Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Nervul trigemen


Ce este Nevralgie trigemen? Care este cauza Nevralgie trigemen?

Ce este Nevralgie trigemen? Care este cauza Nevralgie trigemen?
Nevralgie trigemen, de asemenea, cunoscut sub numele de Tic Douloureaux, este o afectiune nervoase care cauzeaza abrupta, searing, electric-soc-cum ar fi dureri faciale, cel mai frecvent durerea implica fetei inferioare si maxilarului, dar simptomele pot aparea in apropiere de nas, urechi, ochii sau buze. Multi experti spun nevralgie de trigemen este cea mai insuportabil de dureroase umane.
Nevralgie este severa, dureri de-a lungul cursul unei nervoase. Durerea apare din cauza unei schimbari in structura neurologice sau functie din cauza iritatii sau daune de un nerv.
Aproximativ 1 din 15.000 de persoane este estimata sa sufere din cauza nevralgie de trigemen. Despre 45000 de persoane au nevralgie de trigemen, in SUA. Se crede ca afecteaza circa un milion de oameni din intreaga lume. Doua tipuri principale de durere, nociceptive si non-dureri nociceptive Un exemplu de durere nociceptive este atunci cand atinge ceva foarte cald pielea ta; receptori dureri specifice sentiment de caldura. Dureri nociceptive este atunci cand durerea receptorii de temperatura sens, vibratii, stretch, si substante chimice eliberate din celulele deteriorate.
Interesant articol despre
Ce este durerea? Care sunt cauzele durere? Non-dureri nociceptive, sau durere neuropatica, vine din interiorul sistemului nervos in sine. Durerea nu are legatura cu activarea de celule receptorilor durerii in orice parte a corpului. Oamenii de multe ori se refera la aceasta ca la ciupit nervoase, sau nervul prins. Nerv in sine este expedierea de mesaje durerea, fie pentru ca este defect (deteriorate) sau iritat. Persoanele cu nevralgie au inteles durerea neuropata (la fel ca non-durere nociceptive).
Persoanele cu nevralgie o descriu ca pe arderea intensa sau de junghi durere, care adesea se simte ca si cand acesta este de fotografiere de-a lungul cursului a nervului afectat. Exista doua tipuri de nevralgie - Nevralgie trigemen si Postherpetic Nevralgie. Acest articol se concentreaza pe Nevralgie trigemen. Descrierea nevralgie de trigemen (numit si douloureux TIC) Nu este brusca si severa, dureri faciale nervoase. Pacientii de obicei o descriu ca pe un junghi, dureri de fotografiere; ca un soc electric-ca-dureri faciale. Crize de durere poate dura cateva minute. 97% dintre pacientii cu durere doar pe o parte a fetei, in timp ce 3% sunt afectate de ambele parti.
Nevralgie de trigemen este de doua ori mai frecvent la femei ca la barbati. Este extrem de rar pentru persoanele sub 40 de ani pentru a fi afectate, si devine putin mai frecvente pe masura ce oamenii imbatranesc.
Nevralgie de trigemen este o conditie pe termen lung - o afectiune cronica - care, de obicei devine treptat mai rau. Care sunt cauzele de nevralgie de trigemen? Fata umana are doua nervii trigemen, una pe fiecare parte. Fiecare nervoase se imparte in trei ramuri care transmit senzatii de durere si atingeti din fetei, gura, si dintii la creier.
Cele mai multe cazuri de nevralgie de trigemen se crede a fi cauzate de vaselor de sange apasand pe radacina nervului trigemen. Acest lucru este declarat de a face nervoase transmite semnalele durerii, care sunt cu experienta ca durerile de tip criza de nevralgie de trigemen. Cu toate acestea, expertii sunt complet sigur de cauza. De presiune pe nervul trigemen poate fi, de asemenea, cauzate de o tumoare sau a sclerozei multiple.
Mai jos este o lista a cunoscut si suspectate cauze: Un prese de vas de sange impotriva radacina nervului trigemen.
Scleroza multipla - din cauza demyelinization a nervului. Nevralgie de trigemen apar de obicei in stadiile avansate ale sclerozei multiple.
Un Prese tumora impotriva nervul trigemen. Aceasta este o cauza rara.
Daunele fizice ale nervilor - aceasta poate fi rezultatul unui prejudiciu, a unei proceduri dentare sau chirurgicale, sau infectie.
Familie de istorie (gene, mostenit) - 4,1% din pacientii cu nevralgie de trigemen unilaterala (afecteaza doar o parte a fetei) si 17% din cele cu nevralgie de trigemen bilaterale (afecteaza ambele parti ale fetei) au rude apropiate cu tulburare. Comparativ cu 1 la 15000 de risc in cadrul populatiei generale, 4,1% si 17% indica faptul ca mostenirea este, probabil, un factor. Care sunt simptomele de nevralgie de trigemen? In mod normal, un pacient va avea unul sau mai multe dintre aceste simptome: twinges intermitenta a usoara durere.
