Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Simptome pancreas bolnav


Ce este cronica Pancreatita? Care este cauza cronica Pancreatita?

Ce este cronica Pancreatita? Care este cauza cronica Pancreatita?
Pancreatita cronica este pe termen lung progresiva boala inflamatorie a pancreasului care duce la deteriorarea permanenta a structura si functia pancreasului. Se estimeaza ca in Europa Occidentala si America de Nord pancreatita cronica este diagnosticata in 3 - 9 oameni in fiecare 100.000 in fiecare an.
Cea mai frecventa cauza este pe termen lung, abuz de alcool - se crede ca reprezinta aproximativ 70% din toate cazurile. Crestere progresiva a incidentei pancreatita cronica in mai multe tari de pe glob a fost atribuita, la cresterea consumului de alcool si de diagnostic mai devreme.
Rezultatele pancreatita cronica, in vizite de ambulator peste 122000 si 56000 spitalizari anual, in SUA. In mod semnificativ mai multi barbati decat la femei sunt afectate.
Pancreatita cronica incepe de obicei la adulti in varsta de 40 - 50. Ce este pancreasul? Pancreasul este un organ glanda care este situat in abdomen, in spatele stomac si de mai jos ribcage. Este o parte a sistemului digestiv si produce enzime importante si hormoni care ajuta la descompunerea alimentelor. Ea are o functie endocrina, deoarece Comunicate de sucuri direct in sange, si are o functie exocrin, deoarece Comunicate de sucuri in conducte.
Vizitati nostru specializat sectiunea de stiri
Gastro-intestinale / Gastroenterologie Stiri Enzime, sau sucuri digestive, produs de pancreas sunt secretate in intestinul subtire pentru a sparge mai jos alimentar dupa ce a plecat de la stomac. Glanda, de asemenea, produce si secreta hormon de insulina-o in sange, in scopul de a reglementa glucoza bodys sau nivelul de zahar. Care sunt simptomele de pancreatita cronica? Pain - pacientul poate simti durere la nivelul abdomenului superior. Durerea poate fi uneori severe si care pot calatori de-a lungul spate. Acesta este de obicei mai intensa dupa masa. Unele ameliorarea durerii poate fi obtinuta prin inclinat inainte sau curling intr-o minge.
Greata si varsaturi - mai frecvent cu experienta in timpul episoadelor de durere.
Dureri Constant - Pe masura ce boala progreseaza episoade de durere devin mai frecvente si mai severe. Unii pacienti in cele din urma sufera de dureri abdominale constante. Ca pancreatita cronica progreseaza, si capacitatea de pancreasul sa produca sucuri digestive se deterioreaza, va aparea urmatoarele simptome: fecalele Smelly si gras (scaune) Flatulenta Balonare crampe abdominale (ruperea vant, farting) In cele din urma a pancreasului poate nu trebuie sa fie capabila sa produca insulina, ceea ce duce la diabet zaharat de tip 1, cu urmatoarele simptome: sete urinare frecventa Intense foame Scadere in greutate oboseala (oboseala) Vedere incetosata Care sunt cauzele de pancreatita cronica? pancreatita cronica este de obicei follow-on de episoade repetate de pancreatita acuta, care duce la deteriorarea permanenta a pancreasului.
Pancreatita acuta este cauzata in momentul tripsina devine activat in cadrul pancreasului. Tripsina este o enzima produsa in pancreas si eliberat in intestine, in cazul in care se descompune proteinele, ca parte a sistemului digestiv. Tripsina este inactiv pana cand a ajuns la intestine. In cazul in care tripsina devine activat in interiorul pancreasului acesta va incepe sa digere pancreasul in sine, conducand la iritatie si inflamatie a pancreasului - pancreatita acuta. Alcoolul poate provoca un proces care determina activarea tripsina in interiorul pancreasului, dupa cum se poate calculi biliari. Cauzele abuzul de alcool de 70% din cazuri, pancreatita cronica
