Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Radioterapie efecte secundare


Om de stiinta lucreaza pentru a reduce efectele secundare ale radioterapiei

Om de stiinta lucreaza pentru a reduce efectele secundare ale radioterapiei
Un Wake Forest University Baptist Medical Center cercetatorul a primit un grant 1.5 milioane dolari pentru a studia daca droguri aceeasi lupta ca obezitatea si diabetul poate fi capabil de a preveni, de asemenea, un efect secundar comun al tratamentului cancerului - probleme cognitive care poate urma radiatii creier intregului.
Radiation este un tratament eficient, dar 20 la 40 la suta dintre pacientii care au obtine intregul-radiatii creier dezvolta tulburari cognitive in termen de un an, a declarat Mike Robbins, Ph.D., profesor de biologie radiatii. Familiile si prietenii lor observati ca acestea arent ca ascutit in care acestea sa fie folosite. Din depreciere este cronica si progresiva.
Aceste probleme cognitive pot include cu dificultate de concentrare, limba, memorie si rationamentul abstract.
Cu finantare de la Institutul National al Cancerului, Robbins va testa daca medicamente concepute pentru a bloca anumite receptorii din creier pot ajuta la prevenirea traumatisme cerebrale de la radiatii. Despre 175000 de pacienti cu cancer in fiecare an, primesc tratamente radiatii care vizeaza intregul creier sau zone mari ale creierului.
In prezent, nu se cunosc tratamente pentru a preveni tulburari cognitive, care pot rezulta din tratamentul. Robbins a spus ca, de imbatranire a populatiei american face este imperativ pentru a rezolva problema.
Cancerul este o boala de batranete, astfel incat numarul de persoane obtinerea intregului radiatiei creier va creste, a spus el.
Robbins spune ca, in esenta, viteze de radiatii pana creierul procesul de imbatranire. Cercetatorii cred ca poate fi cauza inflamatii cronice sau de stres oxidativ, care apare atunci cand celulele nu se poate elimina radicalii liberi, sau structural celule instabile care va pot afecta celulele sanatoase.
Robbins proiect se bazeaza pe noi dovezi ca unele medicamente utilizate pentru a trata acelasi obezitatea si diabetul poate impiedica, de asemenea, inflamatie. In studiile de laborator, el va explora utilizarea de medicamente care bloc de proliferare a peroxizomilor activat receptorilor (PPARs). Acesti receptori sunt cunoscute pentru a controla probe de grasime si metabolismul glucozei, si noi sugereaza in care sunt, de asemenea, implicate in inflamatie.
Droguri deja pe piata sunt proiectate pentru a trata obezitatea si diabetul prin blocarea receptorilor. Robbins considera ca drogurile acelasi poate fi capabil de a preveni sau a reduce severitatea tulburari cognitive, dupa radiatii intregul creier.
Droguri sunt disponibile si noi stim doze ca pacientii pot lua in conditii de siguranta, a spus Robbins. In cazul in care teoria noastra este de succes in laborator, acesta ar putea fi aplicate cu usurinta la pacienti. Noi stim de droguri dont a promova cresterea tumorii, iar in unele cazuri poate inhiba-o.
Aceasta este una din multe proiecte de cercetare in cautarea mod de a reduce efectele secundare ale radiatiilor creierului intregi. Robbins este de a evalua, de asemenea, un medicament tensiunii arteriale si un medicament utiliz...

Ce este Radioterapie? Ce este de radioterapie?

