu este neobisnuit pentru unele fete sa se simta disconfort in timpul acest stadiu de dezvoltare.
Emotii - un emotii fete se pot schimba, in special in jurul perioada de timp ei vine in fiecare luna. Aceste schimbari roller-coaster emotional de tip, care pot include iritabilitate, se datoreaza in principal nivelurile fluctuante de hormon care au loc in timpul ciclului menstrual. In cazul in care o fata constata modificari ei emotionala deveni prea puternic ea ar trebui sa ia in considerare a discuta cu medicul ei - ea poate fi confrunta cu sindromul premenstrual (PMS) sau tensiunea premenstrual (PMT). Profesionistii din sanatate ar putea fi capabil de a ajuta, fie prin prescrierea de medicatie sau sugereaza schimbari stil de viata. Schimbari emotionale, inclusiv PMS sunt scutiti de multe ori in cazul in care fata a lua sus exercitiu fizic regulat. Ea poate ajuta in cazul in care fata pot vorbi cu mama ei, un frate mai in varsta, sau de o alta femeie cu privire la schimbarile fizice si emotionale care apar in timpul pubertatii. Ce se intampla in timpul baieti o pubertate? Scrot, testicule si penis - baieti scrot va incepe sa subtire si se inrosi si testiculele lui va creste. Mai tarziu, de obicei, in jurul varstei de 13 (aceasta poate varia) penisul lui va creste si prelungi in timp ce testicule va continua sa creasca.
Voice schimbare - ca caseta de voce (laringe) devine mai mare si muschii sau vocale cordoane cresc, baieti de voce va rupe sau crack. Acest lucru este normal. In cele din urma baieti vocea va deveni mai profunda.
Vise umede - baieti pot ejacula in timpul somnului lor si te trezesti dimineata cu foi de umezeala si pijamale. Acest lucru nu inseamna ca baiatul a fost un vis sexuale. Este important ca cei dragi sa-i explice ca ei inteleg ca el nu poate le impiedica sa se intampla. Vise umede sunt doar o parte a crescut.
Erectii involuntare - in timpul pubertatii baietii vor avea ...

Ce este o histerectomie? Recuperarea de Histerectomia

Ce este o histerectomie? Recuperarea de Histerectomia O histerectomie este o operatiune de a scoate uterul (uter), si, uneori, colului uterin si a altor organe de reproducere, de asemenea. In cazul in interventie chirurgicala nu implica eliminarea colul uterin, acesta poate fi mentionata drept o histerectomie subtotal. O histerectomie radicala implica indepartarea chirurgicala a uter, ovare, colului uterin, oviducte, ganglionilor limfatici si canale ...

Noua "gena Clock" neacoperit

Noua "gena Clock" neacoperit Rezolvare a succesiunii genomului uman a fost salutat cu cativa ani in urma, ca biologys echivalent cu aterizarea unui om pe Luna - o piatra de hotar mamut de importanta monumentale.
Cu toate acestea, spre deosebire de luna impuscat in primul rand, piatra de hotar real al proiectului genomului uman nu este un eveniment singular. Proiectele genomului salt urias pentru omenire nu este vine cu un ...

Glicerina poate ajuta la boli de piele

Glicerina poate ajuta la boli de piele Glicerina, sau glicerol, este un alcool natural si atractor de apa thats fost utilizate in produsele pentru ingrijirea pielii timp de secole, spune Dr. Wendy Bollinger Bollag, fiziolog celula.
In cercetare publicat in numarul din luna decembrie a Journal of Investigative Dermatology, ea si co-autor dr. Xiangjian Zheng, care a lucrat ca student licentiat in laboratorul de ei si acum este un om p...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.