Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Posibil tendinta la bloc vertebral c7 t1


Recunoasterea tulburarilor motorii: extrapiramidale efectelor secundare si Diskinezie tardiva

Recunoasterea tulburarilor motorii: extrapiramidale efectelor secundare si Diskinezie tardiva
Extrapiramidale Reactiile adverse si Diskinezie tardiva. Doriti sa le recunoasca Daca ai vazut?
Antiemetic, medicamente anti-spasmodic si prokinetici frecvent utilizate in gastroenterologie sunt neuroleptice, o clasa de medicamente, care include anti-psychotics folosite pentru schizofrenie.
Aceste medicamente sunt capabile de a provoca grave si potential permanente efecte secundare. Manifestare a neuroleptice reactii adverse de droguri poate varia de la dramatica si debilitanta la foarte subtil. Acesta a fost demonstrat in mod repetat ca aceste reactii adverse de multe ori merge nerecunoscut.
Prokinetics Medicii de prescriere, anti-emetice si anti-spasmodics trebuie sa fie in stare sa recunoasca aceste reactii adverse. O descriere completa a celor mai frecvente efecte secundare de circulatie si pe termen corespunzator medical este inclusa ca o lista de resurse pentru profesionisti si pentru pacienti.
BACKGROUND
Orice medicament poate sa antreneze Extra piramidal Efecte secundare (SEP) si Diskinezie tardiva (TD) este prin definitie, o neuroleptice, latina pentru confisca neuronului. Este unanim presupune ca numai pacientii care sunt tratati pentru tulburari psihice, cum ar fi schizofrenia sunt expusi riscului de reactii adverse neuroleptice, inca de mai multe droguri gastroenterologie au profil de aceeasi parte efect ca Thorazin. Pacientii care utilizeaza aceste medicamente trebuie sa fie monitorizate cu atentie pentru a preveni efectele potential adverse ireversibile.
Psihiatrii au fost mult timp instruiti sa recunoasca semnele si simptomele de EPS si TD si o mare de educatie medic a avut ca scop la ei, dar aceasta a fost bine documentat faptul ca, adesea le e dor de simptome. In unele studii, experti in domeniul pick up de doua ori mai multe cazuri de tardiva psihiatrii, ca nou-format.
Cei mai multi medici, altele nu au fost niciodata instruiti sa recunoasca manifestarile de multe diferite de EPS si TD. Aceste conditii pot fi deosebit de greu de recunoscut la copii, chiar si pentru cei cu specifice de formare.
Relatia dintre medicamente neuroleptice si tulburari de circulatie este extrem de complex si confuz. Un neuroleptic poate provoca simptome de circulatie la un pacient, dar de droguri acelasi lucru poate temporar, de asemenea, suprima simptomele sau intarziere la debutul simptomelor pentru acelasi pacient. Simptomele apar de multe ori prima in timpul retragerii de medicatie. Miscarea simptome pot aparea in mod spontan, dar ele sunt de multe ori in mod clar induse de medicamente. Cel mai bun mod de a evita tulburari de miscare permanenta este de a folosi neuroleptice cu multa precautie si sa monitorizeze indeaproape pacientii pentru simptome emergente.
TERMINOLOGICE
Exista doua clasificari majore de tulburari de circulatie, dystonias si diskinezie. Exista, de asemenea, doua rame de timp folosite pentru a clasifica debutul simptomelor. Dystonias sunt spasme ale muschilor individuali sau grupuri de muschi. Ele pot fi sustinute sau intermitenta, brusc sau lent, dureroase sau nedureroase. Acestea pot afecta oricare din muschilor bodys voluntare, inclusiv cele din corzile vocale. Miscari de dystonias pot aparea foarte bizar si deliberate, dar sunt involuntar.
Diskinezie sunt involuntare, de multe ori hyperkinetic miscari de diferite tipuri, care nu au scop si nu sunt complet controlabile de catre pacient. Unele sunt aleatoare, unele ritmice cele mai multe, sunt foarte ciudat cauta si social stigmatizing.