Oamenii care abuzul de alcool si de a dezvolta pancreatita acuta tind sa aiba episoade repetate, precum si in cele din urma a dezvolta pancreatita cronica (pe termen lung) - de aceea 70% din toate cazurile de pancreatita cronica sunt cauzate de abuzul de alcool. Crize repetate de pancreatita acuta in cele din urma isi faca simtita prezenta pe pancreasului, cauzand pagube permanente, care apoi devine pancreatita cronica -, de asemenea, cunoscut ca pancreatita cronica alcoolice.
Potrivit National Health Service, UK, pe termen lung abuz alcoolica care in mod obisnuit cauze pancreatita cronica este format din aproximativ 10 la 15 ani de 10 unitati de alcool pe zi sau mai mult. Un exemplu tipic de 750ml sticla de vin de 12% contine 9 unitati de alcool. Aproximativ 5% la 10% din persoanele cu abuzul pe termen lung de alcool dezvolta pancreatita cronica.
Expertii cred ca pacientii cu pancreatita cronica alcoolica au mutatii genetice specifice, care le face mai sensibile la efectele alcoolului.
Idiopatica pancreatita cronica constituie cea mai mare parte din restul de 30% din cazuri
Atunci cand o boala este idiopatica inseamna ca nu exista nici o cauza cunoscuta sau un motiv pentru a explica de ce sau cum sa dezvoltat. Idiopatica cronica, pancreatita conturi pentru cele mai multe cazuri ramase. Cele mai multe cazuri de pancreatita cronica idiopatica, incepe sa se dezvolte in oameni varste intre 10 si 20 de ani, si cei peste 50.
Nimeni nu este sigur de ce alte grupe de varsta sunt rareori afectate. Spink-1 si genele CFTR, tipuri de gene mutante, exista in aproximativ 50% dintre pacientii cu pancreatita cronica idiopatica. Expertii cred ca aceste mutatii genetice ar putea submina functiile pancreasului.
Alte cauze mult mai rare includ pancreatita autoimune cronice, in care persoanele proprii atacurile sistemului imunitar pancreasului, pancreatita ereditatea in cazul in care pacientii au o boala genetica si se nasc cu un pancreasul defect, si fibroza chistica, o alta boala genetica care afecteaza anumite organe. Cum este cronica pancreatita diagnosticat? Nu exista teste de incredere pentru a diagnostica pancreatita cronica. Un medic va suspecta boala din cauza simptomelor pacientilor, antecedente de pancreatita acuta repetate flare-up-uri, sau de abuzul de alcool.
Analizele de sange pot fi utile in verificarea nivelului de glucoza din sange, care pot fi crescute.
Analizele de sange pentru niveluri crescute ale amilazei si lipazei nu sunt fiabile in acest stadiu. Amilazei si lipazei nivelurile de sange creste in timpul primul cuplu de zile de pancreatita, si apoi solutiona reveni la normal dupa cinci la sapte zile. Un pacient cu pancreatita cronica ar fi avut de imbolnavire pentru mult mai mult.
Medicii trebuie sa aiba o privire bine la pancreasului, in scopul de a diagnostica corect boala. Acest lucru va implica cel mai probabil: O ecografie a scanda - unde de inalta frecventa de sunet a crea o imagine pe un monitor de pancreas si imprejurimile sale.
O CT (tomografie computerizata), scanare - raze X sunt folosite pentru a face fotografii multe din aceeasi zona din mai multe unghiuri, care sunt apoi puse impreuna pentru a produce o imagine 3-D. Scanare va dezvalui modificari de pancreatita cronica.
MRCP (Cholangiopancreatography rezonanta magnetica), scanare - Acest tip de scanare va arata hepatobiliare si pancreatice mai clar decat o scanare CT.
Un ERCP (cholangio endoscopice retrograd-pancreatography), scanare - un endoscop (subtire, flexibil, tub cu o camera de la sfarsit) este introdus in sistemul digestiv. Medicul foloseste ultrasunete pentru a ghida prin intermediul endoscopului. Pacientii cu pancreatita cronica, prezinta un risc ridicat de a dezvolta cancer pancreatic. Daca simptomele se agraveaza, in special ingustarea a conductei pancreatice, medicii pot suspecte de cancer. Daca da, ei vor comanda o scanare CT, RMN scanare, sau de studiu endoscopice. Care sunt optiunile de tratament pentru pancreatita cronica? Modificari Stil de viata
Pacientii cu pancreatita cronica, va avea nevoie sa faca unele modificari stil de viata. Acestea vor include: Stop potabila - renuntarea la potabile va ajuta...

