Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

La cate zile vine menstruatia


Ce este menstruatia? Care sunt Perioade?

Ce este menstruatia? Care sunt Perioade?
O perioada, sau al menstruatiei, este varsarea de endometrului - mucoasa uterina. Menstruatie este, de asemenea, cunoscut ca menstruatiei. Toti oamenii de sex feminin, precum si unele alte mamifere de sex feminin, au perioade regulate in timpul varsta lor de reproducere. Menstruatie care include sangerari din vagin este gasit in principal in randul oamenilor si a animalelor similare, cum ar fi primate. In multe mamifere, endometrul este reabsorbit de animale. In ceea ce priveste oamenii sunt in cauza o perioada este o sangerare de la uter (uterului), care este eliberata prin vagin. Femeile au o perioada de aproximativ la fiecare 28 zile. Cu toate acestea, unele femei pot avea un ciclu de 24 de zile in timp ce altele pot avea un 35-o zi. O perioada este parte din Womans ciclului menstrual.
Menstruatiei Cuvantul provine din latina menstruatiei sensul luni. Menstruatie Cuvantul provine din franceza veche menstruale, care vine de la menstrualis Latina, adica lunar, in special al sau care au cursuri lunare.
Medilexicons dictionar medical descrie menstruatie ca varsarea ciclice endometrului si descarcarea de gestiune a unui fluid sangeros din uter in timpul ciclului menstrual de oameni si primate.
Paula Hillard, MD, profesor de obstetrica si ginecologie si pediatrie de la Universitatea din Cincinnati Colegiul de Medicina, a declarat ciclului menstrual este o fereastra in generale de sanatate si bunastarea femeilor, si nu doar un eveniment de reproducere. Atunci cand nu o fata porni perioade avand? Menarchemenarche - inceputul perioadelor - va avea loc atunci cand toate partile care alcatuiesc un sistem de fete de reproducere sunt mature si lucreaza impreuna.
Un perioadele de fete poate incepe 8 - 16 ani. In general, ele incep atunci cand o fata este de aproximativ 12. Cercetatorii din SUA si Europa a identificat doua gene care sunt implicate in determinarea atunci cand fetele incepe menstruatia. Menstruatia este o etapa majora in fete o pubertate. Aceasta este una din mai multe semne fizice ca o fata devine o femeie. Aproximativ 6 luni inainte de a obtine perioada de primul ei o fata poate detecta secretii vaginale mai clar. Cu exceptia cazului de descarcare de gestiune are un miros puternic, prurit sau cauze, acest lucru este normal si nimic sa va faceti griji. Perioadele va avea loc in mod regulat, pana cand femeia ajunge la menopauza ei. Menopauza ajunge, in general, in cazul in care femeia este in varsta de aproximativ 45 - 55.
Oamenii de stiinta din SUA au aratat ca excesul de greutate fiind ca un copil mic creste sansa pe care o fata va ajunge la pubertate precoce.
Womens Health / Ginecologie News
Cel mai recent Womens Health News & Gynecology Stiri de articole publicate de zi cu zi. Include stiri despre boli ale tractului genital feminin, endocrinologie si fiziologie de reproducere a cancerului de sex feminin, de col uterin si ovarian, menopauza, tulburari menstruale, HRT si mult mai mult.
