Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Puls mic cauze


Ce este aritmie? Care este cauza aritmie?

Ce este aritmie? Care este cauza aritmie?
Un aritmie este un batai neregulate ale inimii - inima poate bate prea repede (tahicardie), prea lent (bradicardie), prea devreme (contractie prematuri) sau prea neregulat (fibrilatie). Aritmii cardiace sunt probleme de ritm - ele apar atunci cand impulsurile electrice la inima care coordoneaza batai de inima nu functioneaza in mod corespunzator, ceea ce face inima bate prea repede / lent sau inconsecvent.
Aritmii cardiace Multe sunt inofensive. Noi toti, ocazional, experienta batai de inima neregulate, care poate simt ca o inima de curse sau care da din aripi. Unele aritmii, cu toate acestea, mai ales in cazul in care Veer prea departe de la un batailor inimii normal sau rezulta dintr-o inima slaba sau deteriorate, poate provoca simptome suparatoare si chiar si potential letale.
Aritmii Rapid sunt numite tachycardias, in timp ce cele lente sunt numite bradycardias. Aritmii neregulate - atunci cand este batai neregulate - sunt numite fibrillations, la fel ca in fibrilatie atriala sau ventriculare. Atunci cand un singur inimii are loc mai devreme decat ar trebui sa se numeste contractie prematura.
Aritmie engleza Cuvantul provine din cuvantul grecesc rhymos, insemnand ritm, greaca sufixul o scrisoare (o adauga la inceputul unui cuvant) inseamna pierderea - pus impreuna ele sa insemne pierderea de ritm. Care sunt semnele si simptomele de aritmie? Unele pacienti pot avea nici un simptom, la toate. Un medic poate detecta un semn de aritmie in timpul unei examinari de rutina. (Detecteaza pacient / simte un simptom, si alte persoane, cum ar fi medicul sau de ceilalti membri ai gospodariei, detecta un semn).
Chiar daca un pacient simptome anunturi, aceasta nu inseamna neaparat ca este o problema grava. In mod ironic, unii pacienti cu viata in pericol aritmii poate avea nici un simptom, in timp ce altii cu simptome pot sa nu aiba o problema grava. Tahicardie Simptomele includ:
(Uneori nu exista simptome)
Lipsa de aer Ameteli Sincopa (lesin, lesin sau aproape), falfaind in piept delir slabiciune brusca
Simptomele de bradicardie includ:
(Uneori nu exista simptome)
Angina pectorala (durere in piept), probleme de concentrare Confuzie dificultati atunci cand isi exercita Ameteli Oboseala (oboseala), ameteli Palpitatii Dispnee Sincopa (lesin sau in apropierea-lesin),
Simptomele de fibrilatie atriala (acestea de multe ori se dezvolte rapid):
(Uneori nu exista simptome)
Angina pectorala (dureri in piept), lipsa de aer Ameteli Palpitatii Sincopa (lesin, sau in apropierea-lesin) Slabiciune Care sunt cauzele de aritmie? Impulsuri electrice care produc inimii de a contracta trebuie sa urmeze o cale de precisa pentru a functiona corect. Orice intrerupere a aceste impulsuri pot duce la aritmie. Inima omului este format din patru camere - camerele de pe fiecare jumatate din formularul de inima doua pompe invecinate, cu atrium (Camera superioara) si a ventriculului (Camera inferioara).
Atunci cand un inimii apare mai putin musculare si mai mici, contract de Atria si completati ventriculi relaxat cu sange. Contractia incepe atunci cand un grup mic de celule din atriul drept (nodul sinusal), trimite un impuls electric care cauzeaza Atria dreapta si stanga pentru a contractului. Impuls, apoi se muta la nodul atrio-ventricular (la centrul inimii) pe calea intre atrii si ventriculi. De aici impulsul paraseste nodul atrio-ventricular, calatoreste prin ventriculi, care le determina la contract si pompa sange - acest pompe de sangelui in tot corpul.
Pentru o persoana cu o inima sanatoasa proces lucreaza in mod corespunzator si el / ea ar trebui sa aiba o rata de inima intre 60 si 100 de batai pe minut in perioadele de repaus. Montator sunteti reduce rata de repaus inimii. Sportivilor olimpici, de exemplu, va avea de obicei, o rata de repaus inima mai mult de 60 de batai pe minut pentru ca inimile lor sunt foarte eficiente.
Unele lucruri nu se pot provoca inima sa functioneze corect, acestea includ: abuzul de alcool Diabet abuz de droguri consumul de cafea in exces inima Hipertensiune bolii (tensiune arteriala crescuta) Hipertiroidia (o glanda tiroida hiperactiva) STRES MENTAL cicatrici ale inimii; adesea rezultatul unei inimi Fumatul atac Unele suplimente nutritive Unele tratamente pe baza de plante Unele medicamente O persoana sanatoasa cu greu va mai suferi de pe termen lung, aritmii exceptia cazului in care el / ea are o trigger extern, cum ar fi abuzul de droguri sau de un soc electric. Daca exista o problema de baza, cu toate acestea, impulsurile electrice nu pot fi in masura sa calatoreasca prin inima in mod corect, crescand riscul de aritmie.
