Sortati dupa: Data | Popularitate | Vizualizari | Comentarii | Alfabetic

Tromboflebita poze


Medicii se uneasca in lor de Lupta impotriva Economy Class Syndrome

Medicii se uneasca in lor de Lupta impotriva Economy Class Syndrome
Calatoria cu avionul este asociata cu un risc de doua pana la trei ori crescut de a dezvolta tromboza, experti a declarat la Congresul al 12-lea al Asociatiei Europene de Hematologie (EHA) la Viena (Austria). Medicii indeamna UE si guvernele nationale pentru a ajuta la a face calatoria cu avionul mai sigur prin sprijinirea cercetarii in domeniul prevenirii tromboza calatorilor.
Cazul in care o femeie tanara romana care a murit la scurt timp dupa un zbor de cursa lunga din Australia, in anul 2000, a disparut treptat de la constiinta publica. Acest fapt este regretabil. Moartea ei a subliniat o problema care a fost mult timp extrem de neglijat: riscul de a calatori cu aer de tromboza venoasa. Un factor care contribuie la scaun inghesuit in zboruri clasa economic poate fi specific pentru mediu, cabina, adica presiune scazuta a aerului.
Cu doua miliarde de oameni de imbarcare-un plan anual, prezinta pericol tromboflebita ar trebui sa fie luate foarte in serios, spune profesorul Frits R. ROSENDAAL, de la Universitatea Leiden Medical Center (NL), la Congresul Asociatiei Europene de Hematologie reuniunea de la Viena, 7 - 10 iunie 2007. Un recent proiect de OMS (Wright, sau care de cercetare Into globala pericole de turism, proiect), ale caror rezultate sunt pe cale de a fi facute publice, a aratat ca, calatoria cu avionul este asociata cu un risc de doua pana la trei ori crescut de aparitie a cheagurilor de sange in picioare, (tromboza venoasa profunda sau TVP) sau in a plamanilor (embolism pulmonar sau PE).
Riscurile de tromboza atunci cand calatoresc in curs de dezvoltare sunt mai mari pentru persoanele cu anumite anomalii comuna in sange, pentru femeile care folosesc anticonceptionalele, sau pentru cei care utilizeaza somnifere pe un zbor, precum si pentru oamenii care sunt foarte inalt, foarte scurt, sau supraponderali, profesor ROSENDAAL spune. S-ar putea sa fie de 50 la 100 de ori crestere a riscului pentru persoanele cu combinatii ale acestor factori.
5 - 10% din suferinzi trombozei mor ca urmare a cheag de sange
Desigur, oamenii pot suferi de tromboza, fara a vreodata care au arborat pe un plan. Tromboza venoasa (TVP si PE) este o boala comuna, care afecteaza intre una si trei persoane pe mii. PE singur ucide mai multi oameni din lume industrializate decat SIDA, cancer de san si accidente de trafic combinat. Intre 5 si 10% din suferinzi trombozei vor muri ca urmare a cheagurilor de sange. Dar gradul in care traficul aerian a contribuit la incidenta trombozei este de numai primesc acum o atentie adecvata, profesorul subliniaza ROSENDAAL. Acest lucru este extraordinar, avand in vedere primele cazuri de tromboza calatori in aer au fost raportate ca mult timp in urma in 1954.
Cercetatorii in aer de calatorie tromboza legate de s-au concentrat in special pe doua aspecte, investigheaza daca imobilitate prelungita intr-un spatiu restrans, este un factor care contribuie, si daca aspecte specifice ale mediului de cabina, cum ar fi presiunea aerului scazute, pot agrava starea.
De risc poate creste 100 ori mai mare supraponderali sau cu contraceptivele orale
WRIGHT Proiectul a inclus un studiu de aproape 2.000 de pacienti cu tromboza si un studiu de 9000 calatorilor frecvente. Printre concluziile sale, spune profesorul ROSENDAAL, este ca, in opt saptamani dupa un zbor de mai mult de patru ore, riscul de tromboza este crescut de doua pana la trei ori. In general, una in 4500 calatorilor se dezvolta tromboza. Pentru acei indivizi cu o combinatie de factori de risc comuni, cum ar fi utilizarea contraceptivelor orale si a excesului de greutate, riscul de a dezvolta cheaguri de sange, dupa calatoriile cu avionul poate creste 100 ori. Profesor ROSENDAAL: Studii, care a inclus un zbor experimental cu voluntari au aratat in mod clar ca imobilitatea de pasageri pe cursele lungi este cauza principala a cheagurilor de sange, dar ca conditiile de cabina, cum ar fi presiunea aerului scazute, pot contribui, de a...