Faceti clic aici pentru a vedea Womens Health / Ginecologie sectiunea Stiri noastre. Debutul menstruatiei poate fi primit cu bucurie si nerabdare de unele fete, in timp ce altele se pot simti speriat sau nelinistit. Frica si anxietatea tinde sa fie mai mare in randul fetelor care nu inteleg sistemul de reproducere, si ceea ce se intampla in timpul ciclului menstrual foarte bine.
Un studiu a indicat ca mai devreme o fata incepe menstruatie mai sunt sanse ca copiii ei viitoare vor fi obezi. Care este ciclul menstrual? Hormonii sunt eliberat de glanda pituitara din creier de a stimula ovarele in timpul ciclului de reproducere. Acesti hormoni determina o parte din oua Womans, care sunt stocate in foliculi a ovarelor ei, pentru a incepe sa creasca si matura. Foliculi incepe sa produca estrogen - un hormon. In timpul acest moment a crescut nivelul de estrogen poate fi detectata in Womans un sange. Estrogen crescut cauze uter captuseala pentru a deveni mai gros in curs de pregatire pentru primirea unui ovul fecundat.
In cazul in care o femeie a avut sex in termen de cateva zile de oua de a fi puse si sperma este prezenta in tubul ei uterina, oul poate deveni fertilizat (ea devine gravida). Cu toate acestea, in cazul in care ovulul nu este fertilizat estrogen ei si nivelurile de progesteron va scadea si mucoasei uterine (endometru), va incepe descompunerea - care marcheaza inceputul perioadei de ei.
Perioada consta dintr-o cantitate mica de sange si de endometru. Sangerare este cauzata de rupere a vaselor de sange amenda in uter ca captuseala se detaseaza.
O perioada, in general, dureaza aproximativ cinci zile. Sangerarea este exagerat mai mult in primele doua zile. Care sunt simptomele unei perioade? Womans In timpul unei perioade de flux ei de sange pot sa apara grele. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, cantitatea de sange pierdut se ridica la intre 5 - 12 lingurite. Unele femei experienta mai grei decat perioadele normale - menoragie. Menoragie pot fi tratate cu medicamente. Sindromul premenstrual (PMS) premenstrual sau de acoperire (PMT), PMT sau PMS este o colectie de simptome emotionale, psihologice si fizice, care sunt legate de o Womans ciclului menstrual. Expertii spun ca, de aproximativ patru-firths de toate femeile de varsta fertila au unele simptome PMS. Specialistii au tendinta de a se referi la PMS numai atunci cand acestea sunt suficient de severe pentru a interfera cu anumite aspecte ale Womans o viata.
Urmatoarele simptome pot fi simtit de unele femei pe zi care au dus la perioada de ei - simptome ale sindromului premenstrual: crampe abdominale Dureri de cap (inclusiv migrena) Dureri Iritabilitate balonare, dureri de spate Senzatie Depresia in special, in general, emotional sau tulburat Insomnie Lipsa de concentrare sensibilitate san sau umflarea Binge greutate usoara crestere mananca Din momentul in care incepe perioada de (femeia incepe varsarea de sange), in general, simptomele se imbunatateasca. In majoritatea cazurilor, simptomele vor fi complet plecat de catre perioadei de timp sa incheiat.
Urmatorii factori pot creste sansele de a PMS: High Stresul cafeina cresterea consumului de varsta O istorie a fumat depresie O familie antecedente de alergii PMS, in special la nuci, iarba si copaci Nivelurile scazute ale unor vitamine si minerale, mai ales de magneziu, calciu, mangan , si vitamina E. O dieta bogata in calciu si vitamina D poate scadea riscul de aparitie a Síndrome premenstrual, un studiu a fost gasit. Un expert australian de conducere este de parere ca presiunile de a fi Superwoman sunt mai susceptibile de a fi cauza PMS, mai degraba decat un hormon dezechilibru.
