Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Limba crapata


Importanta serviciilor limba de pe disparitatile, calitatea ingrijirii

Importanta serviciilor limba de pe disparitatile, calitatea ingrijirii
Noi studii publicate intr-un supliment special pentru a Journal of General Internal Medicine (JGIM) examineaza consecintele barierelor lingvistice pentru pacientii care vorbesc putin, daca este cazul, engleza si impactul lipsa de servicii lingvistice in setarile de ingrijire a sanatatii. Studiile raport general privind faptul ca disparitatile masurabile, in calitate de rezultat grija atunci cand pacientii si furnizorii nu vorbesc aceeasi limba.
* Pacientii spitalizati care vorbesc Little limba engleza poate fi mai putin probabil sa-si dea acordul inainte de supusi unei proceduri invazive
* Little Hispanics care vorbesc limba engleza sunt mai putin susceptibile de a primi toate Recomandat Serviciile de sanatate:
* Unul din cinci interpreti, Do Not Have competente Abilitati de Bilingual
* 17-lea US Surgeon General Carmona se alatura dialogului
Supliment este sponsorizat de Hablamos Juntos, o initiativa a Robert Wood Johnson Foundation, ca parte a eforturilor sale de a imbunatati calitatea ingrijirii pentru toti americanii, prin abordarea disparitatilor rasiala si etnica in domeniul ingrijirii sanatatii. Aproape unul din cinci persoane, in Statele Unite acum vorbesc o alta limba decat engleza la domiciliu. Si in timp ce multi dintre ei pot confortabil vorbesc engleza atunci cand este nevoie, expertii estimeaza circa 20 de milioane de oameni din America - despre unul din fiecare 15 de persoane din SUA - vorbi si intelege putin, in cazul in care limba engleza. Acest lucru inseamna ca furnizorii de asistenta medicala se confrunta cu tot mai mult provocarea de a modului de a comunica eficient si efectiv, cu pacientii care au limitat de competenta in limba engleza (LEP). Hablamos Juntos, administrat de UCB Fresno Centrul Medical pentru educatie si cercetare, isi propune sa dezvolte solutii practice si accesibile pentru a creste disponibilitatea si calitatea serviciilor de limba, de interpretare, traducere si semnalizare.
Studiu: pacientii spitalizati care vorbesc Little limba engleza sunt mai putin susceptibile de a avea Documentare a consimtamant prealabil in cunostinta de la proceduri invazive
Acest studiu a aratat ca, in ciuda disponibilitatii de la fata locului servicii de interpret profesional, spitalizati pacientii care nu vorbesc limba engleza sunt mai putin susceptibile de a avea semnat formulare de consimtamant, in dosarele lor medicale. Cercetatorii de la Departamentul de Medicina de la Universitatea din California, San Francisco, in comparatie inregistrari ale LEP si vorbitori de limba engleza de pacienti pentru documentatie completa de consimtamant informat - o cerinta legala si etica inainte de invazive, non-proceduri medicale de urgenta. Documentatia completa include o nota de documentare o discutie consimtamantul si un formular semnat acordul. Pentru pacientii LEP, este, de asemenea, nevoie de unele elemente de proba de interpretare.
Cu toate ca sistemul de sanatate are un drum lung de parcurs in imbunatatirea performantei pe consimtamantul informat pentru toti pacientii, rezultatele acestui studiu au aratat ca pacientii cu diagramele de vorbitori de limba engleza au fost aproape de doua ori mai probabil ca cele ale pacientilor LEP sa contina toate elementele informat de acord (53% fata de 28%). La examinarea componentelor de consimtamant informat, diagrame de vorbitori de limba engleza si pacientii LEP au fost similare in proportie documentarea ca o discutie acordul a avut loc, dar diagramele de limba engleza-vorbitoare de pacienti au fost mai susceptibile de a contine un formular semnat acordul in orice limba (85 % fata de 70%). Cercetatorii incheie aceste constatari sugereaza diferente in practica, nu, documentatie singur.
Consimtamantul informat este un principiu fundamental al sistemului de sanatate american de ingrijire, a declarat ca cercetator plumb Yael Schenker, MD In timp ce barierele lingvistice face de obtinere a acordului informat mai complexe, este inca o cerinta legala si etice si este tot mai mult recunoscut ca o componenta cheie a asistenta de calitate si siguranta pacientilor. Spitalele trebuie sa lucreze mai greu sa sparga barierele lingvistice cu care se confrunta pacientii LEP.
Autor Senior Alicia Fernandez MD, a raportat ca conducerea spitalului a raspuns foarte corespunzator la constatarile de studiu, iar spitalul a revizuit in mod substantial procesul de consimtamant informat pentru a se asigura ca toti pacientii au consimtit in mod corespunzator inainte de proceduri invazive.
Studiu: Hispanics Little care vorbesc limba engleza sunt mai putin susceptibile de a primi toate Recomandat Serviciile de sanatate:
Un al doilea studiu a analizat pentru a vedea daca limba vorbita primare intr-o gospodarie identificat daca pacientii hispanici au fost la un risc mai mare pentru care nu primesc serviciile de recomandat ingrijire a sanatatii. Cercetator Plumb Eric M. Cheng, MD, de o mai mare VA Los Angeles Sistemul de ingrijire medicala, fata de primirea a 10 de servicii de sanatate a recomandat intre alb, pacientii de limba engleza si Hispanics care au fost incomode English speaking intr-un sondaj reprezentativ la nivel national. Hispanics care nu vorbesc limba engleza la domiciliu au fost semnificativ mai putin probabil pentru a primi toate serviciile de care pot beneficia de ingrijire a sanatatii (57% fata de 35%).
In mod evident, folosirea limbii prezice calitatea asistentei medicale clinice, ca pacientii care primesc, a declarat Cheng. In timp ce motivele pentru aceasta sunt anchetate, consecintele sunt inacceptabile in mod neechivoc. Extinderea accesului la interpreti medicale, astfel cum este cerut in prezent de spitale care primesc fonduri federale, in stabilirea ambulator va fi probabil o componenta importanta a interventiilor menite sa imbunatateasca calitatea ingrijirii medicale in aceasta populatie.
Studiu: unul din cinci interpreti, la o mare Health Care Organizatia Nu aveti competente Abilitati de Bilingual
Un al treilea studiu in suplimentul evaluat competentele bilingva a dual-interpreti, rol - persoane fizice a caror responsabilitate primar este intr-un alt domeniu, dar care de multe ori ofera ad-hoc, interpretarea medicala intre furnizorii de servicii de sanatate si a pacientilor LEP. Cercetator Plumb Maria R. Moreno, de Sutter Sanatate in Cal...