Acestea pot afecta capacitatea de a initia sau de a opri o miscare ca in Parkinsons. Acestea pot afecta libera buna a unei comune care rezulta intr-o articulatie sacadat. Miscari bruste si aparent violente ale unui membru sunt comune ca sunt gyrations de orice parte a corpului. Ticuri si vocalize involuntare sunt legate de diskinezie.
Extrapryramidal efectele secundare (EPS) descrie reactii adverse de circulatie care incep in fazele timpurii ale tratamentului cu un medicament neuroleptic. Simptomele incipiente debutul au tendinta de a rezolva rapid si complet in cazul in care pacientul este intarcati de la medicatie care incalca prevederile legale (e). Cuvantul se refera la simptomele originare dintr-o anumita parte a creierului care rafineaza si moduleaza de circulatie.
Diskinezie tardiva / Distonie (TD) inseamna pur si simplu debutul cu intarziere a aceleasi efecte adverse EPS de circulatie.
Ele pot aparea dupa luni de probleme de tratament gratuit, sau ei pot incepe sa apara ca doza este redus sau de droguri este retrasa. Simptomele apar, in general, la scurt timp dupa retragerea de droguri, desi ele pot aparea luni mai tarziu. Anterioare intrerupt de trei luni dupa retragere este acum sub semnul intrebarii.
Reactiile tardiva poate rezolva rapid, dar aceste reactii tarziu sunt mai susceptibile de a fi persistente sau permanente.
Simptomele care persista timp de sase pana la douasprezece luni sunt considerate a fi permanente, desi ele pot diminua usor pe parcursul mai multor ani. Mascare este termenul folosit pentru a descrie capacitatea de droguri pentru a acoperi simptomele toxice se produce.
EPIDEMIOLOGIA
Studii de simptome de circulatie la pacientii care iau neuroleptice pentru ratele de prevalenta schizofrenie arata variind de la .5% la aproape 70%. Studii de examinarea aceasta gama larga de rate de prevalenta a publicat arata discrepante sunt cel mai probabil datorita competentelor de observator. Tulburari de circulatie cauzate de motilitatea si medicamente antispastice, in tratamentul bolilor gastrointestinale sunt pe larg considerat a fi rare.
Aceasta presupunere este, probabil, periculos si inexacte. Studiile mici de metaclopramide, in EPS arata TD, in special, si pana la 30% dintre pacienti. Avand in vedere devastatoare si, posibil, permanente natura TD, de ingrijire extreme, ar trebui sa fie luate pentru a folosi medicamente neuroleptice numai atunci cand este absolut necesar si, in cele mai mici doze posibile.
FACTORI DE RISC
Cele mai multe studii de evaluare a riscurilor pe EPS si TD au fost efectuate la pacientii cu schizofrenie. La acesti pacienti, TD este asociat cu varsta inaintata, doze mai mari de medicatie si perioade mai lungi de tratament; adica expunerea totala. Femele, de asemenea, pare sa fie un risc mai ridicat.
Tratamentul concomitent cu orice medicamente suplimentare, care pot avea efecte adverse neuroleptic este probabil sa creasca riscul de EPS si TD. Acest lucru include atat antipsihotice traditionale si mai noi, antipsihotice atipice care inca mai au un anumit risc. Substante ca comune de alcool si medicamente la rece au un anumit risc de TD si EPS. Este nevoie de precautie, precum si cu pacientii care au luat anticonvulsivante, antihistaminice, barbiturice sau antidepresive deoarece unele medicamente din aceste categorii au un risc ridicat de EPS si TD.
Factori neurologice moale sau retard mintal sunt factori de risc semnificativ in dezvoltarea TD.
Multi experti prudenta ca conic in jos pentru a perioadelor de droguri liber de cateva ori pe an, este necesar sa se verifice daca un pacient are simptome sub acoperire care sunt mascate prin utilizarea continua a drogurilor. Alti experti cred ca aceasta bicicleta si oprirea pentru vacanta de droguri poate provoca o reactie tardiva si este un factor suplimentar de risc.
RECUNOSCAND REACTII ADVERSE DE neuroleptice
Miscarea simptome pot fi atat de subtil ca un psihiatru sau neurolog, care este specializat in tulburari de circulatie pot fi expert pentru a alege-le. Dar, in multe pacientii nefericite, simptomele sunt vizibile din blocuri distanta.