Una dintre gemene identice este de doua ori mai multe sanse de a experimenta PMS in cazul in care alte gemene a acesteia. Prin urmare, expertii spun ca istoria familiei este un bun predictor.
Un studiu clinic utilizand un popular mici contraceptiv doze a descoperit un tratament potential mai eficient pentru 5 - 10 la suta din femeile care sufera de tulburari de premenstrual dysphoric (PMDD).
Cum este diagnosticat sindromul premenstrual?
In prezent, nu exista teste de laborator sau unic de constatarile fizice exista pentru a determina daca o femeie are PMS. Multi medici va solicita pacientului sa tina o evidenta prospectiv de simptome ei pentru cel putin doua cicluri menstruale, cu ajutorul unui calendar. Inregistrare va ajuta pe medic si pacientul a afla daca intr-adevar sunt simptomele premenstrual si recurente in mod previzibil.
Medicul va trebui, de asemenea, de a exclude alti factori care pot agrava in timpul menstruatiei. Unele simptome medicale iasa in evidenta mai mult in timpul menstruatiei, aceasta se numeste de marire menstruale. Marire menstrual are loc in faza a doua a ciclului menstrual, atunci cand se produce ovulatia - este, de asemenea, numita faza luteala. Daca simptomele menstruale sunt exacerbate timpul acestei faze a ciclului menstrual, femeia poate sa cred ca ea are PMS, atunci cand, de fapt, ea poate fi sufera de o alta conditie de baza. Femeile care sufera de dureri de cap migrene, tulburari de convulsii, sindrom de colon iritabil, sindromul de oboseala cronica, astm sau alergii in timpul ciclului menstrual lor, de multe ori o experienta de marire menstruale in zilele care au dus la varsare de sange.
Doua definitii sunt de obicei utilizate pentru a determina ce se califica drept PMS: NiMH (Institutul National de Sanatate Mintala) - acest compara intensitatea simptomelor ciclului menstrual zile de la 5 la 10 la interval de o zi inainte de 6a menstruatiei (varsare de sange) incepe. Femeia se considera a fi PMS daca simptomele intensifice cu cel putin 30% in aceasta perioada de 6 zile inainte de menstruatie. Acest model trebuie sa fi fost inregistrate pentru cel putin doua cicluri menstruale consecutive.
University of California din San Diego - Simptomele trebuie sa includa atat emotional (afectiv) si fizice (somatice), simptome pe o perioada de 5 zile inainte de menstruatie, pentru fiecare din 3 cicluri menstruale consecutive. Aceste simptome nu trebuie sa fie prezenti in timpul perioadei de inainte de ovulatie (4 - 13 zile ale ciclului menstrual). Simptomele includ emotionala depresie, izbucniri suparat, iritabilitate, anxietate, confuzie si de retragere sociala. Simptome fizice includ sensibilitate mamar / tumefiere, balonare abdominala, dureri de cap, umflarea mainilor si picioarelor.
Asociatia Nationala pentru sindromul premenstrual explica faptul ca dieta si stilul de viata pot beneficia in mod semnificativ de sanatate si pot face mai usor de gestionare a simptomelor premenstruale. Ce sunt perioadele neregulate? ...