Episoadele severe de searing, tir, jabbing durerea care simt ca si cum socuri electrice.
Atacuri brusca de durere, care sunt declansate prin atingerea fetei, de mestecat, vorbind sau spalatul pe dinti.
Spasme de durere, care dura de la cateva secunde la cateva minute.
Episoade de atacuri cu dispersie, care pot merge pe zile, saptamani, luni, iar in unele cazuri mai mult. Pot exista perioade fara nici o durere.
Durerea ori de cate ori nervul trigemen si sucursalele sale poate ajunge, inclusiv frunte, ochi, buze, gingii, dinti, maxilarului si obraz.
Durere, care afecteaza o parte a fetei.
Durerea pe ambele parti ale fetei (mult mai putin frecvent).
Durerea, care este concentrata intr-un singur loc sau se extinde intr-un model mai larg.
Atacurile de durere, care apar mai intens in mod regulat si in timp.
Furnicaturi sau amorteli in fata inainte de durere se dezvolta. Unii pacienti pot prezenta crize de durere in mod regulat pentru zile, saptamani sau luni la un moment dat. Atacurile de durere pot sa apara de sute de ori in fiecare zi, in cazurile severe. Unii pacienti pot avea perioade, fara nici un simptom care ultimul timp de luni sau chiar ani.
Unii pacienti vor avea anumite puncte de pe fata lor, ca, in cazul in care a atins atacurile de declansare de durere. Nu este neobisnuit pentru multi pacienti sa evite activitati potential de declansare, cum ar fi mancand, spalatul pe dinti, de ras, si chiar vorbesc.
Zona de durere
Zona de durere pot fi defalcate in cele trei ramuri ale nervului trigemen. In medicina nervul trigemen este cunoscut sub numele de nervul cincea craniana. Acesta este deseori denumit folosind numarul roman V. Mai jos sunt cele trei ramuri defalcate - V se refera la nervul trigemen: V1, oftalmice, prima filiala a nervului trigemen.
Afecteaza frunte, nas si ochi.
V2, maxilare, filiala a doua a nervului trigemen.
Afecteaza pleoapei inferioare, partea dreapta a nasului, obrajilor, guma, buzelor, si dintii de sus.
V3, mandibulare, filiala a treia a nervului trigemen.
Afecteaza maxilarului, dintii mai mici, guma, si buza inferioara. Unele persoane cu nevralgie de trigemen poate avea doar o singura ramura afectata, in timp ce altele sunt afectate de mai multe ramuri.
Durerea resimtita de catre persoanele cu tipice de trigemen Nevralgie difera de la ceea ce oamenii cu experienta Nevralgie trigemen atipic: tipice de durere trigemen nevralgie (durere tipic faciala)
Durerea este extrem de ascutite, pulsatila, si electrice-asemanatoare socului. Nu exista nici o slabiciune faciale sau amorteli.
Atipic durere nevralgie trigemen (atipice dureri faciale - ATFP)
La fel ca extrem de ascutite, pulsatila, si-soc electric-cum ar fi, pacientii pot prezenta alte tipuri de durere. Starea lor nu are doar simptome semnul distinctiv al durerii clasic nevralgie de trigemen. Dureri faciale este adesea descris ca fiind de arsura, dureri sau crampe. Aceasta poate sa apara pe o parte a fetei, de multe ori in regiunea de nervul trigemen se poate extinde si in gatul superioara sau din spate a scalpului. Durerea poate fluctua in intensitate de la usoara durere la o strivire sau senzatie de arsura. Este mult mai greu de diagnosticat persoanelor cu atipic Nevralgie trigemen. Cum este diagnosticat nevralgie de trigemen? Daca GP (medic generalist, medic primar de ingrijire) considera simptomele indica nevralgie de trigemen pacienti fata vor fi examinate mai atent pentru a determina exact partile care sunt afectate . Medicul va incerca, de asemenea, pentru a elimina alte conditii care, uneori, au simptome similare, cum ar fi cariilor dentare, o tumora, sau sinuzita.
IRM (imagistica prin rezonanta magnetica scanare) - acest aparat foloseste un camp magnetic puternic si de unde radio pentru a crea imagini din interiorul pacientilor creierul si nervul trigemen - poate ajuta medicul determina daca nevralgie este cauzat de o alta afectiune, cum ar fi scleroza multipla sau o tumora. Exceptia cazului in care o tumora sau scleroza multipla este cauza, RMN-ul va dezvalui foarte rar de ce nervul este in curs de iritat. Este foarte dificil pentru a vedea vas de sange de langa radacina nervoase, chiar si pe un RMN de inalta calitate. Care este tratamentul pentru nevralgie de trigemen? Medicamente sunt de obicei primul tratament pentru nevralgie de trigemen, si cei mai multi pacienti sa raspunda bine si nu necesita interventii chirurgicale ulterioare . Cu toate acestea, unele pot gasi ca medicamentele lor devin mai putin eficace in timp, sau ei de experienta efecte secundare nedorite. In astfel de cazu...

