Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Radioterapia efecte secundare


Ce este Radioterapie? Ce este de radioterapie?

Ce este Radioterapie? Ce este de radioterapie?
Radioterapia este, de asemenea cunoscut sub numele de radioterapie, oncologie radiatii si XRT. Acesta este utilizat pentru tratarea cancerului, afectiuni tiroidiene si unele tulburari de sange. Aproximativ 40% dintre pacientii cu cancer supusi un fel de radioterapie. Aceasta implica utilizarea de fascicule de mare de energie raze X sau de particule (radiatii), pentru a distruge celulele canceroase. Radioterapie actioneaza prin deteriorarea ADN-ul din interiorul celulelor tumorale, distrugand capacitatea lor de a se reproduce.
Potrivit Medilexicons dictionar medical, oncologie radiatii este 1. medicale de specialitate in cauza, cu utilizarea radiatiilor ionizante in tratamentul bolii; 2. specialitatea medicina generala de radioterapie; 3. utilizarea de radiatii in tratamentul de neoplasme (tumori). Radioterapie pot fi utilizate pentru diferite motive total de leac
Articole interesante
Ce este radiatia?
Ce este cancerul? Care sunt cauzele cancerului?
Ce este chimioterapie? Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei?
Ce este cancerul de piele? Ce este melanomul?
Ce este cancerul anal? Care sunt cauzele cancer anal?
Ce este cancerul colorectal? Care sunt cauzele cancerului colorectal?
Ce este cancerul de colon? Care sunt cauzele cancerului de colon?
Ce este limfom? Cauzele limfomul si tratamente.
Ce este leucemia? Care sunt cauzele leucemie?
Ce este cancerul de san?
Care este functia a ganglionilor limfatici? Pentru a vindeca pacientul prin complet distrugerea tumorii.
Pentru a atenua simptomele
Radioterapia este adesea utilizat pentru a ameliora durerea in mai multe forme de cancer avansat.
Neo-radioterapie adjuvant (inainte de interventia chirurgicala)
In cazul in care o tumora este mare, radioterapie poate contracta aceasta, ceea ce face mai usoara si mai putin daunatoare pentru chirurgical, apoi scoateti-l.
Adjuvant radioterapie - avand in vedere dupa o interventie chirurgicala
Scopul este de a elimina celulele canceroase care au ramas in urma. Doctorii de la St Jude Spitalul pentru copii de cercetare, TN, SUA a raportat ca chirurgie agresiva, urmata de radioterapie directionate este mijlocul prin care optime o forma rara de cancer cerebral copilarie (Ependimomul) ar trebui sa fie tratate, deoarece imbunatatit semnificativ ratele de supravietuire, comparativ cu copii care interventii chirurgicale a primit singur.
Terapia asociata - radioterapie, combinate cu un alt tip de terapie
In unele cazuri, chemoradiation - radioterapie combinat cu chimioterapie - este mult mai eficient. Un studiu canadian-Europeana a constatat ca pacientii care cu glioblastom temozolomide chimioterapie de droguri, in asociere cu radioterapia creste rata lor de supravietuire, comparativ cu cei care primesc radioterapie singura, si aceasta imbunatatire persista timp de pana la 5 ani.
Radioterapie combinat cu terapia hormonala a demonstrat reducerea semnificativa a mortalitatii la barbatii cu cancer de prostata, in functie de tratamentul cancerului de prostata Caritate, Marea Britanie.
