Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Sange in nas


Ce este un Nosebleed? Care este cauza Sangerari din nas?

Ce este un Nosebleed? Care este cauza Sangerari din nas?
Termenul medical pentru nosebleed este de epistaxis. Putem spune, de asemenea, hemoragii nazale. Nas umane, precum si cele ale multe animale sunt bogate in vasele de sange. Datorita pozitiei a nasului - chiar in mijlocul fetei - si toate vasele de sange sale, cele mai multe dintre noi va avea cel putin un nosebleed la un moment dat in timpul vietii noastre.
Potrivit Medilexicons dictionar medical, epistaxis inseamna sangerare nazala. Sangerari nazale sunt rareori un motiv de alarma, dar se poate pune viata in pericol, in cazuri rare.
Sangerari nazale spontane sunt destul de frecvente, mai ales la copii. Cand mucoasa (un mucus-secretoare de tesut), in interiorul nasului se usuca, cruste, sau fisuri (pielea desparte deschis), apoi este ales, este posibil sa sangereze.
Pentru ca nasul este plin de vase de sange si este inconveniently situat in mijlocul fetei, orice prejudiciu minore la fata poate provoca nasul de a sangera abundent.
Sangerari nazale sunt, de asemenea, frecvente la persoanele care iau anticoagulante (de sange-subtierea medicamente, cum ar fi Aspirina), precum si la persoanele in varsta de sange ale caror poate dura mai mult pentru a se coagula. Daca pacientul ia anticoagulante, are hipertensiune (tensiune arteriala ridicata), sau un sange-tulburare de coagulare, hemoragie poate fi mai greu pentru a opri si ar putea dura peste 20 de minute.
Epistaxis engleza Cuvantul este derivat din cuvantul grecesc epistazo antice. EPI prefix mijloace de mai sus, la sau pe langa si stazo mijloace de picurare de la nara, de aici, epistazo greaca cuvant, ceea ce inseamna sa sangereze din nas. Exista doua tipuri de sangerari nazale: Anterior nosebleed
Sangerari provine de la sept nazal inferior (partitie nazala - perete intre cele doua nari). Aceasta parte a nasului contine vasele de sange de multe delicata care primesc sange din arterele carotide, doua artere principale, in partea din fata a gatului ca sangele de aprovizionare pentru a capului si gatului. Cea mai mica bat sau cucui poate cauza acestor vase de a sangera. Sangerari nazale Anterior sunt usor de tratat la domiciliu. Acest lucru este probabil sa fie de tipul de nosebleed vazut intr-un copil.
Posterior nosebleed
Sangerari provine in continuare pe spate si mai mare de pana nas in cazul in care artera ramuri de sange de aprovizionare la nas, care este de ce este mai greu. Sangerari nazale posterioare sunt adesea mai grave decat sangerari nazale anterior si sa necesite supraveghere medicala. Ele sunt mai frecvente la adulti. Care sunt cauzele sangerari nazale? Cauze de sangerari nazale anterioare
Uneori, cauza sangerari nazale anterioare este idiopatice (necunoscute). Cu toate acestea, cauzele comune includ:
Vartej de nasul tau tare -, de asemenea, sufla nasul prea frecvent.
Picking interiorul nasului - mai ales in cazul in care aceasta se face de multe ori, in cazul in care unghiile sunt lungi, iar in cazul in interiorul nasului este deja iritata sau licitatie.
Un bat sau lovitura in nas - ar putea afecta vasele de sange delicata a membranei mucoase.
Sinuzita - o inflamatie a sinusurilor (aer-umplut cavitatile a osului si a craniului din jurul nasului)
O rece sau gripa - acest lucru ar putea fi din diferite motive. Parte datorita faptului ca oamenii cu gripa, raceli si sufla nasul lor cele mai multe ori - sufla nasul mareste riscul de sangerari nazale. In interiorul nasului poate fi iritat si de licitatie in timpul unei infectii vitala, facandu-l mai sensibile la sangerare.
Deviatie de sept - atunci cand zidul care separa cele doua nari este oprit centru, sau deviat.
Clima - clima calda, cu umiditate scazuta sau modificari de la amar la rece la cald, climat uscat poate provoca uscarea si cracare in interiorul nasului, care poate duce la o nosebleed.
De mare altitudine - asa cum creste altitudinea, disponibilitatea de oxigen scade, ceea ce face aerul mai subtire si mai uscate. Uscaciune ar putea provoca nasul de a sangera.
Alergii nazale.
Utilizarea excesiva a anumitor tipuri de medicamente, cum ar fi anticoagulante diluanti (de sange) sau antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cum ar fi ibuprofen.
Bolile hepatice pot interfera cu cheaguri de sange si de rezultat in frecvente si / sau sangerari nazale severe.
Utilizarea excesiva de droguri ilegale, cum ar fi cocaina.
Cauze de sangerari nazale posterioare:
Hipertensiune arteriala (tensiune arteriala mare), chirurgie nazale (chirurgia nasului), deficit de calciu Expunerea la substante chimice, care pot irita mucoasa
Sangerari nazale posterioare sunt uneori simptome de alte conditii, cum ar fi bolile de sange (de exemplu, leucemie sau hemofilie) sau tumori. Care sunt factorii de risc pentru o nosebleed? Un factor de risc este ceva care creste sansele de a dezvolta o boala sau conditie. De exemplu, fumatul creste riscul de a dezvolta cancer pulmonar. Prin urmare, fumatul este un factor de risc pentru cancerul pulmonar.
Factori de risc comuni pentru sangerari nazale sunt: Self Infectie indusa de leziuni minore, cum ar fi cules de Hipertensiune nas (tensiune arteriala ridicata), abuz de alcool tulburari de sangerare Mostenita Anumite sporturi de contact, cum ar fi artele martiale, box, si rugby Care sunt semnele si simptomele unei nosebleed? principalul simptom al unui nosebleed este sangele care ies din nas, care poate varia de la lumina la grele. Sangele iese din fie nara (de obicei, o singura nara este afectata).
In cazul in care nosebleed are loc in timp ce se afla in jos, posibil sa va simtiti lichid in partea din spate a gatului, inainte de sange de fapt, iese din nas. Nu inghititi de sange deoarece ar putea provoca sa deveniti greata si voma.