Linear Accelerator Radiosurgery Oferte un mod eficient, neinvaziv Tratamentul optiune pentru trigemen Nevralgie legate de durere

Linear Accelerator Radiosurgery Oferte un mod eficient, neinvaziv Tratamentul optiune pentru trigemen Nevralgie legate de durere Nevralgie de trigemen sau tic douloureux este uneori descrisa ca durerea cea mai chinuitor cunoscute de umanitate. Durere implica, de regula se confrunta cu maxilarul inferior si, desi, uneori, aceasta afecteaza zona din jurul nasului si deasupra ochiului. Durerea este de obicei limitat la o singura parte a fetei. Intensa, ca un junghi, un soc electric-ca durerea este cauzata de iritarea nervul trigemen, care este responsabil pentru transmiterea informatiilor de senzatie de la nivelul fetei. Se crede ca nervul poate fi deteriorat in punctul in care nu lasa trunchiul cerebral, conducand astfel la o misfiring a nervului, si durere in loc de senzatie normale.
Nevralgie de trigemen este relativ rara, cu o valoare estimata de 45,000 de oameni din Statele Unite si aproximativ un milion de oameni din intreaga lume care sufera de tulburari. Varsta avansata este un factor major de risc pentru nevralgie de trigemen - este rareori afecteaza persoane mai tinere de 50 de ani. Hipertensiune arteriala si sclerozei multiple sunt de asemenea factori de risc, precum si tulburari afecteaza mai multe femei decat barbati. Cele mai eficiente, dar, de asemenea, cele mai invazive de tratament pentru aceasta afectiune este deschis interventii chirurgicale.
Cercetatorii de la Universitatea din California, Los Angeles, recent, a analizat eficacitatea radiosurgery acceleratorului liniar pentru a trata nevralgie de trigemen pe o perioada de 10 ani. Rezultatele acestui studiu, experienta UCLA cu LinearAccelerator Radiosurgery Nevralgie de trigemen: o evolutie a Tratamentul de planificare si doza cu prescriptie, a fost prezentata de Zachary A, Smith, MD, 3:33-3:45 on Marti, Aprilie 17, 2007 , pe parcursul a 75-a Reuniune Anuala a Asociatiei Americane de Chirurgie neurologice la Washington, DC, co-autori sunt Alessandra Gorgulho, MD, Nikita Bezruky, MS, Nzhde Agazarayan, dr., Michael Selch, MD, si Antonio AF De Salles, MD, PhD .
Radiosurgery stereotactica ofera o unica, extrem de concentrata doza de radiatii ionizante unei intreprinderi mici, tinta precisa - in caz de nevralgie de trigemen - pentru site-ul unde nervul trigemen frunze trunchiul cerebral. Acesta este neinvaziv si evita multe din riscurile si complicatii ale chirurgiei deschise si la alte tratamente. Pe o perioada de timp si, ca urmare a expunerii la radiatii, formarea lent de o leziune in nervoase intrerupe transmiterea semnalelor de durere la nivelul creierului.
In acest studiu majore, 164 de pacienti au fost tratati la UCLA intre august 1995 si decembrie 2005, si a celor, 120 au fost evaluate la un minim de sase postoperatorie, luni. Pacienti cu varsta medie a fost de 65 de ani. Douazeci si doi de pacienti au avut dureri secundare sau atipice legate de un proces separat boala sau non-simptomele clasice (dureri bilaterale faciale, durere in afara de distributie nervul trigemen). Treizeci si opt de pacienti au fost supuse procedurilor prealabile.
Initial, 15 pacienti au fost tratati cu un low-Dozele de radiatii (70 Gy) si 30 la suta isodose-line (IDL) radiatii, la trunchiul cerebral. Saizeci si noua pacienti au primit doze de 90 Gy, cu acelasi ...