Miscarea simptomele nu sunt in general prezente in timpul somnului, se pot agrava cu stresul, iar pacientii pot suprima de multe ori aceste simptome pentru o perioada scurta de timp, prin concentrare intensa. Miscarea simptome pot fi prezente in mod uniform pe tot parcursul zilei, sau pot avea un model diurne.
Unele simptome specifice de circulatie sunt mai suparatoare in timpul de odihna si de diminua timpul de circulatie de voluntariat. Alte simptome specifice sunt doar o problema in timpul miscarii de voluntariat.
Simptome de circulatie se poate de ceara si de declin a lungul timpului si instigare deliberata pot fi necesare pentru a obtine simptom intr-un cadru clinic. Acest lucru este de obicei efectuata de catre distrag atentia pacientului cu conversatie sau cerandu-le sa efectueze o activitate mentala, cum ar fi matematica, care necesita concentrare intensa.
Limbii si simptomele faciale sunt deseori primul sa apara si un examen neurologic aprofundate implica observarea atenta a limbii in gura si lipirea afara. EPS si TD poate sa mimeze afectiuni, cum ar fi Parkinsons Disease, TOURETTES Sindromul, Huntingtons Chorea, ticuri, paralizie cerebrala, accident vascular cerebral si de hiperactivitate.
Ele sunt deseori confundate cu tulburari psihiatrice si pacientii pot fi evitate. In timpul episoadelor de distonie, se opune muschii care ar trebui sa relaxeze contract. Acest lucru poate duce la o membrelor care apare distorsionata. Una dintre manifestarile cele mai frecvente este o glezna care rasturnari de situatii si de greutate obiceiul urs. In unele cazuri, grupe de muschi care ar trebui sa fie implicata in activitatea fiind a incercat sa se implice. Rezultatul poate fi umeri ca, swing violent in timpul mersului pe jos sau un brat intreg si a umarului ca, crampe si contorsiona in timp ce de o parte este detine un stilou. In unele cazuri, de o parte se opune / bratul / umarul pot deforma, de asemenea, intr-o simpatie perverse.
Unii pacienti gasi trucuri quirky, care poate scurt-circuit o distonie sau diskineziei. De exemplu, un putini pacienti cu torticolis constata ca Stroking maxilarului lor sau atingand partea din spate a capului poate opri spasme musculare. Un raport de caz descrie un pacient cu tulburari de mers severe, care au constatat ca se clatina un obiect mic din mana in mana ia permis sa mearga mai mult in mod normal. Din acest motiv, pacientii trebuie sa fie intrebat cu privire la orice manierele ciudat.
In plus fata de care provoaca tulburari de circulatie, neuroleptice folosite in gastroenterologie sunt susceptibile de a cauza o serie de alte simptome, care nu poate fi conectat automat cu droguri: salivare, instabilitate, depresie, incetinind cognitive, confuzie, plate afecta, agitatie, neliniste, iritabilitate , dureri de cap, gandire dezordonata, modificari de memorie, senzatii modificate sau perceptii, probleme de cuvant recuperarea, si multe altele.
Simptomele localizate
Neck / coloanei vertebrale simptome
Simptome asociate de circulatie
Spasme musculare a gatului (col uterin), care trage capul spre partea (torticolis), inainte si in jos (antecollis), sau de sus (retrocollis) sunt de multe ori dureroase. O extrem de indoire la nivelul taliei este rara (Pisa Sindromul sau pleurothotonus). Forma cea mai extrema din spate a intregii zone poate aduce intregul corp de pe pat, cu exceptia partea din spate a capului si tocuri (opisthotonus). Pelvian balansare sau gyrations (hiperkinezie axiala) poate parea a fi de sine stimularea sexuala sau in natura. Jacknifing se refera la brusca de indoire la talie.
De mers / tulburari de mers pe jos
Simptome asociate de circulatie