US Attorney General in Spitalul de gallstone Pancreatita

US Attorney General in Spitalul de gallstone Pancreatita John Ashcroft, US Attorney General este in terapie intensiva de la Washington. El a fost admis joi seara pentru pancreatita gallstone.
El ramane in spital pentru monitorizare si tratament cu antibiotice.
INFORMATII DESPRE gallstone pancreatita
De Kathy Dix
Calculi biliari sunt omniprezente. Mai mult de 20 milioane de adulti din SUA au ei, dar numai 1 la 4 la suta dintre acesti pacienti prezinta simptome de boala gallstone dintre acestea, numai 5 la suta a dezvolta pancreatita.
Vezicii biliare are doar un scop: de a stoca bila, care ajuta digestia grasimilor in intestinul subtire.
Insa biliari poate deveni concentrate si ingrosa. In cele din urma, sarurilor biliare pot combina cu colesterol pentru a forma pietre; calculi biliari sunt formate dintr-o combinatie de depozite de colesterol cristalizat sau cristale de calciu ionizat cu bilirubina.
Aceste pietre pot bloca fluxul bilei din vezica biliara, aceasta este, de obicei manifestat ca durere in cadranul din dreapta sus a abdomenului. Pancreatita gallstone este cauzata atunci cand o piatra a migra obstructioneaza ampulla de Vater. 1
Pancreatita acuta este un sindrom clinic constand din dureri abdominale epigastrice, de multe ori radiaza la partea din spate, greata, varsaturi (nu este intotdeauna prezent), precum si o amilazei serice a lipazei sau la nivel mai mare de trei pana la cinci ori normale, scrie John Baillie, un profesor de medicina de la Duke University Medical Centre de gastroenterologie division.2
Concentratiile plasmatice ale amilazei si lipazei niveluri nu sunt indicatori numai de pancreatita acuta, proteina C reactiva, elastaza de leucocite, trypsinogen-activating peptide si lactat dehidrogenazei sunt, de asemenea, incendiare, dar sunt rareori testate de clinicieni.
Un trypsinogen urinare-II, testul poate fi efectuat la noptiera, de 3 minute de testare jojei este foarte sensibila si specifica in detectarea pancreatita acuta, dar nu este in prezent sub licenta pentru utilizarea in States.2 Unite
Factorii de risc pentru boala vezicii biliare pe langa cele cinci FS (echitabil, de grasimi, de sex feminin, fertile, si-plus 40 de ani) includ o conducta cu diametrul mai mare-chistica, o mai mare cu diametrul conducta comuna biliar, de inalta sfincterului Oddi bazale de presiune, mai mult pancreatic conducta de reflux si o pancreatobiliary comune channel.1
Cat de raspandita este?
Pancreatita gallstone este de obicei observata la pacientii cu descrise de cele cinci FS. Exista alte forme de pancreatita - cum ar fi pancreatita alcoolice, care este, in general, vazut la barbati in varsta de 30 - 45, care au pancreatita cronica, cu o acuta suprapusa episod acut-up al bolii, si pancreatita idiopatica, care este adesea legat de microlithiasis ( cauzate de calculi biliari mai mica de 2 mm, care sunt prea mici pentru a fi vizualizate cu tehnici imagistice) .3
Cum este cauzat?
Cauza de pancreatita gallstone este discutabil. Reflux de bila in pancreasul de catre un canal comun poate contribui, aceasta este o teorie controversata, dar sustinuta de faptul ca au existat calculi biliari recuperate in fecale de 85 - 95 la suta de pancreatita gallstone cases.3
O alta ipoteza propune de reflux secundare la un incompetent al sfincterului Oddi, care permite continutul duodenal (cum ar fi lysolecithin, enterokinase sau toxina bacteriene) pentru a trece in conducta pancreatice. De notat, de sfincterului Oddi poate fi deja incompetent din cauza unei trecerea mai devreme de o piatra.
