Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Prospect pradaxa

Compozitie
Pradaxa este un medicament care contine substanta activa, dabigatran etexilat. Este disponibil sub forma de capsule (75 mg si 110 mg).

Indicatii
Pradaxa se utilizeaza pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange in vene la adultii care au suferit o operatie de inlocuire a soldului sau a genunchiului. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Tratamentul cu Pradaxa trebuie inceput prin administrarea unei capsule de 110 mg la una pana la patru ore de la sfarsitul operatiei. Apoi tratamentul se continua cu doua capsule de 110 mg (220 mg) o data pe zi timp de 28 pana la 35 de zile dupa operatia de inlocuire a soldului si timp de 10 zile dupa operatia de inlocuire a genunchiului. inceperea tratamentului trebuie amanata la pacientii la care plaga operatorie inca mai sangereaza. Daca tratamentul nu este inceput in ziua operatiei, trebuie initiat prin administrarea a doua capsule o data pe zi. Capsulele trebuie inghitite intregi, cu apa. Doza mai mica (150 mg o data pe zi) se utilizeaza la pacientii cu afectiuni renale moderate sau severe, la pacientii cu varsta peste 75 de ani si la pacientii care iau amiodarona (un medicament utilizat pentru reglarea ritmului cardiac). Pradaxa nu trebuie utilizat la pacientii cu afectare renala severa si nu este recomandat la pacientii cu semne ale prezentei afectiunilor hepatice. Pradaxa trebuie utilizat cu precautie la pacientii care prezinta risc de sangerare sau care ar putea prezenta concentratii sanguine mari ale medicamentului, cum ar fi cei cu afectiuni renale moderate. Pacientii cu greutate sub 50 kg sau peste 110 kg trebuie sa fie atent monitorizati in ceea ce priveste semnele de sangerare sau anemia (numar scazut de globule rosii).

Actiune terapeutica
Pacientii supusi unei operatii de inlocuire a soldului sau a genunchiului prezinta un risc crescut de formare a cheagurilor de sange in vene. Aceste cheaguri, inclusiv tromboza venoasa profunda (TVP), pot reprezenta un pericol daca se deplaseaza in alta parte a organismului, cum ar fi plamanii sau creierul. Substanta activa continuta de Pradaxa, dabigatranul etexilat, este un „precursor” al dabigatranului. Acest lucru inseamna ca, in organism, se transforma in dabigatran. Dabigatranul este un anticoagulant, adica previne formarea cheagurilor de sange (coagulare). Blocheaza o substanta numita trombina, care este esentiala in procesul de coagulare a sangelui, reducand riscul de formare a cheagurilor de sange in vene.

Contraindicatii
Pradaxa nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la dabigatran etexilat sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Medicamentul nu trebuie utilizat la pacientii care prezinta afectiuni renale severe, sangerari active semnificative, leziuni tisulare care ar putea provoca sangerari, tulburari ale procesului de coagulare (acestea pot fi congenitale, de cauza necunoscuta sau datorate altor medicamente) sau afectiuni hepatice care ar putea pune in pericol viata. De asemenea, Pradaxa nu trebuie administrat pacientilor care iau chinidina (alt medicament utilizat pentru reglarea ritmului cardiac).

Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Pradaxa (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este sangerarea. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Pradaxa, a se consulta prospectul.Din aceeasi categorie:
cymevene
Forma de prezentare: Capsule 250 mg; ct. x 1 fl. x 84 cps. Indicatii: Prevenirea si...
anticancerlin tablets
...
citaloran
Forma de prezentare Comprimate filmate 10 mg, 20 mg, 40 mg; ct. x 2 blist. x 14...
fluroblastin
Indicatii Fluroblastin este folosit pentru tratamentul paleativ al tumorilor de san, colon,...
onbrez breezhaler
Compozitie Onbrez Breezhaler este un medicament care contine substanta activa indacaterol. Este...

Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.