Ce este menopauza? Care sunt simptomele menopauzei?

Ce este menopauza? Care sunt simptomele menopauzei? Menopauza marcheaza momentul intr-o viata Womans atunci cand menstruatia se opreste, iar ea nu mai este fertil (in masura sa ramaneti gravida). In Marea Britanie, varsta medie pentru menopauza este de 52 (National Health Service), in timp ce in SUA este de 51 (Institutul National de imbatranire). Aproximativ o cincime din femei in menopauza experienta India, inainte de varsta de 41, un studiu de gasit. Menopauza este o parte normala a cum ar fi - este o piatra de hotar, la fel ca pubertate - nu este o boala sau o conditie. Chiar daca acesta este momentul Womans simptome ultima perioada poate incepe de multi ani mai devreme. Unele femei pot prezenta simptome de luni sau ani dupa aceea.
Potrivit Medilexicons dictionar medical, menopauza este incetarea permanenta a menstruatiei din cauza insuficientei ovariene; reziliere a vietii menstruale. (menstruatiei = varsare de sange in timpul unei Womans perioadei menstruale). Peri-menopauza este perioada de 3 - 5 an inainte de menopauza, atunci cand un Womans nivelurile de estrogen incepe sa scada. Sa recapitulare sensul acestor doua cuvinte: Menopauza - atunci cand perioadele de (menstruatie) opri pentru totdeauna. Peri-menopauza - de ani inainte de menopauza, atunci cand nivelul de estrogen incepe sa scada. Noutati pe Menopauza
Pentru ultimele stiri si de cercetare privind Menopauza, si sa semneze pana la buletine de stiri sau de stiri alerte, va rugam sa vizitati sectiunea Stiri Menopauza noastre. Un studiu a aratat ca unele femei britanice sunt in negare cand vine vorba de menopauza. Care sunt simptomele de menopauza si peri-menopauza? Expertii spun ca punct de vedere tehnic menopauzei este confirmat atunci cand o femeie nu a avut o perioada menstruala timp de un an. Cu toate acestea, semnele si simptomele menopauzei apar, in general, cu mult inainte de aniversarea-un an din perioada de final. Acestea pot include: perioadele neregulate - aceasta este, de obicei primul simptom; schimbari de model menstruale. Unele femei pot prezenta o perioada de la fiecare doua pana la trei saptamani, in timp ce altele nu vor avea una de luni de zile la un moment dat.
Fertilitatii de Jos - in timpul peri-menopauza etapa a Womans o viata nivelul de estrogen ei se va reduce semnificativ, reducand sansele sale de a ramane gravida.
Insuficienta lubrefiere - aceasta poate fi insotita de mancarime si / sau disconfort. Aceasta tinde sa se intample in timpul peri-menopauza. Unele femei pot prezenta dyspareunia (durere in timpul actului sexual). Atrofie vaginala termen se refera la o inflamatie a vaginului, ca urmare a subtierea si diminuarea de tesuturi, precum si de ungere a scazut, cauzate de lipsa de estrogen. Aproximativ 30% dintre femei simptome atrofie vaginale in perioada post-menopauza precoce, in timp ce 47% fac acest lucru in timpul perioadei post-menopauza mai tarziu. Exista cazuri de femei care au experienta atrofie vaginala, mai mult de un deceniu, dupa perioada lor finala. Majoritate de femei in post-menopauza sunt incomode vorbesc despre uscaciune vaginala si durere si sunt reticenti sa caute ajutor medical, un studiu de gasit.
Articole interesante legate de
Ce este osteoporoza? Care sunt cauzele osteoporoza?
Ce este menstruatia? Ce sunt perioadele? Bufeurile (Marea Britanie pe termen lung: bufeuri) - acesta este un sentiment brusca a caldurii in partea superioara a corpului. Acesta poate incepe in fata, gat sau piept, iar apoi se raspandeste in sus sau in jos (in functie de unde a pornit). Pielea de pe fata, gat sau piept poate inrosi si devin inegale, iar femeia poate incepe sa transpir. Frecventa cardiaca poate creste brusc (tahicardie), sau poate deveni neregulate sau mai puternica decat de obicei (palpitatii). Hot flash-uri, in general, sa apara in timpul primului an de dupa o perioada de Womans final.
Transpiratii nocturne - in cazul in care bufeurile se intampla in pat acestea sunt numite transpiratii nocturne. Majoritatea femeilor spun flash-uri lor fierbinte sa nu dureze mai mult de cateva minute.
Somn Disturbed - probleme cu somnul, in general, sunt cauzate de transpiratii nocturne, dar nu intotdeauna. Tulburari de somn pot fi cauzate de insomnie sau anxietate. Dificultate de a adormi si de sedere crestere a adormit ca femeile trec prin menopauza, acest studiu a relevat.