Iradierea totala a corpului (TBI)
Intregului corp primeste radiatie. Acest lucru poate fi folosit pentru leucemie sau limfom inainte de un transplant de maduva osoasa - scopul este de a distruge celulele maduvei osoase. Cercetatorii de la Institutul Louis Bugnard a constatat ca TBI pot deteriora tesutul adipos. Uneori, radioterapia este o alternativa eficienta la interventii chirurgicale Cercetatori din Leeds, Anglia, a raportat ca radioterapia este la fel de eficace ca si interventii chirurgicale in tratarea cancerului vezicii urinare. Ei au descoperit ca ratele de supravietuire pentru pacientii care au suferit o cystectomy radicale (indepartarea chirurgicala a vezicii urinare) au fost aceleasi ca si pentru cei care au primit doar radioterapie. Cand sa administreze radioterapia? Unor forme de cancer dezvolta mai repede decat altele. Fie pentru a administra radioterapie cu promptitudine depinde adesea de acest lucru, precum si de alte caracteristici ale unor forme de cancer. Pentru tipuri de cancer, cum ar fi de san si de cap si gat tipuri de cancer, riscul de cancer de recurente creste daca radioterapia este intarziata, in functie de oameni de stiinta de la Institutul de cercetare a cancerului, Kingston, Ontario, Canada, si Cross Cancer Institute, Edmonton, Alta, Canada. Cat dureaza un curs de radiatii trecut? Un curs de radioterapie poate dura de la mai putin de o zi la un numar de saptamani. Potrivit National Health Service (NHS), Marea Britanie, majoritatea pacientilor, vor suferi o fractiune (sesiune) pe zi, de luni pana vineri, cu o pauza de la sfarsit de saptamana pentru a permite organismului de a recupera. Ce este o fractie in radiatiilor? In fiecare caz, radiolog va decide ce doza completa pentru tratamentul ar trebui sa fie. Acest lucru nu poate fi dat toate intr-un singur pas, pentru ca ar dauna pacientului. Deci, acesta este impartita in fractii. In timpul fiecarei sesiuni pacientul va primi o parte din doza totala. O sesiune este adesea numit o fractiune. Tipuri de terapii radiatiilor externe fascicul de radiatii
A se vedea canalele noastre de specialitate de stiri
Radiologie / Medicina Nucleara News
Azbestul / Mezoteliom News
Cancer de san Noutati
Cancer / Oncologie News
Cancer colorectal News
CANCERUL PULMONAR News
Limfomul / Leucemie News
Melanomul / Cancer de piele News
Pentru cancer ovarian News
Pancreatic Cancer News
Cancerul de prostata Noutati de mare de energie grinzile provin dintr-un dispozitiv in afara corpului uman - aceasta ar putea fi sub forma de raze X, iradierea cobalt, electroni si protoni.
Grinzi sunt destinate intr-un anumit punct din corp - in cazul in care tumora este. Radiatii distruge materialul genetic care controleaza modul in care celulele canceroase cresc si se divid. Un anumit numar de celule sanatoase sunt, de asemenea afectate de acest tip de tratament. Scopul este de a lovi ca celulele canceroase numar cat mai mare in timp ce deteriorarea numarul minim de cele sanatoase. Cele mai multe celule deteriorate sanatoase sunt capabil sa se repare singuri.
Pacientul va simti nici o durere in timpul fiecarei sesiuni. Cu toate acestea, el / ea poate aparea efecte secundare temporare mai tarziu, care pot include durere sau disconfort.
Radiatii externe pot fi date sub alte forme: radioterapie, Conformal - masina de radioterapie externa standard este folosit, dar blocuri de metal sunt plasate in partea din fata a fasciculului de radiatii. Acest lucru schimba grinzilor forma. Scopul este de a face fasciculul conforme cu forma de tumora. Daca fasciculul este in forma ca tumora mai putine celule sanatoase vor fi deteriorate atunci cand doze sunt mari. Acest lucru duce la efecte secundare fiind mai putin severe si nu atat de lunga durata.
Intensitate modulat radioterapie (IMRT) - calculatoare reglementeaza masini de emisie, astfel incat sa doze foarte precise radiatii sunt menite sa anumite parti ale tumorii. A 3-D scanare a tumorii se face in prealabil, astfel incat radiolog poate lucra in intensitatea exacta a dozei in functie de tumori forma. Tumorale primeste o doza mare de radiatii, lasand in apropiere celulele sanatoase expusi la doze foarte mici. Pacientii supusi IMRT tind sa aiba mai putine efecte secundare, in comparatie cu cele de pe tratamente standard. Oamenii de stiinta din SUA a raportat intr-un studiu ca aplicarea radioterapie modulate in tratamentul cancerului intestinului pot imbunatati rezultatele obtinute prin alte tratamente conventionale, fara a creste toxicitatea. Ce se intampla in timpul unei sesiuni de radiatii externe?
Cu exceptia cazului in care pacientul primeste, de asemenea, chimioterapie, de asemenea, sau nu este bine, el / ea va merge acasa cat mai curand sesiune este de peste.