Dezvoltarea Aritmie pot aparea in cazul in care o conditie a schimbat structura de inima, din cauza: Reducerea in aprovizionarea cu sange - o scadere a aportului de sange la inima poate modifica capacitatea celulelor si a tesuturilor la inima conduce impulsurile electrice.
Deteriorate sau distruse tesut cardiac - in cazul in tesutul cardiac a murit sau este deteriorat modul impulsuri electrice raspandit in inima pot fi afectate. Modificari structura inimii pot fi cauzate de: CAD (boala coronariana) - aceasta este atunci cand arterele in inima ingust , de multe ori rezultand intr-un atac de cord (unele dintre muschiului inimii moare din cauza lipsei de fluxul de sange). Atacuri de cord cauza cicatrici ale tesutului inimii. Scarred tesutului inima interfera cu miscarea corespunzatoare a impulsuri electrice care face inima bate. Inima poate bate prea repede (tahicardie ventriculara) sau neregulat (fibrilatie ventriculara).
Cardiomiopatie - boala a miocardului (muschiul cardiac). Peretii ventriculelor poate stretch sau a mari, sau de peretele din stanga ventriculul pot ingrosa si strange. Inimile de sange-a eficientei de pompare este afectata, de multe ori duce la deteriorarea inimii tesut.
Bolilor de inima valvulara - in cazul in care valvelor inimii ingust sau scurgeri muschiului cardiac poate intinde si ingrosa. In cazul in care supape sunt stranse sau scurgeri exista un risc semnificativ de dezvoltare a aritmie. Aritmii sunt clasificate in functie de doi factori: In cazul in care acestea provin - Atria sau ventriculelor.
Frecventei cardiace - rapid (tahicardie - peste 100 de batai pe minut), lent (bradicardie - mai mult de 60 de batai pe minut). Ridicate sau batai de inima lent nu inseamna neaparat exista boli de inima. Noastra cresteri a ratei pulsului in timpul exercitarii - acest lucru este normal. Unii sportivi extrem de potrivesc au o rata de repaus inima mai mult de 60 de batai pe minut.
Tahicardie in Atria: fibrilatie atriala - asta inseamna batai neregulate ale camerelor atriale - de obicei repede. Fibrilatie atriala este un tip comun de aritmie si afecteaza in special la pacientii varstnici. Persoane Un risc de a dezvolta fibrilatie atriala creste in mod semnificativ dupa varsta de 60, mai ales daca el / ea a avut hipertensiune arteriala sau alte probleme de inima. In loc de a produce un singur, contractia puternica, in camera de fibrillates (quivers). In unele cazuri, emotie de o persoana cu fibrilatie atriala poate merge pana la 350 de batai pe minut, si chiar si 500 sau 600. Pe termen mediu sau pe termen lung-fibrilatie atriala poate provoca un accident vascular cerebral, precum si a unor alte conditii grave.
Flutter atrial - diferenta dintre flutter fibrilatie atriala si flutter este faptul ca este bine organizata in timp ce fibrilatie nu este. Flutter atrial poate vin si pleaca, dupa cum se poate fibrilatie atriala. Flutter atrial pot fi grave. Un pacient cu flutter atrial va experienta de obicei 250 - 350 batai pe minut.
Tahicardie supraventriculara (SVT) - o regulat, anormal de batai rapide cauzate prin ardere rapida a impulsurilor electrice de la un accent mai sus nodului atrio-ventricular (in inima). Se numeste SVT, deoarece accelerarea batailor inimii provine de mai sus ventriculi a inimii. Pacientul prezinta o explozie de batai de inima accelerate, care poate dura de la cateva secunde pana la cateva ore. Aceste explozii de multe ori au loc atunci cand impulsului electric de la o bataie de inima incepe sa cerc prin calea suplimentare. In mod normal, un pacient cu SVT va avea o rata de inima intre 160 si 200 de batai pe minut. SVT poate fi cauzata de o boala de inima care stau la baza.
Tinerii cu inimi normale pot experienta SVT (curse de inima) - cu toate acestea, desi se pot simti inconfortabil, este de obicei, nu pun in pericol viata.
Wolff-Parkinson-White (WPW), sindromul - exista o conexiune electrica suplimentar in interiorul inimii care actioneaza ca un scurt-circuit, rezultand intr-o batai anormal de rapide ale inimii (uneori neregulate). Acest sindrom poate fi viata in pericol, cu toate ca este ceva neobisnuit. Tahicardie in ventriculi: tahicardie ventriculara - anormale impulsuri electrice care incepe in ventriculi cauza bate batai anormal de rapide. In mod normal, inima va avea o cicatrice de la un atac de cord anterior, care fortele de semnal electric pentru a se deplasa in jurul sau. De obicei, ventriculului va contractul de mai mult de 200 de ori pe minut.
Tahicardie ventriculara (VT) afecteaza oameni cu inima legate de probleme, cum ar fi cicatrici sau daune ventriculului musculare cauzate de boala arterelor sau un atac de cord. Exista doua tipuri de VT:
Unsustained VT - aceasta dureaza pana la aproximativ 30 de secunde si este, de obicei inofensiv. Cu toate acestea, exista un risc de mai lunga durata-VT in cele din urma.
VT sustinut - acest lucru este mai lunga durata si este o urgenta medicala.
Fibrilatie ventriculara - ritm cardiac neregulat format din foarte rapida, necoordonat falfaind contractiile ventriculelor (camerele inferioare ale inimii). Ventriculilor nu pompa sange in mod corespunzator (ei tolba inutil in loc). Tensiunea arteriala scade dramatic, privand organe vitale, inclusiv creierul, privind oferta de sange esentiale. Majoritatea pacientilor pierderea cunostintei destul de rapid si care necesita asistenta medicala de urgenta, inclusiv a CPR (resuscitare cardiopulmonara). Pacientii care primesc CPR, pana cand inima lor poate fi socat inapoi intr-un ritm normal cu un defibrilator au rate mult mai bine de supravietuire. In cazul in care pacientul nu primeste CTP sau defibrilare el / ea va muri in cateva minute. Fibrilatie ventriculara este de obicei asociata cu un fel de boala de inima. Fibrilatie ventriculara este adesea declansata de un atac de cord.
Sindrom de QT prelungit - o tulburare de ritm cardiac care ar putea provoca, uneori, rapide, batai de inima lipsita de coordonare. Denumirea vine de la sindrom segmentul QT la urmarirea pe electrocardiograma, care dureaza putin mai lung, in sindromul decat in mod normal. Heartbeats rapida poate duce la lesin, care pot pune in pericol viata. In cazurile severe, ritmul cardiac poate deveni atat de haotice pe care le provoaca moartea subita. Unii oameni mosteni o gena defect care creste riscul de a dezvolta sindrom QT lung. Un numar semnificativ de medicamente pot provoca, de asemenea, sindrom de QT lung. Bradicardie (inima bate anormal de lent) O batai lenta (sub 60 de batai pe minut) nu inseamna neaparat ca exista o problema. O persoana care se potrivesc cu o sanatoasa, inima puternic pot avea o rata scazuta de repaus cardiac, mai mult de 60 de batai pe secunda, si sa fie in cele mai bune de sanatate. Bradicardie este o problema in cazul in care inima este defect si nu pompa suficient sange; Exemplele includ: Sick sinus - o problema cu nodul sinusal a inimii. Nodului sinusal este inimile stimulatorul naturale. In cazul in care aceasta nu functioneaza in mod corespunzator la pacientii de repaus frecventa cardiaca poate fi anormal de mici (bradicardie). In cazul in care functiile sinusurilor nodul in mod corespunzator, sinusal bolnavi pot fi cauzate de cicatrizare in apropierea nodului sinusal, care submineaza libera de impulsuri electrice.
Conductie bloc - un bloc de cai electrice ale inimii. Acest lucru poate sa apara in sau in apropierea nodului atrio-ventricular, situat pe drumul dintre atrii si ventriculi. Bloc poate fi de-a lungul alte cai de la fiecare ventricul. Impulsuri electrice intre superioara si jumatati de jos a inimii pot fi incetinite sau blocate; acest lucru depinde de tipul de bloc si in cazul in care acesta este. In cazul in care semnalul este complet blocat, unele celule din nodul atrio-ventricular sau ventricule poate face o constanta dar batailor inimii mai lent. Pacientul poate experienta omit batai de inima sau bradicardie - uneori, nu exista simptome, la toate. Batai de inima prematura - se intampla acest lucru, in ventricule si vine in fata ventriculi au avut timp sa umple cu sange, dupa o batailor inimii regulate. Un batai premature are loc intre doua batai de inima normale. Cu toate acestea, pacientul va simti el / ea a sarit-o clipa. In cele mai multe cazuri, Beat ocazional prematur nu este nimic sa va faceti griji. Cu toate acestea, ea poate declansa un lung-aritmii de durata - aceasta este in special cazul in cazul in care pacientul a bolilor de inima. Care sunt factorii de risc pentru aritmie? Veche de varsta - inima slabeste in mod inevitabil, ca vom ajunge vechi si pierde o parte din flexibilitatea - acest lucru afecteaza si conducta de impulsuri electrice.
Defecte gena mostenita - oameni care s-au nascut cu o malformatie cardiaca au un risc mai mare de a dezvolta aritmie.
Probleme cardiace - persoane cu probleme cardiace, ingustat artere, cei care au avut un atac de cord, valve cardiace care nu functioneaza in mod corespunzator, interventii chirurgicale anterioare inima, si cardiomiopatie, sunt mai susceptibile de a dezvolta aritmie.
Hipotiroidism sau hipertiroidism - persoane cu o problema de a glandei tiroide sunt mai multe sanse de a dezvolta aritmie.
Medicamente - unele medicamente baza de prescriptie medicala, precum si medicamente OTC, cum ar fi tusea si droguri rece care contin pseudoefedrina poate ajuta in dezvoltarea de aritmie.
Hipertensiune arteriala - persoa...