Probleme de urinare - femeile tind sa fie mai susceptibile la infectii ale tractului urinar inferior, cum ar fi cistita. Avand de a urina, de asemenea, pot sa apara mai frecvent.
Toane - acest lucru de multe ori merge mana in mana cu tulburari de somn. Expertii spun ca cele mai multe tulburari de dispozitie, sunt generate de somn saraci.
Problemele concentrandu-se si invatare - Unele femei pot avea, de asemenea, pe termen scurt, probleme de memorie, precum si gasirea este greu sa se concentreze pe ceva pentru mult timp. Un studiu foarte mare a constatat ca femeile nu pot fi in stare sa invete, precum si cu putin timp inainte de menopauza, comparativ cu alte etape in viata.
Mai multe constructii de grasime in abdomen.
Caderea parului (subtierea parului).
Pierderea de marimea san daca este lasata netratata, aceste simptome se vor lumanare subtire, de obicei in afara treptat intr-o perioada de doua pana la cinci ani. Cu toate acestea, unele femei pot avea simptome de mult mai mult timp. Majoritatea femeilor care au experienta uscaciune vaginala, prurit sau disconfort pot gasi fie simptomele persista sau se agraveaza in timp, daca nu sunt tratate. Care sunt cauzele menopauza si peri-menopauza? Hormonilor estrogen si progesteron reglementeze menstruatie - mai precis, de estrogen reglementeaza menstruatie in timp ce progesteron este se implice mai mult cu Pregatirea organismului pentru timpul sarcinii. In cazul in care ovarele incep care produc mai putin a acestor doi hormoni peri-menopauza va incepe. De fapt, de momentul in care o femeie este de 30 de ani ea sfarsitul anului ovarele incepe sa produca mai putin estrogen si progesteron. Prin timp, ea este n 40 de ani de post-spike ovulatie in progesteron devine mai putin accentuat. Womans Un fertilitatea incepe sa scada cu mult timp inainte ca ea sa observati orice menopauza sau peri-simptomele menopauzei.
In ceea ce trece timpul si ovarele produc mai putin si mai putin estrogen si progesteron ovarelor in cele din urma inchide complet si femeia nu mai are nici o perioada mai menstruale. Marea majoritate a femeilor experienta o schimbare treptata in activitate menstruale, in timp ce unele merge in mod normal, pana cand brusc.
Unele femei pot prezenta menopauza prematura - ovarele lor, nu mai devreme decat se presupune ca (inainte de varsta de 45). Insuficientei ovariene pot aparea la orice varsta - dar foarte rar - si, adesea, medicul si pacientul nu va afla de ce. Unele femei care prezinta insuficienta ovariana poate avea inca de perioada si un anumit grad de fertilitate pentru un timp. Menopauza prematura pot fi cauzate de: deficiente Enzima
Sindromul Downs
Sindrom Turner
Boala Addisons
Hipotiroidismul
Eliminarea a ovarelor (ovarectomie chirurgie bilaterale)
Radioterapie in zona pelviana
Chemotherapy
Histerectomie chirurgie (uter - uter - este indepartata chirurgical)
Unele infectii - cum ar fi oreion sau de TBC (tuberculoza), malariei si varicela. Cu toate acestea, in toate cazurile de risc de insuficienta ovariana este extrem de mic.
Factorii genetici - oamenii de stiinta au fost capabili sa identifice factorii genetici care influenteaza varsta la care menopauza naturala apare la femei, dupa cum se explica in acest articol.
Fiind un Twin - gemeni sunt mai susceptibile de a avea o menopauza prematura decat alte femei, un studiu a fost gasit. Cum este diagnosticat menopauza? Unui medic de familie (medic generalist, medic primar de ingrijire), ar trebui sa poata diagnostica menopauza sau peri-menopauza daca stie varsta pacientului, are informatii despre modelele de menstrual, si primeste feedback de la ei pe simptomele ei.
In afara de un test de sange care pot masura nivelul de FSH (hormon foliculostimulant), nu exista nici un test definitiv pentru a diagnostica menopauza sau peri-menopauza. Concentratiile sanguine de FSH creste atunci cand o femeie este in menopauza. Cu toate acestea, nivelurile de FSH tind sa fluctueze foarte multe in menopauza si peri-menopauza, un test de sange FSH poate furniza un putine date, dar nu poate fi util ca pentru un diagnostic. In anumite circumstante un medic poate, pentru un test de sange pentru a determina nivelul de estradiol (estrogen). Ca hipotiroidism (tiroida underactive) poate provoca menopauza simptome asemanatoare, medicul poate ...