Pacientul va fi amplasat pe o masa de tratament si de masini radioterapie va conduce raze cu energie inalta, la o anumita parte a corpului. In timp ce se intampla acest lucru, este important sa pastrati complet inca, astfel incat de directionare este la fel de perfect posibil.
Echipa de radiologie va fi in alta camera. Ei pot vedea pacientului, in orice moment, iar pacientul poate comunica cu ei. Ei stau in alta camera, pentru ca o durata de viata de expunerea la radiatii lumina s-ar construi treptat, pana in cele din urma incepe sa rau.
Intregul proces nu ar trebui sa ia mai mult de cateva minute.
Radioterapia interna
Radioterapia este dat din interiorul organismului. Pacientul poate bea un lichid care este absorbita de celulele canceroase, sau materiale radioactive pot fi plasate in apropierea tumorii. Cele doua tipuri de terapii radiatiilor interne includ: lichide radioactive - acestea sunt fie consumate ca o bautura sau injectate in pacientului. Pentru cazurile de cancer al sangelui lichid va contine fosfor, secundar la pacientii cu cancer osos se va da de strontiu, in timp ce iod va fi folosit pentru cancerul tiroidian.
Implante radioactive (brahiterapie) - acest lucru poate fi sub forma de seminte de metal (pelete), tuburi sau cabluri. Ele sunt amplasate foarte aproape de a tumorii. Implantul poate ramane in organism pentru doar cateva minute sau un numar de zile - acest lucru depinde de tipul de cancer si a tumorii. Exista cazuri cand implanturile nu sunt niciodata scoasa. Daca pacientul este internat si are implanturi radioactive sau lichide, spitalul va lua masuri pentru a proteja personalul si vizitatorii de la expunerea la radiatii. Unii pacienti pot deveni alarmat de la aceste masuri; intrebam cu privire la siguranta de ceea ce au supus-se sa. Este important sa ne amintim ca dozele mari radiatii sunt destinate cancerului, in timp ce celelalte celule sanatoase a primi o doza mult mai mica - chiar daca unii sunt deteriorate cele mai multe, va recupera. Echipa medicala a stabilit ca beneficiile aduse de radioterapie sunt mai mari decat riscurile.
De indata ce un implant este scos in care pacientul nu are nici o radioactivitate mai mult in lui / corpul ei - nu sta pe ganduri. Radioactivitatea in tratamente lichid dureaza cateva zile, sa dispara. In ambele cazuri...

Ani pe termen lung date de la un obiectiv turistic de faza III, Trial harta de supravietuire si beneficiilor in trei sau patru-La pacientii cu Glioblastomul multiform

Ani pe termen lung date de la un obiectiv turistic de faza III, Trial harta de supravietuire si beneficiilor in trei sau patru-La pacientii cu Glioblastomul multiform Schering-Plough Corp si Organizatia Europeana pentru Cercetare si tratamentul cancerului (EORTC) a anuntat pe termen lung de urmarire rezultate din punct de reper studiu de faza III efectuate de EORTC si Institutului National al Cancerului din Canada (NCIC), care a aratat combinatie de TEMODAR (R), chimioterapie (temozolomide) capsule si radioterapia supravietuire prelungita semnificativ la pacientii cu glioblastomul multiform (GBM), comparativ cu tratamentul cu radiatii singur si ca un beneficiu de supravietuire ramane cu mai urmarire. Aceste date au fost prezentate la reuniunea anuala a 49-a Societatea Americana pentru terapeutice Radiologie si Oncologie (ASTRO).
In cadrul studiului, doua, trei sau patru ani ratele de supravietuire pentru temozolomide asociere / radioterapia, comparativ cu radioterapia in monoterapie au fost, respectiv, 27.2 la suta fata de 10,9 la suta, 16.0 la suta comparativ cu 4,4 la suta si 12.1 la suta comparativ cu 3,0 la suta.
In 2004, adaugarea de temozolomide de radioterapie, a demonstrat un beneficiu semnificativ statistic asupra supravietuirii cu o terapie orala care a toxicitate foarte acceptabile si un beneficiu favorabil-profil de risc, a declarat Robert J. Spiegel, MD, FACP, Chief Medical Officer si Senior Vice President, Schering-Plough Institutului de Cercetare. Aceste follow-up constatarile de supravietuire ar trebui sa ofere speranta in continuare pentru pacienti si medici combaterea acestei boli teribile.