Scaune cu rotile, Lower membrelor proteza, TBI And More

Scaune cu rotile, Lower membrelor proteza, TBI And More Diferentele in cauza a mortii din Washington, veterani de stat care au facut si nu au folosit Departamentului de servicii de asistenta medicala Veteranilor afaceri, pg.. 825
Am comparat caracteristicile si cauzele de deces in 62080 Washington, veteranii de stat care au facut si nu au folosit Departamentul de Probleme ale Veteranilor (VA) servicii de asistenta medicala 5 ani inainte de moarte. Am constatat ca 20 la suta din veteranii folosit serviciile VA; acestea au fost mult mai des de sex masculin, mai tineri, mai putin educate, mai des divortat, si mai des fumatori. Am constatat, de asemenea, ca atat feminine si masculine veterani care au folosit de asistenta medicala VA aveau mai multe sanse sa moara de consumul de alcool si / sau de cauze legate de consumul de droguri. VA centre medicale ofera o gama larga de servicii de tratament de dezintoxicare de obicei nu sunt oferite in alte sisteme de asistenta medicala, care ar putea explica partial probabilitatea mai mare de deces din cauza tulburari de substanta de utilizare. Descoperirile noastre sugereaza faptul ca populatia de pacienti VA este defavorizate social si mai grav afectate de tulburari de consumul de substante decat veterani care nu folosesc serviciile de asistenta medicala VA.
Caracteristicile demografice ale veteranilor care au primit scaune cu rotile si scutere de la Veteranilor Health Administration, pg.. 831
Studiul nostru a caracterizat veterani care au primit echipamente de mobilitate cu roti (WME) de la Sanatate a Veteranilor de Administratie (VHA) prin analiza variantei este necesar, in scaunul cu rotile bazate pe sex, rasa / etnie, diagnostic, si de varsta. O analiza de regresie logistica a relevat asociatii intre WME dispozitie si varsta, sexul, rasa atunci cand diagnosticul si numarul de comorbiditatii, au fost controlate. Hispanics, afro-americani, si indienii americani sau asiatici au fost mai predispusi decat caucazieni de a primi scaune cu rotile standard (scaune cu rotile, de asemenea, cel mai frecvent prescris pentru toate diagnosticului), in timp ce pacientii mai tineri s-au mai multe sanse de a primi ultralightweight scaune cu rotile. Scopul nostru a fost de a determina daca caracteristicile variat semnificativ in functie de tipul de WME furnizate. Constatarile puternic sugerat o disparitate in furnizarea de scaune cu rotile de catre VHA si ca standardul de tratament pentru furnizarea de WME in cadrul VHA nu este de aceeasi calitate ca si in alte populatii.
Fiabilitatea langa masuri de spectroscopia in infrarosu de oxigenare cerebrala si volumul de sange pe durata exercitarii maner in creier nondisabled si traumatica-raniti subiecti, pg.. 845
Am folosit-spectroscopie in infrarosu apropiat (NIRS) pentru a masura oxigenare cerebrala si volumul sanguin de subiecti nondisabled si subiectii cu leziuni cerebrale traumatice (TBI), care efectueaza un exercitiu ritmic maner in doua ocazii diferite. Ambele grupuri de oxigenare cerebrala si volumul sanguin crescut in timpul exercitiului. Modificarile au fost similare pentru ambele studii si de oxigenare cerebrale a fost semnificativ mai mica la subiectii cu TBI decat la subiectii nondisabled. Aceste rezultate indica faptul ca NIRS fiabil si noninvasively evalueaza oxigenare cerebrala si modificari de volum de sange in timpul functiei motorii si poate monitoriza de recuperare oxigenare cerebrala in timpul de reabilitare.
