Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Senzatie de nod in gat


Ce este gusa (gusa)? Care este cauza gusa?

Ce este gusa (gusa)? Care este cauza gusa?
Gusa (Marea Britanie: gusa) este de extindere a glandei tiroide si nu este canceroase. O persoana cu gusa poate avea niveluri normale de hormoni tiroidieni (euthyroidism), niveluri excesive (hipertiroidie) sau nivelurile care sunt prea mici (hipotiroidie).
Tiroidian este o glanda, in forma ca un fluture, situata la baza gatului, chiar sub mere Adams. In cazul in care glanda tiroida creste mai mare decat este normal, pacientul are o conditie cunoscuta sub numele de gusa. Goiters sunt, in general fara durere; cu toate acestea, in cazul in care glanda devine foarte mare, pacientul poate avea probleme de inghitire in mod corespunzator, si poate dezvolta, de asemenea, o tuse.
Gusa se refera atat la glanda tiroida marita, precum si conditia de a avea un glanda tiroida marita.
Potrivit Medilexicons dictionar medical, gusa este o extindere cronice ale glandei tiroide, care nu se datoreaza un neoplasm, care apar endemica in anumite localitati, in special in regiunile in care glaciatie au aparut si a solului este scazut in iod, si sporadic in alta parte.
Punct de vedere istoric, gusa a fost frecvent cauzate de lipsa de iod la persoanele o dieta. Cu toate acestea, cele mai multe tari iod pentru a adauga sare, este mai mult de obicei cauzata de un dezechilibru in productia de hormon tiroidian, noduli care se dezvolta la nivelul glandei, sau a sarcinii. Un numar semnificativ de persoane, in unele parti ale lumii inca se dezvolta gusa datorita unor factori dieta.
Potrivit National Health Service, Marea Britanie, aproximativ 8,5% dintre adulti britanici au gusa. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri, umflarea nu este de ajuns sa fie vizibila sau o problema. Goiters sunt mai frecvente la femei decat barbati. Oameni de toate varstele se poate dezvolta gusa. In unele cazuri, poate fi prezent la nastere. Care sunt semnele si simptomele de gusa? Un simptom este ceva pacientul simte sau rapoarte, in timp ce un semn este ceva de alte persoane, inclusiv detecteaza medicul. De exemplu, o durere de cap poate fi un simptom in timp ce o eruptie cutanata poate fi un semn.
Unii pacienti pot avea gusa, si nu stiu pentru ca nu au simptome.
Principalul simptom pentru o persoana cu gusa este umflarea glandei tiroide. Acest lucru poate deveni in cele din urma un nod in gat notabila. Pacientul poate fi mai constient de acest lucru - o vizibila umflatura la baza gatului - atunci cand cauta in oglinda si ras sau punerea la machiaj.
Exista doua tipuri de gusa: difuze gusa mic - intreaga umfla glandei tiroide. Atunci cand se simte atins de buna.
Gusa nodulara - anumite parti ale glandei tiroide - noduli - umfla. Glanda pot simti lumpy cand este atins. Urmatoarele simptome pot exista, de asemenea, atunci cand o persoana are gusa: raguseala (voce) Tuse mai frecvent decat de obicei o senzatie de apasare in gat Inghitita dificultati (mai putin frecvent) dificultati de respiratie (mai putin frecvent) Care sunt cauzelor si factorii de risc pentru gusa? un factor de risc este ceva care creste sansele de a dezvolta o conditie sau o boala. De exemplu, un factor de risc pentru boli de inima este de fumat - daca sunteti fumator regulat riscul de aparitie a bolilor de inima este crescut.
Cauze posibile si de factori de risc pentru gusa includ: O dieta saraca in iod - pot afecta oamenii care locuiesc in zone in care exista, nu de mult iod, sau cei care au acces la dont suplimente de iod. In multe tari, deficienta de iod folosite pentru a fi principala cauza de gusa. Acesta este inca in unele tari, precum si zone din unele tari.