O plimbare dezorganizat (ataxie) poate fi la fel de subtile ca un picior de fier in ocazional, sau ca dramatica si absurd ca o rutina Monty Python. Pacientul poate aparea neindemanatic, poticnire, clomping sau stare de ebrietate. Incapacitatea de a porni de mers pe jos, ca si cum lipit de podea si apoi incapacitatea de a opri, sau o plimbare amestecare sunt caracteristice a parkinsonismului tardiva.
Orala simptome facial
Simptome asociate de circulatie
Simptomele includ Oral-mandibular/buccal-lingual propuneri de mestecat (numite uneori Wrigley Inregistrati-va), muscand cu ridare nas (Rabbit Sindromul), limba de sondare in obraz (Bon Bon Inregistrati-va), grimase, bosumflare si repetitive inghitire. Maxilarului poate deschide sau inchide sau de blocare (trismus / trismus) de a face mananca dificila. Limba poate iesi in afara rapid (Fly Catcher) sau Hang flaccidly (tonic). Pacientul poate face suptul / saruta / smacking / clic pe zgomote. Pacientul poate musca obrajii propriile lor sau a limbii. Sprancenelor poate ridica (sprancene Spock) sau mai mica de luare a persoanei par trufasa sau suparat. Simptomele se limiteze la fata inferior poate fi numita Mieges Syndrome. Tooth de slefuire (bruxism) poate sa apara in timpul somnului. Unele simptome pot fi anulata prin atingerea buzelor sau de alte trucuri. Unii pacienti cu lipsa parkinsoniene tardiva expresii faciale (masca-cum ar fi facies) si ele pot drool.
Miscarea degetelor
Simptome asociate de circulatie
Miscarea degetelor de multe ori se aseamana cu joc de Air Guitar, Aer pian sau o miscare special numit aderenta mulgatoare. Crampe Scriitorilor este un spasm sever de o parte sau intregul brat. Brat adversa poate, de asemenea, crampe. Acest lucru este mai mult decat oboseala si poate fi indusa de activitati de autovehicule, altele decat amenda scris. Pill fier de miscarea degetelor (frecarea degetul mare si degetele intr-o miscare similara cu gestul de bani sensul) sunt mai frecvente la induse de consumul de droguri Parkinson.
Simptome ale membrelor
Simptome asociate de circulatie
Miscari Flailing care implica un intreg poate aparea la nivelul membrelor combativ ca un pumn sau lovitura de karate (ballismus), sau poate sa apara ca ridica o mana de a pune o intrebare. Aceasta este una din putinele miscari care au loc in timpul somnului. Unii pacienti cu parkinsoniene tardiva au miscari ale membrelor, care sunt sacadat si au un clinchet de-cum ar fi de calitate (rigiditate cog roti).
Simptome oculare
Simptome asociate de circulatie
Clipeste din ambele pleoape (blepharospasms) poate fi atat de grave, ca pacientul este punct de vedere legal orb. Ochii pot fi laminate in orice directie (de criza oculogyric).
Vocalize, respiratie, la inghitire
Simptome asociate de circulatie
Vocal ticuri, cum ar fi grohait, dureri de compensare, se injura, (coprolalia), si cuvintele ecou sau sunete (echolalia), sunt posibile. Corzile vocale pot spasme musculare (disfonie), a face vocea instabil, tremurator, breathy sau cauza un zgomot ragusit de sondare atunci cand in respiratie (stridor). Corzile vocale pot scoaba taci (laringospasm / apnee obstructiva / dysepnea). Discursul poate fi slurred (dizartrie) sau au o calitate in mod normal asociate cu leziuni ale creierului (bulbar). Inghitire, pot sa fie lipsita de coordonare (disfagie).
MONITORIZARE CIRCULATIE SIMPTOME
Involuntare anormale Miscarea Scale, (AIMS) este disponibil online si ofera o modalitate rapida si sistematica pentru a evalua o varietate de simptome de circulatie comune. Aceasta scala nu este util pentru a distinge intre mai multe tipuri de tulburari de circulatie si nu se poate distinge de droguri induse de simptome din cele spontane. Mai multe alte scale sunt folosite de obicei si o discutie completa a meritelor lor si foloseste corespunzatoare pot fi gasite in evaluarea de consumul de droguri legate de tulburari de circulatie in schizofrenie. Din moment ce grupuri diferite de simptome pot sugera diferite tratamente, un examen complet de catre un specialist de circulatie poate fi de dorit.
TRATAMENTUL
T...