AGS Fundatia pentru sanatate in Aging Sfat Sheet Despre persistenti, durere la nivelul Mai tarziu Life, acum disponibile in limba spaniola

AGS Fundatia pentru sanatate in Aging Sfat Sheet Despre persistenti, durere la nivelul Mai tarziu Life, acum disponibile in limba spaniola Fundatia AGS in domeniul sanatatii in Aging (FHA) Tip Sheet despre durere persistenta - durere sau disconfort care dureaza de mult timp, sau vine si pleaca pe parcursul a luni sau ani - este acum disponibil in Spaniola traduceri. Sfaturi de durere, initial lansat in luna mai in limba engleza, sunt primele dintr-o serie de sfaturi limba spaniola, pentru a deveni la dispozitie de catre FHA. Sfaturi Oferta vorbitoare de limba spaniola adultii mai in varsta care sufera de dureri in curs de desfasurare, si ingrijitorii lor, consiliere cu privire la obtinerea de tratament si relief. Durere persistenta este frecventa in randul persoanelor in varsta, in special a celor cu probleme de sanatate cronice, cum ar fi artrita. Cu toate acestea comune, isnt durere persistenta o parte normala a procesului de imbatranire si shouldn't fi ignorate. In cazul in care netratate sau tratate in mod necorespunzator, durere persistenta poate face greu de somn, plimbare, si sa desfasoare activitati de zi cu zi. Aceasta poate contribui la caderi si conduce la invaliditate. Se poate lua in bucuria de a trai.
Din fericire, exista multe tratamente eficiente pentru dureri persistente si FHAs noua versiune spaniola a usor de citit, foaie de virf explica acest lucru in detaliu.
Scris de catre experti cu Geriatrie Societatii Americane, de limba spaniola foaie de virf explica modul in care adultii mai in varsta, si ingrijitorii lor, pot descrie durerea si experientele lor cu durere atat de furnizorii de asistenta medicala lor sa poata intelege mai bine si a trata-o. Printre altele, ea descrie semne de durere la adulti in varsta cu dementa, care pot fi in imposibilitatea de a comunica.
Foaia de virf ofera o privire de ansamblu asupra diferite clase de medicamente pentru durere - inclusiv acetaminofen (paracetamol, ® de exemplu), antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cum ar fi aspirina, ibuprofen si naproxen, si medicamente pentru durere opioide, cum ar fi vicodin, Percocet , ultracet, Lortab si...