Iod, un oligoelement, exista in sol si a marii. Peste, fructe de mare, multe legume si produse lactate contin iod. Glandei tiroide noastra are nevoie de iod, in scopul de a face hormoni tiroidieni. Daca nu exista suficient de iod intr-un organism de persoane glandei tiroide lor vor primi mai mare, astfel incat sa poate produce hormoni mai mult.
In Marea Britanie, SUA si multe alte tari deficitului de iod folosite pentru a fi comune, pana cand de iod a fost adaugat in sare la inceputul anilor 1900. In ceea ce mai multi oameni in aceste zile sunt opteaza pentru sare si de dietele lactate scazut, numarul de cazuri de deficit de iod a inceput sa creasca in Marea Britanie si SUA.
Sex - femeile sunt mai multe sanse de a dezvolta gusa, comparativ cu barbatii.
Varsta - persoane in varsta de peste 50 sunt mult mai susceptibile de a avea gusa, comparativ cu persoanele mai tinere.
Boala autoimuna - persoane fizice cu un istoric medical de boala autoimuna, precum si cele cu o ruda apropiata care au / au avut boala autoimuna au un risc mai mare de a dezvolta gusa.
Sarcina si menopauza - gusa este mai probabil sa se intample dupa ce o femeie devine gravida, sau trece prin menopauza.
Unele medicamente - antiretrovirale, imunosupresoare, amiodarona (medicamente inimii), si litiu creste pacientii cu un risc de a dezvolta gusa.
Zonele de radiatiilor - persoane ale caror gat sau piept au fost expuse la radiatii au un risc mai ridicat. Acest lucru ar putea fi cauzata de tratarea radiatii (radioterapie), sau care au lucrat intr-o instalatie nucleara, fiind implicat intr-un test nuclear sau accident.
Hipertiroidism - in cazul in care tiroidian este de peste-activ, ea poate deveni supra-stimulat si sa se extinda.
Hipotiroidismul - un sub-activa glandei tiroide poate duce, de asemenea, la gusa. In cazul in care organismul nu dispune de o cantitate suficienta de hormoni produs de glanda tiroida aceasta va stimula glanda pentru a produce mai mult, care poate duce la umflarea a glandei.
Fumatul - unele studii sugereaza ca exista o legatura intre fumatul cu regularitate si riscul gusa. O persoana care fumeaza si are o dieta cu cantitati scazute de iod are un risc semnificativ mai mare de a dezvolta gusa.
Unele infectii - exista niste paraziti, bacterii si ciuperci, care sunt cunoscute pentru a creste riscul de gusa pacienta devine infectat cu ei.
Unele alimente - unele alimente sunt cunoscute pentru a suprima functia glandei tiroide in cazul in care prea mult din ele se consuma - acestea sunt cunoscute ca alimente goitrogenic. Acestea includ arahide, soia, tofu si spanac.
Prea mult iod - de iod consuma prea mult poate creste riscul de a dezvolta gusa.
Cancer tiroidian - oameni care au cancer tiroidian au un risc mai mare de a dezvolta gusa. Diagnosticul de gusa unui medic de familie (medic generalist, medic primar de ingrijire) poate detecta o glanda tiroida umflate de sentimentul de pacienti gat si cerand el / ea sa inghita in timpul unei rutina examenul fizic. Uneori nodulii pot fi detectate, de asemenea, pur si simplu, printr-o atingere. O examinare fizica a gatului poate permite, de asemenea, medicul de a evalua dimensiunea glandei tiroide, precum si gradul de umflare.
Medicul poate, pentru unele teste mai mult pentru a afla ce stau la baza ar putea fi cauza. Exemple de teste posibile includ: Un test de hormoni - aceasta se va realiza cu un test de sange care poate indica niveluri de hormoni produs de tiroida, precum si glanda hipofiza. Nivelurile sanguine mici de hormon tiroidian va insemna pacientii tiroidian este underactive. TSH (hormon tiroidian), niveluri vor fi ridicate in cazul in care nivelurile de hormon tiroidian sunt ...