Datele extinde Body of Evidence in High IVUS de risc utilizandu-se populatia, un marker unic pentru Coronary Atherosclerosis

Datele extinde Body of Evidence in High IVUS de risc utilizandu-se populatia, un marker unic pentru Coronary Atherosclerosis Noi date de la un studiu clinic utilizand ecografie intravasculara (IVUS) tehnologie a constatat ca la pacientii care traiesc cu diabet de tip 2, ACTOS ® (pioglitazona HCl) a redus povara aterosclerotice in artere coronare, comparativ cu glimepirida, si a impiedicat progresia, comparativ cu valoarea initiala. Aceste date rezulta din periscop (pioglitazona Efectul asupra Regresia intravascular Sonographic coronarian Obstructionarea de evaluare a posibilelor) proces.
Periscop studiu a fost prezentat ca un intrerupator de tarziu, la 57 Sesiunea Stiintifica Anuala a Colegiului American de Cardiologie din Chicago. Acest proces se adauga la corpul de date cardiovasculara pentru ACTOS. ACTOS studii, efectuate in ultimii 10 ani in mai mult de 16.000 de pacienti, inclusiv scurt si pe termen lung, studii, precum si studii de potential si de observatie, au aratat nici o dovada ca ACTOS este asociata cu un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral, sau deces.
Suntem multumiti de rezultatele periscop, care se extinde in continuare datele noastre cardiovasculare cu ACTOS, a spus David P. Recker, MD, Senior Vice President, Stiinte clinice si presedinte interimar la Takeda Global Research & Development. Desi nu sunt definitive, date de la periscop combinata cu rezultate dintr-un studiu anterior, analizand obiective substitut, au aratat o tendinta descrescatoare consecventa fata de risc cardiovascular prin reducerea poverii aterosclerotice la persoanele cu diabet de tip 2.
Periscop este primul studiu clinic pentru a examina efectele unui medicament antidiabetic oral privind dezvoltarea aterosclerozei coronariene la pacientii cu diabet zaharat tip 2 folosind tehnologia IVUS. Studiu efectuat in 97 de centre din SUA, Canada si America Latina, cu 543 de pacienti, folosit imagistica IVUS ale arterelor coronare. Analiza a demonstrat o diferenta semnificativa statistic in schimbarea la suta in volum ale arterelor coronare atheroma in favoarea tratamentului ACTOS, comparativ cu glimepirida tratament.
Datele au aratat ca pacientii tratati cu glimepirida, o sulfoniluree si mai utilizate medicamente diabet zaharat, au prezentat progresia aterosclerozei coronariene. In contrast, bratul ACTOS nu au aratat nici progresia aterosclerozei coronariene peste 18 luni de la evaluare de baza initiala.
Date de siguranta cardiovasculare au fost colectate de catre uita la evenimente macrovascular si episoade de insuficienta cardiaca congestiva (ICC). Numarul de episoade de un obiectiv comun cardiovasculara a mortalitatii cardiovasculare, non-MI fatale, sau non-letale accident vascular cerebral a fost de 6 (2,2%) la pacientii cu glimepirida si 5 (1,9%) in ACTOS pacientii tratati. Numarul de spitalizari datorate CHF a fost echivalenta in ambele brate. In ACTOS grupul tratat, opt pacienti au experimentat un fracturi de oase, nici unul care implica la nivelul soldului sau a coloanei vertebrale.
Ateroscleroza este o afectiune care duce la reducerea sau blocat fluxul de sange, si este accelerata la pacientii cu diabet zaharat tip 2. Atherosclerosis-bolilor legate cardiovasculare este principala cauza de deces si invaliditate la persoanele cu diabet de tip 2. Publicat de date arata ca progresia a incetinit si reduceri in volum atheroma diminueaza incidenta unui atac de cord al doilea. IVUS masuri de volumul de placi cladirilor intr-arterele coronare, un marker al aterosclerozei coronariene.
Datele sunt in concordanta cu concluziile de la Chicago (carotidei intima-media grosime in ateroscleroza folosind pioglitazona) proces. Ambele periscop si Chicago sprijina aceste constatari ale PROactive (prospectiv Pioglitazona studii clinice la evenimente MacroVascular) proces, care a aratat ca ACTOS nu a fost asociata cu un risc crescut de atac de cord, un accident vascular cerebral sau deces.
----------------------------
Articolul adaptate de de la comunicat de presa originale.
----------------------------
Studiul CHICAGO
Chicago a fost un proces de 18 luni, multicentric, randomizat, studiu care a inrolat 462 de pacienti cu diabet de tip 2, toate din zona Chicago. Scopul principal a fost de a compara efectele ACTOS comparativ cu glimepirida, o sulfoniluree, pe carotida intima-media grosime (CIMT), definit ca grosime a mucoasei interioare a unei...