Este rezonabil sa se presupuna ca patogeneza este legata de o combinatie a celor de mai sus, care permite pietre mici de a provoca obstructia temporara si fluxul de bila infectate in pancreasul, scrie John T. Björk, sef al Departamentului de Medicina Interna la St Lukes Centrul Medical in Milwaukee, Wis
Anumite alimente au fost legate de atacurile vezicii biliare; unii medici cred ca alergiile alimentare nediagnosticate contribuie prin provocarea de duct biliar sa se umfle si prin distrugerea bila flow.4 dietele alimentare de eliminare a au avut un anumit succes in reducerea simptomelor; alimente cu potential problematic includ oua, carne de porc, ceapa, carne de pasare, lapte, cafea, portocale, porumb, fasole si nuts.5
Cum este evaluat potentialul de severitate?
Pentru a prezice severitatea de pancreatita acuta, semne Ransons, APACHE II sau Imries modificate scorul au fost adesea folosit; alti indicatori sunt insuficienta de organ, boli pulmonare, insuficienta renala, insuficienta hepatica sau de boala cardiaca. Cu toate acestea, nici o evaluare speciala este necesara pentru un medic sa realizeze ca un pacient care este hipotensiune, hipoxice, oliguric, febrila si confuze este grav bolnav, note Baillie.
Un studiu publicat in Arhivele de Chirurgie a concluzionat ca criteriile de admitere simplu a fost superior sistemelor de notare, in estimarea complicatii severe, in mod special, un nivel de glucoza plasmatica de 8,3 mmol / l (150 mg / dl) sau mai mult a fost cel mai bun predictor, in timp ce un numarului de leucocite de> = 14.5 109 / L, un scor de APACHE II> = 5, un scor modificate Imrie de> = 3, si un scor biliare Ranson de> = 3 statistic au fost toate asociate cu dezvoltarea unor complicatii severe. 6
Optiuni de Imaging
Tomografie computerizata (CT) este o alegere pentru imagini de pancreas. CT permite identificarea edem pancreatice, fluide sau chisturi, si permite de severitatea pancreatita a fi admise. Mai tarziu, in boala, aceasta poate fi, de asemenea, de utilizare, in recunoasterea complications.3
Dar, Baillie afirma ca CT scanare ar trebui sa fie realizat numai in cazul in care diagnosticul este incert, in cazul in care pancreatita severa este de asteptat ca, sau in cazul in care pancreatita agraveaza sau nu se rezolva. Ecografia transabdominala (TUS) pot fi folosite pentru a identifica cholelithiasis si dilatarea copac biliare extrahepatice, dar in detectarea pietre de duct biliar, este de 95 de procente specifica si 60 la suta sensibile. TUS rareori vizibilizeaza pancreasului la pacientii cu pancreatita acuta, datorita aerului in buclele balonat a intestinului subtire. TUS In cazul in care este folosit, calitatea rezultatelor se bazeaza foarte mult pe expertiza tehnician, care ar trebui sa scanati intregul abdomen in cazul in care durere abdominala are o nonbiliary, sursa nonpancreatic.
Alte optiuni de formare a imaginii includ ecografie si cholangiography MR, care este neinvaziv si nu necesita de contrast. [Cholangiography MR] este util mai ales pentru comune pietre de duct biliar, Bjork adauga. Ecografie endoscopica este mai precisa decat ecografia transabdominala, dar este o procedura invaziva endoscopice care necesita sedare. 3
Cum pot pancreatita gallstone fi tratate?
Utilizarea ERCP la pacientii cu pancreatita gallstone este controversata. In literatura de spec...