Ce este Tahicardie? Care este cauza Tahicardie?

Ce este Tahicardie? Care este cauza Tahicardie? Tahicardie se refera la un mai rapida decat rata normala a inimii de odihna - rata inima unui repaus sau de dormit individuale este mai rapid decat ar trebui sa fie. La om, pragul de o rata normala a inimii (puls) se bazeaza in general pe persoanele de varsta. Tahicardie pot fi periculoase; in functie de cat de greu inima trebuie sa lucreze.
In general, pentru adulti de repaus inima bate intre 60 si 100 de ori pe minut (unii medici locul sanatosi, la limita de 90). Atunci cand o persoana are tahicardie superior sau inferior de camere ale inimii mult mai rapid - uneori, acest lucru se intampla la ambele Camere.
Cand inima bate prea repede, acesta pompe mai putin eficient si fluxul de sange pentru a restul corpului, inclusiv inima in sine este redusa. Mai mare decat ritmul cardiac normal inseamna ca nu exista o crestere a cererii de oxigen de miocard (muschiul inimii) - in cazul in care acestea persista, aceasta poate duce la infarct miocardic (atac de cord), cauzata de moarte off de oxigen-infometat celule miocardice.
Unii pacienti cu tahicardie sa nu poata avea simptome sau complicatii. Tahicardie creste considerabil riscul de accident vascular cerebral, arestare subita de cauza cardiaca sau deces.
Tarifele inimii noastre sunt controlate de semnale electrice care sunt trimise prin tesuturile inima. Cand inima produce tahicardie rapida semnale electrice are loc.
Potrivit Medilexicons dictionar medical: tahicardie inseamna batai rapide ale inimii, conventional aplicat la rate de peste 90 de batai pe minut. Care sunt semnele si simptomele tahicardie? Un simptom este ceva pacientul se simte si rapoartele, in timp ce un semn este ceva altor oameni , cum ar fi medicul detecta. De exemplu, durerea poate fi un simptom in timp ce o eruptie cutanata poate fi un semn.
Cand inima bate prea repede de sange nu poate fi pompat la restul corpului in mod eficient; acest lucru poate afecta organe si tesuturi, care sunt lipsiti de oxigen. Urmatoarele semne si simptome de tahicardie sunt posibile: Rata accelerata inimii (puls rapid) Dureri toracice (angina pectorala) - durere in piept sau disconfort care apare atunci cand muschiul inimii nu ajunge suficient sange. Angina este mai probabila in cazul in care ritmul cardiac este foarte rapid, iar inima este de a fi puse in conformitate cu o multime de tulpina. Confuzie Ameteli Hipotensiune arteriala (tensiune arteriala scazuta), Palpitatii ameteala - o senzatie de disconfort de curse in piept, senzatie de neregulate si / sau a bate puternic al inima. gafaind (respiratie dificila) Sudden slabiciune Sincopa (lesin) Nu este neobisnuit pentru unii pacienti cu tahicardie pentru a experimenta nici un simptom, la toate. In astfel de cazuri conditie este de obicei descoperit cand vine individuale pentru un examen fizic sau de o inima de monitorizare de test. Care sunt factorii de risc pentru tahicardie? Un factor de risc este ceva care creste probabilitatea de a dezvolta o conditie sau o boala. De exemplu, obezitatea creste semnificativ riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2. De aceea, obezitatea este un factor de risc pentru diabet zaharat de tip 2. Dupa cum veti vedea mai jos, exista o anumita suprapunere intre factorii de risc si cauze.
Tahicardie risc este crescut in cazul in care pacientul are o conditie care, fie daune tesut cardiac si / sau a pune o tulpina de pe inima. Urmatoarele conditii sunt legate de un risc mai mare de tahicardie: Varsta - persoane cu varsta peste 60 au un risc semnificativ mai mare de a suferi de tahicardie, comparativ cu persoanele mai tinere. Anxietate cantitati mari consumatoare de alcool in mod regulat Consumand cantitati mari de Genetica cofeina - oameni care au rude apropiate (de exemplu, parintii) cu tahicardie sau alte tulburari de ritm cardiac au un risc mai mare de dezvoltare a conditiei ei insisi, in comparatie cu alte persoane. bolile cardiace Hipertensiune arteriala (tensiune arteriala mare), Mental nefumatori stres Folosind Medicamente Recreative Care sunt cauzele de tahicardie? Tahicardie, in general, este cauzata de o intrerupere in impulsuri electrice care normale de control inimile noastre de pompare ritm de actiune - rata la care pompele noastre de inima. Urmatoarele situatii, conditii si imbolnaviri sunt posibile cauze: o reactie la anumite medicamente congenitale (prezente la nastere) anomalii cale electrica in inima anomalii congenitale ale inimii Consumand consumul de alcool, prea mult de cocaina si cateva alte droguri recreational dezechilibru electrolitic boli cardiace care a avut ca rezultat in aprovizionarea cu sange sarace si deteriorare a tesuturilor de inima, inclusiv boli coronariene (ateroscleroza), bolile cardiace valve, insuficienta cardiaca, boala de inima musculara (cardiomiopatie), tumori, sau infectii. Hipertensiune Hipertiroidia (glanda tiroida hiperactiva) Fumatul boli pulmonare Anumite Uneori, echipa medicala nu poate identifica cauza exacta a tahicardie.
Atria, ventricule si circuitele electrice a inimii
Inima omului este format din patru camere: Atria - doua camere de sus, un atrium la stanga si la dreapta un atrium.
Ventriculilor - doua camere mai mici; o ventriculului stang si un ventriculul drept. Inima are un stimulator cardiac natural numit nodul sinusal, este situat in atriul drept. Codul sinusurilor produce impulsuri electrice; fiecare dintre ele declanseaza o emotie individuale.
Impulsuri electrice parasi modul de a sinusurilor si du-te peste Atria, ceea ce face muschii contractul Atria. Aceasta Atria contractia musculaturii impinge sange in ventriculelor.
Impulsuri electrice continua sa nodului atrio-ventricular (AV nod), un grup de celule. Nodul AV incetineste semnale electrice, si apoi le trimite pe la ventriculi. Prin intarzierea semnalelor electrice nodul AV este in masura sa dea ventriculi timp pentru a umple cu sange primul. Atunci cand muschii ventriculul primi semnale electrice au contract, fie de pompare de sange la plamani...

Circulatia publica date Rezultate KYNAPID (TM) de injectare transforma rapid de scurta durata fibrilatie atriala Pentru a Sinus Rhythm

Circulatia publica date Rezultate KYNAPID (TM) de injectare transforma rapid de scurta durata fibrilatie atriala Pentru a Sinus Rhythm Astellas Pharma SUA, Inc si de co-dezvoltare partenerul Cardiome Pharma Corp (Nasdaq: CRME; TSX: COM) a anuntat primul pivot de faza III, studiu de evaluare a KYNAPID experimentale agentul (TM) (clorhidrat de vernakalant) de injectare a fost publicata in circulatie, jurnalul oficial al American Heart Association.
In cadrul studiului, cunoscut sub numele de aritmie atriala de conversie Trial (AC...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.