Ce este Radioterapie? Ce este de radioterapie? Radioterapia este, de asemenea cunoscut sub numele de radioterapie, oncologie radiatii si XRT. Acesta este utilizat pentru tratarea cancerului, afectiuni tiroidiene si unele tulburari de sange. Aproximativ 40% dintre pacientii cu cancer supusi un fel de radioterapie. Aceasta implica utilizarea de fascicule de mare de energie raze X sau de particule (radiatii), pentru a distruge celulele canceroase. Radioterapie actioneaza prin deteriorarea ADN-ul din interiorul celulelor tumorale, distrugand capacitatea lor de a se reproduce.
Potrivit Medilexicons dictionar medical, oncologie radiatii este 1. medicale de specialitate in cauza, cu utilizarea radiatiilor ionizante in tratamentul bolii; 2. specialitatea medicina generala de radioterapie; 3. utilizarea de radiatii in tratamentul de neoplasme (tumori). Radioterapie pot fi utilizate pentru diferite motive total de leac
Articole interesante
Ce este radiatia?
Ce este cancerul? Care sunt cauzele cancerului?
Ce este chimioterapie? Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei?
Ce este cancerul de piele? Ce este melanomul?
Ce este cancerul anal? Care sunt cauzele cancer anal?
Ce este cancerul colorectal? Care sunt cauzele cancerului colorectal?
Ce este cancerul de colon? Care sunt cauzele cancerului de colon?
Ce este limfom? Cauzele limfomul si tratamente.
Ce este leucemia? Care sunt cauzele leucemie?
Ce este cancerul de san?
Care este functia a ganglionilor limfatici? Pentru a vindeca pacientul prin complet distrugerea tumorii.
Pentru a atenua simptomele
Radioterapia este adesea utilizat pentru a ameliora durerea in mai multe forme de cancer avansat.
Neo-radioterapie adjuvant (inainte de interventia chirurgicala)
In cazul in care o tumora este mare, radioterapie poate contracta aceasta, ceea ce face mai usoara si mai putin daunatoare pentru chirurgical, apoi scoateti-l.
Adjuvant radioterapie - avand in vedere dupa o interventie chirurgicala
Scopul este de a elimina celulele canceroase care au ramas in urma. Doctorii de la St Jude Spitalul pentru copii de cercetare, TN, SUA a raportat ca chirurgie agresiva, urmata de radioterapie directionate este mijlocul prin care optime o forma rara de cancer cerebral copilarie (Ependimomul) ar trebui sa fie tratate, deoarece imbunatatit semnificativ ratele de supravietuire, comparativ cu copii care interventii chirurgicale a primit singur.
Terapia asociata - radioterapie, combinate cu un alt tip de terapie
In unele cazuri, chemoradiation - radioterapie combinat cu chimioterapie - este mult mai eficient. Un studiu canadian-Europeana a constatat ca pacientii care cu glioblastom temozolomide chimioterapie de droguri, in asociere cu radioterapia creste rata lor de supravietuire, comparativ cu cei care primesc radioterapie singura, si aceasta imbunatatire persista timp de pana la 5 ani.
Radioterapie combinat cu terapia hormonala a demonstrat reducerea semnificativa a mortalitatii la barbatii cu cancer de prostata, in functie de tratamentul cancerului de prostata Caritate, Marea Britanie.
Iradierea totala a corpului (TBI)
Intregului corp primeste radiatie. Acest lucru poate fi folosit pentru leucemie sau limfom inainte de un transplant de maduva osoasa - scopul este de a distruge celulele maduvei osoase. Cercetatorii de la Institutul Louis Bugnard a constatat ca TBI pot deteriora tesutul adipos. Uneori, radioterapia este o alternativa eficienta la interventii chirurgicale Cercetatori din Leeds, Anglia, a raportat ca radioterapia este la fel de eficace ca si interventii chirurgicale in tratarea cancerului vezicii urinare. Ei au descoperit ca ratele de supravietuire pentru pacientii care au suferit o cystectomy radicale (indepartarea chirurgicala a vezicii urinare) au fost aceleasi ca si pentru cei care au primit doar radioterapie. Cand sa administreze radioterapia? Unor forme de cancer dezvolta mai repede decat altele. Fie pentru a administra radioterapie cu promptitudine depinde adesea de acest lucru, precum si de alte caracteristici ale unor forme de cancer. Pentru tipuri de cancer, cum ar fi de san si de cap si gat tipuri de cancer, riscul de cancer de recurente creste daca radioterapia este intarziata, in functie de oameni de stiinta de la Institutul de cercetare a cancerului, Kingston, Ontario, Canada, si Cross Cancer Institute, Edmonton, Alta, Canada. Cat dureaza un curs de radiatii trecut? Un curs de radioterapie poate dura de la mai putin de o zi la un numar de saptamani. Potrivit National Health Service (NHS), Marea Britanie, majoritatea pacientilor, vor suferi o fractiune (sesiune) pe zi, de luni pana vineri, cu o pauza de la sfarsit de saptamana pentru a permite organismului de a recupera. Ce este o fractie in radiatiilor? In fiecare caz, radiolog va decide ce doza completa pentru tratamentul ar trebui sa fie. Acest lucru nu poate fi dat toate intr-un singur pas, pentru ca ar dauna pacientului. Deci, acesta este impartita in fractii. In timpul fiecarei sesiuni pacientul va primi o parte din doza totala. O sesiune este adesea numit o fractiune. Tipuri de terapii radiatiilor externe fascicul de radiatii