Prea mult cunoastere poate fi Bad Pentru unele tipuri de memorie, se gaseste Studiu

Prea mult cunoastere poate fi Bad Pentru unele tipuri de memorie, se gaseste Studiu Uneori cunoastere poate fi un lucru rau, mai ales cand este vorba de exact aminte de anumite lucruri.
Un nou studiu gasit adulti au o mai buna amintindu-imagini de animale imaginar decat a avut amintindu-imagini de pisici reale.
Adultii amintit aceste insecte artificiale-ca creaturi au vazut pentru prima data, mult mai bine decat au facut-pisicile care au fost foarte familiar pentru ei, a declarat Vladimir Sloutsky, co-autor al studiului si profesor si director al Centrului pentru Cognitive Stiinta de la Ohio State University.
Rezultatele arata modul in care unele tipuri de memorie s-ar putea fi mai bine, atunci cand oamenii uita ceea ce stiu si, in locul abordare un subiect cu un copil-ca sentimentul de navet.
De memorie Verbatim este adesea o proprietate de a fi un novice, a declarat Sloutsky, care este, de asemenea, decan asociat de cercetare de la universitys Colegiul de Ecologie Umana. Pe masura ce oamenii devin mai inteligent, ei incep sa puna lucrurile in categorii, si unul dintre costurile pe care le platesc este mai mica de precizie de memorie, de diferentele individuale.
Capacitatea de a clasifica este de multe ori foarte mare ajutor, dar acest studiu arata modul in care poate conduce pe oameni sa ignore detalii individuale, Sloutsky spus. Utilizarea necorespunzatoare a categorizare, de asemenea, poate duce la probleme, cum ar fi stereotipurilor de grupuri, Sloutsky spus.
Daca ati clasifica o persoana, va fi mai putin probabil sa ne amintim detalii individuale despre persoana. In acelasi timp, aceste detalii individuale submineaza stereotipurilor, a spus el.
Sloutsky efectuat studiul cu Anna Fisher, un student absolvent de la Ohio State. Lor de cercetare va fi publicata in mai / iunie 2005 al revistei Child Development.
In aceasta lucrare si intr-un un precedent (vezi aici) Sloutsky si Fisher a facut o serie de studii de care copiii au gasit memorie recunoastere mai bine decat adultii. Motiv are de a face cu modul in care oamenii sa invete pentru a clasifica si clasifica grupuri, a spus el.
Intr-un studiu publicat in noul copilului de Dezvoltare de hartie, 5 -, 7 -, si 11 de ani, copiii vechi si colegiu-adultilor de varsta vizualizat o imagine a unei pisici si li sa spus ca a celulelor beta in interiorul corpului sau. Ei au fost apoi prezentate 30 poze de alte animale (fie pisici, ursi sau pasari), precum si a intrebat daca animalul a celulelor beta in corpul sau. Participantii s-au dat feedback-ul dupa ce au fost inregistrate in fiecare imagine pe care a indicat ca pisicile care a avut numai celulele beta.
Mai tarziu, participantii au fost prezentate 28 imagini de animale si s-au intrebat daca acest animal exacta a fost demonstrata anterior. Mergand in experiment, participantii nu au stiut ca urmau sa fie dat acest test de recunoastere.
Rezultatele au aratat ca mai tineri copii, mai exacte care au fost in amintirea care poze cu animale ce au vazut inainte, si care nu ar fi. In acelasi timp, adultii nu au fost corecte la toate.
Copiii Motivul a facut acest lucru mult mai bine decat adultii a fost ca nu au invatat inca de a clasifica animale, a spus el. Dupa ce ...

Imagini erotice dovedi utile pentru a coaxing out activitatea creierului Inconstient

Imagini erotice dovedi utile pentru a coaxing out activitatea creierului Inconstient Atunci cand ochii sunt prezentate cu imagini erotice intr-un mod care te tine de a deveni constienti de ele, creierul tau poate detecta in continuare si sa raspunda la imaginile in functie de sexul si orientarea sexuala, o echipa de psihologi Universitatea din Minnesota a gasit. Echipa, condusa de student absolvent Yi Jiang, si de consilierul sau, profesor de psihologie Sheng El, a constatat ca, c...

Pentru copii idei despre Corectitudinea poate depinde de Cursa

Pentru copii idei despre Corectitudinea poate depinde de Cursa Unul dintre primele studii vreodata pentru a examina dezvoltarea de rasism moderne la copii constata ca, prin clasa a patra, copiii sunt luarea deciziilor privind corectitudine, care sa tina seama de rasa. Aceasta constatare, de la cercetatorii de la Colegiul Lafayette in Easton, Pa, este publicata in iulie / august al revistei Child Development.
Cercetarile arata ca multi adulti sa ia decizii ...

Femei atractive tind sa aiba niveluri mai ridicate de estrogen

Femei atractive tind sa aiba niveluri mai ridicate de estrogen Un studiu efectuat la Universitatea din St Andrews, Scotia, a constatat ca femeile care au fost considerate a fi atractive tind sa aiba niveluri mai ridicate de estrogen in urina lor decat femeile care nu au fost considerate a fi atractive. Caracteristici cum ar fi ochii mari si buze pline par sa fie legate la cresterea nivelului de hormon feminin si fertilitatea mai mare.
Marian Smith si echip...

Copiii pot avea memorie mai bine decat adultii

Copiii pot avea memorie mai bine decat adultii Believe it sau nu, un termen de 5 ani ar putea bate majoritatea adultilor pe un test de recunoastere de memorie, cel putin in conditii specifice, potrivit unui nou studiu.
Aceste constatari sunt contrare la ceea ce a fost cunoscut de ani de zile de la cercetare de memorie - si anume, ca memoria se dezvolta inca din copilarie la maturitate tineri, cu tinerii adulti care au memorie mult mai bine ...
Site-ul vnr.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul vnr.ro si serviciile oferite prin intermediul lui.