Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Prospect biseptol

Compozitie
Sulfametoxezol: 4,0 g; Trimetroprim: 0,8 g; Excipienti q.s.p.: 100 ml


Actiune terapeutica
Medicamentul exercita o actiune bactericida. biseptol este o asociere de doi constituenti, care inhiba in final sinteza compusilor purinici in celula bacteriana inhiband sinteza folatilor activi de catre celulele bacteriene (actioneaza in 2 etape ale sintezei acidului folic). Etapa din urma este foarte eficace si, ca atare, susele bacteriene rezistente la acest preparat nu apar decat rareori. Preparatul inhiba dezvoltarea bacteriilor gram pozitive si gram negative (specii sensibile: Enterobacteriacee, Salmonella, Shigele, Vibrion holeric, neisseria gonorrhoeae si N. miningitidis, yersinia pestis. Pseudomona saerufimnosa este rezistent. Cocii gram pozitiv sunt inconstant sensibili). Nu exercita nici o actiune asupra microbacteriilor, virusurilor si fungi.

Indicatii
In special in infectiile cailor respiratorii, bronsita cronica, sinuzita, infectii acute si cronice renale si ale cailor urinare, pielonefrita cronica. De asemenea, eficace in infectiile traiectului gastrointestinal datorate suselor de tip Salmonella, Shigella, E. Coli. Preparatul Biseptol-suspensie se administreaza in special in pediatrie.

Mod de administrare
Daca medicul nu recomanda o posologie speciala, se administreaza Biseptol copiilor astfel: de la 2 la 3 ani, 5 ml de 2 ori pe zi; de la 4 la 7 ani, 5-10 ml de 2 ori pe zi; in cazuri bine fondate medicamentul poate fi administrat nou-nascutilor de peste 6 luni.
5 ml de suspensie (1 lingurita) contine 0,2 g de sulfametoxazol si 0,04 g de trimetoprim.


Contraindicatii

Sensibilizare la sulfamide sau la trimetoprim. A se administra cu prudenta in cazuri de insuficienta hepatica sau renala, de asemenea in cazuri de alergie intensa sau astm bronsic. Sarcina. Copii sub 2 luni.

Reactii adverse
greata, varsaturi, diaree, stomatite, eruptii alergice, pancitopenie (rar).Din aceeasi categorie:
narcanti
Actiune terapeutica Narcanti este un antagonist pur al derivatilor din opiu si pentazocina....
dr theiss
Indicatii: * Intareste imunitatea si creste pofta de mancare * Favorizeaza cresterea si...
prograf
Forma de prezentare: Concentratie pentru solutie perfuzabila 5 mg/ml; cutie 10 f. 1...
multivitamine comprimate efervescente
creste vitalitatea si combate starile de oboseala Suplimenteaza dieta cu necesarul de vitamina...
zenapax
Forma de prezentare: Concentratie pentru solutie perfuzabila 5 mg/ml; cutie x 1 sau 3 fl. x 5...

Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.