Cinematic si comparatii cinetica a mers transfemoral Amputati utilizand C-LEG ® si Mauch SNS genunchi ® protetice, pg.. 857
Am comparat biomecanica mersul de subiecti purta un microprocesor controlat protetice de genunchi cu cele ale subiectilor aceeasi poarta o proteza comune noncomputerized. Aceasta intraindividuala studiu randomizat, comparativ biomecanica mersul de amputees transfemoral purtarea C-Leg ® (Otto Bock, Duderstadt, Germania), la o proteza comune noncomputerized, Mauch SNS ® (Ossur, Reykjavik, Islanda). Dupa ce subiecti au avut de 3 luni perioada de aclimatizare cu fiecare genunchi protetice, tipic de date de mers biomecanice au fost colectate intr-un laborator mers. Prezentul studiu a demonstrat diferente minime intre biomecanica mersul de subiecti de mers pe jos, cu C-LEG ® vs Mauch SNS ® in timpul deplasare viteza constanta la aproximativ auto Amputati transfemoral-selectat de mers pe jos de viteza. Cercetarea stiintifica care compara eficacitatea tehnologii disponibile protezare in normalizarea mers Amputati poate ajuta la determinarea prosthetist optime, cea mai cost-eficient protetice baza de prescriptie medicala, pentru fiecare Amputati.
Efectul de inclinare de sistem si-scaun pentru a-unghiuri pe spatarul sarcina sustinuta de umar in timpul de propulsie pentru scaune cu rotile, pg.. 871
Am determinat efectul de a unghiului de inclinare de sistem (STA) si-scaun unghi tobackrest (SBA) o schimbare la umar in timpul de incarcare de propulsie pentru scaun cu rotile manual. Am testat combinatii de trei STAS si trei SBAS cu 14 subiectii varstnici. Analiza noastra nu a relevat diferente semnificative intre momente de umar (cea mai mare si medie) pentru aceste STA si combinatiile SBA. Am constatat, de asemenea, ca mentinerea roata pozitia axa constanta la subiectii umarul permis modificare a scaunului fara sarcina umar crescut. Prin urmare, scaune cu rotile pot fi pozitionate bazeaza pe ceea ce ofera cea mai confort utilizatorului, stabilitate, si presiunea-reducere ulcer fara a creste riscul de ranire umar.
Tehnologia imagistica prin rezonanta magnetica in cercetare soclu transtibial: Un studiu pilot, pg.. 883
Investigatii in forma si volumul transtibial prize de protezare sunt complicate, din cauza dificultatii de a stabili o grila exacta de referinta. Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) prezinta o posibila solutie la aceasta problema. Cu toate acestea, fiabilitatea IRM in definirea nivelul membrelor reziduale / interfata exprimate depinde de imaginea scanata nu fie denaturata de materiale de fata. Denaturarea de la trecerea chimice asa-numitele pot influenta imaginea IRM, atunci cand anumite materiale sunt folosite in timpul procesului de turnare. Aceste materiale includ ipsos de la Paris si de silicon (sub forma de o interfata de linie). Rezultate experimentale a indicat ca materialele folosite nu denatureaza sau pot interfera cu imaginea scanata si ca extragerea structu...