Radiosurgery un mod eficient de tratament neinvaziv optiunea de trigemen Nevralgie legate de durere

Radiosurgery un mod eficient de tratament neinvaziv optiunea de trigemen Nevralgie legate de durere Nevralgie de trigemen sau tic douloureux este uneori descrisa ca durerea cea mai chinuitor cunoscute de umanitate. Durere implica, de regula se confrunta cu maxilarul inferior si, desi, uneori, aceasta afecteaza zona din jurul nasului si deasupra ochiului. Durerea este de obicei limitat la o singura parte a fetei. Intensa, ca un junghi, un soc electric-ca durerea este cauzata de iritarea nervul tr...

OHSU Scoala de Medicina Dentara Echipa descopera noi potentiali tinta pentru tratarea craniofaciale Probleme Durere

OHSU Scoala de Medicina Dentara Echipa descopera noi potentiali tinta pentru tratarea craniofaciale Probleme Durere Un nou studiu, publicat in Jurnalul de Neurochimie, identifica o interactiune intre cheie capului si gatului, proteine de celule nervoase care pot ajuta la lumina varsat pe migrene si tulburari comune temporomandibulare
Cercetatorii de la Oregon Health & Science Universitys Scoala de Medicina Dentara (http://www.ohsu.edu/sod) au descoperit o interactiune intre doua proteinele din celulele n...

Celule speciale avertizat de Iritant Miroase, NIH-Finantat Gaseste Studiu

Celule speciale avertizat de Iritant Miroase, NIH-Finantat Gaseste Studiu Daca ati gati, stii tu. Se taie o ceapa si te plangi de risc peste bord dvs. de taiere ca o senzatie de arsura copleseste ochii si nasul. Oamenii de stiinta nu stiu de ce anumite mirosuri chimice, cum ar fi ceapa, amoniac si diluant, sunt foarte atat de iritante, dar noi cercetari la soarece a descoperit un rol neasteptata pentru anumite celule cavitatea nazala. Cercetatorii finantat de catre Inst...

Unique nervoase-stimulare Epilepsie Tratamentul Developed By UCLA

Unique nervoase-stimulare Epilepsie Tratamentul Developed By UCLA Un nervoase unic tratament de stimulare pentru epilepsie dezvoltat la UCLA ofera o alternativa nou potential pentru zeci de mii de persoane in imposibilitatea de a controla crizele lor cu medicatie si neeligibile pentru chirurgie.
Dezvoltat de Neurologii de la David Geffen Scoala de Medicina la UCLA si Valencia, California, pe baza de avansata Bionica Corp, stimularea nervul trigemen (TNS), fol...

Tu de ce ar trebui sa solicite medicul inainte de a trage un dinte

Tu de ce ar trebui sa solicite medicul inainte de a trage un dinte Durerea este ca un cui directe care sa usureze la fata, a declarat Cherie Sato, 54, de Carlsbad. Se loveste din nou si din nou, lasandu-va uimit si plangand.
Ce Cherie Sato se descrie este nevralgie de trigemen, o afectiune cronica in care pacientii dureri insuportabile in fata.
Am vizitat mai mult de 15 medici diferite, chirurgi si specialisti inainte de a-am gasit in sfarsit un diagnostic ...

Cutit Gamma eficace in tratarea nevralgie de trigemen

Cutit Gamma eficace in tratarea nevralgie de trigemen De cercetare la Centrul de Cancer global de la Wake Forest University Baptist Medical a aratat ca, Gamma Knife stereotactica Radiosurgery (GKRS) este un tratament eficient pentru nevralgie de trigemen, o conditie comuna caracterizata de chinuitor dureri faciale.
Acest lucru sa dovedit a fi un seif, tratament eficace pentru pacientii cu nevralgie de trigemen, fara a paralizie faciala si potentia...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.