Nou nascuti la risc pentru nastere atunci cand sunt probleme de sange Mamelor "concentratiilor de zahar sunt crescuti

Nou nascuti la risc pentru nastere atunci cand sunt probleme de sange Mamelor "concentratiilor de zahar sunt crescuti Femeile insarcinate cu niveluri de zahar din sange in intervalul mai mare a normale -, dar nu suficient de mare pentru a fi considerate diabet - sunt mai predispusi decat femeile cu niveluri mai mici de zahar din sange pentru a da nastere la copii cu risc pentru multe din aceleasi probleme observate la copiii nascuti din femeile cu diabet zaharat in timpul sarcinii, potrivit unui studiu finantat, in mare parte de catre National Institutes of Health.
Aceste probleme au inclus un risc mai mare pentru livrare cezariana si o dimensiune anormal de mare organism de la nastere. -Nascutii femeilor cu niveluri mai ridicate de zahar din sange au fost, de asemenea, cu risc de distocie umar, o afectiune care apare in timpul nasterii, in care sugari un umar devine mame depuse in interiorul corpului, in mod eficient stoparea procesului de nastere.
Autorii studiului au scazut pentru a face recomandari pentru niveluri acceptabile de zahar din sange pentru femeile gravide. Cercetatorii nu au putut sa identifice un nivel precis in cazul in care o crestere de zahar din sange a crescut riscul pentru oricare dintre rezultatele observate in studiu. Mai degraba, sansele pentru rezultatele s-au observat cresterea treptata, corespunzatoare cu cresterea nivelului de zahar din sange femei.
Este bine cunoscut faptul ca nivelurile ridicate de zahar din sange caracteristica a diabetului zaharat care apare in timpul sarcinii, prezinta riscuri pentru femeile insarcinate si copiii nascuti la ele. Studiul actual este primul care documentul de faptul ca nivelurile mai ridicate de zahar din sange, nu suficient de ridicat pentru a fi considerate diabet, de asemenea, sa transmita aceste riscuri a crescut. In plus, in cazul in care cercetatorii matematic ajustat pentru alte cauze posibile ale acestor riscuri - cum ar fi mai mari varsta mamei, a obezitatii si hipertensiunii arteriale - riscurile crescut datorita mai ridicate niveluri de zahar in sange erau inca prezente.
Aceste constatari importante noi sublinia riscurile de valori crescute ale glicemiei in timpul sarcinii, a declarat Duane Alexander, MD, director al NIHs Eunice Kennedy Shriver Institutul National de Copilului si Dezvoltare Umana, care a oferit o mare parte a finantarii pentru studiu. NIH-a sprijinit studii in prezent in curs va oferi indrumare cu privire la modul de gestionare a acestora. Pana la rezultatele acestor studii sunt disponibile, toate femeile gravide trebuie sa consulte un medical despre a fi examinate pentru diabet in timpul sarcinii.
Finantarea suplimentara NIH au fost furnizate de Institutul National de Diabet si bolile aparatului digestiv si rinichi boli, si Centrul National de resurse de cercetare.
Diabetul rezultate din transferul de dificultate de zahar (glucoza) din sange pentru a tesuturilor bodys. Aceasta apare la aproximativ 5 procente din toate sarcinile in Statele Unite. Mamele cu diabet zaharat in timpul sarcinii sunt, de asemenea, risc crescut de preeclampsie, o afectiune cu evolutie potential letala care implica tensiunii arteriale periculos de ridicate. Copiii nascuti din mame cu diabet zaharat - atunci cand ajung la varsta adulta - sunt un risc mai mare pentru a obezitatii, precum si diabet zaharat, hipertensiune arteriala, precum si boli de inima.
Sapte ani de studiu a implicat mai mult de 23000 de femei gravide, la 15 de centre in 9 tari.
Rezultatele Hiperglicemie si a reactiilor adverse Sarcina Rezultatelor (HAPO), de studiu apar in 8 mai New England Journal of Medicine. Cercetatorii au fost conduse de Boyd E. Metzger, MD profesor de medicina la Universitatea Northwestern Feinberg Scoala de Medicina din Chicago.
Dr. Metzger a explicat ca, inainte de studiu curent, medicii nu erau siguri de la care punctul de ridicat de zahar din sange materne le prezinta un risc pentru copil. Frecvent, nivelurile ridicate de maternala zaharului din sange insoteasca c...