De ce invata o noua limba pot face sa uitati-o pe cea veche

De ce invata o noua limba pot face sa uitati-o pe cea veche Calatoriile in strainatate reprezinta o ocazie ideala de a stapani o limba straina. In timp ce procesul de imersiune faciliteaza comunicarea intr-o lume diversa, oamenii sunt deseori surprins sa gaseasca in care au dificultati se intorc in limba lor materna. Acest fenomen este denumit in continuare primul-uzura limba si-a Universitatea din Oregon psiholog Benjamin Levy mirat cum este posibil sa se...

Shift in limba creierului-site-ul de control ofera speranta Rehab - site-ul Centrul de Limbi devine mai lateralized cu varsta

Shift in limba creierului-site-ul de control ofera speranta Rehab - site-ul Centrul de Limbi devine mai lateralized cu varsta Oamenii de stiinta au descoperit ca site-ul din creier care controleaza limba in dreptaci schimburi de oameni cu inaintarea in varsta - o descoperire care ar putea oferi speranta in tratamentul problemelor de vorbire care rezulta din traumatisme cerebrale traumatice sau accident vascular cerebral.
Schimbare a fost documentate de cercetatori condus de Jerzy Szaflarski, MD, dr., profesor asistent...

Cercetatorii gasi muzica si limba sunt prelucrate de catre acelorasi sisteme Brain

Cercetatorii gasi muzica si limba sunt prelucrate de catre acelorasi sisteme Brain Cercetatorii au dezbatut mult timp sau nu de limba si muzica depind de procese comune in minte. Acum, cercetatorii de la Georgetown University Medical Center au gasit dovezi ca prelucrarea de muzica si de limba depind intr-adevar, pe unele dintre sistemele de creier acelasi lucru.
Constatarile lor, care sunt in prezent disponibile on-line si vor fi publicate in cursul acestui an in NeuroImage j...

Oameni si papagalii folosi limba lor la ambarcatiunile si forma de sunet

Oameni si papagalii folosi limba lor la ambarcatiunile si forma de sunet Papagali imitative doar s-ar putea sa-ti spun toate in limba.
Cand vine vorba de a face zgomot, atat papagali si oamenii sa se bazeze pe extrem de specializate vibrante organelor in gatul lor. Acum, oamenii de stiinta de la Indiana University si Universitatea Leiden din Olanda au aratat pentru prima data ca papagalii, la fel ca oamenii, de asemenea, pot folosi limba lor la ambarcatiunile de for...

Pacientii care nu inteleg Pune-limba engleza la risc serios de erorile de medicatie

Pacientii care nu inteleg Pune-limba engleza la risc serios de erorile de medicatie In ciuda capacitatii de larg raspandita de a furniza etichete baza de prescriptie medicala medicatie in alte limbi decat engleza, cateva New York, farmaciile City face acest lucru si, ca rezultat, limitata la pacientii engleza confrunta cu un risc serios de erori de medicatie, potrivit unui studiu realizat de The New York Academia de Medicina prezentate la intalnirii anuale a Societatii pentru Gen...

Studiile Imaging clarifica modificari cerebrale asociate cu deficite limba in autism

Studiile Imaging clarifica modificari cerebrale asociate cu deficite limba in autism Diferentele de stanga / dreapta dominanta asociate cu probleme de limba numai
Cercetatorii de la Massachusetts General Hospital (MGH) au constatat ca o diferenta structurala observate anterior in creierul unor baieti cu autism este gasit in primul rand la cei cu probleme de limba si, de asemenea, apare la baieti, cu o boala numita insuficienta specifice de limba (SLI). Constatari sugereaza fapt...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.