Academiei Americane de Dermatologie: High-Tech acnee Tratamente lumina calea pentru viitor solutie pe termen lung Pentru a comuna cutanate Stare

Academiei Americane de Dermatologie: High-Tech acnee Tratamente lumina calea pentru viitor solutie pe termen lung Pentru a comuna cutanate Stare In timp ce un numar de lunga durata medicamente sistemice s-au dovedit benefice in tratarea pacientilor cu acnee usoara, moderata si severa, au fost ridicate cu privire la efectele potentiale pe termen lung a acestor tipuri de medicamente pe cale orala. Recent, la evolutiile tehnologice in laser, lumina pe baza de energie termica si terapii au influentat modul unii medici dermatologi trata acneea ...

Ce este Obsesiv Compulsiva?

Ce este Obsesiv Compulsiva? Ca si in cele mai multe conditii de creier functiei considera ca nu-Normal, oamenii de stiinta se concentreze pe observabile si declare pentru a fi cauza. In acest caz, foarte obiectul si metoda de studiu imprumuta pentru a deducerilor proprii.
Dupa cum sa raportat in Toronto Star, trasaturile a afectiunii devin conditia sustinuta de observare de locatie imobiliare.
Oamenii de stiinta spun c...

Ce este Postherpetic Nevralgie? Care este cauza Postherpetic Nevralgie?

Ce este Postherpetic Nevralgie? Care este cauza Postherpetic Nevralgie? Nevralgie este severa, dureri de-a lungul cursul unei nervoase. Durerea apare din cauza unei schimbari in structura neurologice sau functie din cauza iritatii sau daune de un nerv. Nevralgie Postherpetic este o conditie dureroasa, care afecteaza fibrele nervoase si a pielii. Nevralgie Postherpetic este o complicatie a herpesul zoster.
Exista doua tipuri principale de durere, nociceptive si non-...

Speranta pentru canin, leziunile umane spinarii

Speranta pentru canin, leziunile umane spinarii O metoda de succes pentru vindecarea leziunilor coloanei vertebrale, la caini a fost dezvoltat de cercetatori la Universitatea Purdue, oferind sperante pentru prevenirea paralizie umane.
Testele de laborator au aratat ca o injectie cu un polimer lichid cunoscuta sub numele de polietilenglicol (PEG), in cazul in care se administreaza in termen de 72 de ore de prejudiciu grav spinarii, pot preven...

Ce este Nevralgie trigemen? Care este cauza Nevralgie trigemen?

Ce este Nevralgie trigemen? Care este cauza Nevralgie trigemen? Nevralgie trigemen, de asemenea, cunoscut sub numele de Tic Douloureaux, este o afectiune nervoase care cauzeaza abrupta, searing, electric-soc-cum ar fi dureri faciale, cel mai frecvent durerea implica fetei inferioare si maxilarului, dar simptomele pot aparea in apropiere de nas, urechi, ochii sau buze. Multi experti spun nevralgie de trigemen este cea mai insuportabil de dureroase umane.
Nev...

Posibilele cauze ale comportamentului violent explorate in C & RO Articolul

Posibilele cauze ale comportamentului violent explorate in C & RO Articolul A lua legatura cu: Michael Bernstein
[email protected]
202-872-6042
American Chemical Society
Chimie Flawed creierului, leziuni cerebrale, defecte genetice, un mediu nesanatos psihologic - sa le ia in mod individual sau amesteca-le impreuna si este posibil sa aveti dreptul de ingrediente pentru comportament violent, rapoarte de o varietate de cercetatori.
Cu 1.4 milioane crime vio...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.