Noua datele au aratat ACTOS (R) (pioglitazona HCl) impiedicat progresie a aterosclerotice Plaque volum In cazul pacientilor cu diabet tip 2

Noua datele au aratat ACTOS (R) (pioglitazona HCl) impiedicat progresie a aterosclerotice Plaque volum In cazul pacientilor cu diabet tip 2 Noi date de la un studiu clinic utilizand ecografie intravasculara (IVUS) tehnologie a constatat ca la pacientii care traiesc cu diabet zaharat tip 2, ACTOS (R) (pioglitazona HCl) a redus povara aterosclerotice in artere coronare, comparativ cu glimepirida, si a impiedicat progresia, comparativ cu valoarea initiala. Aceste date rezulta din periscop (pioglitazona Efectul asupra Regresia intravascul...

De mers poate fi asociat cu Orgasmic Abilitatea de

De mers poate fi asociat cu Orgasmic Abilitatea de Un nou studiu a constatat ca sexologists instruit-ar putea deduce Womans o istorie de orgasm vaginal prin observarea mod ea plimbari. Studiul este publicat in 2008 Septembrie problema Journal of Sexual Medicine, revista oficiala a Societatii Internationale de Medicina si Sexuala Societatii Internationale de Studiere a Femeilor Sanatate Sexuala.
Condusa de Stuart Brody de la Universitatea din ve...

New Concorde (TM) Bullet vertebral Corp inlocuire - faciliteaza Usor de inserare si Rezista Anterior Migratia in spinale Proceduri de fuziune

New Concorde (TM) Bullet vertebral Corp inlocuire - faciliteaza Usor de inserare si Rezista Anterior Migratia in spinale Proceduri de fuziune Compania DePuy coloanei vertebrale, Inc, o Johnson & Johnson, a anuntat lansarea ™ CONCORDE Bullet vertebral Body inlocuire, un nou implant cu un nas marcatori care faciliteaza introducerea usor si dintii piramidal care se impotrivesc in timpul migratiei anterioara si posterioara minim invaziva a procedurilor de fuziune spinarii .
The Bullet CONCORDE minimizeaza fortele de insertie, care ...

Orthovita Prezinta 510 (k) Aplicarea la FDA pentru utilizarea CORTOSS (R), Bone Augmentation materiale in vertebral Augmentation

Orthovita Prezinta 510 (k) Aplicarea la FDA pentru utilizarea CORTOSS (R), Bone Augmentation materiale in vertebral Augmentation Orthovita, Inc (NASDAQ: Vita), o companie nivelul coloanei vertebrale si ortopedice biosurgery, a anuntat ca a depus un 510 (k) depunerea la US Food and Drug Administration pentru utilizarea CORTOSS sale Bone Augmentation Material in augmentare vertebrale. Acest depozit se bazeaza pe date colectate in trei SUA investigatiile clinice efectuate sub Scutiri Device FDA investigative (IDES) si mai mult...

Long Femeile cu osteoporoza, anterioara vertebral Fracture au crescut pe termen de risc pentru noi Fracture

Long Femeile cu osteoporoza, anterioara vertebral Fracture au crescut pe termen de risc pentru noi Fracture Peste o perioada de 15 ani, femeile cu densitatea minerala osoasa scazuta si o fractura vertebrala anterioare au avut un risc crescut de fractura vertebrala noua comparativ cu femeile cu densitatea minerala osoasa normala si nu fracturi anterioare, potrivit unui studiu, in 19 decembrie problema JAMA .
Fracturi vertebrale sunt cele mai frecvente fracturi osteoporotice, cu estimarile prevalentei ...

Teriparatide se bazeaza pe mai mult de minerale osoase Densitatea de reducere a vertebral Rupere de risc in femei in post-menopauza cu osteoporoza

Teriparatide se bazeaza pe mai mult de minerale osoase Densitatea de reducere a vertebral Rupere de risc in femei in post-menopauza cu osteoporoza O noua analiza a datelor de Prevenire Fracture Trial au aratat ca o crestere a densitatii minerale osoase (DMO) reprezinta 30 la 40 la suta din reducerea riscului de fracturi vertebrale vazut cu teriparatide.
Acest lucru este important pentru ca va ajuta sa explice modul in teriparatide de lucrari pentru a preveni fracturi. In timp ce DMO este un standard de masurare utilizate pentru a evalua e...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.