Care sunt menstrual Crampele? Care este cauza menstrual Crampele? Care sunt Dureri perioada?

Care sunt menstrual Crampele? Care este cauza menstrual Crampele? Care sunt Dureri perioada? Crampe menstruale, de asemenea, cunoscut sub numele de dismenoree sau perioada de dureri, sunt senzatii dureroase simtit la nivelul abdomenului inferior care poate aparea atat inainte, cat si in timpul unei Womans perioadei menstruale. Variaza de la durere plictisitoare si enervant la severa si extrem. Crampe menstruale tind sa inceapa dupa ce un ovul este eliberat din ovare si calatorii in jos tr...

De cinci zile de levaquin ® (levofloxacin) fel de eficient ca de 10 zile de Ciprofloxacina In complicate infectii ale tractului urinar si pielonefrita acuta

De cinci zile de levaquin ® (levofloxacin) fel de eficient ca de 10 zile de Ciprofloxacina In complicate infectii ale tractului urinar si pielonefrita acuta Datele prezentate astazi in cadrul unei reuniuni majore medicala a constatat ca levaquin ® (levofloxacin) comprimate de 750 mg administrat o data pe zi timp de cinci zile este la fel de eficace ca terapie standard de ciprofloxacina (400/500 mg) timp de 10 zile, pentru tratamentul de complicate infectii ale tractului urinar (cuti) si pielonefrita acuta (AP) 1.
Orto-McNeil, Inc, compania care pi...

De cinci zile de levaquin (R), fel de eficient ca de 10 zile de Ciprofloxacina In complicate infectii ale tractului urinar si pielonefrita acuta

De cinci zile de levaquin (R), fel de eficient ca de 10 zile de Ciprofloxacina In complicate infectii ale tractului urinar si pielonefrita acuta Datele prezentate sambata in cadrul unei reuniuni majore medicala a constatat ca levaquin (R) (levofloxacin) comprimate de 750 mg administrat o data pe zi timp de cinci zile este la fel de eficace ca terapie standard de ciprofloxacina (400/500 mg) timp de 10 zile, pentru tratamentul urinare complicate infectii ale tractului (cuti) si pielonefrita acuta (AP).
Orto-McNeil, Inc, compania care piet...

FDA aproba DORIBAX (TM) Pentru tratamentul complicate intra-abdominala si complicate ale tractului urinar

FDA aproba DORIBAX (TM) Pentru tratamentul complicate intra-abdominala si complicate ale tractului urinar US Food and Drug Administration (FDA) a aprobat DORIBAX (TM) (doripenem pentru injectie), ca un nou tratament pentru complicate intra-abdominale complicate si infectii ale tractului urinar, inclusiv pielonefrita. DORIBAX a demonstrat activitate impotriva unei game largi de Gram-pozitive (1) si Gram-negativ (2) bacterii - inclusiv Pseudomonas - care produc aceste infectii grave.
DORIBAX apartine...

Bovine tuberculozei in Bovine si bursuci, Marea Britanie

Bovine tuberculozei in Bovine si bursuci, Marea Britanie Comentand cu privire la publicarea luni ultima stiintific Consilier-sef, Sir David Kings raport privind Bovine TB in Bovine si Badgers BVA Presedintele Nick Blayney a declarat: Salutam acest raspuns la stiintific Grupul independent pe Bovine TB (ISG) raport, nu in ultimul rand la concluzia faptul ca eliminarea bursuci ar trebui sa aiba loc in paralel cu aplicarea in continuare a controalelor la bo...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.