In acest studiu, 573 pacienti au fost randomizati intre iulie 2000 si martie 2002. Pacientii cu varste cuprinse intre 18-70 ani, cu nou diagnosticati GBM au fost eligibile. Pacientii au primit fie radioterapie focale, plus temozolomide la 75mg/meters patrat pe zi, continuu timp de 42 (pana la 49) de zile, urmate de pana la sase cicluri de temozolomide adjuvant (150-200 mg / mp pe zi, timp de cinci zile la fiecare 28 de zile) sau focale radioterapie singur. Obiectivul primar al studiului a fost supravietuirea globala, cu obiective secundare de supravietuirea fara progresia bolii si a calitatii vietii. Rezultatele studiului initiala prezentat in 2004, la reuniunea anuala a American Society of Clinical Oncology si pe deplin publicat in New England Journal of Medicine in martie 2005, a gasit o mediana a supravietuirii generale de 14,6 luni la pacientii tratati cu TEMODAR concomitent cu radioterapia si apoi ca tratamentului de intretinere, comparativ cu o supravietuire mediana de 12,1 luni la cei tratati cu radioterapia in monoterapie. Ratia de pericol (RR) pentru supravietuire generala a fost de 0,63 (II 95 la suta pentru RR egal cu 0.52-0.75), cu un log-rank p mai putin de 0.0001 in favoarea bratului TEMODAR.
Despre glioblastomul multiform
Glioblastomul multiform este o tumora rapid de crestere a sistemului nervos central, cel mai adesea localizate in creier. Aceasta este cea mai comuna si mortala tip de tumoare pe creier primare. GBM este mai frecvent in randul barbatilor, in special barbatii cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani, si apare mai frecvent la rasa caucaziana. Incidenta totala anuala a primare tumorile cerebrale maligne este de sase-sapte la 100.000 de oameni. (1)
Informatii importante din SUA In ceea ce priveste etichetare pentru TEMODAR
TEMODAR (R) (temozolomide) capsule este indicat pentru tratamentul pacientilor adulti cu glioblastomul multiform nou diagnosticat concomitent cu radioterapia si apoi ca tratament de intretinere.
In glioblastomul multiform nou diagnosticat, in timpul fazei concomitente (de TEMODAR plus radioterapie), efecte secundare, inclusiv trombocitopenie, greata, varsaturi, anorexie si constipatie, au fost mai frecvente in TEMODAR plus bratul radioterapie. Cele mai frecvente efecte secundare in intreaga experienta TEMODAR cumulate au fost alopecie, greata, varsaturi, anorexie, dureri de cap si constipatie. Patruzeci si noua la suta dintre pacientii tratati cu TEMODAR raportate unul sau mai multe severe sau care pun viata in pericol de evenimente, cel mai frecvent oboseala, convulsii, dureri de cap si trombocitopenie. Pacientii tratati cu TEMODAR capsule de experienta mielosupresia. Pacientii de geriatrie si femei au fost demonstrat in studiile clinice pentru a avea un risc mai mare de a dezvolta mielosupresia. Gradul 3 / 4 neutropenie (de laborator si AE combinate) a aparut la opt la suta si de gradul 3 / 4 trombocitopenie, in 14 la suta dintre pacientii tratati cu temozolomide. In Astrocitomul refractare anaplazic, de gradul 3 / 4 a aparut la 14 la suta si de gradul 3 / 4 trombocitopenia a aparut la 19 la suta dintre pacientii tratati cu temozolomide. Capsule TEMODAR sunt contraindicate la pacientii care au antecedente de hipersensibilitate la oricare dintre componentele sale, sau pentru a DTIC. Este necesara prudenta atunci cand este administrat la cei cu insuficienta hepatica sau renala.
TEMODAR poate dauna fatului atunci cand este administrat unei femei gravide. Nursing...

Ce este Chimioterapia? Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei?

Ce este Chimioterapia? Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei? Chimioterapia este utilizarea de produse chimice (medicamente) pentru tratamentul bolii - mai exact, aceasta se refera de obicei la distrugerea celulelor canceroase. Cu toate acestea, chimioterapie, de asemenea, include utilizarea de antibiotice sau alte medicamente pentru a trata orice boala. Acest articol se concentreaza pe chimioterapie pentru tratarea cancerului. Medicamentele citotoxice impie...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.