A se vedea canalele noastre de specialitate de stiri
Radiologie / Medicina Nucleara News
Azbestul / Mezoteliom News
Cancer de san Noutati
Cancer / Oncologie News
Cancer colorectal News
CANCERUL PULMONAR News
Limfomul / Leucemie News
Melanomul / Cancer de piele News
Pentru cancer ovarian News
Pancreatic Cancer News
Cancerul de prostata Noutati de mare de energie grinzile provin dintr-un dispozitiv in afara corpului uman - aceasta ar putea fi sub forma de raze X, iradierea cobalt, electroni si protoni.
Grinzi sunt destinate intr-un anumit punct din corp - in cazul in care tumora este. Radiatii distruge materialul genetic care controleaza modul in care celulele canceroase cresc si se divid. Un anumit numar de celule sanatoase sunt, de asemenea afectate de acest tip de tratament. Scopul este de a lovi ca celulele canceroase numar cat mai mare in timp ce deteriorarea numarul minim de cele sanatoase. Cele mai multe celule deteriorate sanatoase sunt capabil sa se repare singuri.
Pacientul va simti nici o durere in timpul fiecarei sesiuni. Cu toate acestea, el / ea poate aparea efecte secundare temporare mai tarziu, care pot include durere sau disconfort.
Radiatii externe pot fi date sub alte forme: radioterapie, Conformal - masina de radioterapie externa standard este folosit, dar blocuri de metal sunt plasate in partea din fata a fasciculului de radiatii. Acest lucru schimba grinzilor forma. Scopul este de a face fasciculul conforme cu forma de tumora. Daca fasciculul este in forma ca tumora mai putine celule sanatoase vor fi deteriorate atunci cand doze sunt mari. Acest lucru duce la efecte secundare fiind mai putin severe si nu atat de lunga durata.
Intensitate modulat radioterapie (IMRT) - calculatoare reglementeaza masini de emisie, astfel incat sa doze foarte precise radiatii sunt menite sa anumite parti ale tumorii. A 3-D scanare a tumorii se face in prealabil, astfel incat radiolog poate lucra in intensitatea exacta a dozei in functie de tumori forma. Tumorale primeste o doza mare de radiatii, lasand in apropiere celulele sanatoase expusi la doze foarte mici. Pacientii supusi IMRT tind sa aiba mai putine efecte secundare, in comparatie cu cele de pe tratamente standard. Oamenii de stiinta din SUA a raportat intr-un studiu ca aplicarea radioterapie modulate in tratamentul cancerului intestinului pot imbunatati rezultatele obtinute prin alte tratamente conventionale, fara a creste toxicitatea. Ce se intampla in timpul unei sesiuni de radiatii externe?
Cu exceptia cazului in care pacientul primeste, de asemenea, chimioterapie, de asemenea, sau nu este bine, el / ea va merge acasa cat mai curand sesiune este de peste.
Pacientul va fi amplasat pe o masa de tratament si de masini radioterapie va conduce raze cu energie inalta, la o anumita parte a corpului. In timp ce se intampla acest lucru, este important sa pastrati complet inca, astfel incat de directionare este la fel de perfect posibil.
Echipa de radiologie va fi in alta camera. Ei pot vedea pacientului, in orice moment, iar pacientul poate comunica cu ei. Ei stau in alta camera, pentru ca o durata de viata de expunerea la radiatii lumina s-ar construi treptat, pana in cele din urma incepe sa rau.
Intregul proces nu ar trebui sa ia mai mult de cateva minute.
Radioterapia interna
Radioterapia este dat din interiorul organismului. Pacientul poate bea un lichid care este absorbita de celulele canceroase, sau materiale radioactive pot fi plasate in apropierea tumorii. Cele doua tipuri de terapii radiatiilor interne includ: lichide radioactive - acestea sunt fie consumate ca o bautura sau injectate in pacientului. Pentru cazurile de cancer al sangelui lichid va contine fosfor, secundar la pacientii cu cancer osos se va da de strontiu, in timp ce iod va fi folosit pentru cancerul tiroidian.
Implante radioactive (brahiterapie) - acest lucru poate fi sub forma de seminte de metal (pelete), tuburi sau cabluri. Ele sunt amplasate foarte aproape de a tumorii. Implantul poate ramane in organism pentru doar cateva minute sau un numar de zile - acest lucru depinde de tipul de cancer si a tumorii. Exista cazuri cand implanturile nu sunt niciodata scoasa. Daca pac...

Ce este Chimioterapia? Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei?

Ce este Chimioterapia? Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei? Chimioterapia este utilizarea de produse chimice (medicamente) pentru tratamentul bolii - mai exact, aceasta se refera de obicei la distrugerea celulelor canceroase. Cu toate acestea, chimioterapie, de asemenea, include utilizarea de antibiotice sau alte medicamente pentru a trata orice boala. Acest articol se concentreaza pe chimioterapie pentru tratarea cancerului. Medicamentele citotoxice impie...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.