Nou-nascutii cu defect inima au debit mic de sange in creier inainte de interventia chirurgicala

Nou-nascutii cu defect inima au debit mic de sange in creier inainte de interventia chirurgicala In ceea ce ratele de supravietuire s-au imbunatatit in mod constant pentru copiii cu defecte cardiace, medicii s-au concentrat atentia mai mult pe imbunatatirea calitatii-de-factori de viata, cum ar fi abilitati neurologice si cognitive. Un nou studiu arata ca nou-nascuti cu boli cardiace congenitale de multe ori au anormal de debit redus de sange in creierele lor inainte de a supus unei intervent...

Analize de sange la nastere pentru Tulburari ale sistemului imunitar ar putea creste sansa de supravietuire

Analize de sange la nastere pentru Tulburari ale sistemului imunitar ar putea creste sansa de supravietuire A simple, necostisitoare test de sange efectuate la nastere la ecran pentru Tulburari ale sistemului imunitar ar putea creste dramatic sansa de supravietuire pentru copiii nascuti cu astfel de tulburari de potential letal ca boala severa imunodeficientei combinate (SCID).
Medicii de la Duke University Medical Center au efectuat transplanturi de celule stem, in 136 de sugari cu SCID in ultimii 2...

Tenascin-C de proteine este cheia de reglementare a New cardiace vas de sange de crestere - implicatii pentru Ambele prevenirea si tratamentul atac de cord si accidente vasculare cerebrale

Tenascin-C de proteine este cheia de reglementare a New cardiace vas de sange de crestere - implicatii pentru Ambele prevenirea si tratamentul atac de cord si accidente vasculare cerebrale Un os-maduvei pe baza de proteine care ghidurile de crestere a vaselor de sange nou este, de asemenea, prezenta si activa in inimile pericol de cheaguri, o echipa de cercetatori de la Colegiul Medical Weill Cornell University din rapoarte Aprils FASEB Journal Express (FJE).
Descoperirea faptului ca molecula, numit tenascin-C, ajuta la coagularea directe induse de neovascularization cardiaca rez...

Nou-nascutului de sange de date folosite pentru Studiul paralizie cerebral

Nou-nascutului de sange de date folosite pentru Studiul paralizie cerebral Statewide O echipa de cercetatori condus de catre un stat Michigan epidemiolog Universitatea spera Michigans arhiva de pete de sange nou-nascutului ii va ajuta sa descoperi cauzele de paralizie cerebrala, cele mai frecvente dezactivarea tulburari motorii la copiii cu costurilor de sanatate anuale de 12 miliarde dolari.
Echipa de cercetare, condusa de MSUs Nigel Paneth si, recent, acordat 1.9 mi...

Enoxaparina previne nasterea unui copil mort la femeile gravide cu tulburari de coagulare a sangelui

Enoxaparina previne nasterea unui copil mort la femeile gravide cu tulburari de coagulare a sangelui Enoxaparina, un anticoagulant, sa dovedit a fi o masura eficienta de prevenire a fat mort la femeile gravide cu trombofilie ereditara, potrivit unui nou studiu publicat in 15 mai 2004, eliberarea de sange, jurnalul oficial al Societatii Americane de Hematologie.
Trombofilie, o tendinta de sange excesiv de coagulare, creste riscul de nasterea unui copil mort, deoarece intrerupe circulatia normal...

Gene responsabile pentru dezvoltarea vas de sange si ACD la nou-nascuti link-ul

Gene responsabile pentru dezvoltarea vas de sange si ACD la nou-nascuti link-ul Toronto, Canada - Cercetatorii de la Spitalul St Michaels examinarea unei gene responsabile pentru dezvoltarea vas de sange au descoperit o legatura posibila o boala fatala respiratorii la nou-nascuti, care a identificat nici o cauza sau vindeca. Studiul apare on-line astazi in circulatie, de cercetare, un jurnal publicat de American Heart Association.
Rezultatele studiului, care a examinat soa...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.