Surprinzator Link Intre Gene in ficat si de fier de suprasarcina

Surprinzator Link Intre Gene in ficat si de fier de suprasarcina Un nou studiu in celula decembrie metabolice dezvaluie o legatura neasteptata intre unei gene supresoare tumorale in ficat si de control in mod normal, atent asupra cantitatii de fier absorbita din dieta. Gasirea surprinzator demonstreaza un rol critic pentru ficat, in metabolismul de fier. Descoperire sugereaza, de asemenea, o cale noua pentru tratamentul hemocromatoza ereditara, o boala suprainc...

Bone durerea poate fi un semn de mielom - pacienti si medici isi unesc fortele pentru a creste gradul de constientizare a Early Myeloma Diagnoza

Bone durerea poate fi un semn de mielom - pacienti si medici isi unesc fortele pentru a creste gradul de constientizare a Early Myeloma Diagnoza Myeloma Euronet, Reteaua europeana de mielom grupurile de pacienti, si EFORT, Federatia Europeana a Asociatiilor Nationale de Ortopedie si Traumatologie, au unit eforturile pentru a sublinia importanta de diagnostic precoce mielom.
Un survey1 internationale recente efectuate de catre Myeloma Euronet, in randul pacientilor si a dezvaluit ca medicii stadiu avansat, boala din cauza diagnosticului ...

Boala Parkinson Multe lui pacientele continua sa Experienta PD-Related simptome depresive in ciuda primirii Anti-deprimare Tratamentul

Boala Parkinson Multe lui pacientele continua sa Experienta PD-Related simptome depresive in ciuda primirii Anti-deprimare Tratamentul Rezultatele preliminare ale studiu pan-european PRODEST la 1016 de pacienti cu boli Parkinsons (PD) au fost prezentate la 11-lea Congres al Federatiei Europene a Societatilor Neurologice (EFNS) la Bruxelles in aceasta saptamana, dezvaluind caracteristicile unice ale PD-legate de depresie si tratamentul acesteia, .1 Studiul a confirmat faptul ca simptome depresive asociate cu PD nu sunt doar foarte...

Geodon Imbunatateste simptome depresive la pacientii cu tulburare bipolara si Schizofrenie, Studii

Geodon Imbunatateste simptome depresive la pacientii cu tulburare bipolara si Schizofrenie, Studii Datele provenite din doua studii separate efectuate cu Pfizer INCS Geodon antipsihotice atipice (ziprasidone HCl) a aratat medicatie imbunatatit simptome depresive la pacientii cu tulburare bipolara, care au avut manie dysphoric [i] (o afectiune care implica atat simptome maniacale si depresive) si la pacientii cu schizofrenie . [ii] Studiile au fost prezentate la Asociatiilor Americana de Psihiat...

Un factor de risc in copilarie Astmul simptome pot fi Depresie Mother's

Un factor de risc in copilarie Astmul simptome pot fi Depresie Mother's Se poate agrava simptomele astmului la copii cu mame deprimate, in functie de cercetare de la Johns Hopkins Centrul pentru copii publicate online in Jurnalul de Psihologie Pediatrica.
Analiza datelor de la interviuri cu mamele 262 de afro-americani copiii cu astm bronsic - o populatie in mod disproportionat afectate de aceasta tulburare a cailor respiratorii inflamatorii - anchetatorilor Hopkin...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.